Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-19@04:44:25 GMT

آلبوم موسیقی«آوای صحرا» به بازار آمد

تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۲۴۹۰۹۸

آلبوم موسیقی«آوای صحرا» به بازار آمد

مرکز موسیقی حوزه‌ هنری انقلاب اسلامی، آلبوم «آوای صحرا» را با همکاری گروه موسیقی مقامی خراسان جنوبی با عنوان «صحرا» منتشر کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از حوزه هنری، در این اثر که با اجرا و خوانندگی «جابر زارع» همراه است، ابراهیم سلم‌آبادی با ساز تخصصی دهل و دایره و محمد سلم آبادی از نوازندگان برتر ساز سرنا خواننده را همراهی می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

گروه موسیقی مقامی خراسان جنوبی با عنوان «صحرا» که در منطقه، با شهرت سلم‌آبادیها معروف است در سال 1352 تشکیل شد. اولین اجراهای این گروه در مشهد مرکز صدا و سیمای خراسان بود که به نام موسیقی محلی خراسان در روزهای جمعه پخش می‌شد. این گروه تاکنون در شهرهای مختلف ایران برنامه‌های بسیاری اجراکرده است که از جمله این اجراها می‌توان به اجرا در نهمین جشن فرهنگ و هنر در سال 1355که به عنوان گروه منتخب معرفی شد.   

 

اجـرا در تالار وحدت،تئاتر شهر،کاخ گلسـتان ، همکاری باصدا و سیما همچنین کسب مقام برتر و اجرا در جشنواره های مختلف داخلی و خارجی از جمله فعالیت های این گروه است. اجرا در چهارمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر،اجـرای نمـایش «بیـگانه» و دریافت دیپلم افتـخــار در بــخــــش مــــوسیقی واجـــــرای تــیتراژ برنامه نوروزی 1372 از نواخته های این گروه است که این موسیقی به عنوان موسیقی آغاز سال نو  هــــر سالـــه  از شبکه‌های مختلف سیما پخش می‌شود.

 

در مقدمه‌ای که برای معرفی آثار این آلبوم از سوی مرکز موسیقی حوزه هنری نگاشته شده، آمده است: 

موسیقی منطقه جنوب خراسان مبتنی بر ملودی‌ها، حرکات ریتمیک و نمایشی است که از دل آیین‌ها برآمده و هرکدام وجه تسمیه و فلسفه وجودی خاصی دارند. موسیقی در این منطقه به ویژه در شهرستان بیرجند از پیشینه‌ای کهن برخوردار است. ریتم‌های پنج‌ضربی (سه‌تایی و دوتایی) متداول در این منطقه دارای ویژگی‌های خاص خود است که در دیگر نقاط ایران مرسوم نیست. سازهای اصیل و محلی این منطقه سُرنا یا سورنای به معنای نای شادمانی، دهل، دایره و نی است که اغلب در مراسم شادیانه نواخته می‌شود. برخی از مقام‌های ویژه رقص‌های محلی و آیینی در این منطقه عبارتند از: اصیل، ناره‌ناره، چنشتی، چپ و راست، شیرجه، احوال، سه‌ضرب، به سجده، اصول، فورگی و ... که علاوه بر رقص‌های گروهی رقص‌های انفرادی، دونفره یا چهارنفره نیز وجود دارد که به آن اصول، دستمال‌بازی یا غمزه گفته می‌شود. نوعی دیگر از رقص‌های آیینی در این منطقه رواج دارد که به چوب‌بازی مشهور است و از مقام‌های رایج در آن: آزاد، کنار به خاک، وسط به خاک، دست به خاک، پُک پُک، پشت، سه‌ضرب و گندمکاری را می‌توان نام برد. از آهنگ‌های متداول و قدیمی این منطقه كه در این آلبوم آمده است، می‌توان به عروس کِشو، محمل، روش (شبیه به مارش است)، نصروجو، کوچه‌باغی، سبزه‌نمکی، غلام‌بخش، پیشواز، لالایی‌ها، سرآبی، دامادبران، دل بنال، مبارک آی مبارک، باغچه‌سرا، شاه صنم، یا مولا، میش کُرکله و ... اشاره داشت. همچنین نوعی دوبیتی‌خوانی موسوم به فراقی نیز در این منطقه رواج دارد، به شکلی که افراد دایره‌وار گرد یکدیگر نشسته و هریک با خواندن دوبیت از اشعار محلی به بیان هجران و فراق خود می‌پردازند. در این میان نام دو ساز سُرنا و دُهُل که در اصطلاح عامیانه بومی، «ساز و دهل» نامیده می‌شود پیوند عمیقی با نام خانواده «سلم‌آبادی»ها دارد؛ محمد و ابراهیم سلم‌آبادی دو استاد پیشکسوت سرنا نواز و نوازندگی دهل هستند که نه تنها در استان خراسان جنوبی، بلکه در خارج از مرزها نیز شناخته شده‌اند. در برخی از مقام‌های شادیانه این اثر؛ آواز رسای استاد «جابر زارع» را خواهیم شنید که از معدود خوانندگان محلی این منطقه است که توانایی اجرای آواز با کوک سرنا را دارد. امید است این اثر شنیدنی و ارزشمند که دربرگیرنده مقام‌های شادیانه خراسان جنوبی با هنرمندی و همدلی 3 استاد پیشکوت موسیقی منطقه است، ماندگار شود.

 

علاقه‌مندان برای تهیه آلبوم موسیقی «افسانه روزگار» به صورت نسخه اصلی می‌توانند به مراکز معتبر فروش محصولات فرهنگی و هنری سراسر کشور و همچنین سایت‌های معتبر مرکز موسیقی مراجعه کنند.

 

پایان پیام/31

منبع: شبستان

کلیدواژه: مجلس عزت الله انتظامی اردبیل بازار مسکن آیت الله مکارم شیرازی بازی های آسیایی ۲۰۱۸ شیراز آمریکا روزنامه های ورزشی فوتبال ایران آوای صحرا آلبوم موسیقی حوزه هنری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۴۹۰۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(تصاویر) همه چیز درباره مراسم «هزار دف» کردستان در ۱۴۰۳

پیام عزیزی (خواننده موسیقی عرفانی) به همراه گروه «هزار دف»، گروه «نوای رحمت» و گروه «شاهو دالاهو» در دومین دوره جشنواره موسیقی کهنِ کردستان در روستای پالنگانِ استان کردستان کنسرت برگزار می‌کند.

به گزارش «زی‌سان» به نقل از ایسنا، پیام عزیزی (خواننده موسیقی عرفانی) در دومین دوره جشنواره موسیقی کهنِ کردستان، در روز جمعه (۳۱ فروردین‌ماه جاری) در سه بخش جداگانه روی صحنه می‌رود و در این کنسرت‌های بزرگ، تعدادی از قطعات و آهنگ‌های ماندگار خود را به زبان‌های کُردی سورانی، فارسی، عربی، ترکی و کُردی هورامی از جمله «یا رسول‌الله (ص) یا شاهی مدینه»، «الله مدد»، «یار می‌گوید الله»، «گیانه به‌سیه‌تی»، «یا رسول الله نظری فرما»، «ئه‌ی خودا له‌م ئاگر بارانه» «یار می‌گوید الله»، «یا رسول‌الله ده‌خیل»، «لبیک»، «طلع البدر علینا»، «ئه‌ی گول گیانم گول»، «مدد مدد»، «مسلمانان»، «یارم چه‌نده جوانه»، «جانی، جانی»، «مه‌گری، مه‌گری»، «ئاگر که‌تییه دلی من»، «همه جا بروم»، «ساقی وه‌ره» و ... و همچنین چند آهنگ جدید کُردی را اجرا می‌کند.

 در دومین دوره جشنواره «هزار دف» کردستان، اسماعیل حمیدی با اجرای آوا‌های اهورایی سیاچمانه، نیما شفیعی و همچنین هنرمندان استان کردستان و دیگر هنرمندان استان‌های مختلف کشور به روی صحنه می‌روند.

دومین دوره جشنواره موسیقی کهنِ کردستان «هزار دف» با اجرای گروه‌های دف‌نوازی از شهر‌های مختلف کشور و با حمایت ستاد برگزاری مراسم هزار دفِ پالنگان ـ شهرستان کامیاران در استان کردستان برگزار می‌شود.

آیین هزار دف، یکی از زیباترین آداب و رسوم روستای تاریخی و گردشگری پالنگانِ کامیاران است که هر ساله با حضور گردشگرانی از داخل و خارج از کشور در استان کردستان برگزار می‌شود. منظره تاریخی روستا و بافت پلکانی آن، «پالنگان» را به یکی از مقاصد گردشگری میراث جهانی هورامان تبدیل کرده است.

در ادامه تصاویر مراسم هزار دف استان کردستان را می‌بینید. 

tags # کردستان سایر اخبار غذای ویژه انسان‌های اولیه چه بود و چه مزه‌ای داشت؟ | دستور پخت یک غذای مخصوص نئاندرتال‌ها! چه کسی لباس را اختراع کرد؛ آیا انسان‌های اولیه همیشه لخت بودند؟ اولین قتل در جهان چگونه اتفاق افتاد؟! انسان‌های نخستین چگونه صحبت می‌کردند؟

دیگر خبرها

  • اجرای بازی محلی تپه چو در روستای لزور فیروزکوه + فیلم
  • (تصاویر) همه چیز درباره مراسم «هزار دف» کردستان در ۱۴۰۳
  • آمار صدور مجوزهای سه ماه پایانی ۱۴۰۲ منتشر شد
  • در سه ماه پایانی سال ۱۴۰۲ چند مجوز موسیقی صادر شد؟
  • آمار مجوز‌های دفتر موسیقی در سه ماه پایانی ۱۴۰۲ /۷۰۶ کنسرت روی صحنه رفتند
  • آمار مجوزهای دفتر موسیقی در سه ماه پایانی ۱۴۰۲ /۷۰۶ کنسرت روی صحنه رفتند
  • آمار مجوزهای دفتر موسیقی در سه ماه پایانی سال قبل اعلام شد
  • دف‌نواز سنندجی: مسئولان حمایت از دف‌نوازی را دریغ نکنند
  • داود آزاد به صحنه می‌رود
  • تاثیرات گوش دادن به موسیقی شاد بر روح و روان انسان