Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، طرح این نگرانی ها از کاهش جمعیت این گونه در شرایطی است که گراز به واسطه پر زاد و ولد و همه چیز خوار بودن و نیز گستره وسیع پراکندگی آن به دلیل قدرت تطابق بالا با شرایط زیستی متنوع در بسیاری از زیستگاه ها به یک گونه آسیب رسان و زیانکار تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته یکی از نقاط اختلاف موافقان و مخالفان شکار در این حوزه تاثیر گونه گراز به عنوان طعمه در زیستگاه های گوشتخوارانی همچون پلنگ است و بیم آن دارند که با صدور پروانه شکار و در پی آن کاهش شدید جمعیت این گونه در زیستگاه گوشتخواران، این جانوران دچار فقر غذایی شده و تلف کردند.

مدیردفتر حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست گفت: «حفاظت از حیات وحش و در راس آن حفاظت از گونه های در معرض انقراض و حفاظت شده مانند یوز همیشه در تدوین دستورالعمل های شکار مدنظر قرار داده شده و به صراحت شکار در زیستگاه های یوزپلنگ و پلنگ ممنوع اعلام شده است. بنابراین نگرانی ای از بابت کمبود منابع غذایی جهت گوشتخواران وجود ندارد».از سویی دیگر تفاوت در شرایط پروانه های صادره جهت اتباع ایرانی، که در مورد گونه گراز صرفا مختص اقلیت های مذهبی است و شکارچیان خارجی اعتراض تعدادی از شکارچیان را یه همراه داشته است.

علی تیموری افزود: «دستورالعمل های شکار و صید هرساله پس از اخذ نقطه نظرات فنی ادارت کل حفاظت محیط زیست استان ها که مبتنی بر اطلاعات میدانی از وضعیت جمعیت گونه، شرایط زیستگاهی و خسارات وارده به جوامع محلی است، تنظیم و جهت اجرا به ادارت کل حفاظت محیط زیست استانها ابلاغ می شود. در سال جاری 27 استان در کشور متقاضی صدور پروانه شکار گراز بوده اند. که البته با توجه به محدودیت صدور پروانه صرفا جهت اقلیت های مذهبی، حدود 50 درصد استانها متقاضی ای جهت صدور پروانه شکار گراز ندارند و بنابراین به منظور تعدیل جمعیت گونه مذکور و جلوگیری از ورود خسارات متوسل به میرشکاران محلی می شوند، یعنی افرادی را به کار می گیرند برای کنترل جمعیت گراز».

وی درخصوص صدور پروانه شکار گراز جهت شکارچیان خارجی گفت: «براساس مصوبه شورای اقتصاد هر شکارچی در ازای پرداخت 1000 تا 1500 دلار به ازا هر راس گراز بر حسب طول دندان، می تواند مجوز شکار دریافت کند. این مبلغ برای شکارچیان داخلی 100 هزار تومان برای هر راس گراز است».

تیموری بااشاره اینکه در سال جاری تاکنون هیچ پروانه شکار گرازی برای شکارچیان خارجی صادر نشده است،خاطرنشان کرد: در سال 96 نیز پروانه شکار کمتر از 50 راس گراز جهت شکارچیان خارجی در کل کشور صادر نشده است.  

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

کلیدواژه: شکار مجوز خارجی گراز محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۹۸۰۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زادآوری‌های جدید در باغ وحش ارم

قاسم محمدی، مدیر باغ وحش ارم گفت: باغ وحش‌ها نقش مهمی در راستای حفاظت از ژن‌های با ارزش گونه‌های جانوری تحت حفاظت خود دارند و با فراهم آوردن امکانات و زیرساخت‌های لازم به حفاظت و تکثیر گونه‌های در معرض خطر انقراض کمک می‌نمایند. خوشبختانه در سال جاری و در فصل بهار در سایه مراقبت‌های تخصصی و شبانه روزی و فراهم آوردن کلیه شرایط با تکیه بر دانش روز دنیا و پیاده سازی اصول علمی در زمینه جیره‌های غذایی و رفع تمامی احتیاجات فیزیولوژیک، شاهد تولد گونه‌های بسیار با ارزش در باغ وحش ارم بوده ایم بطوریکه گونه‌هایی همانند تشی، قوی سیاه، کل و بز وحشی، گوزن زرد ایرانی و خرس قهوه‌ای تاکنون متولد شده اند.

وی افزود: با برنامه ریزی‌هایی که داریم انشاالله در آینده‌ای نزدیک شاهد تولد گونه‌های باارزش دیگری در باغ وحش خواهیم بود.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی محیط زیست

دیگر خبرها

  • نخستین پروانه بهره‌برداری شهرک دولتی صادر شد
  • کشف لاشه یک قلاده پلنگ در یک منطقه شکار ممنوع/ عکس
  • نخستین پروانه بهره‌ برداری شهرک دولتی صادر شد
  • هیچ‌گونه کمبود آردی در اسدآباد نداریم
  • جزئیات کشف لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • زادآوری‌های جدید در باغ وحش ارم
  • کشف لاشه یک قلاده پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • جزییات کشف لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • صدور پروانه‌های ساختمانی از طریق درگاه ملی مجوز‌ها در صورت عدم رعایت مدت سه ماه
  • زادآوری‌های جدید در باغ وحش ارم سبز