Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-06@23:29:06 GMT

نقد و بررسی اصفهان امروز در کافه رسانه

تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۲۵۵۷۴۸

نقد و بررسی اصفهان امروز در کافه رسانه

نقد و بررسی "روزنامه اصفهان امروز" با حضور "فاطمه قصابی" کارشناس ارشد علوم ارتباطات، "امیراکبری" سردبیر روزنامه اصفهان امروز و "معصومه رشیدی" کارشناس علوم ارتباطات در کافه رسانه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، در این جلسه که امروز سه‌شنبه_۳۰ مردادماه_ و به همت فرهنگسرای رسانه برگزار شد، فاطمه قصابی کارشناس ارشد علوم ارتباطات گفت: در حال حاضر پایه علمی روزنامه‌های اصفهان ضعیف است و باید اصلاح شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی  با بیان اینکه اصول روزنامه‌نگاری در اصفهان پایین است، گفت: این انتقاد به مدیران روزنامه‌ها وارد است که به کارورزان و کارآموزان اعتماد نمی‌کنند، در صورتی که کارورزان مبتدی پس از آموزش روزنامه‌نگاران خوبی خواهند شد.

قصابی ادامه داد: روزنامه‌نگاران حرفه‌ای تفاوت میان خبر، گزارش، یادداشت، مصاحبه و تفسیر را می‌شناسند، اما موضوع مهمی که خلاء آن احساس می‌شود، این است که در حال حاضر مقاله‌های خوب در روزنامه ها به چشم نمی‌خورد و بیشتر روزنامه‌نگاران پشت میزنشین شده‌اند و شاید فعالیت آنها پوشش دادن نشست‌های خبری آن هم با دلخوشی گرفتن هدیه باشد، این در حالی است که مردم به نشست‌های خبری بدبین شده اند چرا که از نظر مدیران هیچ مشکلی در دستگاه‌ها وجود ندارد.

این کارشناس ارشد علوم ارتباطات با بیان اینکه در حال حاضر نقد علمی در روزنامه‌ها وجود ندارد، تأکید کرد: کنارگذاشته شدن پایه علمی از روزنامه نگاری باعث شده به پیشرفت نرسیم، چرا که بیس علمی در کنار بیس تجربه دغدغه فروش روزنامه را از بین می برد.

وی ادامه داد: باید تنوع سبک‌های خبرنویسی را در تنظیم اخبار و گزارش‌ها لحاظ کرده و تیترهای نامتعارف را خلاقانه تصور نکنیم.

کیوسک‌های مطبوعاتی محل فروش تنقلات شده است

در ادامه جلسه امیر اکبری سردبیر روزنامه اصفهان امروز گفت: روزنامه اصفهان امروز از سال ۸۵ انتشار خود را در هشت صفحه با همکاری ۳۵ نفر در تحریریه آغاز که از این تعداد ۱۶ نفر ثابت و مابقی صفحات گردشی را اداره می کردند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر روزنامه آنچنان که باید در کیوسک های مطبوعاتی در معرض دید قرار نمی‌گیرد، افزود: در شهر اصفهان به صورت آماری ۲۵ کیوسک مطبوعاتی فعال است، اما در واقع بیش‌تر آنها در خصوص فروش آب معدنی، تنقلات و حتی سیگار فعالیت می کنند و اگر روزنامه ها روز گیشه‌ها چیده شود نیز فقط لوگوها دیده می‌شود که خوشایند نیست.

اکبری تاکید کرد: در حال حاضر مهمترین کارکرد روزنامه‌ها قابلیت استناد آنها است چرا که هنوز مردم به نسخه‌های چاپی به عنوان سند نگاه می‌کنند و اعتماد بیش‌تری به آنها دارند.

سردبیر روزنامه اصفهان امروز با بیان اینکه باید به کار نشریه و مطبوعات صدرصد نگاه اقتصادی و درآمد زایی داشت، تصریح کرد: لیست بیمه کارکنان این روزنامه در اسفندماه سال ۹۵ تعداد ۸۷ نفر بود، اما در تیرماه ۹۷ این تعداد به ۵۰ نفر کاهش یافته است، در واقع علی‌رغم ریزش ۲۸ نفری کارکنان، تلاش ما این بوده که تعدیل نیرو نداشته باشیم.

وی گفت: اعتقاد داریم کسی که بخواهد با رسانه کار کند باید ماهانه حداقل‌هایی را در تولید محتوا داشته باشد به عنوان مثال ماهانه تعداد ۸ گزارش ارایه کند تا فرد نسبت به رسانه متعهد باشد.

پایان دوران نوشتن وی گفت، وی افزود

معصومه رشیدی کارشناس علوم ارتباطات نیز در این جلسه اظهار کرد: اصفهان امروز یکی از موفق ترین روزنامه‌های استان اصفهان است، هر چند  این روزها تمام روزنامه‌ها را نمی‌خوانم چون کیفیت آن ها را بالا نمی‌دانم.

وی تصریح کرد: بعضی از روزنامه ها حتی تا دو صفحه برای انتشار اخبار حوادث اختصاص می دهند که این اقدام امید و نشاط مردم را در جامعه کم‌رنگ می‌کند و معتقدم این گونه اخبار باید کمتر منتشر شود.

وی با بیان اینکه در خصوص کیفیت و کمیت روزنامه‌ ها این نگرانی وجود دارد که آیا فضای آنلاین روزنامه را رو به زوال می برد یا خیر، گفت: تیتر روزنامه ها باید با دقت بیش‌تری انتخاب و در نوشتن اخبار از سبک های جدید خبر نویسی استفاده شود، هم‌چنین تیتر باید شفاف و خوانا باشد.

این کارشناس علوم ارتباطات با اشاره به برگزاری نشست‌های خبری دستگاه های دولتی و خصوصی گفت: تنظیم این گونه اخبار نباید با «وی گفت، وی افزود» و ... آغاز شود بلکه پیشینه موضوع باید در ابتدا نگارش بشود چرا که دوران نوشتن وی گفت و وی افزود به پایان رسیده است.

برگ برنده روزنامه نسبت به فضای مجازی

محمد فرمان‌ آرا مدیر تحریریه روزنامه اصفهان امروز نیز در جلسه نقد این روزنامه اظهارکرد: این روزها روزنامه به سمت کالای لوکس و ماندگار می رود و برای قشر خاص تفاوت دارد، این برگ برنده روزنامه نسبت به فضای مجازی است.

وی با بیان اینکه امروزه روزنامه ها بر روی میز مسئولان قرار می گیرد و اگر قرار باشد حرفی به گوش مسئولان برسد از طریق روزنامه ها خواهد رسید، افزود: روزنامه‌ها بار سنگین خبررسانی را به دوش شبکه‌های اجتماعی گذاشته و خود جای مانور بیشتری برای تحلیل دارند.

فرمان‌ آرا ادامه داد: مخاطب هدف روزنامه ها، رهبران اجتماعی و نخبگان هستند از این رو فعالان رسانه باید برای آنها دغدغه ایجاد کند.

مدیر تحریریه روزنامه اصفهان امروز با بیان اینکه هنوز جای مصاحبه های ۳۰۰۰ کلمه ای، تحلیل‌ها، یادداشت‌ها و سرمقاله‌ها در روزنامه وجود دارد، گفت: ابزارهای مجازی می تواند کمک کند تا روزنامه بیشتر دیده شود، از این رو باید از تیراژهای چند صد هزارتایی دل کَنده و جذابیت محتوا داشته باشیم.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: اصفهان تیتر برتر رسانه ها کافه کافه نقد اصفهان شهردار اصفهان ریاست جمهوری ورزشگاه نقش جهان فناوری های نوین مدیریت شهری اصفهان فردا زاینده رود کشاورزی حمل و نقل عمومي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۵۵۷۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وقتی هم‌میهن اجازه ندارد مستقل از رسانه‌های MI۶ و موساد باشد

روزنامه زنجیره‌ای هم‌میهن، بر مبنای اقدام جاعلانه و دروغ‌سازی شبکه دولتی انگلیس، مدعی شد نظام متهم است!

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: این روزنامه در سرمقاله‌ای با عنوان متهم کیست؟ به بازنشر فضاسازی جاعلانه شبکه وابسته یه سرویس جاسوسی انگلیس پرداخت و با «گزارش خواندن» آن نوشت: «سایت جهانی BBC روز سه‌شنبه گزارشی را درباره بازداشت تا مرگ نیکا شاکرمی منتشر کرد. این گزارش مدعی بود که وی در جریان بازداشت و در روزهای ابتدائی اعتراضات شهریور ۱۴۰۱ بازداشت و در حین انتقال به زندان کشته شده و جسدش را زیر پل اتوبان رها کرده‌اند. گزارش مدعی است که این موارد از یک پرونده رسمی داخلی استخراج شده است. بی‌بی‌سی نیز به احتمال ساختگی‌بودن حداقل بخش‌هایی از گزارش نیز اشاره کرده، ولی دقت در اجزای سند منتشره نشان می‌دهد که ایرادات خیلی بیش از آن است که خودشان اذعان کرده‌اند. هم از جهت ادبیات و ظاهر اسناد و هم از نظر عدم انطباق آن با اطلاعات قطعی منتشرشده قبلی. روزنامه هم‌میهن در این‌باره سکوت کرد، هرچند به لحاظ حرفه‌ای باید به اخبار مهم از جمله این مورد می‌پرداخت.

در ادامه از سوی دادستانی تهران علیه برخی از روزنامه‌نگاران و فعالان رسانه‌ای که در فضای مجازی به این موضوع پرداخته بودند، اعلام جرم شد و انتظار می‌رود که احضار شوند، زیرا مطابق نظر دادستانی تهران آنان: «با استناد به گزارش جعلی و پر از اشتباه بی‌بی‌سی، با همراهی گروه‌های ضدانقلاب اقدام به انتشار مطالب کذب در رابطه با پرونده نیکا شاکرمی کرده بودند.»

طی دو هفته گذشته نیز برخی افراد درخصوص مطالبی که درباره اسرائیل یا پاسخ نظامی ایران نوشته بودند، احضار شدند. ظاهراً قرار است سیاست جدیدی در مقابل فعالان توئیتری و روزنامه‌نگاران به اجرا درآید؛ سیاستی که متهمان اصلی آن، جای مدعیان نشسته‌اند. واقعیت این است که درک و تفسیر رسمی از «حقیقت» در جامعه ما واجد اعتبار نیست. به عبارت دیگر ساختار رسمی معتقد است که «حقیقت» آن چیزی است که ما می‌گوییم. حتی بالاتر از این، چنین برداشت می‌شود که اگر در موضوعی هم به حقیقت اشاره نکنند کسی نمی‌تواند هر موضوعی را که خواست دنبال کشف و بیان حقیقت آن باشد. چه‌بسا پیگیری هم موجب مسئولیت شود. مسئله این است که از نظر حرفه‌ای گزارش بی‌بی‌سی جهانی درباره نیکا شاکرمی اشکالات گوناگونی دارد که آن را از اعتبار تهی می‌کند. ولی پرسش این است که چرا اساساً چنین گزارش‌هایی از رسانه‌های خارجی شنیده می‌شود؟

کدام روزنامه‌نگار در داخل کشور مجاز به پیگیری ماجرای نیکا یا هر کس دیگری بود؟ اینکه پلیس و دستگاه قضائی یکسویه بگویند که چنین است و چنان بود و رسیدگی قضائی شد و پس حقیقت آشکار شد، کافی نیست. اگر آنچه که می‌گویند حقیقت است، چرا دیگران را در کشف و اعلام این حقیقت مشارکت نمی‌دهند؟ به‌علاوه موارد مهمی در نقض این ادعاهای رسمی وجود دارد که موجب بی‌اعتمادی به ادعاهای رسمی می‌شود. فرض کنید چنین گزارش‌هایی کاملاً خیالی و ساختگی است. آیا سکوت ما در برابر آن یا علیه آن کمکی به ساختار برای فهم مردم از حقیقت‌ می‌کند؟ اگر ما بگوییم که این گزارش ساختگی است مخاطب خواهد گفت؛ خیلی ممنون و زحمت کشیدید. ولی مگر شما در زمان وقوع این حادثه توانستید گزارشی تهیه کنید که الان خودتان را نخود این آش کرده‌اید؟ مردم خواهند گفت چرا همان زمان گزارش خبری ندادید که افکار عمومی بی‌نیاز از گزارش‌های رسانه‌های فرامرزی شود؟ اگر سکوت کنیم همه خواهند گفت معلومه که اجازه تایید گزارش بی‌بی‌سی جهانی را ندارند در نتیجه ترسیده و سکوت کرده‌اند.

روشن است که هر دو این رفتار، نتیجه معکوسی از جهت اهداف ساختار رسمی دارد. این وضعیت معلول سیاست‌های نادرست اطلاع‌رسانی در کشور است که یکی از پایه‌های آن دادسراها هستند. آنان از چیزی می‌نالند که خودشان نیز در ایجادش نقش دارند. آنان در بازی‌ای وارد می‌شوند که از پیش باخته‌اند».

فضاسازی روزنامه هم‌میهن و ضریب دادن به سناریوی بی‌بی‌سی در قالب تخطئه نظام اطلاع‌رسانی داخلی در حالی است که روزنامه مذکور در فتنه و آشوب پاییز ۱۴۰۱ در هماهنگی کامل با شبکه صهیونیستی اینترنشنال و شبکه بی‌بی‌سی قرار داشت. آشوبی که علناً دنباله تجزیه‌طلبی و ویرانی‌طلبی بود و تدریجاً با گذشت زمان معلوم شد که طراحی صهیونیستی- انگلیسی- آمریکایی پشت‌سر آن بوده است.

در موضوع نیکا شاکرمی نیز، مادر وی و همسایگان ساختمانی که نامبرده در آن خودکشی کرده، گزارش کاملی با جزئیات در همان زمان عنوان کردند منتها طبیعتاً این روشنگری باب‌طبع نشریات زنجیره‌ای همسو با بی‌بی‌سی و اینترنشنال نبود.

دیگر خبرها

  • فعالیت در زمینه گام دوم انقلاب؛ توقعی به جا از تهران تایمز است
  • ارزیابی رسانه‌های عبری از وضعیت بد نتانیاهو/ خواب از چشم بی بی گرفته شده!
  • پذیرایی «شایسته» از عادل فردوسی پور
  • شگرد نتانیاهو برای جلوگیری از دستیابی به توافق آتش‌بس
  • تصویر پوشش متفاوت دختران ایران در کنکور ۵۰ سال قبل | چند تست بزنید!
  • عناوین روزنامه‌های روز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲
  • وقتی هم‌میهن اجازه ندارد مستقل از رسانه‌های MI۶ و موساد باشد
  • تهران قدیم | تصویر متفاوت از پوشش زنان در کنکور ۵۰ سال قبل/ عکس
  • درگذشت خبرنگار روزنامه جمهوری اسلامی در یک حادثه رانندگی
  • مرگ خبرنگار روزنامه جمهوری اسلامی در یک حادثه رانندگی