Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-05-03@12:03:08 GMT

بازگشت بیش از ۵۴۰ نخبه به کشور

تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۲۴۹۸۴۲

بازگشت بیش از ۵۴۰ نخبه به کشور

به گزارش جهان نيوز به نقل از ایسنا، دکتر سالار آملی  ضمن بیان این مطلب با اشاره به تاکید وزارت علوم برای ورود دانشجویان ایرانی مشغول به تحصیل در دانشگاههای خارج در داخل، خاطرنشان کرد:‌ این امکان به دلیل کمک به دانشجویانی که به دلیل محدودیت‌های ارزی و بالا رفتن قیمت دلار در فشار قرار گرفتند، فراهم شده است و پیش‌بینی ما این است که میزان تقاضا برای بازگشت دانشجویان جهت تحصیل در دانشگاههای داخل افزایش یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی در ادامه در خصوص برنامه وزارت علوم برای افزایش جذب دانشجویان بین المللی نیز تصریح کرد: این وزارتخانه مسیر و سیاست‌ها برای جذب دانشجویان خارجی و افزایش آمار این دانشجویان را به بیش از 75 هزار نفر تا پایان برنامه ششم توسعه را مثبت ارزیابی می‌کند.اگر چه این امکان ممکن است با توجه به شرایط فعلی کمی سخت‌تر به نظر برسد اما تاکید می‌کنم که وزارت علوم و دانشگاهها به طور جدی برنامه‌هایی را برای اجرایی کردن این سیاست در نظر گرفته‌اند.
قائم مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل همچنین به موضوع "دیاسپورا"ها در بحث علمی اشاره کرد و گفت: معتقد هستیم بر اساس این رویکرد ایرانیانی که در کشورهای خارجی مقیم هستند در همان کشورها باقی بمانند تا با کمک‌هایی که انجام می‌دهند کیفیت و جایگاه دانشگاههای داخل کشور در مجامع علمی جهانی را افزایش دهند تا در نتیجه آن دانشجویان خارجی انگیزه‌هایی برای حضور در دانشگاههای داخلی داشته باشند.

دکتر سالار آملی همچنین بر سیاست وزارت علوم برای حمایت از نخبگان ایرانی مقیم خارج از کشور تاکید کرد و افزود:‌ وزارت علوم در سال گذشته تعداد  540 نفر از نخبگان ایرانی مقیم خارج به کشور بازگشتند و دوره‌های تحصیلی و آموزشی حضور یافتند. بطوریکه حتی این افراد استاد راهنمای برخی از دانشجویان دانشگاههای داخل شدند و در نهایت بین این افراد و دانشگاههای داخل حدود 70 پروژه علمی تحقیقاتی مشترک منعقد شد.

وی همچنین یاد آور شد: ما معتقد هستیم باید در حوزه مدیریتی نیز از پتانسیل نخبگان ایرانی مقیم خارج از کشور استفاده شود اگرچه این امکان بستگی به دستگاههای اجرایی دارد اما در بحث علمی و دانشگاهی تلاش می‌کنیم از استعداد و توانایی‌های ایرانیان مقیم خارج از کشور بهره مندی بیشتری صورت بگیرد.

قائم مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل با تاکید بر این که آمار اعلام شده در خصوص نخبگان از کشور صحیح نیست، گفت: اگرچه ما در بحث خروج نخبگان از کشور و جذب آنها در کشورهای خارجی مشکل داریم و این موضوع یک واقعیت است. اما مشکل اساسی‌تر این است که افرادی که به کشورهای دیگر مهاجرت می‌کنند دیگر امکان بازگشت و یا حتی استفاده از استعدادهای آنها وجود ندارد و این مشکل در کشورهای دیگر نظیر چین و هند وجود ندارد.

وی عدم ایجاد بسترسازی‌ لازم برای حضور نخبگان در کشور یک نقطه ضعف برای ایران حساب می‌شود، خاطرنشان کرد: مهاجرت نخبگان به خارج از کشور به خودی خود به هیچ عنوان مشکلی ندارد. اما بحث اساسی این است که ما چگونه بتوانیم از توانمندی‌های این افراد در حین حضور آنها در کشورهای دیگر استفاده کنیم و نباید اقامت آنها در کشورهای دیگر یک نوع چالش حساب شود.

دکتر سالار آملی با اشاره به مهاجرت بیش از 5 میلیون ایرانی در کشورهای دیگر خاطرنشان کرد: این آمار تنها به حوزه‌های علمی و دانشگاهی اختصاص ندارد در واقع آمار کل مهاجرین ایران در کشورهای دیگر را نشان می‌دهد که ممکن است در حوزه‌های دیگر سیاسی و ورزشی و اقتصادی و غیره فعالیت داشته باشد.  بنابراین ما نمی‌توانیم آمار دقیقی از تعداد مهاجرت نخبگان علمی و دانشگاهی کشور داشته باشیم.

قائم مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل با تاکید بر این که نباید به حضور ایرانیان خارج از کشور به صرف خارج نشین بودن "انگ" بزنیم، گفت: متاسفانه این موضوع در کشور ما رعایت نمی‌شود و انگ زدن به نخبگان خارج نشین ضربه بسیار سنگین‌تر از اصل مهاجرت آنها به کشور وارد می‌کند و ما معتقد هستیم دو تابعیتی برای چهره‌های علمی و دانشگاهی کشور نمی‌تواند مانع یا نقصی ایجاد کند.

دکتر سالار آملی خاطر نشان کرد:‌در بسیاری از کشورهای دیگر امتیازات و مشوق‌هایی برای چهره‌هایی علمی و دانشگاهی خود در نظر می‌گیرند تا این افراد با حضور در کشورهای دیگر زمینه‌های تبلیغ آن کشور و ایجاد فضای مثبت از آن را در کشورهای دیگر فراهم شود. در حالی که متاسفانه این فرایند در کشور ما برعکس است و برای چهره‌های دو تابعیتی کلمه فساد اطلاق می‌شود و این نگاه می‌تواند بسیار خطرناک باشد.
 

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۴۹۸۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای نخبگان در حوزه‌های مختلف مسیر ویژه‌ای باز خواهیم کرد

روح الله دهقانی فیروز آبادی معاون علمی و فناوری رئیس جمهور درباره صحبت‌های دیروز رئیس جمهور درباره نخبگان کارگری بیان کرد: زمانی که صحبت از نخبگان کارگری و یا کارگران نخبه می‌شود ممکن است برداشت ناصحیحی ایجاد شود مبنی بر ایکه اینها صرفا افرادی هستند که کار یدی انجام می‌دهند اگرچه که ممکن است این افراد هم نخبه باشند. اما آن افرادی که انتخاب شدند نخبگان کار هستند.

وی تشریح کرد: ما یک سری نخبگان دانشگاهی داریم که معیار اندازه گیریشان دستاورد‌های علمی و فناوری است. برخی نخبگان هنری داریم که معیار اندازه گیریشان دستاورد‌ها و آثار هنری است.   افرادی که در حضور رئیس جمهور انتخاب شدند در محیط کار دست به نوآوری می‌زنند و در محیط کار اثر بخشی دارند.  

دهقانی فیروز آبادی گفت: امسال بنای بنیاد نخبگان این است که  علاوه بر نخبگان دانشگاهی برای چند حوزه دیگر نظیر نخبگان ورزش، محیط کار و صنعتی و نخبگان مدیریت و کار آفرینی هم مسیر ویژه‌ای بازکند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی فناوری

دیگر خبرها

  • اعطای بسته حمایتی یک میلیارد تومانی به ۱۰۰ استاد منتخب شاگردپرور
  • جایزه یک میلیارد تومانی برای ۱۰۰ استاد منتحب شاگردپرور
  • برای نخبگان در حوزه‌های مختلف مسیر ویژه‌ای باز خواهیم کرد
  • آیین‌نامه حمایت از «نخبگان درون سازمانی» تدوین و اجرا می‌شود
  • آغاز حمایت از کارگران نخبه با اجرای آیین‌نامه حمایت از «نخبگان درون سازمانی»
  • ۱۷۰ دانشجوی نخبه امروز به حج عمره اعزام می‌شوند
  • جزو چند کشور اول جهان در زمینه علوم هسته‌ای و پزشکی هستیم
  • ظرفیت نخبگان بسیجی قم در رونق تولید باید به کار گرفته شود
  • زلفی گل: انتخاب استادان نمونه در راستای تحقق مرجعیت علمی است
  • اختصاص یک میلیارد تومان پژوهانه به استادان برگزیده کشوری