Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - تهران- ايرنا- مدير کل منابع طبيعي و آبخيزداري استان تهران گفت: امسال برداشت باريجه در مراتع اين استان نسبت به سال گذشته از رشد 2 برابري برخوردار بوده است.

علي کيان روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: در سال گذشته با در نظر گرفتن تمهيدات لازم در زمينه تهيه و اجراي طرح هاي مرتعداري چند منظوره حدود 18 هزار کيلوگرم صمغ (شيرابه) اين محصول از سطح مراتع استان جمع آوري شد که امسال با تدابير صورت گرفته پيش بيني مي شود با افزايش حدود 2 برابري برداشت اين گياه، حدود 10 ميليارد ريال عايد بهره برداران شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي با اشاره به اينکه باريجه از مهمترين گياهان داروئي و صنعتي کشور و جزو منابع ارزشمند طبيعي محسوب مي شود اظهار داشت: صمغ حاصل از اين گياه جزو فرآورده هاي فرعي مرتعي است که اين اقدام گام مهمي در راستاي تحقق اهداف اقتصاد مقاومتي و رونق بخشيدن به توليدات داخلي در بخش منابع طبيعي به شمار مي آيد.
مديرکل منابع طبيعي و آبخيزداري استان تهران به جنبه صادراتي اين محصول اشاره کرد و بيان داشت: اين محصول از لحاظ صادرات از اهميت بالائي برخوردار بوده و کشورهاي اروپايي به ويژه کشور فرانسه صادر مي شود که جنبه صادراتي و ارزآوري اين محصول به عنوان معيشت پايدار دامداران عرصه هاي مرتعي تلقي مي شود.
وي يادآور شد: از آنجائي که اکوسيستم رويشگاهي اين گياه خاص و حساس است پس ضرورت ايجاب مي کند به منظور بهره برداري پايدار و همچنين حفظ، حمايت و احياي پايه هاي آن بهره برداري و برداشت از صمغ اين گياه مرتعي با نظارت انجام گيرد تا از انقراض آن جلوگيري به عمل آيد.
در حال حاضر با توجه به شرايط اقليمي مناسب برداشت اين گياه در مراتع فيروزکوه آغاز شده و تا اوايل مهرماه ادامه دارد.
تهرام/7243/ 1539
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۵۷۲۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی برداشت بیش از ۹۳ هزار تن گندم از مزارع شهرستان میاندوآب

معاون سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: در سال‌جاری بیش از ۱۸ هزار و ۶۱۹ هکتار از اراضی این شهرستان به کشت محصول گندم اختصاص پیدا کرده است و پیش‌بینی می‌شود بیش از ۹۳ هزار تن محصول از این اراضی برداشت شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی و به نقل از روابط عمومی جهادکشاورزی استان، رضا مقدم، امروز _چهارشنبه نوزدهم اردیبهشت_ در راستای اجرای مانور مبارزه با بیماری‌های لکه‌برگی غلات در شهرستان میاندوآب اظهار کرد: قبل از شروع بارندگی‌ها، جهت جلوگیری از گسترش بیماری به سایر مناطق، در سطح ۴۸۰ هکتار از مزارع غلات، کانون‌کوبی انجام شده است.

وی افزود: همچنین در راستای کنترل بیماری زنگ زرد، ارقام گندم مقاوم به این بیماری از جمله پیشگام و میهن توسط کارشناسان جهاد کشاورزی این شهرستان جهت کشت به گندم‌کاران توصیه شده است.

معاون سازمان جهاد کشاورزی استان و رئیس جهاد کشاورزی شهرستان میاندوآب گفت: مانور مبارزه با بیماری‌های لکه‌برگی غلات به ویژه زنگ زرد در راستای صیانت از دسترنج کشاورزان با حضور ۲۷ اکیپ شامل هشت اکیپ از کارشناسان ستاد مدیریت و مراکز جهاد کشاورزی، ۱۶ اکیپ از کارشناسان شرکت‌های فنی مهندسی کشاورزی، سه اکیپ از مسئولان فنی داروخانه‌ها و کلینیک‌های گیاه‌پزشکی این شهرستان، صبح امروز در مزارع غلات برگزار شد.

مقدم ادامه داد: با توجه به بارندگی‌های اخیر، افزایش رطوبت در مزارع و شرایط آب‌وهوایی مساعد از جمله دمای بین ۱۰ تا ۱۵ درجه سانتیگراد برای گسترش بیماری‌های لکه برگی غلات به ویژه زنگ زرد گندم، پایش، ردیابی و کنترل بیماری در مزارع گندم منطقه ضروری است.

وی تصریح کرد: در راستای کنترل عوامل خسارت‌زا و تولید محصول سالم، تاکنون در ۱۶ هزار و ۱۴۳ هکتار از مزارع گندم با علف‌های هرز و در هشت هزار و ۷۹۶ هکتار از مزارع گندم با آفت سن غلات در مرحله مادری مبازره انجام گرفته است.

مقدم خاطرنشان کرد: گندم به عنوان یک محصول استراتژیک، عمده‌ترین محصول زراعی شهرستان میاندوآب است که در سال‌جاری بیش از ۱۸ هزار و ۶۱۹ هکتار از اراضی این شهرستان به کشت محصول گندم اختصاص پیدا کرده است و پیش‌بینی می‌شود بیش از ۹۳ هزار تن محصول از این اراضی برداشت شود.

کد خبر 751825

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی برداشت بیش از ۹۳ هزار تن گندم از مزارع شهرستان میاندوآب
  • تسویه ۲۰ همتی با بانک‌ها از طریق واریز و برداشت/ کارنامه موفق مدیریت شهری در اداره پایتخت
  • پیش‌بینی برداشت ۱۴۰ تن گل محمدی از باغات گناباد
  • چرا شهرداری تهران درختان پارک جنگلی سرخه حصار را قطع کرد؟
  • آیین شکرگزاری برداشت گل‌محمدی در سربیشه برگزار شد
  • اعلام قیمت خرید تضمینی کلزا در گلستان
  • اثربخشی مراتع در تولید گوشت قرمز
  • مردمی‌سازی منابع طبیعی با توجه به طبیعت، اقتصاد و امور اجتماعی
  • صدور پروانه چرا برای ۶۰۰ هزار واحد دامی در همدان
  • تولید ۲۴ هزار تن توت فرنگی در بابلسر