Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به موقعیت استراتژیک و ژئوپلوتیک دریاچه خزر گفت: با توافقاتی که تا کنون انجام شده است، هیچ کشور خارجی اجازه ورود و استقرار نیروی نظامی-امنیتی به دریاچه خزر را ندارد.

ابوالفضل حسن بیگی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفت و گو با شبکه اطلاع رسانی راه دانا با اشاره به اهمیت بالای دریای خزر اظهار داشت: خزر یکی از بزرگ ترین دریاچه های جهان است که به 5 کشور ساحلی متصل است و این 5 کشور از منابع زیربستر و همچنین بستر و ماهی گیری و حمل و نقل دریایی استفاده می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی افزود: دریای خزر در بحث زیربستر دارای نفت فراوانی است و همچنین در بحث ماهیگیری هم جزو یکی از دریاچه های بزرگ است که در صید و ماهیگیری نقش بسیار موثری در اقتصادی این 5 کشور دارد.

 

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس عنوان کرد: از طرفی هم این دریا بعد از فروپاشی شوروی سابق از نظر استراتژیک نقش موثری در هم بستگی 5 کشور در حوزه دریانوردی و انتقال کالا از طریق کشتی های کوچک و متوسط دارد.

 

حسن بیگی خاطر نشان کرد: رودخانه ولگا روسیه با حدود 2700 میلیارد متر کعب آب وارد خزر می شود، خود همین موضوع باعث شده است که آب این دریاچه نسبت به دریاهای آزاد شیرین تر باشد و لذا می تواند بستر و محل بسیار خوبی برای پرورش بعضی از ماهی ها مثل ماهی های خاویاری باشد و درآمد بسیار بالایی هم دارد.

 

وی بیان داشت: دریاچه خزر به لحاظ شرایط ژئوپلوتیک به گونه ای است که این 5 کشور را به هم وابسته کرده است و با توجه به نعمات فراوانی که این دریاچه دارد باعث شده است که وحدت و همبستگی این 5 کشور بیش از پیش شود.

 

ایران نقطه اتصال آب های گرم به خلیج فارس است

نماینده مردم دامغان در مجلس بیان داشت: از نظر جغرافیایی شمال دریاچه به روسیه و جنوب آن به ایران و از غرب به آذربایجان و شرق دریاچه هم به کشور قزاقستان و ترکمنستان منتهی می شود، لذا این محل می تواند از نظر ژئواستراتژیک، نقطه ای برای اتصال آب های گرم به خلیج فارس از طریق ایران باشد.

 

ابوالفضل حسن بیگی ضمن اشاره به امنیت جمهوری اسلامی ایران، افزود: در گذشته مباحثی پیرامون اتصال روسیه و کشورهای اطراف دریاچه خزر به آب های گرم مطرح بوده است، ولی الآن با توجه به شرایط کنونی و موقعیتی که آمریکایی ها بوجود آوردند، این دریاچه می تواند به جهت امنیتی که در خاک ایران است، مسیر بسیار مناسبی برای جابجایی کالا و ترانزیت و همچنین انتقال نفت و گاز  باشد.

 

وی عنوان کرد: جمهوری اسلامی ایران می تواند بعنوان یک کشور باثبات و امن این مسیر را برای کشورهای ساحلی دریاچه خزر باز کند تا هزینه های تردد و حمل و نقل آن ها کاهش پیدا یابد و از طرفی راهی برای آن ها به مکران و دریای خلیج فارس باز شود تا با سهولت، انتقال کالا و انرژی را انجام دهند.

 

مسئول کمیته امنیت آب کشور در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: عمیق ترین جای دریاچه خزر بالغ بر 1000 متر است که همین امر می تواند بستری باشد تا 5 کشور از علم، تخصص و تکنولوژی یکدیگر استفاده کنند تا بتوانند نفت داخل این دریاچه را استخراج کنند.

 

حسن بیگی با اشاره به جنگ بین آمریکا و شوروی سابق اظهار داشت: در صحبت و حرف اینگونه بود که ایران 50 درصد آب خزر را در اختیار دارد، اما در واقع کشور ایران در هیچ مقطعی نتوانسته از نعمت و امکانات دریاچه خزر برخوردار باشد و استفاده کند.

 

هیچ معاهده و قرارداد بین المللی منعقد نشده است

وی افزود: هیچ معاهده و قراردادی هم امضا نشده و سندی در سطح منطقه ای و ملی و بین المللی وجود ندارد، آن چیزی که در گذشته مطرح می شد صرفا بر سر زبان ها بود.

 

نماینده مردم دامغان در مجلس اشاره کرد: شوروی از همه امکانات این دریاچه برخوردار بوده و ایران صرفاً تا حدود 25 مایل امکان داشته که در این منطقه حضور داشته باشد و عبور کند.

 

حسن بیگی گفت: آن چیزی که الآن جهوری اسلامی مد نظرش است همان قوانینی است که بر خلیج فارس حاکم است، به طوری که هرکشوری در محدوده جزایرش و محدوده خاک خودش تا یک نقطه ای جزء آب های سرزمینی مطرح می شود و بعد از آن جزء آب های آزاد است که همه می توانند از آن استفاده کنند.

 

وی تشریح کرد: جمهوری اسلامی در نقطه ای قرار دارد که توانسته سه چهار حلقه چاه نفت آزمایشی در آن جا حفاری کند و الآن دستگاه حفاری ایران در عمیق ترین جای این دریاچه حضور دارد و کار اکتشافی و آزمایشی را انجام می دهد.

 

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس مطرح کرد: همواره بحث بر سر آن است که  آیا بین 5 کشور این دریاچه تقسیم شود یا همان قوانین بین المللی که بر دریاها حاکم است، اما از آنجایی که این دریاچه هم جزو یکی از دریاها محسوب می شود، تا یک نقطه ای بعنوان آب های سرزمینی و خاک سرزمینی مطرح باشد و از بقیه آن، همه این کشورها مشترک باشند و بتوانند از آن بهره برداری و استفاده کنند.

 

سفر روحانی به قزاقستان

ابوالفضل حسن بیگی گفت: دریاچه خزر به دلیل اینکه همواره از قدیم مورد اختلاف بوده در زمان قبل از پیروزی انقلاب و بعد از پیروزی انقلاب هم مورد اختلاف است و بعد از فروپاشی شوروی هم این اختلافات تشدید شده است.

وی افزود: موضوع دریاچه خزر فقط مربوط به قوه مجریه نمی شود، بلکه قوه مقننه و قوه قضائیه و همه قوای سه گانه و همچنین قوای امنیتی و نظامی هم دخیل هستند.

 

مسئول کمیته امنیت آب کشور در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در رابطه با سفر آقای روحانی به قزاقستان بیان داشت: تیم آقای روحانی با قزاقستان در این سفر به این جمع بندی رسیدند که همه کشورها بتوانند برای تردد کشتی رانی و حمل و نقل دریایی از دریاچه خزر استفاده کنند.

 

هیچ کشوری مجاز به استقرار نیروی نظامی در دریاچه خزر نیست

حسن بیگی خاطر نشان کرد: نقطه بارز این جلسات این بود که هیچ یک از کشورهای خارجی مجاز نیستند تا در این دریاچه حضور پیدا کنند و بارزتر از آن این که هیچ کشور خارجی مجاز نیست که نیروزی نظامی امنیتی در این دریاچه پیاده کند.

 

وی اشاره کرد: آمریکایی ها تلاش می کردند با بعضی کشورها فشار بیاورند تا در دریاچه خزر مانورهایی را برگزار کنند و همچینین کشتی ها و ناوهای خودشان را در اینجا مستقر کنند.

 

نماینده مردم دامغان بیان داشت: اسرائیل فشار زیادی به آذربایجان آورده بود که در این منطقه سرمایه گذاری کند؛ قطعاً باید گفت که این قرارداد معاهده ای بین 5 کشور بود که هیچ کشور خارجی مجاز نیست با این 5 کشور قراردادی را منعقد کند یا نیروی نظامی امنیتی وارد این دریاچه کند.

 

حضور ظریف در مجلس جهت پاسخکویی کنوانسیون رژیم حقوقی خزر

ابوالفضل حسن بیگی در پاسخ به این سوال که "آیا وزیر امور خارجه را برای پاسخگویی به مجلس فرا خوانده اید؟" گفت: کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به طور مداوم با آقای ظریف جلسه دارد و همچنین در بعضی از جلسات وزارت خارجه نیز حضور داریم و آقای ظریف هم به جلسات ما در مجلس می آیند.

 

وی افزود: ما در کمیسون امنیت و ملی و سیاست خارجی مجلس، روی چهل کشور حساسیت ویژه ای داریم؛ 15 کشور از کشورهای همسایه ما هستند که مقرر شده است با هماهنگی وزارت خارجه، کمیسیون امنیت ملی هم فعال شود. 

 

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس بیان داشت: بعد از آن کشورهای حاشیه هستند که در نزدیکی ما قرار دارند، به همین جهت کشورها بین 23 عضو کمیسیون امنیت ملی تقسیم شده اند که هر کدام از نمایندگان عضو کمیسیون امنیت ملی مسئولیت یک یا دوتا از کشورها را بر عهده گرفته اند؛ این ارتباطات باید در چارچوب و مقرارتی که حضرت آقا فرمودند برقرار باشد.

 

حسن بیگی ادامه داد: آقای ظریف همواره قبل از سفر گزارشی را به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی می دهد و بعد از سفر نیز دستاوردهای سفر را در مجلس تشریح می کند و مدارک متعلقه را به کمیسیون امنیت ملی می دهد.

 

وی در پایان گفت: در این راستا نمایندگانی هم که علاقه مند هستند در کمیسیون امنیت ملی حضور پیدا می کنند، زیرا بعضی از این جلسات محرمانه است و برخی از اقداماتی که در جلسه انجامی می شود باید سری برگزار شود و همچنین با حضور در جلسه در جریان سفرها و معاهدات و قراردادها و مذاکراتی که در سطح بین المللی انجام می شود قرار بگیرند.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۴۷۳۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادعای وزیر دفاع آمریکا: ایران همچنان یک تهدید برای کل منطقه خاورمیانه است

 «لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا با تکرار ادعای ضد ایرانی واشنگتن مبنی بر تهدید بودن جمهوری اسلامی ایران برای منطقه مدعی شد که ارسال تسلیحات به اسرائیل به دلیل حمله اسرائیل متوقف شد.

به گزارش ایرنا، لوید آستین وزیر دفاع آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی افزود که ارسال تسلیحات به اسرائیل به دلیل عملیات رفح متوقف شد و تصمیم نهایی درباره چگونگی سرنوشت این محموله نگرفته‌ایم.

رئیس پنتاگون ادامه داد: آمریکا به صراحت گفته است که اسرائیل باید غیرنظامیان را برای انجام یک عملیات نظامی درنظر بگیرد. آمریکا نمی‌خواهد شاهد یک عملیات نظامی بزرگ در این شهر باشد و تمرکز بر روی حفاظت از غیرنظامی‌ها است.

او مدعی شد: هدف کنونی ما در خاورمیانه محافظت از غیرنظامیان و سربازان ما و آزادی گروگان‌ها است. ما همچنان مخالف یک عملیات نظامی بزرگ در رفح هستیم.

وزیر دفاع آمریکا با تکرار ادعاهای ضد ایرانی واشنگتن مدعی شد: ایران همچنان یک تهدید برای کل منطقه خاورمیانه است. تعهد ما به اسرائیل قاطع است و از ۷ اکتبر تاکنون ما ده ها میلیارد دلار کمک به آن ارسال کردیم.

لوید آستین اضافه کرد: ما متعهد به حمایت از حق اسرائیل برای دفاع از خود هستیم. ارتش اسرائیل نباید عملیاتی را آغاز کند که امنیت و ایمنی غیرنظامیان را درنظر نمی گیرد. ما درحال بازبینی تعدادی کمک امنیتی به اسرائیل در زمینه تحولات کنونی در رفح هستیم.

او همچنین گفت: ما به چندین کشور آفریقایی کمک می کنیم تا توانایی های خود را برای مقابله با تهدیدات تروریستی افزایش دهند و در تلاش هستیم تا توانایی هایی را برای حضور موثر در بسیاری از کشورهای آفریقایی توسعه دهیم.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • «نقطه گیر» مذاکرات آتش‌بس کجاست؟
  • لفاظی وزیر دفاع آمریکا علیه ایران
  • ادعای وزیر دفاع آمریکا: ایران همچنان یک تهدید برای کل منطقه خاورمیانه است
  • تلگراف: حزب‌الله با حمایت ایران امنیت را از اسرائیل گرفته است
  • آذربایجان شرقی در سال ۱۴۰۲ میزبان گردشگران خارجی ۶۳ کشور بوده است
  • رژیم صهیونیستی به دنبال فشار نظامی بر مذاکرات است
  • استقرار هزاران نیروی نظامی روسیه در اطراف شهر راهبردی اوکراین/ تنش شدید میان مسکو و کشورهای اروپایی با آغاز رزمایش اتمی روسیه
  • استقرار ده ها هزار نیروی نظامی روسیه در اطراف شهر راهبردی اوکراین/ تنش شدید میان مسکو و کشورهای اروپایی با آغاز رزمایش اتمی روسیه
  • استقرار ده ها هزار نیروی نظامی روسیه در اطراف شهر راهبردی اوکراین
  • عرض و طول سرزمین‌های اشغالی تحت اشراف سلاح‌های ایرانی است