Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-07@06:16:52 GMT

ایست به خرید کالا و خدمات خارجی مشابه داخلی

تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۲۴۹۵۳۸

 بررسی جزئیات این لیست تازه منتشر شده در پورتال وزارت صنعت، معدن و تجارت نشان می‌دهد در کنار به‌روزرسانی فهرست ده‌گانه کالاهای ایرانی، این‌بار لیست توانمندی‌های خدماتی نیز برای نخستین بار در ۳ گروه جانمایی شده است.

در همین راستا نیز متولی صنعت کشور در ابلاغیه‌ای از تمام واحدها، سازمان‌ها و شرکت‌های زیرمجموعه درخواست کرده است که از خرید کالا و استفاده از خدمات خارجی خودداری کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته این نخستین بار نیست که متولیان صنعت کشور با به‌روز‌رسانی فهرست تولیدات و خدمات داخلی به دستگاه‌های زیرمجموعه خود اخطار می‌دهند که با مراجعه به فهرست یاد شده از خرید کالاهای خارجی و خدمات ارائه شده از سوی خارجی‌ها اجتناب و پیمانکاران آنان نیز این موضوع را رعایت کنند. به‌گفته تحلیلگران اقتصادی تکرار یک اولتیماتوم چهار ساله از سوی متولیان صنعت کشور حاکی از آن است که دستگاه‌ها آنچنان به این ابلاغیه‌ها روی خوش نشان نمی‌دهند و همچنان برای تامین نیازهای خود از کالاها و خدمات خارجی‌ استفاده می‌کنند.

اردیبهشت‌ماه سال ۹۳ بود که تصویب‌نامه‌ای درخصوص ممنوعیت خرید کالاهای خارجی (اعم از کالای ساخته شده، قطعات، ملزومات، تجهیزات و ... تحت هر عنوان» دارای تولید مشابه داخلی از سوی هیات وزیران به وزارتخانه‌های صنعت، معدن و تجارت، وزارت امور اقتصادی و دارایی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت نفت، وزارت نیرو، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهوری و سازمان صدا‌وسیما ابلاغ شد. بعد از صدور این تصویب‌نامه، قرار بر این بود که وزارت صنعت، معدن و تجارت هر ۶ ماه یک بار لیست کالاهایی را که دارای توانمندی‌های داخلی هستند منتشر و به‌روزرسانی کند. هدف از تصویب‌نامه ممنوعیت خرید کالاهای خارجی دارای تولید مشابه داخلی این بود که واردات را کنترل و زمینه رشد و تقویت تولید داخلی فراهم شود. حال در ادامه این تصویب‌نامه، وزارت صنعت، معدن و تجارت همچنان فهرست کالاها و البته خدمات را که به تازگی در این لیست جانمایی شده است به‌روزرسانی می‌کند.

سریال ادامه‌دار یک اخطار

وزارت صنعت، معدن و تجارت فهرست کالاهای ایرانی را به تفکیک گروه‌های صنعتی در ۱۰ گروه به‌روزرسانی کرد. براساس ماده ۳ قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی در تامین نیازهای کشور، وزارت صنعت، معدن و تجارت با همکاری سازمان‌ها، انجمن‌ها، اتحادیه‌های تولیدی و خدماتی مرتبط، هر ۶ ماه یک بار فهرست کالا، تجهیزات لازم و فرآورده‌های ساخت داخل و ظرفیت تولیدی آنها را استخراج کرده و به‌طور رسمی در دسترس دستگاه‌های ذی‌نفع و عموم مردم قرار می‌دهد. به‌گفته متولیان صنعت کشور، اکران اطلاعات ساخت داخل از سوی این وزارتخانه علاوه بر فراهم کردن شرایط برای سرمایه‌گذاری در صنایع توانمند، شرایط را برای تحقق اهداف پیش‌بینی شده در راستای رشد بخش صنعت نیز محقق خواهد کرد. در فهرست جدید این وزارتخانه صنایع «خودرو و وسایل نقلیه»، «نساجی و پوشاک»، «ماشین‌سازی و تجهیزات»، «فلزی و لوازم خانگی»، «معدنی فلزی»، «معدنی غیرفلزی»، «غذایی، دارویی و بهداشتی»، «برق و الکترونیک، مخابرات و تجهیزات پزشکی»، «شیمیایی و سلولزی» و «صنعت نرم‌افزار» گنجانده شده‌اند. کنترل واردات از یکسو و نشانه‌گذاری اولویت‌های سرمایه‌گذاری از سوی دیگر انتشار فهرست «توانمندی‌های تولید و خدمات» را بیش از پیش با اهمیت جلوه می‌دهد؛ چرا که به گفته تحلیلگران اقتصادی در کنار مدیریت واردات باید به جذب سرمایه اعم از داخلی و خارجی توجه ویژه‌ای شود. اما چرا با وجود انتشار ۶ ماه یکبار این لیست، متولیان صنعت کشور باز هم نسبت به استفاده نکردن از کالاهای خارجی از سوی سازمان‌ها و دستگاه‌های دولتی اخطار می‌دهند؟ ارزیابی‌ها نشان می‌دهد با وجود اینکه شعار امسال «حمایت از کالای ایرانی» است، دستگاه‌های دولتی میل چندانی به استفاده از کالاهای ساخت داخل از خود نشان نمی‌دهند. به اعتقاد فعالان اقتصادی، همین موضوع زمینه‌ساز این شده که وزیر صنعت، معدن و تجارت مجددا به همه واحدها، سازمان‌ها و شرکت‌های زیرمجموعه این اخطار را ابلاغ کند که از خرید کالا و استفاده از خدمات خارجی امتناع ورزند.

لیست توانمندی‌ها

خودرویی‌ها در راس لیست ده‌گانه توانمندی‌های تولیدی وزارت صنعت، معدن و تجارت ایستاده‌اند. براساس جزئیات منتشر شده و در شرح بخش «صنعت خودرو و وسایل نقلیه»، هشت حوزه مورد توجه قرار گرفته است. «خودروهای سبک»، «خودروهای سنگین»، «انواع خودرو با کاربری متفاوت»، «موتورسیکلت/ دوچرخه»، «انواع قطعات خودرو»، «صنایع ریلی/ هوایی/ دریایی»، «راهسازی و معدنی» و «سایر وسایل نقلیه» بخش‌هایی به شمار می‌روند که در توانمندی‌های تولیدی پررنگ شده‌اند. از سوی دیگر، براساس آمارهای وزارت صنعت، معدن و تجارت «صنایع نساجی و پوشاک» دومین سرفصل مهم برای شناخت توانمندی‌های تولید داخلی معرفی شده‌ است. زیرگروه‌های این بخش شامل «پرچم»، «پارچه چادر مشکی»، «انواع نخ فیلامنت پلی‌استر»، «انواع نخ سیستم پنبه‌ای»، «پنبه هیدروفیل»، «انواع الیاف پلی‌استر، پلی‌پروپلین»، «انواع نخ فیلامنت نایلون»، «انواع چرم و محصولات چرمی»، «انواع کفش»، «انواع منسوج بی‌بافت»، «انواع گونی و چتایی پلی‌پروپیلن»، «انواع پتو»، «انواع موکت»، «انواع فرش ماشینی»، «انواع پوشاک»، «انواع پارچه» و «کالای خواب» است. آمارهای وزارت صنعت، معدن و تجارت نشان می‌دهد که در گروه «صنایع ماشین‌سازی و تجهیزات» شرح ۱۳ کالا منتشر شده است. «پکیج‌ها»، «ماشین ابزار»، «انواع کوره، راکتور و دیگ بخار»، «انتقال مواد، آسانسور و پله برقی»، «ماشین‌آلات و ادوات کشاورزی»، «ماشین‌آلات خطوط تولید»، «مبدل‌های حرارتی»، «پمپ و شیرآلات»، «سازه فلزی، مخازن و برج‌ها»، «تجهیزات نیروگاه‌های برق»، «تجهیزات پر‌کننده و بسته‌بندی»، «سازه و تجیهزات گلخانه‌ای» و «تجهیزات آبزی‌پروری/  مرغداری و کشتارگاه» ۱۳گروهی هستند که برای استفاده در بخش «صنایع ماشین‌سازی و تجهیزات» مورد توجه قرار گرفته‌اند. همچنین برآوردها نشان می‌دهد «لوازم خانگی»، «انواع لوله و اتصالات فلزی»، «سایر مصنوعات فلزی» و «تجهیزات سرمایشی و گرمایشی» چهار گروه مهمی هستند که در زیرمجموعه «صنایع فلزی و لوازم خانگی» قرار دارند. اما وزارت صنعت، معدن و تجارت در بخش صنایع معدنی، به ارزیابی دو گروه پرداخته است.

«صنایع معدنی فلزی» و «صنایع معدنی غیرفلزی» دو گروهی هستند که متولیان صنعت بر این باورند که از توانمندی‌های تولیدی و خدماتی داخلی برخوردار هستند. در بخش «صنایع معدنی فلزی» ۶ زیرشاخه «محصولات فولادی»، «آلومینیوم»، «سرب و روی»، «محصولات مسی»، «گندله و آهن اسفنجی» و «فولاد خام» جانمایی شده است. این در حالی است که در گروه «صنایع معدنی غیرفلزی» نام محصولاتی همچون «انواع کاشی و سرامیک»، «محصولات سرامیکی و شیشه‌ای و لنز»، «محصولات بتنی»، «انواع سنگ»، «انواع آجر گچ»، «پشم سنگ، پشم‌شیشه و لعاب»، «شن و ماسه»، «فرآورده‌های نسوز»، «سیمان»، «آسفالت»، «عایق رطوبتی»، «کنسانتره زغال‌سنگ»، «ظروف چینی و چینی بهداشتی»، «ید و نمک»، «فرآورده‌های کانی غیرفلزی» و «بتن سیال» به چشم می‌خورد. همچنین گروه «صنعت غذایی، دارویی و بهداشتی» به سه زیرمجموعه کلی «محصولات غذایی»، «محصولات دارویی» و «محصولات بهداشتی» تقسیم شده است. در گروه «صنعت برق و الکترونیک» نیز چهار زیرگروه «برق»، «تجهیزات پزشکی»، «تجهیزات مخابراتی» و «تجهیزات الکترونیک» جای گرفته‌اند. «انواع کاغذ و مقوا و مصنوعات مربوط»، «چوب و مصنوعات چوبی»، «محصولات پلاستیکی»، «محصولات شیمیایی»، «محصولات پلیمر» و «محصولات پتروشیمی» هم زیرمجموعه‌های توانمندی هستند که در گروه «صنعت شیمیایی و سلولزی» قرار گرفته‌اند. «صنعت نرم‌افزار» نیز آخرین گروه از توانمندی‌های تولیدی است که در لیست تازه به روز شده وزارت صنعت، معدن و تجارت جانمایی شده است. اما در بخش توانمندی‌های خدماتی چه می‌گذرد؟ ارزیابی داده‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت حاکی از آن است که در فهرست توانمندی‌های خدماتی که برای نخستین بار در فهرست این وزارتخانه قرار گرفته است ۳ زیرمجموعه قرار گرفته است. «فهرست شرکت‌های EPC کار ایرانی (شرکت‌های پیمانکاری طراحی، تدارک و ساخت)-طبقه‌بندی شده»، «فهرست جامعه مهندسان مشاور ایران» و «فهرست واحدهای فنی مهندسی ایران» از جمله توانمندی‌ها در بخش خدمات داخلی به شمار می‌روند.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: معدن و تجارت صنعت معدن درمان و آموزش وزارت دفاع وزارت فرهنگ و ارشاد تجارت واردات رشد قانون وزارتخانه مخابرات سرمایه خودرو نساجی فرش برق جامعه کالاهای ایرانی وزیر صنعت کالا خارجی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۴۹۵۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آجر قزاقی چیست؟ 5 کاربرد آجر سنتی+ عکس نمای آجر قزاقی

امروزه از آجرهای قزاقی علاوه بر ساختمان‌سازی و دیوارچینی، در موارد مختلفی استفاده می‌کنند که نمای داخلی، رستوران‌ها، کافی‌شاپ، مسافر خانه و غیره تنها موارد کوچکی از این کاربردها هستند. این موضوع نشان می‌دهد که آجر نمای قزاقی به مرور زمان جایگاه بالایی در صنعت ساختمان‌سازی و طراحی پیدا کرده است. آجر قزاقی و کاربردهای این نوع آجر جزو موضوعات جذابی است که بسیاری از افراد همواره در جست‌وجوی آن بوده اند. در ادامه به صورت مفصل توضیح می‌دهیم که آجر قزاقی چیست و کاربردهای مختلف این خشت سنتی را بررسی می‌کنیم.

آجر قزاقی چیست؟

در جواب آجر قزاقی چیست باید بگوییم که آجر قزاقی یکی از قدیمی‌ترین و سنتی‌ترین آجرها در بازار مصالح ایران بوده که استفاده از آن در نمای ساختمان‌ها و همچنین طراحی دکوراسیون داخلی بسیار محبوب و رایج است. درواقع اولین آجری که پای خود را به نمای ساختمان باز کرده است، آجر قزاقی نام دارد.

آجر قزاقی با استفاده از روش‌های سنتی و به صورت دستی ساخته می‌شود و از این رو به آن، آجر سنتی یا خشت دستی نیز می‌گویند. جالب است بدانید که تمامی مراحل تولید و پخت این آجر با استفاده از روش‌های قدیمی انجام می‌شود. مواد اصلی تشکیل‌دهنده آجر سنتی، خاک رس سرند شده است و برای تولید آن، خاک رس سرند شده را به گل تبدیل می‌کنند. سپس گل تهیه شده را با استفاده از قالب‌های چوبی شکل می‌‌دهند و در نهایت آن را در کوره‌های آجرپزی می‌پزند.

آجرهای قزاقی مورد تایید سازمان میراث فرهنگی قرار گرفته‌اند و در صورتی که برای ساخت و ساز به مجوز و تایید این سازمان نیاز دارید، خیالتان از این بابت راحت خواهد بود. اجر سنتی در رنگ‌های متفاوتی تولید و به بازار عرضه می‌شوند که رنگ آجرها با توجه به میزان و زمان پخت در کوره مشخص می‌گردد.

از ویژگی‌ها و مزایای آجرهای قزاقی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد، بد نیست اشاره کنیم که برخی از این ویژگی ها مثل شوره نزدن با آجر نما سفید اصفهان نیز مشترک است در ادامه این ویژگی ها را مورد بررسی قرار می دهیم:

در برابر سرما و گرما و تغییر آب و هوا مقاومت بالایی دارند شوره نمی‌زنند نرخ بیمه کردن خانه را کاهش می‌دهند نمای سنتی و زیبایی را ایجاد می‌کنند ماندگاری و طول عمر بالایی دارند باعث افزایش ارزش مالی خانه می‌شوند نگهداری راحتی دارند؛ چرا که نیاز نیست شسته شوند می‌توانند مانند عایق در برابر گرما و سرما عمل کنند قیمت مناسبی دارند کاربردهای آجر قزاقی

در جواب اصلی‌ترین کاربرد آجر قزاقی چیست باید بگوییم که آجر قزاقی پلاک کامل در ساختمان‌سازی مورد استفاده قرار می‌گیرد. نمای آجر قزاقی به دلیل تنوع رنگی که دارد، در نمای ساختمان نیز بسیار مورد کاربرد دارد. آجرهای قزاقی پلاک ساده و نیمه نیز به دلیل ضخامت کمی که دارند، معمولا در نمای داخلی و خارجی استفاده می‌شوند. آجرهای قزاقی L نیز در نمای گوشه‌های ساختمان‌ها به کار می‌روند.

اگر چه استفاده از آجر قزاقی در طراحی های داخلی گران تر و هزینه برتر از مصالح جانبی دیگر است اما مزایایی نیز به دنبال دارد.

در ادامه کاربردهای آجر قزاقی را در دسته‌بندی‌های مختلف بررسی می‌کنیم.

کاربرد آجر قزاقی در تلفیق نمای مدرن و سنتی

آجرهای قزاقی در نمای سنتی ساختمان‌ها کاربرد زیادی دارند و با توجه اینکه امروزه افراد زیادی به نمای سنتی علاقه دارند، استفاده از آجر قزاقی در نما بسیار رایج‌تر از گذشته شده است.

کاربرد آجر قزاقی در نمای داخلی

کاربرد خشت سنتی در نمای داخلی ساختمان متنوع است باعث ایجاد نمای اصیل و سنتی خاصی در نمای داخل می‌شود. شما می‌توانید با ترکیب چوب، شیشه و غیره از سبک کلاسیک و مدرن در نمای داخلی استفاده کنید و با خرج کمی خلاقیت، نمای بی‌نظیری به ساختمان هدیه دهید.

در اینجا بد نیست اشاره ای داشته باشیم به کاربرد آجر رستیک که از آن نیز میتوان در ساخت دیوارهای داخلی استفاده کرد. در مطلب آجر رستیک چیست بیشتر در این باره صحبت کردیم.

اولین و مهم‌ترین کاربرد آجرهای رستیک را می‌توان ساخت دیوارهای داخلی دانست. آجرهای رستیک یک انتخاب عالی برای این موضوع محسوب می‌شوند و نمی‌‌توان آن‌ها را نادیده گرفت. دیوارهای داخلی ساخته‌شده با این آجرها مقاومت بسیار خوبی در برابر ضربات فیزیکی و لرزش خواهند داشت و می‌توان برای سال‌های متمادی از جذابیت ظاهری آن‌ها لذت برد.

کاربرد آجر قزاقی در نمای خارجی ساختمان

با کمی دقت می‌توانید کاربرد آجرهای قزاقی در بناهای تاریخی را در جای جای کشور ایران مشاهده کنید. نماهایی مانند خانه پروین اعتصامی و خانه سیمین و جلال آل احمد که از هنرمندان محبوب کشور محسوب می‌شوند، نمونه‌ای از این بناهای تاریخی هستند.

کاربرد آجر سنتی قزاقی در کف

برای استفاده در کف می‌توانید از ابعاد مختلفی از آجرهای قزاقی استفاده کنید که رایج‌ترین ابعاد اجرهای قزاقی مورد استفاده در کف، 10*10 و 20*20 هستند. شما می‌توانید از آجرنمای قزاقی با ابعاد 10*10 برای نمای دیوار داخلی و بیرونی نیز استفاده کنید. آجرهای سنتی 20*20 نیز عمدتا برای کف فرش حیاط، پیاده رو، باغ، رستوران‌های سنتی، پارکینگ مورد استفاده قرار می‌گیرند.

کاربرد نمای دیوار حیاط با آجر قزاقی

یکی دیگر از کاربردهای رایج آجر قزاقی، استفاده در نمای دیوار حیاط است. شما می‌توانید در صورت استفاده از آجر قزاقی در نمای خارجی ساختمان، از این نوع آجرها در نمای دیوار حیاط با تکنیک آجرچینی‌های متفاوت بهره بگیرید و نمای زیبایی به ساختمان دهید.

انواع آجر قزاقی

آجرهای قزاقی در دسته‌بندی‌های مختلف به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند که در ادامه به این موضوع می‌پردازیم.

انواع آجر قزاقی بر اساس رنگ

آجرهای قزاقی، زمانی که در کوره آجرپزی قرار دارند، رنگشان شکل می‌گیرد و در واقع رنگ آجر قزاقی بر اساس مدت زمانی که در کوره قرار دارد و میزان حرارت کوره تعیین می‌شود. بنابراین می‌توان گفت که رنگ آجر نمای قزاقی کاملا طبیعی و غیرشیمیایی است و با مرور زمان دچار تغییر نمی‌گردد. انواع آجر قزاقی براساس رنگ عبارتنداز:

آجر قزاقی پوست پیازی یا گلبه ای آجر قزاقی قرمز اخرایی رنگ آجر قزاقی زرد رنگ آجر قزاقی نخود رنگ انواع آجر قزاقی از نظر شکل ظاهری

همانطور که در بخش‌های قبلی آجر قزاقی چیست اشاره کردیم، آجرهای قزاقی انواع مختلفی دارند. جالب است بدانید که آجرهای قزاقی از نظر شکل ظاهری نیز به انواع مختلفی دسته‌بندی می‌شوند و مهندسین و طراحان از هر کدام از آن‌ها برای کاربردهای مختلفی استفاده می‌کنند. انواع آجر قزاقی از نظر شکل ظاهری عبارتنداز:

آجر قزاقی نما (نیمه)

آجرهای قزاقی همانطور که از اسمشان پیداست، بیشتر در نمای داخلی و خارجی ساختمان به کار می‌روند و به دلیل تنوع رنگی بالایی که دارند، دست مشتری و طراح برای انتخاب کاملا باز است.

آجر قزاقی سنتی کامل

این مدل آجر سنتی با مدل قبلی تفاوت چندانی ندارد و بارزترین تفاوت این نوع آجر به تنوع رنگی و بافت آن‌ها مربوط می‌شود. آجرهای قزاقی سنتی کامل اکثرا برای طراحی دکوراسیون خارجی استفاده می‌گردند.

آجر قزاقی L

آجر قزاقی L به صورت L شکل تولید می‌شود و به دلیل داشتن زاویه 90 درجه و زاویه شکسته، برای استفاده در کنج و گوشه‌های نما بسیار مناسب خواهد بود. همچنین شما می‌توانید برای فضاهای پرت و دور از دسترس را به خوبی با آجرهای قزاقی پوشش دهید.

آجر قزاقی روستیک

این مدل آجرهای قزاقی به منظور استفاده در دیوارهای ساختمانی از جمله اتاق خواب و آشپزخانه مورد استفاده قرار می‌گیرند و یک فضای نوستالژی را در دل معماری مدرن برای شما ایجاد می‌کند.

آجر قزاقی پلاک

آجرهای قزاقی پلاکی همان آجرنماهای طرح قدیمی هستند و معمولا از آن‌ها برای مرمت و بازسازی نمای ساختمان‌ها و بناهای قدیمی استفاده می‌کنند.

سخن پایانی

در این مطلب به صورت مفصل توضیح دادیم که آجر قزاقی چیست و انواع مختلف این خشت سنتی را برشمردیم. این نوع آجر که جزو آجرهای سنتی و قدیمی به شمار می‌رود، در بسیاری از بناها از سنتی تا امروزی مورد استفاده قرار می‌گیرد. از انواع مختلف آجرهای قزاقی می‌توان در مکان‌های مختلفی از نمای داخلی و بیرونی تا کف ساختمان استفاده کرد. همانطور که اشاره کردیم، آجر قزاقی مزایا و ویژگی‌های مختلفی دارد که باعث شده در کنار زیبایی بخشی به نمای ساختمان محل کار یا منزل، صاحب یک دیزاین و دکوراسیون به سبک سنتی و البته ماندگار شوید.

دیگر خبرها

  • مجوز واردات ۲ هزار دستگاه اتوبوس برون‌شهری صادر شد+ سند
  • مجوز واردات ۲ هزار دستگاه اتوبوس برون‌شهری با عمر کمتر از پنج سال صادر شد
  • صدور مجوز واردات ۲ هزار دستگاه اتوبوس برون شهری دست دوم
  • صادرات ۱۰۸ هزار تنی کالا به روسیه در فروردین ماه
  • مجوز واردات ۲ هزار دستگاه اتوبوس برون شهری صادر شد
  • خرید دستگاه تصفیه آب خانگی با خدمات طلایی شرکت آبگونه
  • آجر قزاقی چیست؟ 5 کاربرد آجر سنتی+ عکس نمای آجر قزاقی
  • برای تولید اتوبوس و کشنده نیازمند خارجی‌ها نیستیم
  • جلوگیری از واردات واکسن‌های دامی دارای مشابه داخلی
  • تجارت خارجی ۴۱۴ میلیون دلاری از گمرکات کردستان