Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-05@20:18:32 GMT

توصیه‌های بهداشتی در مورد نحوه قربانی کردن دام

تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۲۶۳۲۰۶

توصیه‌های بهداشتی در مورد نحوه قربانی کردن دام

رئیس اداره مدیریت بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر ضرورت رعایت نکات بهداشتی در هنگام ذبح دام، تصریح کرد: گوشت قربانی حتماً باید به‌مدت 24 ساعت در دمای صفر تا 4 درجه نگهداری و سپس مصرف شود.

حسین عرفانی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا با اشاره به سنت قربانی دام در روز عید قربان، توصیه‌های بهداشتی در این خصوص ارائه و اظهار کرد: با توجه به اینکه بیماری‌های مشترکی بین انسان و دام وجود دارد، برهمین اساس لازم است کسانی که در زمان ذبح، ارتباط مستقیمی با دام دارند؛ مواردی از جمله استفاده از دستکش،‌ ماسک و پیش‌بند و روپوش، چکمه و عینک مخصوص را رعایت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: لازم است استفاده از همه این لباس‌ها، در تمام مراحل ذبح از پوست ‌کنی، شستشو و قطعه‌بندی گوشت دام مورد توجه قرار گیرد.

رئیس اداره مدیریت بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان وزارت بهداشت، یادآور شد: با توجه به فصل گرما امکان بروز و انتقال بیماری بسیار افزایش پیدا می‌کند، برهمین اساس تهیه دام از قبیل بز، گوسفند، گاو و شتر باید از مراکز معتبر و تائید شده از سوی دامپزشکی و شهرداری و همچنین با نظارت کارشناسان بهداشت این مراکز صورت گیرد.

وی ادامه داد: توصیه می‌کنیم خیران و مردم به جای قربانی‌کردن دام، نذورات خود را در اختیار خیریه‌ها قرار دهند تا آنها در این زمینه اقدام کنند، اما چنانچه افرادی تمایل داشته باشند به صورت شخصی اقدام به ذبح دام کنند، حتماً ذبح دام باید در کشتارگاه‌ها و یا اماکنی که به این منظور اختصاص‌یافته، انجام شود و مورد تائید سازمان دامپزشکی کشور باشد.

به گفته عرفانی، باید برای جلوگیری از انتقال بیماری از دام به انسان پس از کشتار دام، لاشه آن را 24 ساعت در سردخانه‌‌ای با دمای صفر تا 4 درجه سانتیگراد نگهداری شود تا جمود نفسی صورت گرفته و مانع بروز تب کریمه کنگو شود.

رئیس اداره مدیریت بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان وزارت بهداشت، به شهروندان توصیه کرد از مصرف جگر قرمز دام به صورت خام و نیم‌پز و یا بلافاصله پس از کشتار دام خودداری کنند.

انتهای پیام/4009/4044/

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۶۳۲۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴ نفر مبتلا به تب کریمه کنگو/مردم توصیه‌های بهداشتی را جدی بگیرند

به گزارش خبرگزاری مهر، امین اسدی، مشاور رئیس سازمان دامپزشکی کشور اعلام کرد: بر اساس آمار وزارت بهداشت و درمان تا کنون ۴ نفر به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا شده‌اند که متأسفانه یک نفر فوت شده است، بنابراین انتظار می‌رود هموطنان نکات بهداشتی را رعایت کنند.

وی گفت: با توجه به اینکه شرایط تشخیص و درمان بیماری تب کریمه کنگو (مشترک بین انسان و دام) در کشور مهیا شده است، اما رعایت اصول بهداشتی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

اسدی افزود: این بیماری با رعایت اصول بهداشتی مذکور شامل حذف کنه ناقل بیماری از طریق سمپاشی و حمام دادن دام‌ها و سمپاشی و ضدعفونی اماکن دامی طبق نظر دامپزشکی، خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام، خودداری از تماس غشاهای مخاطی بدن (نظیر چشم و دهان) با ترشحات و خون دام آلوده، خودداری از کشتار دام در محل‌های غیرمجاز، تهیه گوشت مورد نیاز از محل‌های مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی، نگهداری گوشت تازه دام به صورت کامل به مدت ۲۴ ساعت در دما ۲ تا ۴ درجه سانتیگراد (دمای یخچال)، روش‌های حفاظت شخصی در تماس با ترشحات و خون حیوان (پوشیدن دستکش، لباس بلند، چکمه، ماسک و عینک)، اجتناب از خوردن جگر خام و نیم پخته قابل کنترل است.

وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه با اقدامات پیشگیرانه سازمان دامپزشکی کشور و اطلاع رسانی به موقع میزان ابتلاء در سال جاری نسبت به سال گذشته ۵۰ درصد کاهش داشته، همچنین این ویروس در برابر حرارت حساس است، بنابراین پختن گوشت باعث از بین رفتن آن می‌شود.

اسدی در پایان عنوان کرد: تولیدکنندگان و افرادی که در کشتارگاه‌ها و مراکز بسته‌بندی کار می‌کنند، در صورت ایجاد هر گونه زخم یا جراحت جلدی در حین کشتار و با بروز علائم بیماری، سریعاً به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند.

کد خبر 6097347

دیگر خبرها

  • هشدار دامپزشکی : شیوع بیماری تب کریمه کنگو در فصل گرما
  • ۴ نفر مبتلا به تب کریمه کنگو/مردم توصیه‌های بهداشتی را جدی بگیرند
  • امحای ۲۰۰۰ کیلوگرم مواد غذایی فاسد در میاندوآب
  • سه پروژه بهداشتی و درمانی در شهرستان چالدران به بهره‌برداری می‌رسد
  • تخلف بهداشتی بیش از ۳۰۰ واحد صنفی را در قزوین به تعطیلی کشاند
  • جزئیات و نحوه دریافت ارز دانشجویی
  • سازمان بهداشت جهانی: حمله به رفح ممکن است منجر به حمام خون شود
  • تشکیل کمپین آموزشی و مراقبتی‌های بهداشتی سالمندان در آبادان
  • امحای ۲ تن مواد غذایی فاسد در میاندوآب
  • معدوم‌سازی بیش از ۳ تن مواد غذایی فاسد در میرجاوه