Web Analytics Made Easy - Statcounter


دکتر محمدحسین خوشنویسان در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در حاشیه نخستین همایش صنفی انجمن دندانپزشکان عمومی ایران افزود: در سال های اخیر در چارچوب طرح تحول نظام سلامت، طرح تحول نظام سلامت دهان اجرایی می شود که امیدواریم به نتایج پیش بینی شده برسد. بخش مهمی از این طرح به نیروی انسانی که قرار است این طرح را انجام دهد برمی گردد و اگر قرار باشد ما به این اهداف برسیم باید به درستی نیروهایمان را تعریف، و آنها را تربیت کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی گفت: در سال های بعد از انقلاب طرح بهداشت دهان و دندان در مجلس شورای اسلامی تصویب شد که در حقیقت طرح دندانپزشکی دو مقطعی بود که هدفش هم تأمین نیروی سلامت دهان برای اعزام به مناطق محروم و روستایی کشور بود که این طرح خوشبختانه باوجود تمام محدودیت ها و سختی های دوران جنگ تحمیلی انجام شد، همه مراکز آموزشی به بهره برداری رسید و طی هفت دوره حدود 2 هزار دانشجو پذیرفته شد که اینها فارغ التحصیل شدند و خدمات خودشان را در آن مراکز انجام دادند که بسیار موثر و مفید بود.
خوشنویسان در ادامه گفت: اما در حال حاضر وزارت بهداشت در حالی تصمیم به اجرای مجدد این طرح گرفته است که حدود 40 سال از آن دوران می گذرد و به هیچ وجه شرایط ما با آن زمان تطبیق نمی کند، نیازهای ما یکی نیست و امکانات ما نیز از نظر نیروی انسانی و تعداد دانشکده های دندانپزشکی کاملاً فرق کرده است بنابر این اگر اهداف خاصی برای طرح تحول سلامت مدنظر داریم حتماً با نیروی انسانی متناسب اقدام کنیم.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: پیشنهاد ما این است که به جای نیرویی که قبلاً با عنوان بهداشت کار دهان و دندان فعالیت های دندانپزشکی می کرد این است که اکنون این کار کاملاً متوقف شود چرا که در حال حاضر ما فقط یک نیروی حدواسط بهداشتی احتیاج داریم که همراه با دندانپزشک کار کند و قسمت درمان را کاملاً به دندانپزشک بسپاریم که این دو مکمل یکدیگر کار کنند که بتوانند نیازهای مردم را با توجه به شاخص های عدالت در سلامت به هموطنان کشورمان تامین کنند.
خوشنویسان در ادامه افزود: آنچه اکنون مهم است و می تواند راهگشا باشد این است که از بودجه های اخیری که برای طرح تحول سلامت دهان گذاشته شده به روش بهینه استفاده و سعی کنیم آنها را به شکلی بهره برداری کنیم که نیاز مردم در نهایت برای سال 1404 - سال بدون پوسیدگی دندان را برطرف کنیم.
وی گفت: روش های درمانی به هیچ وجه نمی تواند ارتقاء سلامت بوجود بیاورد و فقط از طریق بهداشت و پیشگیری است و نیروهای حدواسطی که صرفاً خدمات پیشگیری ارائه می کنند می توانند برای این مسئله مفید باشند و به اهدافی که ما برای کشور در نظر داریم نائل شویم چرا که ما شواهد علمی بسیاری داریم که نشان می دهد کشورهایی که این روش را تجربه کرده به نتایج بسیار خوبی رسیده اند.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

کلیدواژه: استاد دانشگاه بهداشت دهان دندان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۹۳۲۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سلامت دهان و دندان موجب تقویت سلامتی در قسمت‌های مختلف بدن می‌شود

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، سید معملی گفت: سلامت دهان ودندان به نوعی سرمنشاء سلامتی جسم، روح و روان است و حتی در سلامت اجتماعی نیز نقش آفرین بوده و می‌تواند در روابط اجتماعی افراد را تقویت یا در آن اختلال ایجاد کند.

وی افزود: امسال تمرکز ما این است که از تمام حوزه‌ها و رده‌های بهداشتی و درمانی برای بهبود سلامت دهان و دندان مردم استفاده کنیم. از بهورز در روستا‌ها تا مراقبان سلامت در شهرها، پزشکان و کارشناسان بهداشتی در تمام مراکز متعلق به حوزه سلامت می‌توانند به ما در این عرصه کمک کنند.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با بیان این که عواملی که می‌توانند در ناحیه دهان و دندان بیماری ایجاد کنند می‌توانند در بقیه قسمت‌های بدن نیز ایجاد بیماری کنند، اظهار کرد: به عنوان مثال بین بیماری‌های شدید لثه و دیابت ارتباط وجود دارد. این دو بیماری بر یکدیگر اثرگذار هستند. همچنین بین بیماری‌های قلبی و عروقی و بیماری‌های دهان و دندان و لثه ارتباط وجود دارد.

سیدمعلمی یادآور شد: مادر باردار نیز می‌تواند برای جنین و نوزادش از طریق بیماری‌های دهان و دندان مشکلاتی ایجاد کند؛ بنابراین سلامت دهان و دندان به سلامت سایر قسمت‌های بدن کمک شایانی می‌کند.

وی افزود: بنابراین نقش مشترک تمام افراد درگیر بهداشت و درمان در سلامت دهان و دندان مشهود است و این مساله تنها وظیفه بهداشت کاران دهان و دندان و دندانپزشکان نیست.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت ادامه داد: یکی از اهداف مشخص ما در سال جاری این است که از دیدگاه عامل خطر مشترک، یعنی توجه به عواملی که هم بیماری‌های دهان را ایجاد می‌کنند و هم بیماری‌های دیگر را، به مساله بهداشت دهان و دندان بپردازیم.

وی خاطرنشان کرد: البته در این راستا نقش ویژه متوجه بهداشت کاران و مراقبان سلامت دهان و دندان و دندانپزشکانی است که در بخش‌های دولتی و خصوصی کار می‌کنند.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با اعلام این که ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت «پویش سلامت دهان و دندان» با هدف افزایش آگاهی عمومی در سلامت دهان و دندان در سطح کشور برگزار می‌شود، گفت: در این سه روز برنامه‌های مختلفی برای دانش آموزان، مدارس و جامعه برگزار خواهیم کرد که شناساندن عوامل سلامت و بیماری دهان و دندان از جمله مهم‌ترین برنامه‌های این پویش خواهد بود.

سیدمعلمی در پایان دندانپزشکان بخش خصوصی و دولتی را به همکاری در این پویش برای آموزش و ارتقای سلامت دهان و دندان مردم دعوت کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران
  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران/ مشکل افزایش دندانپزشک نیست
  • رئیس جامعه دندانپزشکی ایران : هزینه‌های دندانپزشکی گران نیست ؛ درآمد مردم کم است
  • هزینه های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است
  • برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دهان و دندان
  • «هزینه‌های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است»
  • سلامت دهان و دندان موجب سلامتی قسمت‌های مختلف بدن می‌شود
  • سلامت دهان و دندان موجب سلامتی قسمت‌های مختلف بدن
  • «پویش سلامت دهان و دندان» ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت برگزار می‌شود
  • سلامت دهان و دندان موجب تقویت سلامتی در قسمت‌های مختلف بدن می‌شود