Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-07@14:04:46 GMT

مصرف الکل باعث پیری زودرس مغز می‌شود

تاریخ انتشار: ۳ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۲۹۷۳۹۱

مصرف الکل باعث پیری زودرس مغز می‌شود

یافته‌های جدید نشان می‌دهد که برخی از رفتارهای رایج نظیر اسکیزوفرنی، اختلال دوقطبی و مصرف الکل با پیری زودرس مغز ارتباط دارد.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، بررسی‌های جدید محققان آمریکایی نشان می‌دهد که رفتارها و اختلالاتی نظیر اسکیزوفرنی، اختلال دوقطبی، مصرف الکل و مواد مخدری مانند حشیش باعث پیری زودرس مغز می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پژوهشگران اسکن‌های مغزی بیش از ۳۱ هزار فرد ۹ ماهه تا ۱۰۵ ساله مبتلا به اختلالات بیش فعالی و کمبود توجه (ADHD)، اسکیزوفرنی و اختلال دوقطبی را مورد بررسی قرار دادند.

هر شرکت کننده دوبار تحت اسکن مغزی " SPECT" قرار گرفت که برای بار نخست اسکن در حالت استراحت و دیگری در حالت تمرکز کاری انجام شد. با انجام این آزمایشات دانشمندان توانستند سن افراد را از طریق الگوی جریان خون در مغز آن‌ها پیش بینی کنند. به گفته محققان آمریکایی جریان خون مغز از دوران کودکی تا سنین بالاتر متغیر است. یافته‌های جدید نشان می‌دهد که افزایش سن مغز در اسکن افرادی که به اسکیزوفرنی، اضطراب، اختلال دوقطبی و ADHD هستند بیشتر قابل مشاهده است. همچنین افزایش سن مغز با مصرف حشیش و الکل مرتبط است.

دکتر دانیل امن، روانپزشک و موسس کلینیک Amen شهر Costa Mesa در کالیفرنیا در این باره می‌گوید: "برخی از اختلالات و رفتارهای رایج با پیری زودرس مغز ارتباط دارد و بهبود و درمان این رفتارها می‌تواند افزایش سن مغز را کندتر و یا متوقف کند." به گفته محققان، مغز تنها حدود دو درصد از جرم بدن را تشکیل می‌دهد، اما تا حدود ۲۰ درصد از خون پمپاژ شده توسط قلب را دریافت می‌کند که این خون از طریق ۳۷۰ مایل میکرووسل (microvessels) در مغز حرکت می‌کند.

شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد تقریبا تمام عوامل خطرآفرین برای ابتلا به بیماری آلزایمر مربوط به مولفه‌ای می‌شود که حرکت خون در مغز را کاهش می‌دهد. همچنین مشکل میکرووسل‌ها پیش از تغییرات بافت مغزی و شناختی رخ می‌دهد و سیستم عروق خونی مغز، هنوز موضوع مورد تحقیق در فرآیند پیری مغز است. محققان الگوهای گردش خون رادر ۱۲۸ منطقه مغز ارزیابی کردند. نتیجه بررسی‌های صورت گرفته نشان داد که رفتارها و اختلالات خاص مانند اسکیزوفرنی، مصرف حشیش، اختلال دو قطبی، اختلال ADHD و مصرف الکل به ترتیب باعث افزایش چهارسال سال، دو سال و هشت ماه، یک سال و شش ماه و ۰.۶ سال، پیری زودرس مغز می‌شود.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: اختلالات مغزی اعتیاد و مواد مخدر حشيش مشروبات الكلي اصفهان شهردار اصفهان ریاست جمهوری ورزشگاه نقش جهان فناوری های نوین مدیریت شهری اصفهان فردا زاینده رود کشاورزی حمل و نقل عمومي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۹۷۳۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعضای بدن شما چند سال دارند؟

دیجیاتو نوشت: پژوهشگران در پژوهشی به این نتیجه رسیده‌اند که ترکیب آزمایش خون با هوش مصنوعی برای تعیین سن زیستی اعضای بدن می‌تواند به پیش‌بینی بیماری‌هایی مانند آلزایمر کمک کند.

پژوهشگران آمریکایی در یک مطالعه دریافتند افرادی که اعضای آن‌ها سریع‌تر از باقی بدن‌شان پیر می‌شود، ریسک بالایی برای توسعه بیماری در آن عضو در عرض ۱۵ سال دارند.

این پژوهشگران با استفاده از یادگیری ماشینی به بررسی سطح پروتئین‌های خون انسان پرداختند. آن‌ها روی ۱۱ عضو یا بافت بدن متمرکز شدند: مغز، قلب، ریه، کلیه، کبد، پانکراس، روده، سیستم ایمنی، عضلات، چربی و عروق.

تیم پژوهشی برای تمرین‌دادن الگوریتم هوش مصنوعی سطح تقریباً ۵٬۰۰۰ پروتئین را در خون ۱٬۳۹۸ بیمار سالم یک مؤسسه پژوهشی آلزایمر بررسی کردند. این افراد از ۲۰ تا ۹۰ سال سن داشتند، اما غالباً در سنین میانی تا پیری بودند.

پژوهشگران پروتئین‌هایی را که ژن‌های آن‌ها در یک عضو چهار برابر فعال‌تر از اعضای دیگر بود، مشخص کردند. آن‌ها به این ترتیب ۸۵۸ پروتئین مخصوص عضوها پیدا کردند و الگوریتم خود را طوری آموزش دادند که سن فرد را براساس آن‌ها تخمین بزند.

با این روش، آن‌ها آزمایش خونی توسعه دادند که سن زیستی یک عضو را در یک فرد ظاهراً سالم تخمین می‌زند. این سن نشان می‌دهد که ریسک بیماری در عضو مرتبط چقدر است.

پژوهشگران الگوریتم هوش مصنوعی خود را روی آزمایش خون ۵٬۶۷۶ نفر استفاده کردند. تقریباً ۲۰ درصد از این افراد پیری بسیار شدیدی در یک عضو و ۱٫۷ درصد پیری در چند عضو داشتند. پژوهشگران می‌گویند پیری سریع یک عضو می‌تواند ریسک مرگ را ۲۰ تا ۵۰ درصد افزایش دهد.

تشخیص بیماری‌های زوال عقل در مراحل آغازین می‌تواند کارایی روش‌های درمانی را بسیار بالا ببرد.

ارتباط سن اعضای بدن و ریسک ابتلا به بیماری

طبق یافته‌های این مطالعه، در بیمارانی که دچار پیری زودرس قلب بودند، احتمال توسعه نارسایی قلبی ۲۵۰ درصد بیشتر بود. از طرف دیگر، پیری سریع مغز و عروق می‌توانست نشانه‌ای از پیشرفت بیماری آلزایمر باشد. قدرت این پیش‌بینی از بهترین نشانگرهای زیستی مبتنی بر خون موجود بهتر بود.

بیماری‌هایی که زوال عقل ایجاد می‌کنند، مانند آلزایمر، می‌توانند دهه‌ها پیش از ظهور اولین نشانه‌ها، در مغز آغاز شوند. بسیاری از درمان‌های جدید تنها در مراحل ابتدایی بیماری آلزایمر کارآمد هستند. درنتیجه، روش‌هایی ساده که بتوان با استفاده از آن‌ها بیماری‌ها را در مراحل اولیه توسعه تشخیص داد، اهمیت بالایی دارند.

به این ترتیب، نتایج این پژوهش نشان می‌دهد که بررسی آزمایش خون با استفاده از الگوریتم‌های هوش مصنوعی پنجره‌ای برای پی‌بردن به اتفاقات درون بدن ایجاد می‌کند.

قدم بعدی پژوهشگران این است که آزمایش خون خود را روی ۵۰٬۰۰۰ تا ۱۰۰٬۰۰۰ نفر دیگر بررسی کنند. تکرار این نتایج می‌تواند ثابت کند که نظارت بر سلامت اعضای ظاهراً سالم به‌صورت تکی می‌تواند راهی مطمئن برای شناسایی اعضای دچار پیری زودرس باشد. شاید حتی بتوان افراد را پیش از بیمارشدن درمان کرد.

دیگر خبرها

  • اعضای بدن شما چند سال دارند؟
  • آمریکا دیگر مقصد آرمانی محققان نیست/ تغییر الگوی مهاجرتی دانشمندان
  • آب به باتری کم مصرف تبدیل شد!
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان در شیراز/ عین‌الهی: وقتی می‌گویند عالم بدون عمل همین است!
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان
  • واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت الکلی پزشکان
  • واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت پزشکان در شیراز
  • وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت الکلی پزشکان واکنش نشان داد
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان در شیراز
  • تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود