Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - نخستين روز شهريورماه، زادروز ابن سينا، روزي نمادين و خجسته براي جامعه پزشکي است که به افتخار دستاوردهاي اين حکيم و پزشک بزرگ ايراني در 1000 سال پيش به نام روز پزشک نام گذاري شده است.
جام جم آنلاين- اين روز مهم بهانه اي شد تا در اين نوشتار کوتاه وراي پرداختن به تعارفات معمول، به چالش مهم استفاده از دستاوردهاي اين حکيم بزرگ و ديگر پزشکان ايراني طي ادوار تاريخي در پزشکي امروز بپردازيم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


آيا آنچه اين بزرگان در طي هزاران سال پروراندند، جز افتخارات تاريخي چيزي براي جامعه پزشکي امروز ندارد؟ اين بدان معني است که آيا پزشکي امروز به طور کامل از پزشکي کهن يا طب ايراني گذر کرده و آنچه کارآمد بوده را در خود نگه داشته و مابقي را به کتابخانه تاريخ فرستاده است و ديگر چيزي براي عرضه از دل متون کهن باقي نگذاشته است؟ نگاهي به مطالعات تاريخ پزشکي امروز بر روي متون کهن پزشکي ايران نشان مي دهد، بسياري از موضوعات پزشکي که گمان مي شد طي حداکثر دو الي سه قرن گذشته به برکت پزشکي نوين و دانشمندان غربي کشف و آشکار شده است، بسيار پيشتر توسط دانشمندان ايراني تبيين و شناخته شده بوده است.
اين نشان مي دهد گذر سريع از طب ايراني به پزشکي نوين طي دو الي سه قرن گذشته اين فرصت را به طب نوين نداده است که تمام جوانب طب ايراني را درک کرده و آنچه را مناسب حال و آينده بوده است، در خود جاي دهد. اين موضوع نه فقط در مورد طب ايراني که در مورد طب هاي سنتي ساير ملل هم صادق است و از آن ميان مي توان انواع متنوعي مانند طب چيني، طب يوناني و آيورودا، طب تبتي و .... را نام برد.
از سوي ديگر وجود مقالات و شواهد باليني بسياري در تاييد اثر بخشي بسياري از فرآورده ­هاي منتج از طب هاي سنتي گواه ديگري است بر اين واقعيت که بازگشت به گذشته و بررسي دستاوردهاي پزشکان کهن مي تواند شانس ­هاي خوبي براي يافتن دارو و راهکارهاي درماني پيش پاي پزشک و محقق امروز قرار دهد. بي شک استفاده از هرگونه پتانسيل موجود براي درمان­ توسط پزشکي که هم بر دانش روز پزشکي مسلط است و هم دانش طب کهن را مي شناسد­ بهترين راه کار درمان را پيش پاي بيمار قرار خواهد داد. لذا جبهه گرفتن در مقابل اين منبع عظيم ايده و دانش که از سويي سابقه چندهزار ساله آن حاوي تجربه ديرپاي بشري در حوزه پزشکي است و از سوي ديگر ساختار فکري و پزشکي آن مبتني بر تفکر قرن ها پزشکان و فلاسفه زمان بوده است، جز چشم پوشي بر روي فرصت هاي بي شمار موجود براي يافتن راه کارهاي جديد درمان مبتني بر طبيعت و دانش گذشتگان معني ديگري ندارد و اين جز خسران براي بيمار نتيجه اي در بر نخواهد داشت.
از سوي ديگر توجه به اين نکته که تنها پزشکان و کادر علوم پزشکي مانند داروسازان که بر دانش روز علوم پزشکي و بايد ها و نبايدهاي آن مسلط هستند اجازه ورود به حريم طب سنتي به منظور استفاده از آن در پزشکي روز را دارند موضوع مهم و دغدغه بزرگ ديگري است. متاسفانه طي سال هاي گذشته، با توجه به اقبال عمومي به طب هاي سنتي و ناکارآمد بودن ساختار نظارتي، فرصت براي جولان افراد سودجو و سو استفاده از باورهاي مردم باز گذاشته شده است تا با عناوين مختلفي همچون طب سنتي و طب اسلامي بدون داشتن دانشي در پزشکي به امر پزشکي ورود کرده و سلامت جامعه را به بازي بگيرند.
اين در حاليست که قريب به يک دهه از عمر آکادميک طب ايراني در کشور مي گذرد و امروز شاهد وجود 17 دانشکده و يا گروه طب ايراني در کنار گروه هاي داروسازي سنتي و تاريخ پزشکي در مهم ترين دانشگاه هاي علوم پزشکي کشور هستيم که به تربيت متخصصين مربوطه از راه علمي و منطقي آن از ميان پزشکان و داروسازان مي پردازند. در اين ميان بدنه مخالف طب ايراني در جامعه پزشکي و بويژه جايگاه هاي مهم وزارت بهداشت به نظر مي رسد به جاي عزم جدي در برخورد با شيادان تيغ حملات خود را مستند بر عملکرد اين شيادان متوجه جامعه علمي طب ايراني کرده است.
اين به معني پر و بال دادن به سو استفاده کنندگان از طب ايراني و سرکوب جامعه علمي طب ايراني است که متاسفانه شاهد گسترش آن در بخشي از بدنه تصميم گيرنده سلامت کشور هستيم. با اين وجود جامعه علمي طب ايراني طي يک دهه عمر آکادميک خود در دانشگاه ها موفق به باز کردن راه خود در ميان خيل مشکلات سر راه خود شده و نگاهي به دستاوردهاي علمي سال هاي اخير پژوهشگران و درمانگران اين حوزه گواهي بر اين مدعا است.
دکتر آرمان زرگران
استاديار و معاون امور بين الملل دانشکده طب ايراني
دانشگاه علوم پزشکي تهران

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۷۸۰۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بودجه ۱۰ هزار میلیاردی فوق‌العاده خاص نظام سلامت

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از اعمال مصوبه فوق‌العاده خاص کارکنان نظام سلامت از امسال خبر داد و گفت: ۱۰ هزار میلیارد تومان بودجه برای اجرای فوق‌العاده خاص در نظر گرفته شده است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، بهرام عین‌اللهی؛ وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حاشیه بیست و پنجمین همایش کشوری آموزش علوم پزشکی در جمع خبرنگاران ضمن قدردانی از زحمات کادر سلامت اظهار کرد: کارکنان نظام سلامت باعث افتخار ما هستند و به طور شبانه‌روزی، حتی در ایام تعطیل کار می‌کنند و در زمان کرونا نیز افتخارآفرینی کردند.

وی با اشاره به تقدیم 300 شهید حوزه سلامت در مبارزه با بیماری کووید19 گفت: با توجه به نیازهایی که در جامعه ما وجود دارد بحث پرداخت فوق‌العاده خاص را از دو سال پیش به صورت مستمر آغاز و سال گذشته در صحن علنی مجلس از نمایندگان مجلس درخواست و آن را پیگیری کردیم که با تلاش رئیس محترم سازمان برنامه و بودجه، این مصوبه روز گذشته به تصویب رسید.

عین‌اللهی ادامه داد: 10 هزار میلیارد تومان فوق‌العاده خاص برای کارکنان حوزه سلامت در نظر گرفته شده که آیین نامه اجرایی آن در کمیته‌ها در حال تدوین بوده و به اطلاع تمامی کارکنان خواهد رسید.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: مصوبه فوق‌العاده خاص از امسال اعمال می شود و جزو بودجه امسال دیده شده است.

عین‌اللهی در بخش دیگری از گفت‌و‌گوی خود با خبرنگاران به دستاوردهای دولت سیزدهم در حوزه سلامت اشاره و بیان ‌کرد: آموزش علوم پزشکی در ایران بنا به اقرار تمامی سازمان‌های بین المللی یکی از آموزش‌های در تراز کشورهای پیشرفته جهان است و تمامی شاخص‌هایی که در یک آموزش پیشرفته پزشکی لازم است را داراست.

وزیر بهداشت ادامه داد: امروزه ما نه تنها همه خدمات بهداشتی و درمانی مردم را در داخل کشور ارائه می‌دهیم بلکه در سال گذشته قریب به یک و نیم میلیون نفر از خارج از کشور برای درمان به ایران آمدند و خدمات دریافت کردند.

وی با بیان اینکه تعداد دانشگاه‌های علوم پزشکی ما از ابتدای انقلاب تاکنون از 10 دانشگاه علوم پزشکی به 70 دانشگاه افزایش پیدا کرده است، گفت: اکنون 240 هزار دانشجو، 22 هزار عضو هیئت علمی و 840 مرکز تحقیقاتی داریم و جهش بسیار خوبی در دانشگاه‌های علوم پزشکی ایجاد شده است.

عین‌اللهی با اشاره به برگزاری آزمون دستیاری با بیان اینکه در سال گذشته در سه رشته بیهوشی، طب اورژانس و اطفال کمبود متقاضی داشتیم، گفت: مجبور شدیم در این سه رشته مجدد فراخوان داده و از کارورزان سال آخر پزشکی با مصوبه آموزش پزشکی تخصصی استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه 12 هزار نفر در آزمون دستیاری در دوره جدید شرکت کرده اند، گفت: امسال نیز می‌توانیم معادل سال گذشته در دستیاری پذیرش داشته باشیم.

جذب 26 هزار نیروی ‌جدید در ‌وزارت بهداشت

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: در خصوص ظرفیت دانشجویان پزشکی نیز طبق مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی عمل می‌کنیم و در صورتی که افزایش و کاهشی لازم باشد با تصویب این شورا انجام خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ما به دنبال تبدیل مجلس سنتی به مجلس نوین هستیم
  • معلمان باید به نقش و جایگاهشان افتخار کنند
  • بودجه ۱۰ هزار میلیاردی فوق‌العاده خاص نظام سلامت
  • حضور ۷۵ دانشگاه ایرانی در میان برترین های آسیا در رتبه‌بندی تایمز
  • ژابی آلونسو: تشنه قهرمانی در اروپاییم!
  • ۷۳ دانشگاه ایرانی جز برترین‌های دانشگاه‌های آسیا
  • بستنی ایرانی در کدام کشورها پرطرفدار است؟ | خارجی ها بستنی ایرانی را با این طعم‌ها دوست دارند | جدیدترین قیمت بستنی قیفی، متری، سنتی و ویژه را ببینید
  • رشته روانشناسی از شکل سنتی فاصله می‌گیرد/ افزایش تعداد کلینیک‌های درمانی
  • ایرانی‌ها سال گذشته چقدر صدقه دادند؟
  • هوای زنجان از فردا ناپایدار می‌شود