Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: اتحادیه اروپا نیز از نگاه آمریکایی ها به نفع خودش سوء استفاده می کند و لذا هیچ یک از تعهدات اروپایی ها اجرایی و عملیاتی نشد.

محمدحسن آصفری، عضو سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفت و گو با شبکه اطلاع رسانی راه دانا با اشاره به خروج آمریکا از برجام و تعهدات اروپایی ها اظهار داشت: بعد از برجام، نه اروپا نه آمریکا و نه شورای امنیت هیچگونه اقدامی در تعهدات خودشان در پسا برجام انجام ندادند و اتحادیه اروپا موظف بود در پسابرجام تحریم های خودش را بردارد، اما متاسفانه هیچ اقدامی در این صورت انجام نداد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی افزود: اتحادیه اروپا معاملات خودش را از طریق پولی با جمهوری اسلامی ایران انجام می داد و این معاملات نیز دیگر صورت نگرفت و همچنین پول نفتی که اروپایی ها از ایران خریداری می کردند به ایران باز نگشت.

 

عضو سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس عنوان کرد: در بحث سوئیفت نیز قرار بود بخشی از آن باز شود که آن هم در عمل صورت نگرفت و تولید کنندگان ایرانی از این موضوع رضایت ندارند.

 

آصفری گفت: موضوع سرمایه گذاری شرکت های اروپایی مثل توتال که اخیراً در ایران سرمایه گذاری کرد، شاهد بودیم که دوباره سرمایه خودش را جمع کرد و برد و هیچ جریمه ای بابت بد عهدی خودش پرداخت نکرد.

 

وی خاطر نشان کرد: شرکت های اروپایی در ایران جلساتی را برگزار کردند، اما متاسفانه هیچ پیش نویس یا مصوبه ای برای سرمایه گذاری در داخل ایران انجام ندادند و معاملات بانکی بین ایران و کشورهای اروپایی هنوز به آن جایگاه خودش که در قبل از تحریم ها بود، نرسیده است و می شود گفت اتحادیه اروپا نیز از نگاه آمریکایی ها به نفع خودش سوء استفاده می کند و لذا هیچ یک از تعهدات اروپایی ها اجرایی و عملیاتی نشد.

 

عضو سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در پاسخ به این سوال که "اروپا چه نفعی برای ایران دارد؟ گفت: نفع برد برد است هم اروپایی ها از رابطه با جمهوری اسلامی ایران سود می برند و هم ایران.

 

آصفری ادامه داد: آنقدر که اتحادیه اروپا از ارتباط با ایران سود می برد، ایران به اندازه آن ها سودی نمی برد؛ سهم معاملات صادرات ایران به اتحادیه اروپا 2.5 میلیارد دلار است، در حالی که سهم معاملات اتحادیه اروپا با ایران بیش از 17 میلیارد دلار است و می شود گفت که سهمی که اتحادیه اروپا از واردات اجناس و کالاهای خودش به ایران می برد و سبب می شود اشتغال زایی داشته باشد و برای کشورشان ارز آوری داشته باشد و موفقیت های زیادی برایشان به ارمغان بیاورد.

 

وی اذعان داشت: جمهوری اسلامی ایران با توجه به سابقه و پیشینه تاریخی که دارد مجموعه خوبی برای حضور گروه های توریستی در جمهوری اسلامی ایران است.

 

عضو سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس عنوان کرد: اتحادیه اروپا با توجه به منابع بسیار ارزشمندی که در ایران وجود دارد می تواند از این منابع مواد اولیه تولید کند و همچنین برای خودش توسعه و اشتغال زایی و درآمد زایی داشته باشد که به دلیل این عدم ارتباط، اتحادیه اروپا نیز نمی تواند از این موقعیت استفاده کند و بهره بگیرد.

 

آصفری در پاسخ به این سوال که "انتظار ایران از اروپا در ادامه مسیر چیست؟" گفت: اروپایی ها بایستی نشان دهند و ثابت کنند که در سناریو آمریکایی ها و رژیم صهیونیستی نیستند؛ اتحادیه اروپا باید بازیگر سناریویی که اسرائیل با پول عربستان و با بازیگری آمریکایی ها در منطقه اجرا می کنند، نباشد و منافع مردم اروپا بر منافع آمریکا و رژیم صهیونیستی ارجحیت داشته باشد.

 

وی افزود: اروپایی ها باید عاقلانه با این موضوع برخورد کنند؛ اتحادیه اروپا می تواند از بازار بسیار ارزشمند و سرمایه ای که در ایران وجود دارد،به نفع خودش بهره بگیرد و استفاده کند و این سرمایه را از دست ندهد و این دیوار بی اعتمادی که آمریکایی ها با ایران بین خودشان ایجاد کردند، اروپا از این درس بگیرد و این دیوار بی اعتمادی بین خودش و ایران را ایجاد نکند.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۷۴۷۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خروج ناو‌های اروپایی از دریای سرخ؛ نوبت به هلند رسید

ناوچه هلندی «ترومپ» پس از گذران یک ماه در دریای سرخ، این منطقه را ترک کرد و وارد بندر بمبئی در هند شد.

به نوشته روزنامه ایندین اکسپرس، این ناوچه هلندی برای چهار روز در آب‌های هند لنگر انداخت و در ۲۸ آوریل به سمت شرق آسیا روانه شد.

«ترومپ» یک ناوچه فرماندهی و دفاع هوایی است که توسط نیروی دریایی سلطنتی هلند مستقر شده و هدف آن «ارائه مسیری امن برای کشتی‌های باری که از منطقه دریای سرخ عبور می‌کنند» اعلام شده است.

این خبر در حالی منتشر شده که حملات ارتش یمن به کشتی‌های مرتبط با رژیم صهیونیستی و همچنین درگیری میان نیروی دریایی یمن و کشتی‌های جنگی ائتلاف آمریکا و اروپا در منطقه شدت گرفته است.

پیش از هلند، فرانسه و آلمان نیز کشتی‌های جنگی خود را از منطقه خارج کرده بودند.

روز جمعه هم نیروی دریایی آمریکا اعلام کرد که ناو هواپیمابر یو اس اس دوایت دی آیزنهاور و ناوشکن یو اس اس گریولی پس از حدود چهار ماه حضور در دریای سرخ از کانال سوئز به سمت شرق مدیترانه عبور کرده‌اند.

دریاسالار «اچ. اچ. هرولد» این ناوچه هلندی گفت: «هلند یک کشور تجاری است و ما به تجارت آزاد برای رفاه کشور خود وابسته هستیم. تا به امروز، ۷۰ درصد از تجارت ما از طریق منطقه هند-پاسیفیک انجام می‌شود برای همین حفظ آزادی حمل‌ونقل بین‌المللی در مسیر‌های تجاری بی طرف در دریا، بسیار مهم است.»

گفته شده این ناوچه مجهز به تسلیحات مدرن و سیستم‌های سنسور مانند سیستم پرتاب عمودی، نیزه، پرتابه‌های اژدر و سیستم پرتاب طعمه است که در آوریل ۲۰۰۱ وارد نیروی دریایی سلطنتی هلند شد و در مارس ۲۰۰۳ به ماموریت رفت.

افسر فرماندهی این ناوچه نیز گفت «تهدید حوثی‌ها (انصارالله) از دریای سرخ آغاز می‌شود و تا خلیج عدن ادامه دارد که دریا را با اقیانوس هند متصل می‌کند».

وی افزود: «ما برای یک ماه در دریای سرخ بودیم و تهدید حوثی‌ها از دریای سرخ تا خلیج عدن است. حوثی‌ها غیرقابل پیش‌بینی هستند و علیه کشتی‌های مرتبط با اسرائیل عملیات انجام می‌دهند.»

این ناوچه به سنگاپور، هاوایی و جزایر کارائیب می‌رود و بعد از طریق کانال پاناما به هلند بازمی‌گردد.

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • سرکوب جنبش‌های اعتراضی دانشجویان حامی فلسطین جلوه حقوق بشر آمریکایی است
  • جهان برای تحقق آرمان فلسطین به پا خواسته است
  • چالش سخت آرسنال برای حفظ یکی از بهترین استعدادهای آکادمی‌اش
  • آمادگی دانشگاه کاشان برای پذیرش دانشجویان تعلیق شده آمریکا و اروپا
  • حکم دادگاه لاهه برای دستگیری نتانیاهو جدی است
  • نقش سازنده سپاه در امنیت پایدار منطقه و مبارزه با تروریسم
  • روایت ظریف از دلایل موافقت آمریکا و مخالفت اعراب و اسرائیل با برجام
  • خروج ناو‌های اروپایی از دریای سرخ؛ نوبت به هلند رسید
  • تیم جدید و اروپایی اکرم عفیف مشخص شد؟
  • پیشنهادات اروپایی برای رونالدینیوی قطری‌ها