Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مجله همگردی»
2024-05-07@10:49:13 GMT

پارک ساعی در تهران | پارکی از جنس آرامش

تاریخ انتشار: ۳ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۳۰۰۳۰۵

 این پارک که به بوستان ساعی معروف می باشد، دارای فضایی بسیار دلنشین و با صفا می باشد که مساحتی در حدود 12 هکتار دارد و در منطقه 6 تهران واقع شده. در واقع بوستان ساعی توسط فردی به نام کریم ساعی طرح اولیه ان پی ریزی شد، آقای ساعی بانی اصلی پارک ساعی تهران می باشد، وی زمینی را درخت کاری کرد و در اختیار وزارت کشاورزی آن زمان قرار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مرگ زود هنگام به آقای ساعی مجال نداد که کار ساخت پارک را خودش به اتمام برساند وی در یک حادثه ی هوایی دار فانی را وداع گفت. آقای مهندس ساعی در سال 1289 در مشهد به دنیا آمده بود وی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیز داری را بنیان گذاشت و اولین کسی بود که در ایران رشته ی جنگلداری را تاسیس نمود. پس با ما در مجله گردشگری همگردی همراه باشید برای معرفی پارک ساعی در تهران...

کریم ساعی طراح بوستان

اکنون که در پارک ساعی تهران در حال قدم زدن هستید، مطمئنا مجسمه این مرد بزرگ را که خادم طبیعت بود خواهید دید. که برای بزرگداشت و یادبود این بزرگ مرد عاشق طبیعت این مجسمه را ساخته اند.
بعد از فوت جناب مهندس ساعی استاد بزرگوار حسن محجوبی در سال 1340 کار ایشان را ادامه داد، استاد محجوبی طراح چندین پارک دیگر به غیر از پارک ساعی در استان تهران می باشد .
تقریبا 10 سال طراحی و ساخت پارک بوستان ساعی طول کشید، یعنی از سال های 1342 تا 1352 مراحل ساخت و طراحی و تکمیل پارک ادامه داشت.
اگر در بوستان ساعی دقت کنید متوجه خواهید شد که تعداد پله های آن کم است و در ساختن پله ها هم از سنگ های جاجرود استفاده شده است و بیشتر طراحی هایی که در پارک مشاهده می شود به صورت اسلیمی می باشد.
پارک بی نظیر و زیبای ساعی دارای 6 درب ورودی می باشد و در داخل ان امکاناتی نظیر زمین بازی، برکه، جوی آب، آبشار و... سرویس بهداشتی، زمین تنیس، زمین اسکیت، آلاچیق، فضای سبز، شهر بازی برای کودکان و حیات وحش و... را می توان مشاهده کرد. درب های ورودی پارک ساعی در تهران در تمام طول شبانه روز به روی مردم باز است و در ادرس خیابان ولیعصر تهران، پایین تر از میدان ونک قرار گرفته است.

انواع پوشش گیاهی پارک ساعی تهران

پوشش گیاهی متنوع می باشد و از میان آن ها می توان به چنار، کاج تهران، سرو شیرازی، سرو نقره ای، سرو بادبزنی، سرو تبری، برگ بو، افرا، نارون، سدروس، ماگنولیا، یاس وحشی، ژنیگو، زالزالک، گردو و سیب اشاره کرد.
در داخل پارک زیبای ساعی می توان پوشش گیاهی گوناگونی را در کنار یکدیگر مشاهده نمود که برخی از آن ها عبارتند از: کاج تهران، سرو بادبزنی، سرو شیرازی، چنار، سرو تبری، ژنیگو، گردو، یاس وحشی، برگ بو، نارون، افرا، ماگنولیا، سدروس و درختان سیب که با وجود این درختان و گیاهان منظره ای زیبا و با صفا در دل تهران برای بازدید عموم فراهم آمده است تا شاید بتواند اندکی از آلودگی و ناملایمات هوای تهران و شلوغی بکاهد و مردم تهران بتوانند در ان اکسیژن تازه تنفس کنند. گونه های جانوری موجود در بوستان ساعی می توان به خرگوش، طاووس، مرغابی، قوچ، طوطی وحشی، سنجاب، غاز و قو اشاره کرد. همچنین در بوستان ساعی باغی به سبک ژاپنی که در آن می توان پرندگان آبزی را از نزدیک دید که به نظر بنده این باغ ژاپنی از قسمت های جالب و هیجان انگیز پارک می تواند باشد .در جای جای بوستان ساعی می توان مجسمه ای از حیوانات مختلف را دید که هنرمندان با هنر خود آن ها را به گونه ای دقیق با تمام جزئیات ساخته اند که در نوع خودش بی نظیر می باشد. متاسفانه برخی از افرادی که از پارک استفاده می کنند ولی رعایت نمی کنند و به همین دلیل برخی از انها آسیب دیده است. بنابراین توصیه می کنیم که حتما با رعایت برخی نکات لازم در حفظ و نگهداری محیط زیستمان یا فضای سبزی که داریم بیشتر از این بکوشیم که همین اندازه زمین سبز و با طراوت را از دست ندهیم.

 دسترسی به پارک ساعی

موقعیت دقیق پارک ساعی به این صورت است که به خیابان ولیعصر از سمت غرب و به خیابان وزرا از سمت شرق راه دارد.
برای این که به پارک ساعی بروید بهتر است از ناوگان حمل و نقل عمومی استفاده کنید. از هر جای تهران که هستید سوار تاکسی شوید و خود را به میدان ونک برسانید. همچنین اگر بخواهید با اتوبوس به پارک ساعی بروید کافی است سوار اتوبوس شده و بعد از رد کردن سه ایستگاه به سمت جنوب در ایستگاه آبشار از اتوبوس پیاده شوید و خود را به پارک ساعی برسانید.

منبع: مجله همگردی

کلیدواژه: تهران گردی پارک ساعی تهرانگردی تهران تور اروپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت hamgardi.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مجله همگردی» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۰۰۳۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از حصار کشی در پارک لاله تا وعده چمران مبنی بر عدم قطع درختان

خبرگزاری مهر، گروه جامعه: طی روزهای اخیر تصاویری از سوی برخی از کاربران شبکه‌های اجتماعی منتشر شده که نشان می‌دهد قطعه‌ای از پارک لاله به مساحت بیش از سه هزار هزار متر مربع حصارکشی شده و ظاهراً قرار است در این زمین تغییراتی حاصل شود. تغییرات در جنب غربی ایستگاه آتش‌نشانی و روبه‌روی خیابان پور سینا بوده و آنجا حصارهایی نصب شده است. این موضوع در فضای مجازی و حقیقی با واکنش‌های مختلفی به دلیل احتمال قطع درختان این بوستان قدیمی مواجه شد که البته شهرداری تهران تا این لحظه موضع و اطلاع رسانی درباره این ماجرا نداشته است.

خبرنگار مهر درباره این مساله به سراغ برخی از مسؤولان شهرداری تهران اعم از سازمان بوستان‌ها و شهرداری منطقه ۶ رفت. برخی از مدیران مربوطه تمایلی به انجام مصاحبه در این زمینه نداشته یا اظهار بی اطلاعی کردند.

روابط عمومی شهرداری منطقه ۶ هم در این زمینه اعلام کرد: هر گونه دخل و تصرف در بوستان‌ها برعهده سازمان بوستان‌ها است و شهرداری مناطق فقط در بحث نگه داشت بوستان‌ها دخیل است.

یکی دیگر از مدیران شهری هم به مهر گفت: سرانجام حصار کشی مشخص نیست و شاید کلاً طرحی که مد نظر بوده لغو شود و اجرایی نشود.

وی افزود: ساخت فرهنگسرا و سرویس بهداشتی از جمله پروژه‌های مطرح شده بوده است که اجرای آن فعلاً تعلیق شده و سرانجام آن مشخص نیست.

علت فنس کشی حریم سازی بر اساس نیاز پارک و مردم

برخی مسؤولین شهرداری تهران که نامی از آنها منتشر نشده به برخی از رسانه‌ها گفته‌اند علت فنس کشی حریم سازی بر اساس نیاز پارک و بنا به درخواست مردم بعد از برگزاری جشن‌ها و مراسم‌های متنوع ماه‌های قبل صورت گرفته و برای پروژه ایجاد فضای عمومی و آبنما برای زیباسازی بوستان لاله است و قرار نیست حتی یک درخت هم در آنجا قطع شود. همچنان که برای کل پارک لاله پروژه بزرگ روشنایی برای بهره برداری بیشتر مردم در نظر گرفته شده است تا این پارک با ظرفیت بالاتری در خدمت مردم باشد.

اجازه نخواهیم داد درختی قطع شود

امروز هم ماجرای حصارکشی در بوستان لاله تهران در صحن شورای شهر مطرح شد و مهدی چمران در حاشیه جلسه شورای اسلامی شهر تهران در جمع خبرنگاران در خصوص ایجاد فرهنگسرا در بوستان لاله اظهارداشت: بعد از جشن ماه رمضان احساس شد که فضاهایی برای چنین طرح‌هایی مورد نیاز است. این موضوع مطرح شد که درختی قطع نمی‌شود و ما نیز اجازه نخواهیم داد درختی قطع شود. باید منتظر باشیم طرح ارائه شود.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه در دوره سوم طرحی مصوب شد که در بوستان‌هایی با مساحت بیش از یک هکتار مسجد و کتابخانه احداث شود و ساختمان اداری منع شده است، گفت: البته طرح باید به شورا ارائه شود و هیأت موردنظر طرح را مورد بررسی قرار دهد و اگر نیاز بود احداث شود به شرطی که درختی قطع نشود.

پارک لاله یکی از خاطره‌انگیزترین پارک‌های تهران با وسعت ۳۵ هکتار است و کمتر کسی را می‌توان پیدا کرد که به پایتخت سفر کرده باشد و نام پارک لاله را نشنیده یا از آن بازدید نکرده باشد. پارک لاله گونه‌های مختلف گیاهی مثل چنار، اقاقیا، کاج، سرو نقره‌ای، نارون، پالم، اقاقیا، افرا، ماهونیا، بربریس و صنوبر وجود دارد و فضای سبز زیبای آن محلی مناسب برای آرامش و استراحت و رهایی از شلوغی و آلودگی‌های شهر است. در قسمت جنوبی پارک نیز آب‌نماها و جوی‌های مارپیچ به سبک ژاپنی ساخته شده است که با جلوه زیبای خود، این بوستان را به یکی از معروف‌ترین پارک‌های تهران تبدیل کرده‌اند.

اکنون باید دید سرانجام حصارکشی چه خواهد شد و آیا پروژه در نظر گرفته شده با وعده چمران مبنی بر عدم قطع درختان اجرایی یا کامل تعلیق خواهد شد؟

کد خبر 6097237 فائزه نجارزادگان

دیگر خبرها

  • نقدی بر حصار کشی و اسباب‌کشی درختان از پارک‌ها
  • انتقاد مجدد از حصارکشی پارک لاله/ «توضیحات ارائه شده شهرداری مبهم بود»
  • علت حصارکشی در پارک لاله چیست؟ +عکس
  • پس‌لرزه‌های حصارکشی «لاله» در شورا
  • وعده چمران برای عدم قطع درختان پارک لاله
  • سوال معنادار عضو زن شورای شهر به حصارکشی پارک لاله | فیلم
  • از حصار کشی در پارک لاله تا وعده چمران مبنی بر عدم قطع درختان
  • درخت کشی در تهران؛ چرا شهرداری به دنبال قطع درختان است؟
  • درخت کشی در تهران
  • چرا شهرداری می‌خواهد با تانک از روی پارک‌های تهران بگذرد؟