Web Analytics Made Easy - Statcounter

نایب رئیس گروه واردات اتاق ایران در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، با اشاره به گوشی های موبایل که با ارز دولتی وارد شد اما سرنوشت دقیق آن‌ها هنوز مبهم است، گفت: نابسامانی هایی که در بازار موبایل ایجاد شده، از خروجی های اقتصادی است که به دلیل دونرخی و سه نرخی شدن ارز در آن رانت و فساد شکل گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از همان روز اول این سیاست‌ها غیر اجرایی به نظر می رسید اما علی‌رغم نگرانی ها به اجرای نیم‌بند آن اصرار شد.

سیامک پیربابایی ادامه داد: وقتی میان ارز رسمی کشور با ارز آزاد فاصله‌ای بزرگ ایجاد شود، طبیعتا مشکلات عدیده‌ای ایجاد شده و بازار رانت‌خوری داغ خواهد شد. بخشی از گوشی ها که با ارز دولتی وارد شده بود، توزیع شد و بخش دیگر آن نزد نهادهای نظارتی است.

وی با بیان اینکه اکنون عاقبت گوشی هایی که با ارز دولتی وارد شد، در بخش قضایی ویژه در حال رسیدگی است، اظهار کرد: نکته اینجاست که روی مبحثی تمرکز کرده‌ایم و مباحث مهم دیگر را به فراموشی سپرده ایم. ممکن است این یک آدرس انحرافی باشد. براساس آمارهای منتشرشده شاید ده ها میلیارد دلار ارز دولتی برای کالاهایی که حتما ضروری‌تر و حیاتی‌تر بوده‌اند، تخصیص داده شده اما ما تمام این مبلغ را از یاد برده‌ایم و روی چند ده میلیون دلار تمرکز کرده‌ایم. مساله این است که حال و هوای بازار متناسب با میزان ارز تخصیصی نیست. آمارها از شاده‌دستی دولت در تخصیص حکایت دارد اما به هر دلیلی شاهد تناسب کالا و بازار فروش با ادعاهای مربوط به میزان ارز تخصیصی نیستیم.

نایب رئیس مجمع واردات ادامه داد: سوال این است که این کالاها کجاست؟ و با چه قیمتی به فروش رسیده است؟ آیا به قیمت درست به فروش رسیده یا با ارز دولتی وارد شده و متناسب با قیمت ارز آزاد فروخته شده است؟

وی تاکید کرد: ادعا می شود چند ده میلیارد دلار ارز دولتی در یک بازه دو-سه ماهه تخصیص یافته اما رسانه ها و مسئولین تنها بر سرانجام واردات موبایل تمرکز کرده‌اند. در این میان سرنوشت بقیه ارز تخصیص‌یافته یا حداقل نحوه توزیع کالاهای آن چندان شفاف نیست.

پیربابایی ضمن انتقاد از تاخیر غیرعادی در انتشار لیست گفت: درخصوص میزان ارز دولتی تخصیص‌یافته اعداد مختلفی اظهار شده است. 9 میلیارد دلار، 10 میلیارد دلار، 16 میلیارد دلار و ... اعداد و ارقامی هستند که در این خصوص از زبان های مختلف اظهار شده‌اند اما تنها نهادی که قادر و مجاز به افشای اعداد واقعی است، بانک مرکزی است که هنوز در این راستا شفاف‌سازی انجام نداده است.

نایب رئیس مجمع واردات افزود: پس از آن که رئیس جمهور در دستوری خواهان اعلام اسامی افراد و شرکت هایی شد که ارز دولتی گرفته‌اند، تنها به دو آیتم حساس شامل موبایل و خودرو پرداخته شد؛ این در حالی است که مبلغ ارزهای دولتی تخصیص‌یافته بسیار بالاتر است. حجم بسیار بزرگی از اعداد تخصیص‌یافته در مقابل ماست که هیچ کس پیگیر آن نیست. با این روند مظلومیت و ضربه پذیری بخش خصوصی واقعی حتمی است. امیدوارم شفافیت، کنترل و نظارت دقیق شامل همه ذ‌ی‌نفعان شود؛ نه فقط بخش خصوصی ته جدول!!

وی خاطرنشان کرد: البته سرانجام موبایل‌های واردشده هم قطعا مهم است و باید مورد پیگیری قرار گیرد اما این رقمی درحدود 70 تا 100 میلیون دلار است و اکنون غیر از بخشی که توزیع شده، الباقی آن در توقیف مراجع نظارتی است.

پیربابایی با بیان اینکه بخش خصوصی دو خواسته داشته و دارد که از سوی دولت پیگیری نشده، گفت: از دیدگاه ما هر نوع دخالت و برخورد دستوری دولت در تنظیم روابط بازار نظیر ایجاد نرخ رسمی و دولتی می تواند باعث فساد و رانت شود. ما به عنوان بخش خصوصی از رانت و فساد بیزاریم.

وی افزود: دومین خواسته ما شفاف‌سازی است. به‌جز موبایل، باقی آیتم هایی که با ارز دولتی وارد شده‌اند، چندان شفاف نیستند و ما خواهان این هستیم که معلوم شود کالاهای وارداتی با ارز دولتی کجا رفته‌اند و با چه قیمتی به فروش رسیده‌اند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: ارز دلار رانت خواری رسانه واردات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۸۶۲۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات تخصیص ارز ۲۸۵۰۰ تومانی

از اول فروردین ماه تا چهارم اردیبهشت ماه سال جاری، ۳ میلیارد و ۴۶۵ میلیون دلار ارز برای واردات کالا‌های اساسی، دارو، کالا‌های تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین شده است.

به گزارش تسنیم، طرزعلی بیان داشت: برای واردات کالای اساسی کشاورزی شامل گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی ۵۷۸ میلیون دلار، برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی ۸۳ میلیون دلار و در مجموع ۶۶۲ میلیون دلار برای کالای اساسی و دارو ارز پرداخت شد.

معاون مرکز مبادله ارز و طلای ایران افزود: تامین ارز نیمایی برای «صنایع حمل و نقل و خودرو» معادل ۴۵۰ میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» معادل ۱۸۲ میلیون دلار، «صنایع معدنی» معادل ۱۴۵ میلیون دلار، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» معادل ۱۲۲ میلیون دلار و «منسوجات و پوشاک» معادل ۱۸۱ میلیون دلار صورت گرفته است. این گروه‌های صنایع همچنین به ترتیب ۱۷۴، ۲۷، ۱۴۲، ۹۴ و یک میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات تا پایان روز چهارم اردیبهشت ماه سال جاری دریافت کرده اند.

علاوه بر این گروه ها، یک میلیارد و ۲۸ میلیون دلار ارز نیمایی و ۱۴۷ میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات به سایر صنایع اختصاص داده شده است.

دیگر خبرها

  • رانت ۴ میلیارددلاری مونتاژکاران؛ التهاب بازار خودرو نخوابید
  • مرکز عمده فروشی جوراب در بازار تهران کجاست؟
  • رانت ۴ میلیارد دلاری مونتاژکاران؛ التهاب بازار خودرو نخوابید
  • واکنش خلجی به کنایه رسانه‌ها با عبارت «دولت کجاست؟»
  • افشای لیست ارزبگیران توسط گمرک با وجود وعده بانک مرکزی
  • معلمان در هدایت نسل جوان نقش مهمی دارند
  • از احمدی‌نژاد تا رییسی/چه کسی پای رانت را به بازار خودرو باز کرد؟
  • جزئیات تخصیص ارز ۲۸۵۰۰ تومانی
  • دلیل توقف قطار افغانستان _ترکیه / تکذیبیه مسئولین راه آهن از سر بی اطلاعی بود+فیلم
  • صنعت خودرو، قربانی زیاده خواهی مسئولان و دلالان