Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-25@08:26:35 GMT

انتشار ۷۹ هزار میلیارد ریال ابزارهای تامین مالی در بورس

تاریخ انتشار: ۳ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۳۰۸۱۹۰

انتشار ۷۹ هزار میلیارد ریال ابزارهای تامین مالی در بورس

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بازار سرمایه، مهسا رادفر، رییس اداره نظارت بر انتشار و ثبت اوراق بهادار بدهی سازمان بورس و اوراق بهادار اظهار داشت: در پنج ماهه ابتدایی سال جاری مبلغ ۲۶.۶۷۰ میلیارد ریال انواع اوراق بهادار بدهی شرکتی برای تامین مالی بنگاه های اقتصادی منتشر شده که نسبت به اوراق بهادار بدهی منتشره در مدت مشابه سال گذشته یعنی مبلغ ۶.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۳۵۰ میلیارد ریال بیش از ۳۲۰ درصد رشد داشته است.

وی اظهار داشت: از اوراق سلف موازی نیز بیش از سال گذشته استقبال شده و در سال جاری مبلغ ۴۷۰۰ میلیارد ریال اوراق سلف موازی استاندارد در بورس های کالا و انرژی منتشر شده است. این رقم در مدت مشابه سال گذشته ۲۰۰ میلیارد ریال بوده است.

این مقام مسوول در خصوص دلایل رشد انتشار اوراق بدهی گفت: تنوع ابزارهای تامین مالی یکی از دلایل رشد تامین مالی بوده و با معرفی ابزارهایی مثل اوراق اجاره بر مبنای سهام فرصت های بیشتری برای تامین مالی در بازار سرمایه فراهم شده است. همچنین علاوه بر ابزارهایی که در گذشته مورد استفاده قرار گرفته، ابزارهایی مثل اوراق منفعت و خرید دین نیز به بازار معرفی شده است و در حال حاضر انواع ابزارهای تامین مالی برای رفع نیاز مالی بنگاه های اقتصادی در مراحل مختلف فعالیت در بازار وجود دارد.

رادفر، آشنایی بیشتر شرکت ها با اوراق بدهی و اقدامات صورت گرفته برای تسهیل فرآیند انتشار اوراق را از دلایل دیگر رشد تامین مالی از طریق ابزارهای بدهی دانست.

به گفته این مقام مسئول، برای تسهیل تأمین مالی بخش خصوصی دستورالعمل های انتشار اوراق بدهی اصلاح شد و همه شرکت های متقاضی تامین مالی می توانند به جای معرفی یک شخص حقوقی واجد شرایط به عنوان ضامن، با تأیید سازمان و با رعایت دستورالعمل توثیق اوراق بهادار نزد شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه، نسبت به توثیق اوراق بهادار به نفع نهاد واسط برای تضمین تعهدات مربوط به اوراق اقدام کنند.

رادفر در خصوص اوراق جعاله به عنوان جدیدترین اوراقی که دستورالعمل آن به بازار ابلاغ شده گفت: اوراق جعاله، اوراق بهادار با نامی است که نشان‌ دهنده مالکیت مشاع دارندگان آن در تمامی حقوق حاصل از قرارداد جعاله برای نهاد واسط است.

وی در توضیح قرارداد جعاله اظهار داشت: قرارداد جعاله نیز قراردادی است که به موجب آن یکی از طرفین قرارداد در مقابل جُعل، احداث، تکمیل، تعمیر طرح مشخص و تحویل آن را در زمان معینی در آینده متعهد می‌شود.

رییس اداره نظارت بر انتشار و ثبت اوراق بهادار بدهی افزود: وزارتخانه ها، موسسات دولتی یا شرکت‌ های دولتی و یا مؤسسات یا نهادهای عمومی غیر دولتی می توانند برای استفاده از اوراق جعاله اقدام کنند.

رییس اداره نظارت بر انتشار و ثبت اوراق بهادار بدهی سازمان بورس و اوراق بهادار، همچنین در خصوص تغییرات و اقدامات آتی در زمینه ابزارهای بدهی گفت: به منظور تسهیل و توسعه تامین مالی اصلاحاتی در دستورالعمل انتشار اوراق مرابحه نیز صورت گرفته که بزودی ابلاغ می شود.

کد خبر 4384339

منبع: مهر

کلیدواژه: بازار سرمایه بورس بورس تهران سازمان بورس اوراق سازمان بورس و اوراق بهادار مردم علیه احتکار بانک مرکزی ایران قیمت دلار ایالات متحده آمریکا بازار ارز دلار بورس گمرک ایران وزارت صنعت معدن و تجارت قیمت نفت لیر ترکیه ترکیه وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی نرخ سکه و ارز قیمت سکه بهار آزادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۰۸۱۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازوکار تعیین هزینه‌های قابل قبول مالیاتی مشخص شد

به گزارش خبرنگار مهر، نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز ایرادت شورای نگهبان در طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی را رفع و تصویب کردند.

همچنین نمایندگان موادی از این طرح که شامل ماده ۶ و بند (الف) و بند (ر) و (ز) و ماده ۲ (الف) مواد ۴۶ تا ۵۱ فصل اول از باب سوم این قانون را الحاق و فصل اول از باب سوم این قانون شامل مواد ۴۶ تا ۸۰ به مالیات بر عایدی سرمایه اشخاص غیر تجاری و مالیات درآمد را اصلاح کردند.

بندهای (الف)، (ب)، (پ) و (ت) ماده ۳ و بندهای (خ) و (ت) ماده ۳ تبصره (۴) و ماده ۵ اصلاح شدند.

همچنین نمایندگان مجلس ماده ۸ و تبصره‌های آن را اصلاح کردند. این ماده مشتمل بر ۱۵ تبصره بوده که در آن تکالیفی برای صدور حساب‌های الکترونیکی توسط سازمان امور مالیاتی پیش بینی کرده است.

طبق اصلاحات ماده ۸، متن زیر به عنوان ماده ۱۶ مکرر به قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان الحاق می‌شود.

ماده ۱۶ مکرر- حداکثر ۲۰ ماه پس از لازم الاجراء شدن این ماده به منظور تکمیل پایگاه اطلاعاتی موضوع ماده ۱۶۹ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم و استقرار بستر اجرای آن اقدامات زیر صورت می‌گیرد.

الف- در خصوص نقل و انتقال اوراق بهادار و تقسیم سود:

۱- شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه بهابازار، ناشران اوراق بهادار، کارگزاران و سایر نهادهای مالی موضوع قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران حسب مورد مطابق اعلام سازمان بورس و اوراق بهادار مکلفند همزمان با تقسیم سود و فروش اوراق بهادار کالای مورد معامله در بهابازار، بورس‌ها و بازارهای خارج از بها بازار بورس، صورتحساب‌های الکترونیکی مربوط را صادر کنند. ناشران اوراق بهادار ثبت شده نزد سازمان بورس و اوراق بهادار مکلفند توزیع و پرداخت سود و سایر منافع مربوط به این اوراق صرفاً به صورت سامانه‌ای و از طریق شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه و یا با تائید آن انجام دهند. سازمان بورس و اوراق بهادار موظف است بر حسن اجرای تکالیف فوق نظارت کند.

ماده ۱۰ نیز اصلاح شد که به موجب آن، ۵ تبصره به عنوان تبصره‌های ۳ تا ۷ به قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان به شرح زیر الحاق می‌شود.

تبصره ۳- حساب‌های مشمولان تبصره ماده ۲ این قانون از حکم این ماده مستثنی هستند.

تبصره ۴- موضوع ماده ۱۲ قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب ۲ خرداد ۱۴۰۰ که حجم معاملات سالانه آن‌ها از مبلغ تعیین شده مطابق ماده مذکور کمتر باشد، می‌توانند از معافیت موضوع ۱۴ مکرر این قانون استفاده کنند و در غیر این صورت مکلف به صدور صورتحساب الکترونیکی در سامانه مودیان بوده و مشمول حکم این ماده می‌شوند.

تبصره ۵- سازمان موظف است هزینه‌های دارای صورتحساب الکترونیکی را به عنوان هزینه‌های قابل قبول مالیاتی موضوع فصل دوم باب چهارم قانون مالیات‌های مستقیم بپذیرد. مودیان می‌توانند مشروط به اعلام هزینه‌های فاقد صورتحساب الکترونیکی به عنوان هزینه قابل قبول مالیاتی از طریق کارپوشه تجاری نسبت به ثبت اعتراض به مالیات متعلق اقدام نماید. سازمان می‌تواند هزینه‌های اعلام شده توسط مودی از طریق کارپوشه تجاری را مورد رسیدگی قرار دهد.

تبصره ۶- هزینه‌های مودیانی نظیر عرضه کنندگان کالاهای مستعمل که به دلیل ماهیت کسب و کار آن‌ها، عمده خرید آن‌ها از اشخاصی است که امکان صدور صورتحساب الکترونیکی ندارند مشروط به اعلام مودی از طریق کارپوشه تجاری قابل پذیرش می‌باشد و سازمان می‌تواند هزینه‌های آن را مورد رسیدگی مالیاتی قرار دهد. فهرست مودیان مالیاتی مذکور حداکثر تا پایان دی ماه هر سال برای سال بعد توسط وزارت اقتصاد تعیین و اعلام خواهد شد.

تبصره ۷- هزینه‌هایی که مطابق ماده ۵ این قانون امکان صدور صورتحساب الکترونیکی ندارند از قبیل زیان تسعیر ارز و واردات کالا و خدمات صرفاً با اعلام مودی از طریق کارپوشه تجاری قابل پذیرش هستند. همچنین اشخاص تجاری مکلفند آن بخش از درآمدهای خود از قبیل صادرات و سود، تسعیر ارز را که امکان صدور صورتحساب الکترونیکی مطابق ماده ۵ این قانون ندارند در سامانه مودیان ثبت نمایند. عدم ثبت درآمدهای مذکور مشمول حکم ماده ۹ این قانون می‌شود.

کد خبر 6086318 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • تامین مالی طرح‌های توسعه‌ای صنعت گاز منوط به وصول بدهی‌ ابربدهکاران است
  • اعلام برنامه‌های بانک مرکزی برای ‎تامین مالی ‎تولید/ حمایت ۳۵۰ همتی با ابزارهای نوین
  • رشد ۳۹۰۰ واحدی صبحگاهی شاخص کل با انتشار یک خبر مثبت
  • رشد ۳۹۰۰ واحدی صبح گاهی شاخص کل با انتشار یک خبر مثبت
  • پیش‌بینی بورس چهارشنبه ۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • تکلیف مجلس به سازمان امور مالیاتی برای قبول هزینه‌های دارای صورتحساب الکترونیکی
  • تکالیف سازمان امور مالیاتی در باره صورتحساب الکترونیکی
  • سازوکار تعیین هزینه‌های قابل قبول مالیاتی مشخص شد
  •  پیش‌بینی بورس فردا ۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • پیش‌بینی بورس فردا سه شنبه ۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳