Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، ایران علاوه بر سرمایه‌های اقتصادی و ارزی که می‌تواند برای عبور از مسائل و مشکلات خود روی آنها حساب کند، سرمایه دیگری تحت عنوان "سرمایه اجتماعی" دارد که چه بسا در نبود سرمایه‌های دیگر بتواند آن را از شرایط حساس عبور دهد.

در ماه‌های گذشته و همزمان با بروز تلاطمات اقتصادی مردم به سمت خرید کالاهای سرمایه‌ای و حتی مصرفی هجوم برده‌اند؛ این در حالی است که مقامات رسمی اقتصادی مدام تاکید می‌کنند که اوضاع رو به راه است و همه چیز هم تحت کنترل است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در چنین شرایطی چیزی که می‌تواند به بهبود وضعیت کمک کند، حفظ آرامش توسط مردم است که این مساله به خاطر عملکرد بعضا متناقض برخی مسئولان، عملا در جهت عکس تشدید شده است. علاوه بر سرمایه‌های اقتصادی، سرمایه‌ مهم دیگری که در این بین در حال از دست رفتن است "سرمایه اجتماعی" یا عدم اعتماد جامعه به تصمیم‌گیران است که به نظر می‌رسد فوری‌ترین راهکار برای احیای آن، صداقت با مردم و ایجاد شفافیت اقتصادی در جامعه باشد.

تورم ناشی از افزایش قیمت ارز و حجم بالای نقدینگی هر روز بالاتر می‌رود و قیمت اقلام مصرفی و سرمایهای هم در حال افزایش است. مهم‌ترین سرمایه‌ای که می‌تواند به کمک شرایط فعلی بیاید و ضعف دیگر ‌حوزه‌های اقتصادی را پوشش دهد "سرمایه اجتماعی" بوده و این همان چیزی که در سال‌های نه چندان دور باعث شد تا کره جنوبی از بحران‌های اقتصادی خود عبور کند و مسیر توسعه را در پیش گیرد. در این رابطه یکی از اساتید دانشگاه تهران معتقد است که دولت به لحاظ اقتصادی در تنگنا قرار دارد؛ ضمن اینکه مسائل مربوط به فساد و شرایط بین المللی هم باعث سخت‌تر شدن شرایط برای پرداخت‌های دولت به شهروندان شده است. مجموع این‌ها باعث شده تا دولت نتواند به نحو مطلوب از شهروندان خود حمایت اقتصادی به عمل بیاورد.

پویا علاءالدینی- عضو هیات علمی دانشگاه تهران، اظهار کرد: در سال‌های گذشته اقشار طبقه متوسط امنیت اقتصادی داشته‌اند و از طریق پرداخت حقوق‌ها و تخصیص یارانه‌ها وضعیت اقتصادی تقریبا ایمنی داشتند. با این حال در وضعیت فعلی این امنیت اقتصادی هم از آنها گرفته شده است.

با بیان اینکه افشاگری فسادهای رخ داده به اندازه‌ای نیست که اعتماد مردم به حاکمیت جلب شود، گفت: برخی از مسائل وجود دارد که ممکن است میلیون‌ها نفر از مردم با آن مخالف باشند، در حالی که می‌بینیم عده قلیلی آن را به اجرا درمی‌آورند. حاکمیت در این گونه از موارد باید با مردم همراه شود و نشان دهد که می‌خواهد اوضاع را به نفع آنها تغییر دهد.

پیش از این نیز رضا امیدی، یکی از کارشناسان حوزه اقتصادی و اجتماعی با تاکید بر اینکه در شرایط چالش های اقتصادی مردم باید احساس کنند که یک دولتی وجود دارد که به آنها پناه می دهد، بحران های پیش آمده در عرصه اقتصادی را یک فرصت خوانده  و گفته بود که اتفاقا این شرایط می‌تواند به سیاستگذاران ما برای بازگشت از سیاست های غلط خود جرات دهد.

انتهای پیام/

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: اعتماد عمومی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۸۶۷۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معافیت‌های هدفمند مالیاتی منجر به افزایش مشارکت مردم در تولید کشور خواهد شد

محسن علیزاده عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره ارائه لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم از طرف دولت به مجلس و تمرکز این لایحه بر کاهش مالیات بر تولید و تشویق مردم به مشارکت در تولید و تحقق شعار سال مبنی بر جهش تولید با مشارکت مردم گفت: مسیر رسیدن به توسعه، سرمایه‌گذاری مولد و رشد اقتصادی از محل افزایش جذابیت پروژه‌های تولیدی خواهد بود که در این میان مهم‌ترین مشوق در دسترس دولت برای توسعه اقتصادی، اعطای مشوق‌های مالیاتی است که تاکنون اثرگذاری موفقیت‌آمیزی در تحریک سرمایه‌گذاری مولد نداشته است.

وی بیان کرد: یکی از معدود روش‌های مشارکت دادن مردم در تولید و تشویق آنها روی آوردن به اقدامات شفاف و مولد اقتصادی و حمایت جدی دولت از بازار سرمایه است.

نماینده مردم سپیدان در مجلس اظهار کرد: مالیات‌های بالا، نبود انگیزه برای توسعه زنجیره ارزش و مالیات سنگین بر کار افراد، مانع از جهش تولید و سرمایه‌گذاری خرد مردم در اقتصاد مولد شده در حالی که تغییرات حاصل شده در این لایحه موجب افزایش جذابیت تولید و کاهش ریسک آن خواهد شد. 

علیزاده ادامه داد: مردم بخش خردی از سهامی که در اختیار دارند را می‌توانند از طریق بازار سرمایه در مسیر تولید تزریق کنند تا به این وسیله سرمایه آنها به بخش شفاف اقتصاد وارد شود.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس یازدهم گفت: می‌توانیم با جذب واقعی سرمایه‌هایی که در دست مردم است در بخش تولید اقدام به سرمایه‌گذاری در حوزه مولد کنیم و باعث خروج رکود از چرخه تولید شویم.

نماینده مردم سپیدان در مجلس با بیان اینکه معافیت‌های هدفمند مالیاتی منجر به افزایش مشارکت مردم در تولید کشور خواهد شد، افزود: کاهش مالیات‌های تولید نه‌تنها به کسب‌وکار‌های موجود انگیزه می‌دهد تا فعالیت‌های خود را افزایش دهند، بلکه بازیگران جدید را برای ورود به بازار تشویق می‌کند و رقابت و نوآوری را تقویت می‌کند. 

علیزاده بیان کرد: از طرف دیگر تغییر پایه‌های مالیاتی مبتنی بر اخذ مالیات از مجموع درآمد به جای اخذ مالیات از نیروی کار موجب خواهد شد که تولید بیشتر از قبل رقابت‌پذیر شود و به این ترتیب سرمایه به این سمت جریان خواهد یافت.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • برگزاری رویداد بین المللی فرصت های سرمایه گذاری و جلب مشارکت های عمومی در فرودگاه های ایران
  • دکتر ابراهیمی فرارسیدن سالروز تأسیس بانک سپه را تبریک گفت
  • مردم سیستان و بلوچستان باید از ثروت‌های استان بهره‌مند شوند
  • اقدام بانک ملی ایران در واگذاری پتروشیمی شازند بسیار ارزشمند است
  • منصوری: در ۵۰ شاخص اقتصادی مهم روندی رو به رشدی داریم
  • معافیت‌های هدفمند مالیاتی منجر به افزایش مشارکت مردم در تولید کشور خواهد شد
  • با حل مشکلات مردم اعتماد عمومی را افزایش دهید
  • باور به سوددهی «دلالی» علی‌رغم حمایت فرهنگ عمومی از کار مولد
  • موفقیت بانک ملی ایران در جذب سرمایه اجتماعی با پرداخت تسهیلات خرد
  • دستگاه قضا با حل مشکلات مردم اعتماد عمومی را افزایش دهد