Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-28@15:23:12 GMT

جزئیات جشن مستقل سینمای مستند

تاریخ انتشار: ۱ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۲۷۴۹۵۴

دهمین جشن مستقل سینمای مستند ایران با معرفی مستند "مثل اسمم پگاه" به عنوان بهترین مستند به پایان رسید. ناطقان: در این جشن که اغلب جوایز را مستندسازان و فیلمسازان زن دریافت کردند،اغلب حاضران به عنوان شب زنان سینمای مستند از آن یاد کردند.
 در ابتدای این جشن که شامگاه 31 مرداد ماه در «سالن قلم» کتابخانه ملی برگزار شد به یاد زنده یاد عزت‌الله انتظامی کلیپی پخش شد و یاد این هنرمند تازه درگذشته گرامی داشته شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

منصور ضابطیان که اجرای برنامه را برعهده داشت،از حاضران خواست تا یک دقیقه به احترام عزت‌الله انتظامی سکوت کنند.
در ادامه محسن خان جهانی رییس دهمین جشن مستقل سینمای مستند ایران در سخنانی کوتاه گفت:خانه سینمای ایران اکنون نام جامعه و اصناف سینمای کشور را بر خود دارد، جشن مستقل سینمای مستند ایران در دوره‌های بعدی به طور کامل صنفی خواهد شد و کارگردانان و تهیه کنندگان عضو خانه سینما  می‌توانند در آن شرکت کنند.


او در ادامه گفت: در جشن امسال به موارد مختلفی از تخلفات در آثار برخورد کردیم که بدون قید و شرط از هر مرحله‌ای از انتخاب و داوری حذف شدند و در نهایت  هیات رییسه جشن، هیات انتخاب و داوری با سلامت و بدون توجه به ملاحظه‌ای آثار را برگزیدند.
تندیس جایزه بهترین صدا با حضور محمدرضا دلپاک صدابردار سینمای ایران و داور این رویداد با همراهی حسام اسلامی مستندساز و عضو هیات انتخاب جشن اهدا شد به انسیه ملکی برای فیلم "در جست‌و جوی فریده".
تندیس و دیپلم افتخار بهترین فیلم برداری به پویان آقا بابایی برای فیلم "اسرار دریاچه "تعلق گرفت که با حضور فتح الله امیری عضو هیات داوری و مستندساز با همراهی  سید مهدی طباطبایی نژاد مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی این جایزه اهداء شد.
برگزیدگان:
تندیس بهترین تدوین با حضور سیف‌الله صمدیان هنرمند عکاس و دبیر جشن تصویر سال و سحر رضوی عضو هیات انتخاب اهداء شد به فرید دغاغله برای فیلم «330 سی سی خاطره».
تندیس بهترین موسیقی با حضور هارون یشایایی تهیه کننده و بابک بهداد مستندساز  تعلق گرفت به کیاوش صاحب نصق برای فیلم «زنبورک در گام مینور».
بهترین پژوهش و تحقیق با حضور علی علایی منتقد و عضو هیات انتخاب و محبوبه هنریان عضو هیات داوری  به جواد وطنی برای فیلم «ورس» تعلق گرفت.
در شب سینمای مستند ایران با  حضور  ارد عطارپور،سعید رشتیان و فخرالدین سیدی از احمدرضا طائی پیشکسوت عرصه صدابرداری تجلیل شد. او ضمن تشکر از خانواده‌اش و حضار در جشن گفت: من هنوز باز نشسته نشده‌ام و روی پا هستم.

و پس از آن از نورالدین نیک‌روش به عنوان پیشکسوت تحقیق و پژوهش با حضور علیرضا رضاداد،پدرام اکبری و مرتضی رزاق کریمی تقدیر شد.پدرام اکبری در سخنانی گفت: نورالدین نیک‌روش فردی باهوش، نکته‌سنج، عاشق تاریخ و ادبیات است. او در کلاس‌هایش فقط تکنیک آموزش نمی‌دهد بلکه درس زندگی را به شاگردانش می‌آموزد. در ضمن او خیلی رفیق‌باز است. نیک‌روش در جنگ ویتنام ،اعراب و اسرائیل هم به عنوان تصویربردار حضور داشت و امیدوارم همچنان دانش و معنویت را به جوانان آموزش دهد.
مرتضی رزاق کریمی هم در سخنانی کوتاه گفت : تجلیل از بزرگان و جوان‌ترها همیشه باید در دستور کارمان باشد. جامعه ما بیش از هر چیز به محبت نیاز دارد.
نیک‌روش نیز ضمن تشکر از حضار بیان کرد: 50 سال در این حرفه هستم و از تمام کسانی که به من آموخته‌اند، تشکر می‌کنم.
کانون بازنشستگان صداوسیما نیز از این پیشکسوت تجلیل کرد.
پس از تجلیل از این دو پیشکسوت،با توجه به فضای سینمای مستند به ابتکار دست‌اندرکاران این رویداد یک گروه موسیقی خیابانی به اجرای برنامه پرداختند و حضور این گروه در سالن مورد توجه قرار گرفت.
در ادامه این مراسم منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما ضمن بیان اینکه گروه‌های موسیقی خیابانی را خیلی دوست دارد، اظهار کرد: از احمد مسجدجامعی که به عنوان عضو فعال فرهنگی شورای شهر است، می‌خواهم که قدمی بردارد تا صدای ساز هنرمندانه این جوانان در گوشه گوشه این شهر جاری شود. باید در فضای شهر تغییرات جدی ایجاد شود. احساس می‌کنم جسارت همکاران سینمای مستند به ما در سینمای حرفه‌ای آموزش‌های جدی می‌دهد.
او اظهار کرد: این فضا به ما حکم می‌کند که توجه‌مان را به سینما فارغ از گروه‌بندی‌ها وسیع‌تر کنیم. خانه سینما یک وظیفه ملی به دوش دارد ،این خانه برای ایران است نه تهران.شاهسواری در سخنانی کوتاه گفت: با مصوبه هیات مدیره خانه سینما یکی از ماموریت‌های جدی ما توسعه شعبه‌های خانه سینما در سراسر ایران است. نمی‌شود در تهران نشست و فراموش کرد.



او از تقدیر احمدرضا طائی و نورالدین نیک‌روش اظهار خرسندی کرد.شاهسواری در پایان با اشاره به مراسم‌های بزرگداشت های جشن که جمعه 2 شهریور ماه در ایوان شمس برگزار می‌شود،گفت: امیدوارم جمعه شب عمده دوستان را در مراسم بزرگداشت چهار برجسته سینمای ایران ملاقات کنم.
در ادامه تندیس بهترین فیلم کوتاه مستند با حضور محمد کارت ،کیوان کثیریان و سام کلانتری به  محمدرضا وطن دوست برای فیلم "لوتوس" تعلق گرفت.در این بخش اعلام شد طبق نظر هیات داوران به علت به حدنصاب نرسیدن فیلم‌های کوتاه مستند ،نامزدی در این بخش نداشته و تنها فیلم برگزیده را در مراسم اعلام خواهد کرد.
تندیس بهترین کارگردانی فیلم نیمه بلند با حضور محمد تهامی نژاد ،رویا نونهالی و رامین حیدری فاروقی اهداء شد به ارد عطارپور برای فیلم «پرسپولیس- شیکاگو».
رامین حیدری فاروقی  پس از اعلام این فیلم برگزیده گفت:اگر فرصت را غنیمت بشماریم و سینما مستند را با هم ببینیم و خوب آن را تبیین کنیم، حتما به نفع سرزمین‌مان خواهد بود. جامعه‌ای که سند نداشته باشد اعتمادش را از دست می‌دهد و بعد اعتماد به نفسش را.
همچنین تندیس بهترین  مستند نیمه بلند با حضور محمد اطبایی ،رضا درمیشیان و شهرام درخشان اهداء شد به محمدصادق دهقانی برای فیلم «تالان».
در ادامه، محسن امیریوسفی کارگردان و عضو هیات داوری جشن مستقل سینمای مستند ایران که به روی صحنه دعوت شد ، در سخنانی گفت: در این جشن از همه دیدگاه‌های سینمای مستند فیلم‌های خوبی دیدم. مستندسازان سینمای ایران سال‌های سال کار کردند و فیلم‌هایشان را عرضه کردند، مهمترین قسمت دیده شدن این فیلم‌هاست. در همه جای جهان تلویزیون هر کشوری دیده شدن فیلم‌ها را برعهده دارد. امیدوارم پس از این 40 سال که از تاسیس صداوسیما می‌گذرد، گونه‌های مختلف مستند امکان دیده شدن در این رسانه برای شان فراهم شود.
کارگردان "آشغالهای دوست داشتنی " در پایان سخنانش گفت: شاید 10 تا 20 درصد این فیلم‌ها که در این جشن برگزیده شدند، فرصت پخش در تلویزیون را داشته باشند. امیدوارم تا دیر نشده است صداوسیما صدای مردم را بشنود.
دیپلم افتخار بهترین کارگردانی فیلم بلند نیز به آزاده موسوی و کورش عطایی برای فیلم "درجست و جوی فریده" و تندیس بهترین کارگردانی فیلم مستند بلند به مریم سپهری برای فیلم "زنبورک به گام مینو" تعلق گرفت.
جوایز این بخش را محسن امیر یوسفی ،مازیار میری و علیرضا تابش مدیرعامل فارابی اهداء کردند.در بخش پایانی اهدای جوایز دهمین جشن مستقل سینمای مستند ایران با حضور کتایون شهابی عضو هیات داوری و فرشته طائرپور تهیه کننده ،احمد مسجد جامعی عضو شورای  شهر تهران و منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما جوایر اهداء شد.



فرشته طائرپور تهیه کننده سینما پیش از اعلام بهترین فیلم مستند بلند خطاب به ذوالفقاری نماینده مجلس که حاضر در مراسم بود، گفت: قصه سینما را به مجلس بیاورید. مجلسی‌های ما نسبت به سینما همدلی کافی ندارند. ما از کمیسیون فرهنگی مجلس خیلی انتظارها داریم. امیدوارم این کمیسیون به عنوان حامی سینمای ایران به همه ابعاد سینما همدلی بیشتری داشته باشد.
دیپلم افتخار بهترین فیلم مستند بلند به طلا آزادروش برای فیلم "خرامان" تعلق گرفت.تندیس بهترین فیلم مستند بلند  به سودابه بیضایی و کاوه فرنام  برای فیلم "مثل اسمم پگاه" تعلق گرفت.
منبع: ایسنا برچسب ها: جشن مستقل ، سینمای مستند ، صداوسیما

منبع: ناطقان

کلیدواژه: جشن مستقل سینمای مستند صداوسیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۷۴۹۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلیل غیبت بهترین داور زن در یورو: حسودی مردان!

به گزارش "ورزش سه"، استفانی فراپارت که از سوی IFFHS به عنوان بهترین داور دنیا در سال‌های ۲۰۱۹، ۲۰۲۰، ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ شناخته شده بود، دو روز قبل متوجه شد که قرار نیست در رقابت‌های جام ملت‌های اروپا یا المپیک حضور داشته باشد.

این رسم واکنش‌های بسیاری را به دنبال داشت و حتی این ادعا مطرح شد که حسادت همتایان مرد این داور باعث شده است که او از حضور در این مسابقات باز بماند. اریک بورگینی، یکی از اعضای فدراسیون فوتبال فرانسه به RMC گفت:«شاید استفانی بهترین فصل ممکن را نداشته اما این واقعیت که او حتی به عنوان داور چهارم یا کمک داور ویدیویی هم انتخاب نشده ناامید کننده است.»

این خبرگزاری همچنین اظهاراتی از سوی منبع نزدیک به فراپارت مطرح کرده که دلایل دیگری را در این تصمیم دخیل می‌داند:«به شما اطمینان می‌دهم که افراد زیادی هستند که از غیبت او در رقابت‌های یورو ۲۰۲۴ خوشحال می‌شوند. او برای سال‌های طولانی در بهترین شرایط ممکن بود. فرصتی برای استراحت در این تابستان می‌تواند بسیار به نفع او باشد.

در چند رقابت ملی که اخیرا برگزار شده است می‌توانید به این نکته توجه کنید که داوران زن دیگر داوران مرد را همراهی نمی‌کنند. دلیل این اتفاق این است که داوران مرد حسود هستند و نمی‌توانند این موضوع را تحمل کنند که داوران زن بخواهند جای آنها را بگیرند.»

فراپارت در سال ۲۰۱۹ به اولین داور زنگ تبدیل شد که در رقابت‌های لیگ یک فرانسه قضاوت کرده است. او در همان سال به عنوان اولین زنی انتخاب شد که فینال سوپرجام را داوری کرد و در سال ۲۰۲۰ اولین داور زنی بود که در لیگ قهرمانان حضور داشت.

آخرین دستاورد مهم او قضاوت در جام جهانی ۲۰۲۲ و در دیدار بین دو تیم آلمان و کاستاریکا بود و به این ترتیب به اولین زنی تبدیل شد که در بالاترین رقابت فوتبال مردان داوری کرده است.

دیگر خبرها

  • استقرار تیپ مستقل ارتش در ایلام از مطالبات دیرینه مردم است
  • آقای حسن فتحی! تکلیف ما با آخرین ساخته شما دقیقاً چیست؟
  • دلیل غیبت بهترین داور زن در یورو: حسودی مردان!
  • ۳ جایزه و یک تقدیر از سینمای ایران در جشنواره مسکو
  • جایزه بهترین مستند جشنواره فیلم مسکو برای فیلمساز ایرانی
  • جایزه بهترین مستند جشنواره فیلم مسکو برای سام کلانتری
  • ۶۵۶ ایل و طایفه مستقل در ایران زندگی کوچندگی دارند
  • (ویدیو) کودکان سینمای ایران که امروز بازیگران معروفی هستند
  • رکوردشکنی شمس و مولوی در سینمای ایران
  • نگاه به سینما جدی نیست/ بررسی پیدایش هالیوود در مستند «پشت صحنه»