Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@03:36:12 GMT

ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان فرهنگی و هنری در لرستان

تاریخ انتشار: ۳ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۳۰۳۷۸۳

ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان فرهنگی و هنری در لرستان

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان در جلسه‌ی شورای اداری این اداره کل با تأکید بر لزوم ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان فرهنگی و هنری در سطح استان، گفت: بهترین راهکار تولید اندیشه و محصولات فرهنگی و هنری باکیفیت، ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان فرهنگی و هنری است.


به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام حمیدرضا حنان بیان کرد: در راستای تمرکززدایی از فعالیت‌های فرهنگی و هنری استان و ایجاد عدالت فرهنگی، اجرای تفاهم‌نامه‌های منعقدشده با معاونت‌های وزارت به‌تناوب و بنا بر ظرفیت و امکانات به شهرستان‌های استان واگذار خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی در ادامه به لزوم تشکیل جلسات شورای فرهنگ عمومی به‌صورت منظم در شهرستان‌های استان تأکید کرد و افزود: ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی در شهرستان‌های استان به‌عنوان دبیر این شورا موظف هستند تا با تشکیل اتاق فکر و بهره‌مندی از ظرفیت اندیشمندان و صاحب‌نظران حوزه‌های مختلف، علاوه بر بالاتر بردن کیفیت موضوعات و دستور کارهای جلسات، خلاصه مذاکرات، مصوبات و فعالیت‌های صورت گرفته را به دبیرخانه‌ی شورا در استان ارائه دهند تا این شورا در سطح استان با وحدت رویه‌ی بیشتری به کار خود ادامه دهد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی از تشکیل اتاق‌های فکر فرهنگی مختلف در مرکز استان خبر داد و گفت: بنا بر سیاست‌های وزارت به‌زودی چهار اتاق فکر با موضوعات فرهنگ و فناوری، فرهنگ و اقتصاد، فرهنگ و دین و فرهنگ و جامعه در مرکز استان و با محوریت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، تشکیل خواهد شد تا ضمن دعوت از صاحب‌نظران این حوزه‌ها، نسبت به تدوین برنامه‌ها، راهکارها و موضوعات فرهنگی و هنری اقدام شود.

حنان در تشریح این موضوع، گفت: با توجه به گسترش فناوری‌های مختلف در سطح جهان و حضور پررنگ این فناوری‌ها در زندگی فردی و اجتماعی نیاز است رابطه‌ی بین فرهنگ و فناوری تقویت‌شده تا از این راه بتوان فناوری‌های روز را به خدمت نیازهای فرهنگی جامعه درآورد.

وی در ادامه به تبیین موضوع اقتصاد فرهنگ و هنر پرداخت و گفت: امروزه اقتصاد فرهنگ و هنر در بسیاری از کشورهای جهان بسیار پردرآمد است و مورد استقبال قرار می‌گیرد و نیاز است در کشور ما نیز نسبت به تقویت آن اقدام شود که تشکیل این اتاق فکر یکی از راهکارهای آن به‌حساب می‌آید و می‌تواند به‌عنوان نمونه با ایجاد با ایجاد بازارچه‌های اقتصادی، عرضه‌ی محصولات فرهنگی و هنری را تسهیل کند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سپس به رابطه‌ی تنگاتنگ دین و فرهنگ اشاره کرد و یادآور شد: دین و فرهنگ از ابتدا باهم قرابت داشته‌اند و یکی از اهداف تشکیل اتاق فکر فرهنگ و دین، شکل‌گیری اندیشه‌ی تلفیقی فرهنگ دینی و ملی است و ازآنجا که کشور ما از زیرساخت‌های قوی فرهنگ دینی و فرهنگ ملی برخوردار است، باید با نگاهی علمی به فکر نزدیکی بیشتر این دو حوزه باهم بود و این بهترین و مطمئن‌ترین راهکار برای مقابله با تهاجمات فرهنگی است.

حنان در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع غنی‌سازی برنامه‌های فرهنگی و هنری پرداخت و گفت: در تدوین برنامه‌های فرهنگی و هنری باید از تکرار دوری کرد و با بهره‌مندی از طرح‌های نو و خلاقانه نسبت به اجرای برنامه‌های تازه در راستای نیازمندی‌های فرهنگی و هنری اقدام شود.

وی در ادامه با تأکید بر لزوم شکل‌گیری گفتگوی فرهنگی در سطح استان، گفت: گفتگو یکی از مهم‌ترین راهکارهای حل مشکلات و موضوعات امروز کشور است که هم سیره‌ی اهل‌بیت بوده و هم بارها مورد تأکید قرآن قرارگرفته و از همین روی لازم است زمینه‌ی گفتگوی اهالی فرهنگ با خود و فعالان سایر حوزه‌ها ازجمله اهالی هنر فراهم شود زیرا موضوع فرهنگ در حوزه‌ی اندیشه بوده و هنر ناظر به خلاقیت است و نیاز است این دو حوزه بیش‌ازپیش به هم نزدیک شوند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان سخنان خود از ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان فرهنگی و هنری در سطح استان خبر داد و تصریح کرد: یکی از راهکارهای تحقق شعار سال، بالا بردن کیفیت کالای ایرانی است که شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند در این زمینه به‌خوبی عمل کنند و در این راستا نیاز است شرکت‌های دانش‌بنیان فرهنگی و هنری در استان ایجادشده تا با تولید فکر و محصولات فرهنگی و هنری باکیفیت و با محوریت دانش و علم هم زمینه‌ی رفع کاستی‌ها و نواقص ایجاد شود و هم زمینه‌ی اشتغال‌زایی در حوزه‌ی فرهنگ و هنر فراهم آید.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام دانش بنیان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۰۳۷۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع نیاز‌های فناورانه صنایع معدنی با کمک ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، محمدصادق خیاطیان، ضمن تأکید بر اینکه صندوق نوآوری، حامی جدی هر اقدامی است که منجر به توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در کشور شود، گفت: شاید یک دهه قبل بیشتر به دنبال رشد و ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان در کشور بودیم؛ اما امروز درباره زیست‌بوم بالغی صحبت می‌کنیم که حدود ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان در حوزه‌های مختلف در آن مشغول فعالیت هستند که میزان فروش این شرکت‌ها در سال گذشته به ۵۳۰ همت (۵۳۰ هزار میلیارد تومان) رسیده است و بیش از  ۳۰۰ هزار نفر نیز در شرکت‌های دانش‌بنیان اشتغال دارند. رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی افزود:درحال حاضر سهم اقتصاد دانش‌بنیان از GDP حدود ۲.۷ درصد است و طبق برنامه‌ریزی باید این سهم تا پایان برنامه هفتم به ۷ درصد برسد. برای دستیابی این هدف باید گام‌های مهمی برداشته شود. به اعتقاد ما، مهم‌ترین رویکرد در این مسیر، توجه به نقش شرکت‌های بزرگ مانند شرکت‌های پتروشیمی، شرکت‌های فولادی مانند فولاد مبارکه یا شرکت‌های صنعتی و معدنی مانند چادرملو در اقتصاد دانش‌بنیان است.  خیاطیان درخصوص ترغیب شرکت های بزرگ برای ورود به حوزه دانش بنیان تأکید کرد: یک راهکار این است که شرکت‌های بزرگ به جای استفاده از محصولات خارجی، نیاز‌های فناورانه خود را از طریق دانش‌بنیان‌ها تامین کنند. شرکت‌های دانش‌بنیان، محصولاتی با استاندارد بالا و در تراز بین‌المللی تولید می‌کنند و راهکار دیگر، قرار گرفتن شرکت‌های دانش‌بنیان در زنجیره ارزش شرکت‌های بزرگ است. وی ، رویکرد سوم را بحث سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در شرکت‌های دانش‌بنیان عنوان کرد و افزود : صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکتی (CVCs) و سایر نهاد‌های تخصصی، یکی از راهکار‌های سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در این حوزه است. قانون‌گذار نیز با تصویب قانون جهش تولید دانش‌بنیان و اعطای اعتبار مالیاتی، از سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در شرکت‌های دانش‌بنیان حمایت کرده است.  رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: حوزه معدن یکی از بخش‌های است که نفوذ فناوری و نوآوری در آن چندان اتفاق نیفتاده است. برگزاری برنامه‌ها و رویداد‌هایی مانند رویداد چادرو (Chadro 2023) ( رویداد جذب ایده‌ها و طرح‌های فناورانه و نوآورانه مرکز نوآوری چادرملو) حاکی از حرکت این صنایع به سمت استفاده بیشتر از فناوری و نوآوری است. خیاطیان گفت : ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان در زنجیره صنایع معدنی و ماشین‌آلات و ... مشغول فعالیت هستند. آمادگی داریم در صندوق نوآوری و شکوفایی با همکاری متقابل، نیاز‌های فناورانه را احصا و به شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در این حوزه ارائه کنیم.  

دیگر خبرها

  • ظرفیت ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان برای رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی کشور
  • رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی با کمک ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان
  • باید ضمانت نامه‌های بانکی شرکت‌های دانش بنیان تسهیل شود/بودجه اندک در مقایسه با دانشگاه‌ها
  • فرصت‌ صادرات برق به اروپا در شرکت‌های دانش‌بنیان‌
  • گام ستاد اقلیم و محیط زیست برای رسیدن به الگوی کاهش آلایندگی در نیروگاه‌ها و صنایع بزرگ
  • حضور دانش‌بنیان‌های ایرانی در اوگاندا برای توسعه ICT
  • معرفی برترین شرکت‌های دانش بنیان در حوزه معدن و صنایع معدنی
  • معرفی برترین شرکت‌های دانش بنیان در حوزه معدن و صنایع معدنی 
  • رفع نیاز‌های فناورانه صنایع معدنی با کمک ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان
  • عزم جدی مدیریت شهری اصفهان برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان