Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پارس نیوز، 

«ایمن نور» رئیس حزب غد الثوره گفت که تصمیم برای اجرای کودتای نظامی در ۳ جولای ۲۰۱۳ با هدف عزل محمد مرسی، یک تصمیم مصری نبود.

نور که در برنامه «المحاکمه» در تلویزیون «وطن» صحبت می‌کرد، تصریح کرد که همه نشانه‌های کودتا در این مرحله وجود داشت و حتی شاهد مداخله یکی از کشورهای کوچک در منطقه یعنی امارات در رسانه‌های مصری و خرید خبرنگاران و حتی سیاستمداران بودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نوشته روزنامه «القدس‌العربی»، نور تصریح کرد: «اگر چه نقش عربستان در این کودتا روشن نبود اما به نظر می‌رسد که این یک تصمیم سعودی با اجرای امارات بود و نقش منطقه‌ای در آن کاملا روشن است اما موضع بین‌المللی مبهم بود و مواضع ضد و نقیض در آن دیده می‌شد.»

این معارض مصری افزود که السیسی در برابر شخصیت‌های مشهور، یک شخصیت ضعیفی است و گذشت زمان ثابت کرده که این مسئله یک نقطه ضعف برای السیسی است همچنانکه او بسیار علاقمند بود که با هنرمندان و سیاستمداران عکس بگیرد.

رئیس حزب «غد الثوره» با اشاره به اینکه مرسی طی شش ماه دوم حکومت خود به حجم اختلافات و دودستگی‌های پی برده بود، گفت که «مرسی بر خلاف شش ماه نخست حکومت خود، برای تحقق شراکت ملی(در شش ماه دوم) جدیت داشت.»

وی اشاره کرد که مرسی در شش ماه دوم حکومت خود به دنبال گفت‌وگوی ملی گسترده بود اما برخی گروه‌های مدنی به دلیل ارتباط با نهاد نظامی و برخی طرف‌های دیگر، با اجرای این گفت‌وگو مخالف بودند.

نور در ادامه یادآور شد که «در دوره حکومت مرسی هیچ گونه اختلافی که به حد مرحله جنگ داخلی برسد، وجود نداشت اما برخی طرف‌های داخلی در هر مرحله اوضاع را ملتهب می‌کردند و بازیگر اصلی این مرحله نیز امارات بود که خواسته‌های دیگر کشورهای منطقه را اجرا می‌کرد و السیسی نیز تنها یک ابزار و شریکی برای اجرای این طرح‌ بود.»

پس از عزل مرسی در تاریخ ۳ جولای ۲۰۱۳ ، ارتش مصر به فرماندهی «عبدالفتاح السیسی» وزیر دفاع وقت این کشور در روز ۱۴ آگوست همان سال به هواداران مرسی که در اعتراض به عزل وی از قدرت در دو میدان رابعه العدویه و النهضه تحصن کرده بودند، حمله کرد که در نتیجه آن ۶۳۲ نفر کشته و شمار زیادی نیز زخمی شدند.

السیسی ۲۶ جولای با قانون مصونیت فرماندهان نظامی در برابر هر گونه محاکمه و بازجویی در خصوص حوادث مربوط به برهه زمانی ۳ جولای ۲۰۱۳ تا ژانویه ۲۰۱۶ موافقت کرد.

پارلمان مصر نیز به قانون مصونیت فرماندهان ارتش از تعقیب قضایی در آینده در خصوص حوادث خونین مربوط به قبل و بعد از عزل «محمد مرسی» رأی مثبت داد.

طبق این قانون، اجرای هر گونه تحقیقات یا انجام هرگونه اقدام قضایی علیه افسران ارشد ارتش به دلیل ارتکاب هرگونه اقدام یا عملیاتی در برهه زمانی سوم جولای ۲۰۱۳ (عزل مرسی) تا آغاز فعالیت پارلمان فعلی، جایز نیست مگر اینکه با اجازه شورای عالی نیروهای مسلح صورت گیرد.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: تلویزیون جنگ کشورهای منطقه وزیر دفاع قانون نیروهای مسلح تلویزیون رئیس جمهور عربستان محمد مرسی مصر پارس پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۶۰۸۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری نشست سازمان لیگ، کمیته داوران و کمیته فنی مسابقات لیگ بسکتبال

  به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری صدا و سیما، نشست سازمان لیگ، کمیته داوران و کمیته فنی مسابقات سازمان لیگ در خصوص بررسی حواشی رقابت‌های مرحله یک چهارم نهایی لیگ برتر آقایان باحضور جواد داوری رئیس فدارسیون بسکتبال برگزار شد.   تصمیمات اخذ شده در این نشست به شرح زیر است:   در صورت ایجاد هرگونه بی‌نظمی، توهین و پرتاب اشیا توسط تماشاگران تیم میزبان که موجب اختلال در نظم برگزاری مسابقات شود، بازی متوقف خواهد شد. در صورت تکرار، تیم میزبان موظف به تخلیه تماشاگران توسط یگان ویژه در کمترین زمان ممکن است. در صورت امتناع، با تصمیم سرداور، ناظر و نماینده فدراسیون نتیجه بازی ۲۰ بر صفر به سود تیم حریف اعلام و باخت فنی اعمال خواهد شد.   در خصوص ادامه میزبانی تیم متخلف و حضور تماشاگران، کمیته فنی مسابقات سازمان لیگ باتوجه به محدودیت زمانی تا تشکیل کمیته انضباطی تصمیم گیری خواهد کرد.   همچنین درصورت رفتار تحریک‌کننده کادر فنی و بازیکنان علیه تماشاگران یا تیم حریف، با تشکیل کمیته فنی مسابقات سازمان لیگ در پایان بازی فرد خاطی محروم و پرونده او به کمیته انضباطی ارجاع داده می‌شود.   شایان ذکر است، حضور یگان ویژه در تمامی بازی‌ها الزامی خواهد بود.

دیگر خبرها

  • تلویزیون عربستان: ایرانی‌ها در صورت حمله اسرائیل، منطقه را به آتش می‌کشند!
  • رهبر انصارالله: عملیات ایران، معادلۀ جدیدی برای پاسخ به حملات اسرائیل ایجاد کرد/ برخی کشورهای عربی به بهانه جلوگیری از تشدید تنش، به دنبال ممانعت از واکنش ایران بودند/ عربستان و امارات خود را رهبر کشور‌های عربی معرفی می‌کنند، اما حمایتی از فلسطین نکردند
  • تمام لیگ عربستان علیه الهلال: شما سوگلی هستید!
  • العین، الهلال عربستان را تحقیر کرد
  • برد بزرگ العین مقابل الهلال برای پایان رکورد جهانی
  • هشدار سران سعودی و اماراتی درباره تشدید تنش‌ های منطقه‌ای
  • جزائر الیاسات؛ چالش مرزی عربستان سعودی با امارات
  • افشاگری وال استریت ژورنال از موضع امارات و عربستان در جریان حمله ایران به اراضی اشغالی
  • افشاگری وال استریت ژورنال از موضع امارات و عربستان در جریان حمله ایران به اسرائیل
  • برگزاری نشست سازمان لیگ، کمیته داوران و کمیته فنی مسابقات لیگ بسکتبال