Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-03@16:09:54 GMT

چرا پیاده روی می کنم ولی وزنم کم نمی شود؟

تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۲۷۲۶۳۳

چرا پیاده روی می کنم ولی وزنم کم نمی شود؟

  ماه هاست که پیاده روی می‌کنید، اما حتی یک گرم هم از وزنتان کم نشده است؟ احساس می‌کنید این قدم زدن‌های روزانه بی فایده است و نمی‌تواند شما را به وزن دلخواهتان برساند؟ نگران نباشید، چون اصلا تنها نیستید! اگرچه مطالعات نشان داده است که با دویدن، راحت‌تر و سریع‌تر می‌توانید وزن کم کنید، ولی معنایش این نیست که پیاده روی به هیچ دردی نخورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این وجود بعضی‌ها عادت دارند که روزانه سه، چهار کیلومتر پیاده روی کنند، اما ترازو هیچ تغییری در وزنشان نشان نمی‌دهد. چطور چنین چیزی ممکن است؟ آیا راهی وجود دارد که این مشکل را رفع کرد و با همین پیاده روی سالم، لاغر شد؟


مشکل شماره ۱: هر روز یک مدل پیاده روی می‌کنید
اگر هر روز که روی تردمیل می‌روید یا کتانی هایتان را می‌پوشید و به خیابان می‌روید، با همان شیوه و شدتی قدم بزنید که دیروز، پریروز، یک هفته قبل، یک ماه قبل و یک سال قبل پیاده روی کرده اید، نباید هیچ امیدی داشته باشید که درست به اندازه روز‌های اول کالری بسوزانید.

بدن شما به مرور زمان به فعالیت بدنی‌ای که در روز دارید، عادت می‌کند و سوخت و ساز پایه بدنتان با آن هماهنگ می‌شود، بنابراین اگر هر دو تا سه ماه یک بار شدت فعالیتتان را تغییر ندهید، پیاده روی‌های روزانه تان هم کم اثرتر می‌شوند.

* چطور این مشکل را حل کنید؟
پیاده روی‌های روزانه تان را متنوع کنید. بعضی روز‌ها یک وزنه کوچک (حتی یک بطری آب یا شن) دستتان بگیرید و راه بروید و گاهی هم مسیر جدیدی را برای قدم زدن انتخاب کنید که سربالایی یا سرپایینی باشد و حتما بعد از سه ماه، بدنتان را در معرض یک چالش جدید قرار دهید.

مشکل شماره ۲: هر روز با یک سرعت مشخص قدم می‌زنید
اگر سرعت پیاده روی شما هر روز یکسان باشد، چربی سوزی بدنتان به مرور کم و کمتر می‌شود، چون بدن به آن عادت می‌کند، پس اگر می‌خواهید با پیاده روی وزن کم کنید، باید برای بدنتان غیرقابل پیش بینی باشید.

* چطور این مشکل را حل کنید؟
از قانون سه گانه پیاده روی استفاده کنید. اول به آرامی قدم بزنید، سپس سرعت گام هایتان را در حد متوسط تنظیم کنید و در نهایت آن قدر تند قدم بردارید که به نفس نفس زدن بیفتید و حسابی عرق کنید. برای اثربخشی بهتر می‌توانید برنامه پیاده روی خود را به صورت هفتگی تنظیم کنید؛ یعنی یک هفته آرام قدم بزنید و یک هفته تند؛ اما روش بهتر این است که این سه نوع پیاده روی را هر روز تمرین کنید. مثلا دو دقیقه آرام قدم بردارید، بعد یک دقیقه با شدت متوسط قدم بزنید و بعد برای ۳۰ ثانیه شدت گام هایتان را زیاد کرده و این الگو را برای ۲۰ تا ۳۰ دقیقه تکرار کنید.



مشکل شماره ۳: عضلات میان تنه تان ضعیف است
وقتی ماهیچه‌های قوی تری داشته باشید، راحت‌تر می‌توانید راه بروید. این فقط یک نظریه نیست، بلکه یک اصل ثابت شده علمی است. عضلات ضعیف میان تنه باعث گرد شدن و خمیده شدن شانه‌ها به سمت جلو شده و ریه‌ها را فشرده و جمع می‌کنند. طبیعتا در این حالت نمی‌توانید نفس‌های عمیق بکشید و مهم‌تر از همه اینکه توان عضلانی مثل همسترینگ (hamstring/ سه ماهیچه پشت استخوان ران) و عضلات خم کننده یا فلکسور (flexors) ران کم می‌شود. این وضعیت نه فقط باعث می‌شود که موقع پیاده روی خیلی زود خسته شوید، بلکه شما را در معرض آسیب‌های ورزشی هم قرار می‌دهد.

* چطور این مشکل را حل کنید؟
عضلات میان تنه تان را با استفاده از ورزش‌های خاص این ناحیه تقویت کنید. علاوه بر این، شاید بد نباشد یک کتاب روی سرتان قرار دهید و سعی کنید موقع راه رفتن تعادلتان را جوری حفظ کنید که کتاب روی زمین نیفتد. این حرکت هم به تقویت عضلات شما کمک می‌کند و هم دقتتان را موقع ورزش کردن بالا می‌برد.

مشکل شماره ۴: مراقب غذا خوردنتان نیستید
خیلی‌ها تصور می‌کنند که، چون پیاده روی کرده و چربی سوزانده اند، پس می‌توانند در طول روز با دست و دل بازی بیشتری غذا بخورند؛ بنابراین خیلی مراقب کالری‌هایی که در طول روز دریافت می‌کنند، نیستند و بیشتر از آنچه باید، غذا می‌خورند.




* چطور این مشکل را حل کنید؟
یک دفترچه یادداشت بردارید و هر غذایی را که می‌خورید، یادداشت کنید یا از اپلیکیشن‌های کنترل دریافت غذایی رایگان استفاده کنید تا حساب کالری‌هایی که روانه شکمتان می‌کنید، از دستتان درنرود.



مشکل شماره ۵: قدم هایتان خیلی بلند است
برداشتن گام‌های بلند روی سرعت پیاده روی شما اثر منفی می‌گذارد و بدون سرعت مناسب، آن قدر‌ها نمی‌توانید کالری بسوزانید.

* چطور این مشکل را حل کنید؟
پایتان را بلند کنید و به سمت جلو خم شوید و ببینید که در حالت طبیعی پایتان در چه فاصله‌ای به زمین می‌رسد. این فاصله، بلندی طبیعی یک گام را به شما نشان می‌دهد که باید در طول پیاده روی هم آن را حفظ کنید تا بیشترین کالری را بسوزانید.

مشکل شماره ۶: کفش کهنه یا نامناسب می‌پوشید
اگر درد داشته باشید، نمی‌توانید خیلی پیاده روی کنید و خود به خود سرعتتان هم کم می‌شود و دیگر خبری از کالری سوزی نخواهدبود. التهاب فاشیای پلانتار (plantar fasciitis) یا التهاب غلاف کف پا، التهاب ساق پا، درد کمر و... از عوارض پوشیدن کفش نامناسب موقع پیاده روی است که شما را از مسیر سلامتی تان دور نگه می‌دارد.

* چطور این مشکل را حل کنید؟
سراغ کفش‌های ارزان قیمت نروید و کفشی را انتخاب کنید که در قسمت جلوی آن به اندازه یک انگشت شست بین بلندترین انگشت و لبه داخلی کفشتان فاصله داشته باشد. در ضمن بهتر است هر سه تا پنج ماه یک بار کفش ورزشی تان را عوض کنید.

منبع: ماهنامه همشهری تندرستی

منبع: پارسینه

کلیدواژه: پیاده روی کاهش وزن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۷۲۶۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بی توجهی به جلوی راننده ۱۷ ساله جان عابر پیاده را گرفت

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای گیلان؛ سرهنگ امیر طالبی با اشاره به اینکه قرار دادن خودرو در اختیار نوجوانان فاقد گواهینامه جرم محسوب می‌شود گفت: بی توجهی به جلو راننده خودروی سواری و نداشتن گواهینامه مجاز رانندگی، قاتل جان عابر پیاده ۷۵ ساله شد. 
وی با اشاره به اینکه راننده پراید ۱۱۱ دختری ۱۷ ساله و فاقد گواهینامه بوده است بیان کرد: نداشتن توجه به جلوی راننده، نداشتن تسلط کافی بر خودرو و برخورد شدید با عابر پیاده منجر به فوت خانم ۷۵ ساله شد. 
سرهنگ طالبی گفت: بی توجهی به جلو در رانندگی عامل اصلی تصادفات است که باعث می‌شود که حواس راننده از رانندگی پرت شود.

دیگر خبرها

  • نخستین پیاده‌روی خانوادگی سال جدید شیرازی‌ها
  • طرح ویژه پلیس راهور برای موتورسواران و عابران پیاده
  • طرح ویژه پلیس برای کاهش مرگ موتورسواران و عابران پیاده
  • اعلام محدودیت‌های ترافیکی پیاده‌روی بزرگ خانوادگی در شیراز
  • ‌کوهپیمایی کارکنان و پایوران سپاه در خوی
  • پیاده‌راه‌های همدان از زیباترین پیاده‌راه‌های کشور است
  • (ویدئو) زنده ماندن معجزه‌‌‌آسای عابر پیاده از واژگونی تریلی
  • بی توجهی به جلوی راننده ۱۷ ساله جان عابر پیاده را گرفت
  • پیاده روی خانوادگی در شهمیرزاد
  • کم‌کاری تیروئید را با این ۳ ورزش جبران کنید