Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-06@16:36:38 GMT

داروهایی که مصرف خودسرانه آنها بیمارتان می‌کند

تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۲۶۲۱۴۷

داروهایی که مصرف خودسرانه آنها بیمارتان می‌کند

ساعت 24- مصرف خوسرانه برخی قرص‌ها به ویژه قرص‌های خواب آور نه تنها از درد نمی‌کاهد بلکه دردی جدیدی را برای مصرف کننده به دنبال دارد.

کارشناسان درجدیدترین پژوهش‌های خود دریافتند استفاده بیش از اندازه از داروهای خواب آور قوی می‌تواند زمینه ساز ابتلای افراد به بیماری آلزایمر شود.

کارشناسان به ویژه مصرف داروهای گروه Z و بنزودیازپین (benzodiazepines) را برای بیش از یک ماه توصیه نمی‌کنند، زیرا می‌تواند سبب ابتلای افراد به بیماری آلزایمر شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آمارها نشان می‌دهند حداقل ۲۶۰ هزار نفر در انگلستان و نزدیک به ۱۰۰ میلیون نفر درآمریکا درماه از داروهای خواب آور استفاده می‌کنند.

عملکرد این داروها برای مبارزه با مشکل بی خوابی و درمان استرس مزمن است ازجمله دیگر داروهای مشتق شده از بنزوس می‌توان والیوم و زاناکس را نام برد که مصرف طولانی مدت آن‌ها اعتیاد آور است.


پژوهش درباره ارتباط ابتلا به بیماری آلزایمر با مصرف داروهای خواب آور قوی به وسیله دانشگاه فنلاند شرقی (the University of Eastern Finland) انجام شده است و با اثبات این نظریه، جزو عارضه‌های جانبی مصرف این گونه داروها قرار خواهد گرفت.

محققان در آزمایشی اثرهای استفاده از داروی بنزودیازپین و داروهای خانواده Z بر شیوع ابتلا به بیماری آلزایمر را روی بیش از ۳۵۳۰۰۰ نفر بررسی کرده اند؛ از میان شرکت کنندگان آن دسته که این داروها را در فاصله سال‌های ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۱ مصرف کرده اند بیشترین میزان مبتلایان به آلزایمر را تشکیل داده اند.


دراین پژوهش سوابق پزشکی هریک از شرکت کنندگان از سال ۱۹۹۵ جمع آوری وارتباط مصرف دارو با ابتلا به آلزایمر بررسی شد.

کارشناسان به پزشکان توصیه می‌کنند از تجویزداروهای خواب آور دارای ترکیب بنزودیازپین به بیماران خودداری کنند، مصرف این داروها همچنین می‌تواند سبب استرس، اضطراب، حملات هراس و حتی توهم درمصرف کننده شود.

بیماری آلزایمر رشد کندی دارد و دربرخی مواقع ۲۰ سال به طول می‌انجامد تا نشانه‌های بیماری مشخص شود، اما تشکیل پروتئین بتا آمیلیوئید به آرامی در مغز وجود دارد.

فردی که دچار بی خوابی و بدخوابی مزمن است باید با مراجعه به پزشک علت اصلی مشکل خود را شناسایی کند، ازجمله دلایل بدخوابی وبی خوابی، استرس واضطراب، هیجان درطول روز، گرما یا سرمای بیش از اندازه هوا، سوء هاضمه به دلیل مصرف مواد غذایی پرچرب و ناسالم، ابتلا به برخی بیماری‌ها و مصرف گروه‌های خاصی از داروها را می‌توان نام برد.

از دیگر دلیل‌های بدخوابی وبی خوابی،  آلودگی صوتی یا نور موجود در اتاق خواب، استفاده از تلفن همراه و سایر وسایل الکترونیکی دارای صفحه نمایش با نور آبی قبل از خواب، پرخاش و دعوا با اطرافیان درشب، تَب بالا، برهم خوردن ساعت خواب، تشک سفت یا غیراستاندارد واختلال هایی، چون حمله پنیک، هراس از شب و بیماری‌های های روانی است.

هریک از این نشانه‌ها باید به وسیله متخصص مورد بررسی قرارگرفته شود و راهکار درمانی مورد نظر ارائه شود، مصرف داروهای خواب آور ساده‌ترین راهکار برای رفع بی خوابی، اما پرعارضه‌ترین شیوه است.

نتیجه‌های این بررسی درمجله (Acta Psychiatrica Scandinavica) منتشر شده است.

باشگاه خبرنگاران

منبع: ساعت24

کلیدواژه: دارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۶۲۱۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور داریم

امیرحسام علیرضایی به بهانه روز بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج و همچنین روز جهانی تالاسمی، با بیان اینکه ۱۸ اردیبهشت به عنوان روز بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج نامگذاری شده درباره وضعیت بیماری‌هایی از این دست اظهار کرد: ام‌اس، تالاسمی، هموفیلی جزو موارد پرتکرار بیماری‌های خاص به حساب می‌آیند. بررسی‌ها بیانگر این است حدود ۱۰۰ هزار نفر در کشور به بیماری ام‌اس مبتلا هستند. همچنین میزان ابتلا به بیماری‌های تالاسمی و هموفیلی به ترتیب  ۱۸ هزار و ۸۰۰ نفر و ۱۴ هزار نفر است. سرطان جزو بیماری‌های صعب‌العلاج به حساب می‌آید و برآوردها حاکی از آن است حدود ۴۰۰ هزار نفر در کشور با این بیماری دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

وی ادامه داد: در حال حاضر، ۳۸ هزار و ۹۵۱ بیمار دیالیزی در ۶۸۲ بخش دیالیز تحت درمان قرار دارند. همچنین تعداد تخت و دستگاه‌های دیالیزی موجود در کشور معادل ۹ هزار و ۱۹۹ مورد است. ۵ قلم از لوازم مصرفی دیالیز، تولید داخلی است و ۲نوع دستگاه دیالیز در کشور تولید می‌شود.

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌ها وزارت بهداشت درباره وضعیت دارویی بیماران دیالیزی گفت: داروهای اساسی بیماران دیالیزی به صورت رایگان در اختیار آن ها قرار می‌گیرد.

بیمه رایگان برای تمام بیماران خاص

علیرضایی با اشاره به وضعیت پوشش بیمه‌ای بیماران خاص و صعب‌العلاج اظهار کرد: تمام بیماران خاص از پوشش بیمه‌ای رایگان برخوردار هستند. اعتبار ۷ هزار میلیارد تومانی برای صندوق بیماری‌های خاص‌ و صعب‌العلاج در سال ۱۴۰۲ درنظر گرفته شده بود اما با توجه به افزایش تعداد بسته‌های خدمتی، این مبلغ به افزایش بیشتر در سال ۱۴۰۳ نیاز دارد.

وی درباره اقدامات وزارت بهداشت در ارتباط با بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج توضیح داد: «تدوین بسته‌های جامع تشخیص و درمان بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج  با پوشش حمایتی از محل بیمه‌های پایه و صندوق بیماران صعب العلاج»، «افزایش تعداد بیماری‌های تحت پوشش»، «افزایش خدمات در هر بسته حمایتی» و «تشکیل کمیته های مشورتی علمی مرتبط در معاونت درمان» جزو اقدامات وزارت بهداشت در زمینه بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج به حساب می‌آید.

برنامه وزارت بهداشت برای افزایش حمایت‌ها از بیماران خاص و صعب‌العلاج

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت درباره اقدامات وزارت بهداشت در خصوص بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج در سال جاری گفت:  «افزایش حفاظت مالی»، «کمک به تامین هزینه‌ها از محل اعتبارات بیمه پایه و صندوق بیماران خاص» و «افزایش بیماری‌های تحت پوشش» از برنامه‌های وزارت بهداشت در سال جاری به حساب می‌آید.

وی با بیان اینکه ۱۸ اردیبهشت، روز جهانی تالاسمی است، اظهار کرد: در حال حاضر، حدود ۱۹ هزار بیمار در سامانه تالاسمی کشور ثبت‌شده‌اند که ۱۵هزار و ۵۰۰ نفر از این تعداد جزو «تالاسمی ماژور» هستند. همچنین ۲ هزار و ۸۰۰ نفر جزو بیماران «اینترمدیا» و یک هزار بیمار نیز جزو «سیکل‌سل» و سایر اختلالات هموگلوبینوپاتی هستند.

علیرضایی درباره مراکز خدمات تخصصی تزریق خون در کشور برای بیماران تالاسمی نیز گفت: ۲۴۰ بخش مرکز خدمات تخصصی تزریق خون در بیمارستان‌های دولتی به بیماران خدمات مورد نیاز را ارائه می‌دهند. خدمات مراکز تخصصی تزریق خون شامل تزریق خون ،  تزریق داروهای ویژه آهن‌زدا و  سایرخدمات معمول می‌شود. همچنین آزمایش‌های تخصصی مانند فریتین، MRI.T۲، توانبخشی و دندانپزشکی در ۳۰ قطب دانشگاهی انجام می‌شود.

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌ها وزارت بهداشت درباره جامعه آماری مبتلایان به بیماری تالاسمی گفت: ۵ استان سیستان‌وبلوچستان، هرمزگان، خوزستان، گیلان و مازندران نسبت به دیگر استان‌ها با بیماری تالاسمی بیشتر مواجه هستند.

چگونگی دسترسی و پوشش بیمه‌ای داروهای تالاسمی

وی درباره دسترسی به داروهای مورد نیاز بیماران تالاسمی گفت: داروهای آهن‌زدای تولید داخل شامل داروهای خوراکی و تزریقی به میزان کافی موجود است. همچنین داروهای برند خارجی بر اساس  مقررات در دسترس بیمارانی که به این داروها نیاز دارند، قرار می‌گیرد و به میزان ۹۷ درصد تحت پوشش بیمه‌ای قرار دارند. 

علیرضایی درباره کیفیت داروهای داخلی در مقایسه با داروهای خارجی گفت: بررسی و تایید کیفیت داروهای تولید داخل توسط ادارات ذی‌ربط در سازمان غذا و دارو انجام می‌شود.

اهمیت غربالگری بیماری تالاسمی در زوج‌ها

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌ها وزارت بهداشت درباره غربالگری بیماری تالاسمی در کشور گفت: پیش از ازدواج، غربالگری زوج‌ها انجام می‌شود و در صورت ناقل بودن زوج و تمایل به ازدواج، آزمایش ژنتیک والدین و جنین در مراکز دولتی با پوشش کامل بیمه‌ای انجام می‌شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • آخرین وضعیت تامین داروهای تالاسمی اعلام شد
  • حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور وجود دارد
  • حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور داریم
  • هوش مصنوعی رابطه بین روده و آلزایمر را کشف کرد!
  • با این راهکارها از ابتلا به آلزایمر جلوگیری کنید
  • مصرف خودسرانه این آمپول خطرات جبران ناپذیری دارد!
  • درمان جدید بیماری آلزایمر
  • استرس زیاد و کمبود خواب، وزن را افزایش می‌دهد
  • هوش مصنوعی در جستجوی راز آلزایمر: ارتباط بین روده و مغز!
  • هوش مصنوعی در جستجوی راز آلزایمر: کاوش در ارتباط بین روده و مغز!