Web Analytics Made Easy - Statcounter

پرهام پارسا نژاد فیزیو تراپیست در گفت‌وگو با خبرنگار  حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره علت ابتلا به عارضه پای پرانتزی گفت: افراد عادی هنگام صاف ایستادن فاصله هیچ یک از مفاصل زانو یا مچ پا نباید بیشتر از چهار انگشت باشد؛ در صورت بیشتر شدن این فاصله فرد را مبتلا به پای پرانتزی می‌دانیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار کرد: دلایل زیادی از جمله پوشیدن کفش نامناسب، نشستن قورباغه‌ای (دبلیو شکل)، ضربه و تصادف، کف پای صاف، آرتروز، وزن بالا و غیره می‎تواند در بروز پای پرانتزی یا ضربدی موثر باشد، اما در این بین عوامل ارثی، جنسیت و شلی لیگامانی (نرمی مفاصل) از اهمیت بیشتری برخورداراست.

پارسانژاد ادامه داد: شلی لیگامانی به معنای نرم بودن تمام مفاصل و رباط‌های بدن است که علاوه بر پا‌های پرانتزی و ضربدری می‌تواند منجر به ایجاد آسیبی بسیار شایع همچون زانو‌های عقب رفته و در نتیجه آن تخریب غضروف‌ها و پارگی در مینیسک‌ها شود که عمدتا به این موضوع توجهی نمی‌شود.

این فیزیو تراپیست با تاکید بر شیوع بیشتر این مشکل در بین خانم‌ها به دلیل داشتن لگن پهن‌تر، سیستم اسکلتی و عضلانی ضعیف‌تر و مسائل هورمونی تصریح کرد: جایگزین کردن ورزش‌هایی از جمله شنا، پیاده‌روی و دویدن نرم به جای ورزش‌های پرتنش و جلوگیری از اعمال فشار روی زانو‌ها می‌تواند خطر آسیب به رباط‌های صلیبی، رباط‌های کناری، پارگی مینیسک‌ها، ساییدگی غضروف و آرتروز که از عوارض این بیماری است و منجر به بی‌ثباتی مفصل و در نتیجه آن دررفتگی زانو می‌شود، جلوگیری کرد.

بهترین سن درمان عارضه پای پرانتزی

پارسانژاد گفت: بهترین سن برای درمان این عارضه قبل ازپایان سن بلوغ (در دختران حدود ۱۲ و پسران حدود ۱۷ سال) است؛ در این دوره با اعمال تمرینات اصلاحی و درمانی می‌توانیم راستای زانو‌های فرد را در حدود ۳ ماه اصلاح کنیم، اما این به معنای رها کردن افراد مبتلا به این عارضه بعد از سن بلوغ نیست.

این فیزیو تراپیست با اشاره به تضعیف عضله تحت کشش و کوتاه شدن عضله دیگر و در نتیجه تشدید مشکل در افراد مبتلا به پای پرانتزی ادامه داد: با توجه به میزان درجه انحراف تمرینات اصلاحی به منظور درمان فرد متفاوت است حتی در موارد شدیدتر برای بهبود فرد از بریس برای حفظ ثبات مفصل ضروری باشد.

کمک لیزر درمانی برای بهبود عارضه پای پرانتزی

پارسا نژاد در مورد روش لیزر درمانی برای پا‌های پرانتزی با اشاره به اینکه به طور عمده از لیزر برای کاهش التهاب، تخریب و تورم استفاده می‌کنند؛ اظهار کرد: پس با توجه ساییدگی غضروف زیر کشکک در پا‌های پرانتزی، لیزر می‌تواند با کاهش عوارض ناشی از این بیماری به روند درمان کمک کند.

وی ادامه داد: جراحی دیگری به نام آرتروسکوپی هم به اشتباه در میان مردم به اسم جراحی با لیزر شناخته شده، که هیچ کدام از 2روش نامبرده، درمانی نیست و تنها با اسئوتومی یا برداشتن بخش مثلثی شکل از استخوان مشکل پا‌های پرانتزی را رفع می کنند.

این فیزیو تراپیست بیان کرد: افراد مبتلا به این عارضه می‌توانند با یک جلسه مراجعه به فیزیوتراپ و یادگیری تمرینات لازم به راحتی از تشدید این بد شکلی جلو گیری یا حتی آن را درمان کنند.

وی در مورد علت وجود پای پرانتزی در نوزدان بیان کرد: معمولا به دلیل شکل کلی جنین در شکم مادر کمی حالت پرانتزی در پا‌های نوزادان وجود دارد که در بیشتر موارد تا حدود ۵ سالگی به طور طبیعی رفع می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سلامت اخبار پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۰۷۰۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلایل بروز زانو درد و روش‌های درمانی آن را بشناسید

از جلمه دلایل بروز زانو درد می‌توان به آسیب به زانو، آرتروز، بورسیت، تاندونیت و کیست بیکر اشاره کرد.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، زانو درد می‌تواند بسیار آزاردهنده باشد، به طوری که تحرک شما را مختل کند و باعث بروز اختلال در فعالیت‌های روزانه شود، کسب آگاهی در مورد دلیل بروز این مشکل می‌تواند به تسکین آن کمک کند، در ادامه به بررسی چند دلیل بروز زانو درد می‌پردازیم:

آسیب

آسیب‌ها اغلب در نتیجه پیچ خوردن، افتادن یا ضربه ناگهانی ایجاد می‏‌شود، زانو یک مفصل پیچیده است که مستعد انواع آسیب‌ها مانند پارگی رباط، پارگی مینیسک یا شکستگی است، یکی از دلایل رایج بروز این اتفاقات تغییر جهت ناگهانی و فشار زیاد به مفصل زانو است؛ علاوه‌بر این حوادثی مانند افتادن یا برخورد نیز می‌تواند منجر به آسیب دیدگی زانو شود، درمان این نوع آسیب‌های زانو شامل استراحت و استفاده از کمپرس یخ می‌شود، البته با توجه به میزان آسیب دیدگی، ممکن است فیزیوتراپی یا حتی جراحی لازم باشد؛ به منظور پیشگیری از بروز این مشکل، قبل از ورزش کردن بدن خود را گرم کنید و از کفش مناسب استفاده کنید.

آرتروز

آرتروز که با التهاب مفاصل مشخص می‏‌شود، می‌تواند تأثیر منفی بر زانوها بگذارد؛ استئوآرتریت که رایج‌ترین نوع آرتروز است، زمانی رخ می‌دهد که غضروف محافظ انتهای استخوان‌ها به مرور زمان از بین برود، از طرف دیگر آرتریت روماتوئید یک اختلال خودایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن به مفاصل حمله می‌کند و منجر به ایجاد التهاب می‏‌شود؛ روش‌های درمانی آرتروز شامل مصرف دارو، فیزیوتراپی و اصلاح سبک زندگی می‌‎شود، در موارد شدیدتر نیز ممکن است به عمل جراحی نیاز باشد.

بورسیت

بورسیت زمانی اتفاق می‌افتد که کیسه‌های کوچک پر از مایع به نام بورسا که از مفصل زانو محافظت می‌کند، ملتهب می‌شود؛ این التهاب اغلب نتیجه حرکات تکراری یا فشار طولانی مدت روی زانو یا نشستن و دویدن طولانی مدت است؛ درمان بورسیت شامل استراحت، استفاده از کمپرس یخ و مصرف داروهای ضدالتهابی برای کاهش درد و تورم می‌شود، به منظور جلوگیری از بروز بورسیت استفاده از زانوبندهای محافظ می‌تواند مفید واقع شود.

تاندونیت

تاندونیت زمانی رخ می‌دهد که تاندون‌هایی که ماهیچه‌ها را به استخوان‌ها متصل می‌کند، ملتهب یا تحریک شود، این وضعیت می‌تواند در اثر حرکات تکراری یا افزایش ناگهانی فعالیت بدنی ایجاد شود؛ تمرین‌های فیزیوتراپی با تمرکز بر تقویت عضلات اطراف زانو می‌تواند به کاهش علائم و جلوگیری از بروز تاندونیت کمک کند.

کیست بیکر

کیست بیکر به بیرون‌زدگی غشاء سینوویال در زانو گفته می‌شود و در قسمت پشت زانو احساس می‏‌شود؛ در‬ این حالت استراحت کردن و استفاده از کمپرس یخ می‌تواند به زانو درد ناشی از این مشکل کمک کند، در بعضی موارد نیز تخلیه مایع جمع شده پشت زانو یا تزریق داروی ضدالتهابی کورتیکواستروئید در این زمینه مؤثر واقع می‏‌شود.

کد خبر 747735

دیگر خبرها

  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • دلایل بروز زانو درد و روش‌های درمانی آن را بشناسید
  • کوتاه شدن قد و علائم قوز پشتی؛ نشانه‌هایی که احتمال ابتلا به پوکی استخوان را گوشزد می‌کند
  • هر ۸۴۰ تولد؛ یک نوزاد مبتلا به شکاف لب / بهترین زمان جراحی برای بیماران
  • تسکین زانو درد با روغن کرچک
  • به ازای هر ۸۴۰ تولد یک نوزاد دچار شکاف لب می‌شود
  • معایب دستگاه جوش لیزر
  • در اکثر خانواده‌های ایرانی یک مورد ابتلا به سرطان دیده می‌شود | ابتلای مردان به این سرطان بیشتر شده است
  • نخست وزیر پیشین قطر خطاب به اعراب: به زانو درآوردن ایران را فقط در خواب خواهید دید!
  • جزئیات بیماری ترانه علیدوستی؛ ابتلا به یک سندروم خاص؟!