Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا، با سیاست‌های اقتصادی و داخلی و همچنین تعرفه‌های «موقتی» ارزش دلار را بالا برده است. «چارلز اورتل» تحلیل‌گر روزنامه وال‌استریت ژورنال، با اعلام این خبر به اسپوتنیک، تاکید کرد که کاهش اخیر ارزهای ملی در تعدادی از ایالت‌ها نه ناشی از جنگ‌های تجاری و تحریم‌های واشنگتن، بلکه ناشی از آسیب‌پذیری در استراتژی‌های اقتصادی آن‌ها بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

دلار در میانه رشد تولید ناخالص داخلی ایالات متحده و آشفتگی‌های جهانی ناشی از جنگ‌های تجاری دونالد ترامپ و تحریم‌های ایالات متحده در حال افزایش است.

از آغاز سال جاری میلادی، ارزش ریال ایران ۵۰ درصد کاهش یافته است و این احتمال وجود دارد که بحران لیر ترکیه بر یورو نیز اثر گذارد. 

تحلیل‌گر وال‌استریت ژورنال در پاسخ به این پرسش که آیا می‌توان ترامپ را مسئول ثبات در ارزش دلار دانست، گفت: «شکی نیست که رقبای تجاری ترامپ و جانشینانش را به این خاطر مسئول می‌دانند.»

او استدلال کرد که آمریکا و جهان «در نهایت با عقب کشیدن از فعالیت‌های مبتنی دولت‌-ملت که به دیوان‌سالاری می‌انجامد و صرف مدیریت بخش خصوصی جهانی می‌شود، وضعیت بهتری را شاهد خواهند بود.»

به گفته اورتل، نقایص موجود در سیاست‌های اقتصادی، بیش از اقدام‌های ترامپ، به شوک‌های ارزی اخیر انجامیده است. 

تحلیل‌گر وال‌استریت ژورنال تاکید کرد که «تعرفه‌های اعمال‌شده از سوی دولت ترامپ موقتی و در جهت تغییر رفتار کشورهایی صورت گرفته است که در بازار آمریکا سهم دارند. این اقدام‌ها کار را برای صادرکنندگان آمریکایی نیز دشوار می‌کند.»

این تحلیل‌گر با اشاره به این‌که وی همواره از هواخواهان دلاری قدرتمند بوده گفت: «در دوران صدارت ترامپ، دولت آمریکا از سال‌ها پیش درگیر سیاست‌های غلطی بوده که از تمایل سرمایه‌گذاران برای خطر کردن در عرصه سرمایه در درون مرزها ایالات متحده کاسته است. تأثیر تغییرات اعلام شده - کاهش نرخ مالیات بر درآمد شرکت‌ها و افراد و حذف قاطع قوانین و مقررات - موجب شد پروژه‌های سرمایه‌گذاری متعددی شکل گیرد، که بسیاری از آنها به مصرف‌کنندگان در داخل آمریکا را هدف قرار داده است که تاکنون بزرگترین بازار تلفیقی در جهان است.»

او ادامه داد که در مقابل اروپا «همچنین درگیر سیاست‌های شغلی و نابودکننده رشد است که با عشق اروپایی‌ها به مقررات، بوروکراسی و مالیات عجین شده است. این در حالی است که اروپا با جمعیتی پیر دست به گریبان است و شمار کارگران و جوانان در آن رو به کاهش است.»

در این میان، ترکیه، ایران، چین و روسیه به طور فزاینده‌ای پرداخت‌های خود را در واحدهای پول ملی انجام می‌دهند و تهران برای جایگزین مناسب برای دلار به طلا روی آورده است. 

تحلیل‌گر وال‌ستریت در پاسخ به این‌که آیا اقداماتی از این دست تسلط دلار را تضعیف می‌کند یا نه گفت: «با گذر زمان، جایگزینی که طلا یا شکل یا سبدی دیگر از دارایی‌های فیزیکی از آن حمایت کند، ممکن است بتواند با دلار رقابت کند، اما این فرآیند سال‌های سال به طول می‌انجامد و تنها زمانی کارساز خواهد بود که رقبا به سیاست‌های اقتصادمحور روی بیاورند.»

 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: دلار یورو اقتصاد جهانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۵۵۴۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعیین نرخ ارز قاچاق، از بیش اظهاری واردات و کم اظهاری صادرات

مدیر گروه پول و ارز مرکز پژوهشهای مجلس با اشاره به سازوکار ایجاد نرخ تعادلی ارز در بازار غیر رسمی، گفت: تامین ارز قاچاق وارداتی و فرار سرمایه از قاچاق صادراتی، بیش اظهاری واردات و کم اظهاری صادرات در گمرک تامین می‌شود. - اخبار اقتصادی -

به گزارش  خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، مهدی دارابی، با اشاره به اینکه، به طور رسمی و ثبت شده 17 میلیارد دلار کسری تراز تجاری گمرکی داریم (کم اظهاری و بیش اظهاری در آن نیست) گفت: باید به این نکته توجه داشت که از این 17 میلیارد دلار ما 10 میلیارد دلار عدم بازگشت ارز داریم. در واقع عملا 27 میلیارد دلار کسری در آمار های گمرکی است. 17 میلیارد دلار بابت کسری تجاری و 10 میلیارد دلار  هم عدم بازگشت ارز.

وی با اشاره به اینکه این 27 میلیارد دلار کسری از کدام محل تامین خواهد شد؟ گفت: ناترازی مذکور از صادارت نفت خام و میعانات و نفت سفید و نفت کوره، که در آمار های گمرکی نمی اید، تامین میشود.

دارابی ادامه داد، اما مخارج ارزی ما صرفا این موارد نیست. ما غیر از صادرات نفتی که داریم و در موازنه پرداخت ها ثبت می شود موارد مصرفی دیگری هم داریم.

وی با اشاره به اینکه، موازنه پرداخت ها و تراز تجاری خیلی تفاوت دارد، گفت:  موازنه پرداخت ها خودش شامل حساب جاری و سرمایه است. حساب جاری خودش نیز شامل چند حساب است که یکی از آن ها حساب بازرگانی است. حساب بازرگانی نیز خودش دو قسمت  می شود و صادرات و واردات غیر رسمی در آن افزوده می شود. وقتی می خواهیم موازنه پرداخت ها را تحلیل کنیم باید تمامی حساب ها را تحلیل کنیم.

مدیر گروه پول و ارز مرکز پژوهشهای مجلس گفت: نکته بعدی این است که ما اگر  مازاد ارزی داریم، چرا باید این همه صف تخصیص و تامین داشته باشیم؟نکته ی مهم تر این است که تامین ارز قاچاق وارداتی و فرارسرمایه از کجا صورت می گیرد؟ پاسخ این است که از سمت قاچاق صادرات که شامل: عدم بازگشت ارز- کم اظهاری صادرات – بیش اظهاری واردات است. حدود 20 میلیارد دلار به این سمت می رود.

تحلیل موازنه پرداخت ها برای نظام های ارزی ثابت مانند عربستان و قطر و امارات تحلیل  می شود کاملا با نظام های ارزی غیر ثابت متفاوت است.به عنوان مثال در کشور امارات تحلیل موازنه پرداخت ها، از سمت موازنه پرداخت ها به نرخ ارز است. وقتی موازنه پرداخت های امارات مازاد دارد در واقع این را نشان می دهد که امارات می تواند نرخ ارزش را ثابت نگه دارد. این تحلیل درست است.

وی گفت: اما نکته ی دیگر این است که در نظام ارزی غیرثابت و شناور، تحلیل از نرخ ارز به موازنه پرداخت ها است. یعنی نرخ ارز انقدر تغییر می کند تا موازنه پرداخت شما بالانس شود. در کشور ما که این ناترازی در موازنه پرداخت ها وجود دارد، در قیمت اقلام بازار غیر رسمی( همانند قاچاق، فرار سرمایه و تقاضای احتیاطی) بالانس شود.

وی تاکید کرد، در واقع وقتی نرخ در این بازار از حدی بالاتر می رود دیگر تقاضایی وجود ندارد که شما برای قاچاق یا فرار سرمایه استفاده کنید. نکته ی مهم این است تحلیل موازنه پرداخت ها در نظام ارزی ثابت و در نظام ارزی غیر ثابت کاملا متفاوت است. از موازنه پرداخت ها می خواهند به نرخ ارز برسند که این در نظام ارزی ثابت امکان پذیر است. اما در شرایطی که نظام ارزی شما ثابت نیست، باید از نرخ ارز به آن سمت بروید.

دارابی گفت: در دهه 80 که 250 تا 280میلیارد دلار  ارز در اختیار داشتیم، عمده تامین ارز قاچاق به دلیل تزریق و مداخلات بانک مرکزی بود. اما الان بانک مرکزی نمی تواند چنین مداخلاتی کند. عمده ی تامین ارزی که شاهد آن هستیم، از کم اظهاری صادرات و بیش اظهاری واردات و قاچاق صادراتی تامین می شود.

مدیر گروه پول و ارز مرکز پژوهشهای مجلس با اشاره به اینکه، اساسا موازنه پرداخت ها خیلی پیچیده است، گفت: هم اکنون  نمی دانیم کدام قسمت موازنه پرداخت ها نقش تراز کننده نرخ را ایفا میکند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تعیین نرخ ارز قاچاق، از بیش اظهاری واردات و کم اظهاری صادرات
  • طرح سرویس مخفی آمریکا برای محافظت از ترامپ در صورت زندانی شدن
  • «تتر» جایگزین دلار می شود؟
  • سایت های معتبر تحلیل ارز دیجیتال
  • قیمت دلار افزایشی شد / نرخ روز ارزهای مبادله‌ای
  • بیت‌کوین در آستانه رکوردی جدید / قیمت روز ارزهای دیجیتال
  • بیت کوین به قیمت جدید رسید/ ۶۶ هزار و ۴۶۹.۳۲ دلار
  • سیاست‌های آمریکا با ادعای طرفداری از صلح فاصله زیادی دارد
  • دلار رشد کرد / قیمت روز ارزهای مبادله‌ای
  • قیمت روز ارزهای مبادله‌ای/ دلار رشد کرد