Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا؛ حجت‌الاسلام والمسلمین ارزانی، دبیر ستاد عالی‌کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور به مناسبت روز جهانی مسجد، پیامی صادر کرد.

متن پیام بدین شرح است:

إِنَّ أَوَّلَ بَيْتٍ وُضِعَ لِلنَّاسِ لَلَّذِي بِبَكَّةَ مُبَارَكًا وَهُدًى لِّلْعَالَمِينَ (آل عمران، ۹۶)

اگر نگاهی به تاریخ اولیه شکل‌گیری مساجد از صدر اسلام تا‌کنون داشته باشیم، درخواهیم یافت که اولین مسجد در حالی به دستور پیامبر گرامی اسلام حضرت محمد مصطفی(ص) بنا شد که آن حضرت در حال هجرت از مکه به مدینه برای ایجاد تحول و قیام علیه مشرکان بود و در این اثنا، سنگ بنای ساخت اولین مسجد جهان اسلام یعنی مسجد قبا توسط ایشان در مدینه بنا نهاده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به این ترتیب در آغاز شکل‌گیری دین مبین اسلام، اولین پایگاه مسلمین که یکی از نقش‌های آن، مدیریت و هدایت جامع اسلامی در زمینه‌های گوناگون دینی، فکری و فرهنگی بود، توسط پیامبر عظیم‌الشان اسلام(ص) بنیانگذاری شد. اساس و بنیان اولیه حکومت اسلامی در زمان آن حضرت، در این مکان نورانی بنیان نهاده شد و ندای حق‌طلبی این دین مبین از پایگاه مسجد به جهانیان عرضه شد. با بررسی آیات و روایات نیز، درمی‌یابیم که نگاه قرآن به این مکان قدسی، نگاهی ژرف و عمیق است؛ چرا که خداوند، مساجد را مکانی برای قرب الهی و رستگاری آدمی می‌داند و به ره‌پویان وصال، مکانی چون مسجد را معرفی می‌کند تا از آن به عنوان معراج الی‌الله استفاده نمایند.

در آیه ۳۶ سوره نور، چنین آمده است: «في‏ بُيُوتٍ أَذِنَ اللَّهُ أَنْ تُرْفَعَ وَ يُذْکَرَ فيهَا اسْمُهُ يُسَبِّحُ لَهُ فيها بِالْغُدُوِّ وَ الْآصالِ. در خانه‌هایی (مانند مساجد) خداوند رخصت داده که آن‌جا بلندی یابد و در آن ذکر نام خدا شود و صبح و شام تسبیح و تنزیه ذات پاک او کنند».

در عصر حاضر استکبار جهانی با درک این مطلب که مساجد در متن و بطن جامعه اسلامی قرار دارد که تمام شئون زندگی مسلمین اعم از سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و قضایی در آن قوام و دوام می‌یابد، این مکان مقدس را آماج حمله همه‌جانبه خود قرار دادند؛ در همین راستا بود که صهیونیست‌ها، 31 مرداد‌ماه سال 1348 شمسی برابر با ۲۱ آگوست سال ۱۹۶۹ میلادی، مسجدالاقصی اولین قبله مسلمین جهان را به آتش کشیدند. چند سال بعد و به همین مناسبت با ابتکار جمهوری اسلامی ایران و تصویب اعضای سازمان کنفرانس اسلامی، در سی‌امین نشست این سازمان، آخرین روز مرداد به نام روز جهانی مسجد نامگذاری شد. امروز باید همه ما خادمان خانه‌های خداوند بر روی زمین باشیم و ضمن درک اهمیت جایگاه مقدس و نورانی مساجد، به مقابله با توطئه‌های دشمنان اسلام و مسجد پرداخته و ضمن لبیک به منویات معمار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی(ره) که مساجد را پایگاه مبارزه با طاغوت قرار دادند و همچنین مقام معظم رهبری(مدظله‌العالی) که همواره در فرمایشات خویش به احیای نقش و جایگاه اصلی مساجد که همانا ایجاد مسجد طراز اسلامی و تمدن نوین اسلامی است، تأكيد ویژه‌ای دارند؛ از هیچ کوشش و تلاشی در جهت عمران معنوی و مادی مساجد و رونق آن، فروگذار نکنیم. اینجانب ضمن گرامی‌داشت روز جهانی مسجد؛ توفیق روز‌افزون خادمان خانه‌های امن الهی در اقصی نقاط جهان را از درگاه باریتعالی مسئلت می‌نمایم.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا قران مسجد ارزانی مسجدالاقصی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۵۷۰۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراسم دهه کرامت در لرستان با محوریت مردم برگزار می‌شود

کریم خورشیدوند در نشست بزرگداشت دهه کرامت، با تاکید بر ضرورت پشتیبانی ادارات و نهاد‌ها از برنامه‌های مردم محور، اظهار کرد: باید از ظرفیت همه مراکز دینی و فرهنگی برای هر چه با شکوه‌تر برگزار کردن جشن‌های دهه کرامت استفاده شود.

وی با بیان اینکه دهه کرامت فرصتی برای تقویت فرهنگ دینی و نهادینه سازی فرهنگ رضوی است، افزود: دهه کرامت یکی از برنامه‌های فرهنگی و اعتقادی مهم است و هر ساله تمام نهاد‌ها نسبت به برنامه‌ریزی و اجرای برنامه‌های متنوع با محوریت امام رضا (ع) اقدام می‌کنند.

وی ادامه داد: تمام دستگاه‌ها و مسئولان شهرستانی باید هرچه بیشتر با ستاد بزرگداشت دهه کرامت مشارکت و همکاری لازم را داشته باشند تا شاهد اجرای برنامه‌های متنوع و اثرگذار برای عموم مردم باشیم.

خورشیدوند دهه کرامت را ظرفیت مناسبی برای ارائه برنامه‌های فرهنگی و مذهبی دانست و اضافه کرد: برنامه‌های این دهه و ایام صادقیه باید با هم افزایی، مشارکت، خلاقیت و فراگیری تهیه و تدوین شود.

رییس شواری هماهنگی تبلیغات اسلامی لرستان نیز در ادامه این نشست اظهار کرد: دهه کرامت فرصتی برای رساندن پیام امامت، ولایت و کرامت است و باید از این مناسبت برای گرامیداشت مقام دختر مسلمان و مقابله با هجمه‌های دشمنان بهره گرفته شود.

حجت الاسلام احمدرضا غلامی گفت: برنامه‌های محوری دستگاه‌های اجرایی و نهاد‌های استان به ستاد بزرگداشت دهه کرامت اعلام شده است و براساس ظرفیت ادارات برگزار می‌شود.

وی با اشاره به اهمیت رکن مردم محوری در جشن‌های بزرگداشت دهه کرامت بیان کرد: در طول دهه کرامت جشن‌های مردم محور در مساجد، محلات و مناطق محروم با پشتیبانی دستگاه‌های فرهنگی استان برگزار می‌شود.

وی افزود: برنامه‌های بزرگداشت دهه کرامت با رویکرد تقویت فرهنگ دینی، ترویج و نهادینه سازی فرهنگ رضوی و ایجاد شور و شعف برای عموم مردم برگزار خواهد شد.

مدیر ستاد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد لرستان در ادامه این نشست اظهار کرد: در طول دهه کرامت برنامه‌های مختلف فرهنگی و هنری در این کانون‌ها برگزار می‌شود و مشارکت و پشتیبانی دستگاه‌های فرهنگی و اجرایی استان جهت تقویت برنامه‌های بزرگداشت ضروری است.

محمد چگنی نژاد افزود: برنامه‌های بزرگداشت دهه کرامت با محوریت ترویج فرهنگ رضوی، جریان سازی اجتماعی و ارتقای فرهنگ دینی برگزار خواهد شد.

وی بیان کرد: ده‌ها برنامه به مناسبت گرامیداشت سالروز میلاد حضرت معصومه (س)، میلاد امام رضا (ع) و حضرت شاهچراغ (ع)، مراسم جشن روز دختر با حضور خادمان حرم رضوی به همراه برنامه‌های متنوع فرهنگی، هنری، قرآنی و آموزشی در سطح مساجد دارای کانون فرهنگی هنری برگزار می‌شود.

وی با اشاره به فعالیت ۴۹۸ کانون فرهنگی هنری عمومی و ۳۸ کانون فرهنگی هنری تخصصی خواهران در لرستان ادامه داد: همچنین همزمان با شب میلاد باسعادت امام رضا (ع) ۲ برنامه شاخص در شهر خرم آباد و یک برنامه با محوریت مساجد در هر کدام از شهرستان‌های استان برگزار می‌شود.

دهه کرامت ۱۱ روز ابتدایی دهه اول ماه ذی‌القعده است که همزمان با ولادت حضرت معصومه (س) دریکم ذی‌القعده آغاز و با ولادت برادرش امام رضا (ع) در ۱۱ ذی‌القعده پایان می‌یابد.

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • تئاتر شبستان فرصت کشف استعدادهای هنری را ایجاد کرده است
  • اجرای بیش از ۱۰۰ برنامه در دهه کرامت آذربایجان غربی 
  • برنامه‌های فرهنگی و هنری اوقات فراغت مساجد اردبیل گسترش می‌یابد
  • برنامه‌های فرهنگی،هنری اوقات فراغت در مساجد اردبیل گسترش می‌یابد
  • مراسم دهه کرامت در لرستان با محوریت مردم برگزار می‌شود
  • برنامه‌های فرهنگی، هنری و تربیتی اوقات فراغت در محلات با محوریت مساجد گسترش می‌یابد
  • برگزاری ویژه برنامه‌های دهه کرامت در مساجد و حسینیه‌ها
  • ‌پیگیری بیش از ۱۰۰ برنامه کانون‌های مساجد فارس برای ایام تابستان
  • برگزاری ویژه‌ برنامه‌های دهه کرامت در مساجد و حسینیه‌ها
  • دو انتصاب جدید در جشنواره اتقان