Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-06@20:36:49 GMT

آشنایی با دنا پلاس توربو و مشخصات فنی و ظاهری آن

تاریخ انتشار: ۳ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۳۱۰۷۷۱

آشنایی با دنا پلاس توربو و مشخصات فنی و ظاهری آن

دنا پلاس توربو در عمل یک نسخه‌ی ارتقا یافته‌ از خودروی دنا پلاس محسوب می‌شود. خودرویی که خود نسخه‌ای ارتقا یافته از خودروی دنا به شمار می‌رود.

حدود چهار سال قبل خودروی دنا به عنوان یک محصول جدید ایرانی در صنعت خودروسازی (ادعایی که خود جای بحث فراوان دارد) به بازار آمد. خودرویی که در عمل نه یک محصول جدید که نسخه‌ای بهبود یافته از خودروی سمند بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما دو سال پس از آن، تولید کنندگان دنا به این نتیجه رسیدند که این خودرو برای جلب نظر هر چه بیشتر مشتریان به آپشن‌های بیشتر و امکانات و قابلیت‌های جذاب‌تری احتیاج دارد.

از همین رو خودروی دنا پلاس به بازار آمد تا امکانات بیشتر و قابلیت‌های با کیفیت‌تری را نسبت به خواهر بزرگ‌تر خود یعنی دنا در اختیار خودرو دوستان قرار دهد. با این حال عمده تفاوت موجود میان دو خودروی دنا و دنا پلاس تنها به بعضی ویژگی‌های ظاهری و امکانات و قابلیت‌های به کار رفته در این دو محصول مربوط می‌شد و ویژگی‌های فنی آنها را در بر نمی‌گرفت.

به همین دلیل تولید کنندگان خودروی دنا و دنا پلاس تصمیم گرفتند محصولی را روانه‌ی بازار کنند که در عین هم خانواده بودن و هم نام بودن با این دو خودرو، از توان فنی بهتر و قدرتمندتری نسبت به آنها برخوردار باشد. تصمیمی که در نهایت به تولید خودروی دنا پلاس توربو انجامید. جالب این جا است که این خودرو به لحاظ برخورداری از مشخصات ظاهری و امکانات جانبی تفاوت چندانی با خودروی دنا پلاس ندارد. در واقع معدود تفاوت مدل توربوی دنا پلاس با مدل غیر توربوی این خودرو به وجود موتور توربو شارژ در آن باز می‌گردد. همان گونه که تفاوت فنی موجود میان دو خودروی دنا و دنا پلاس چندان قابل ذکر نبوده و تفاوت‌های این دو خودرو تنها به امکانات به کار رفته در آنها و برخی ویژگی‌های ظاهری که از وجود آن بهره می‌برند محدود و منحصر شده است.    

مشخصات فنی خودروی دنا پلاس توربو

خودروی دنا پلاس توربو از وجود یک موتور ۴ سیلندر و ۱۶ سوپاپ مدل EF۷ TC بهره می‌برد. موتوری با بهره‌مندی از گنجایش ۱۶۵۰ سی‌سی که به خصلت توربو شارژ مجهز است. البته موتور به کار رفته در این خودرو علاوه بر برخورداری از خصلت توربو شارژ، بهینه‌سازی‌هایی را نیز نسبت به موتور به کار رفته در خودروی دنا پلاس تجربه کرده است.

به هر حال وجود این موتور بهینه شده سبب می‌شود تا توان خروجی خودروی دنا پلاس توربو رقمی معادل ۱۵۰ اسب بخار با احتساب ۵۵۰۰ دور در دقیقه باشد. همچنین حداکثر گشتاور موتور در این خودرو نیز رقمی برابر با ۲۱۵ نیوتن متر با احتساب ۲۲۰۰ تا ۴۸۰۰ دور در دقیقه است. این اعداد و ارقام جهش قابل ملاحظه‌ای را در مقابل توان فنی خواهر بزرگ‌تر این محصول یعنی خودروی دنا پلاس نشان می‌دهد؛ چرا که حداکثر توان خروجی خودروی دنا پلاس رقم ۱۱۳ اسب بخار بوده و حداکثر گشتاور خروجی آن نیز رقمی معادل ۱۱۵ اسب بخار با احتساب ۵۵۰۰ دور در دقیقه است.

به این ترتیب شتاب صفر تا صد خودروی دنا پلاس توربو بهبود قابل ملاحظه‌ای را نسبت به شتاب صفر تا صد خودروی دنا پلاس نمایان می‌سازد. بهبودی که حداقل می‌توان آن را رقمی در حدود ۲ ثانیه دانست.


به بیان دقیق‌تر در شرایطی که خودروی دنا پلاس در مدت زمانی حول و حوش ۱۳ تا ۱۴ ثانیه از حالت سکون و سرعت صفر به سرعت صد کیلومتر در ساعت دست می‌یابد، این رقم در خودروی دنا پلاس توربو تقریبا رقمی مابین ۱۰ تا ۱۱ ثانیه خواهد بود.

با وجود تغییرات یاد شده در موتور خودروی دنا پلاس توربو نسبت به موتور به کار رفته در خودروی دنا پلاس و بهبود یافتن نسبی کیفیت آن نسبت به اسلاف خود، سایر مشخصات فنی این خودرو تغییر آن چنان قابل توجهی نسبت به خواهر بزرگ‌تر خود یعنی خودروی دنا پلاس نیافته است. به عنوان مثال هیچ گونه تغییر خاص و قابل ذکری را در سیستم ترمز یا تعلیق این خودرو شاهد نیستیم و در همچنان بر همان پاشنه‌ی سابق یعنی همان تکنولوژی به کار رفته در قطعات خودروی دنا پلاس می‌چرخد. به طور معمول هر زمان که در مشخصات فنی و موتوری خودروهای شاخص تغییری به وجود می‌آید، حداقل سیستم ترمز این خودروها به منظور هماهنگی هر چه بیشتر با سایر اجزای آن تغییراتی را به خود می‌بیند. امری که در خودروی دنا پلاس توربو رعایت نشده است.  
به هر حال آن دسته از افرادی که پیش از این از شتاب خودروی دنا پلاس رضایت چندانی نداشته‌اند و توان خروجی این خودرو را برای حرکت در سرعت‌های بالا ناکافی می‌دانستند، اکنون با خودروی دنا پلاس توربو می‌توانند تجربه‌ی بهتری را رقم بزنند. امری که بیش از هر چیز خود را در دور موتور بالا و دنده‌های سنگین‌تر از حالت عادی نمایان می‌سازد. در صورت تمایل به یافتن آگاهی کامل از مشخصات فنی این خودرو، می‌توانید جدول زیر را از نظر بگذرانید.
مشخصات فنی خودروی دنا پلاس توربو
طول خودرو 4559 میلی متر
عرض خودرو 1720 میلی متر
ارتفاع خودرو 1460 میلی متر
فاصله‌ی موجود میان دو محور خودرو 2671 میلی متر
وزن خودرو 1262 کیلوگرم
نوع موتور خودرو EF7 TC توربو شارژ
تعداد سیلندر 4 سیلندر
تعداد سوپاپ 16 سوپاپ
گنجایش موتور خودرو 1650 سی سی
حداکثر توان موتور خودرو 150 اسب بخار در 5500 دور در دقیقه
حداکثر گشتاور موتور خودرو 215 نیوتن متر در 2200 دور در دقیقه
نوع جعبه دنده خودرو 5 سرعته دستی
شتاب صفر تا صد خودرو 10 تا 11 ثانیه
حداکثر سرعت قابل دست‌یابی 205 کیلومتر در ساعت
گنجایش مخزن سوخت خودرو 60 لیتر
میزان مصرف سوخت در حالت چرخه‌ی ترکیبی 7.9 لیتر یه ازای پیمودن هر 100 کیلومتر مسافت
استاندارد آلایندگی یورو 4  
امکانات و قابلیت‌های خودروی دنا پلاس توربو

امکانات و قابلیت‌های به کار رفته در خودروی دنا پلاس توربو تفاوت چندانی با موارد مشابه در خودروی دنا پلاس ندارد. شاید اندک تفاوت‌های موجود میان این دو خودرو را بتوان در اندازه و نوع رینگ‌های به کار رفته در آنها مشاهده کرد. به بیان دقیق‌تر در شرایطی که خودروی دنا پلاس از وجود رینگ آلومینیومی 15 اینچ مدل 195/R60 بهره می‌برد، در خودروی دنا پلاس توربو شاهد استفاده از رینگ‌های آلومینیومی 16 اینچ مدل 205/R50 که از طرح جدید و پنج بهره می‌برند، هستیم. امری که ظاهر بهتری به این خودرو در مقایسه با خواهر بزرگ‌تر خود یعنی نسخه‌ی غیر توربو بخشیده است.

علاوه بر آن در خودروی دنا پلاس توربو جزییاتی نظیر فرمان چرمی با دوخت قرمز و زیرپایی طرح موکت با نشان توربو و نوار قرمز رنگ پیرامون آن نیز به چشم می‌خورد. جزییاتی که در سایر اعضای خانواده‌ی دنا نشانی از وجود آنها مشاهده نمی‌شود.  
با این حال گذشته از مواردی که به آنها اشاره شد، تغییر قابل ذکر دیگری میان امکانات و قابلیت‌های به کار رفته در دو خودروی دنا پلاس و دنا پلاس توربو مشاهده نمی‌شود. در واقع سایر امکاناتی که در خودروی دنا پلاس وجود دارد، در مدل توربوی آن نیز به کار رفته است. امکانات و قابلیت‌هایی که می‌توانید مهمترین موارد مربوط به آن را در لیست زیر مشاهده کنید.

امکانات و قابلیت‌های خودروی دنا پلاس توربو

برخورداری از چهار کیسه هوای ایمنی که کیسه هوای ایمنی مربوط به راننده و سرنشین صندلی جلو را به همراه کیسه‌های هوای ایمنی جانبی در بر می‌گیرد
بهره‌مندی از سیستم‌های مکمل ABS و EBD
مجهز به قفل مرکزی با ریموت رادیویی
وجود سیستم ضد سرقت ایموبیلایزر
برخورداری از سیستم هشدار دهنده‌ی مرکزی هوشمند به منظور اعلام ورود غیر مجاز
بهره‌مندی از سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک
وجود کانال تهویه برای سرنشینان بخش عقب
مجهز به نمایشگر تصویری با قابلیت پخش فایل‌های مختلف که از قابلیت جی پی اس نیز پشتیبانی می‌کند
امکان پاسخ دادن به تلفن همراه از طریق قابلیت بلوتوث
مجهز بودن فرمان خودرو به کلیدهای کنترل سیستم صوتی، هندزفری موبایل و سیستم کروز کنترل
برخورداری سیستم صوتی خودرو از بلندگوهای جلو و عقب
وجود صندلی برقی برای راننده که از قابلیت هشت حرکته برخوردار بوده و در چهار محور مختلف افقی، عمودی، زاویه نشیمن‌گاه و پشتی صندلی قابل تغییر و تنظیم است
وجود صندلی برقی برای سرنشین جلو که از قابلیت شش حرکته برخوردار بوده و در سه محور افقی، زاویه نشیمن‌گاه و پشتی صندلی قابل تنظیم است
بهره‌مندی از تودوزی مخمل
وجود آینه‌های جانبی برقی که به شکل خودکار از قابلیت تا شوندگی برخوردار بوده و به راهنما مجهز هستند
برخورداری از شیشه بالابر برقی برای درهای جلو و عقب خودرو که به آنتی ترپ و پاور ویندوز مجهز هستند
وجود شیشه‌های ضد اشعه‌ی خورشید یا سولار در خودرو
مجهز به سان‌روف برقی
بهره‌مندی از چراغ جلوی ال ای دی و لامپ طرح نئون
وجود چراغ روشنایی در روز، چراغ مه‌شکن در بخش عقب و جلوی خودرو، چراغ نقشه خوان، چراغ خطر سوم و چراغ روشنایی فضای پایین پا که روی درهای جلوی خودرو تعبیه شده است
برخورداری از سنسور دنده عقب
مجهز به دوربین دید عقب
بهره‌مندی از سیستم کنترل بخار بنزین
وجود فرمان چرمی با دوخت قرمز، زیرپایی موکتی با آرم توربو و نوار قرمزرنگ در کنار تغییر یافتن طرح دسته دنده به همراه گردگیر آن با دوخت قرمز

مشخصات ظاهری خودروی دنا پلاس توربو

خودروی دنا پلاس توربو و دنا پلاس از نظر مشخصات ظاهری تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند و کم و بیش از طراحی مشترکی بهره می‌برند. به طور کل می‌توان ظاهر این خودرو را شکل بهبود یافته‌ای از خودروی سمند دانست. حتی عده‌ای از خودرو دوستان ماهیت مستقلی برای خودروی دنا و سایر هم خانواده‌های این محصول قائل نیستند و آن را نسخه‌ی فیس لیفت خودروی سمند می‌دانند.

به هر حال چه این ادعا را قبول داشته باشیم و چه نه، باید اعتراف کرد که شباهت‌های فراوانی میان خودروی دنا پلاس توربو و سایر محصولات هم خانواده‌ی این خودرو با شکل ظاهری خودروی سمند وجود دارد. در واقع همان گونه که به آن اشاره شد می‌توان خودروی دنا پلاس توربو را نسخه‌ی بهبود یافته و زیبا شده‌ای از خودروی سمند قلمداد کرد.

چراغ‌های جلوی خودروی دنا پلاس توربو حالت و شکل بسیار بهتری نسبت به موارد مشابه در خودروی سمند دارند. در میان آنها نیز بخش جلو پنجره به چشم می‌خورد که اندکی پایین‌تر از بخش ابتدایی خود با سپر این خودرو تلاقی یافته است. در مجموع می‌توان ادعا کرد که نمای جلوی خودروی دنا پلاس توربو بسیار بهتر از نمای جلوی خودروی سمند طراحی شده است و حالت مدرن‌‌تر و جذاب‌تری را تسبت به آن به نمایش می‌گذارد.

این برتری در نمای عقب خودروی دنا پلاس توربو نیز به خوبی قابل مشاهده است. در واقع مواردی نظیر طراحی مناسب چراغ‌ها و طرح متفاوت صندوق عقب این خودرو با صندوق عقب سمند، که از جزییات بیشتری نسبت به آن برخوردار است، جزو نقاط قوت ظاهری خودروی دنا پلاس توربو در برابر پدربزرگ خود یعنی خودروی سمند به شمار می‌رود.


برتری توصیف شده در سطور فوق را علاوه بر نمای بیرون در نمای داخل و فضای درون کابین خودروی دنا پلاس توربو نیز می‌توان احساس کرد. البته این برتری بیش از هر چیز در قیاس با ظاهر محصولات قدیمی و کهنسالی نظیر خودروی سمند قابل مشاهده است. به عبارت بهتر شاید درخشش یاد شده را در مقایسه با خودروهای امروزی و خارجی نتوان مشاهده کرد. به هر حال اگر تا کنون تنها نشستن بر پشت فرمان خودروهای داخلی را تجربه کرده‌اید و شانس رانندگی با خودروهای خارجی را نیافته‌اید، شاید قرار گرفتن در فضای کابین خودروی دنا پلاس توربو بتواند تجربه‌ی جذاب‌تری را نسبت به تجربیان پیشینتان برای شما رقم بزند.

در مجموع می‌توان گفت که نوع طراحی سر و شکل ظاهری خودروی دنا پلاس توربو حداقل از محصولاتی نظیر سمند و پژو پارس بهتر است و شمایلی جذاب‌تر از آنها را به نمایش می‌گذارد. با این حال همان گونه که به آن اشاره شد، این برتری را تنها می‌توان به خودروهای ساخت داخل محدود دانست. منبع: مجله ستاره

منبع: پارسینه

کلیدواژه: خودرو معرفی خودرو دنا پلاس توربو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۱۰۷۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت خودرو امروز 16 اردیبهشت 1403

به گزارش صدای ایران،قیمت محصولات ایرانخودرو در بازار آزاد امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت دستخوش تغییراتی شده و برخی از مدل‌های این کارخانه با افزایش قیمت نسبت به پنجشنبه هفته قبل راهی بازار شده‌اند.

دنا پلاس شش‌دنده ارتقایافته که یکی از مدل‌های گرانقیمت ایرانخودرو به‌حساب می‌آید، ۹۶۰ میلیون تومان یعنی پنج میلیون بیشتر از هفته قبل فروخته می‌شود و همین میزان افزایش قیمت را در ارقام پیشنهادی فروشنده‌های دنا پلاس اتوماتیک آپشنال و مدل‌های مختلف تارا مشاهده می‌کنیم.

پژو ۲۰۶ تیپ ۳ پانوراما نیز که امروز ۶۶۰ میلیون تومان قیمت خورده، افزایش قیمت دو میلیونی را تجربه می‌کند و امثال ۲۰۷ دنده‌ای ارتقایافته و ۲۰۷ با موتور TU ۳ نیز به همین اندازه گران شده‌اند. قیمت روز محصولات ایرانخودرو در بازار آزاد را می‌توانید در جدول زیر مشاهده کنید.

قیمت روز محصولات ایران‌خودرو در بازار آزاد

خودرو

۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳،

۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

سورن پلاس دوگانه‌سوز EF۷ مدل ۱۴۰۳،

۸۱۸ میلیون تومان

۸۲۰ میلیون تومان

سورن پلاس بنزینی EF۷ مدل ۱۴۰۲،

۶۳۰ میلیون تومان

۶۳۲ میلیون تومان

دنا پلاس شش‌دنده ارتقایافته مدل ۱۴۰۳،

۹۵۵ میلیون تومان

۹۶۰ میلیون تومان

دنا پلاس اتوماتیک آپشنال مدل ۱۴۰۳

یک میلیارد و ۱۶۵ میلیون تومان

یک میلیارد و ۱۷۰ میلیون تومان

پارس سال XU۷p مدل ۱۴۰۲،

۶۶۵ میلیون تومان

۶۶۵ میلیون تومان

۲۰۷ با موتور TU۳ مدل ۱۴۰۳،

۶۷۳ میلیون تومان
۶۷۵ میلیون تومان

۲۰۷ دنده‌ای ارتقایافته مدل ۱۴۰۳،

۸۰۳ میلیون تومان

۸۰۵ میلیون تومان

۲۰۷ اتوماتیک سقف‌شیشه‌ای مدل ۱۴۰۳

یک میلیارد و ۸۰ میلیون

یک میلیارد و ۸۰ میلیون

رانا پلاس ارتقایافته مدل ۱۴۰۳،

۶۵۰ میلیون تومان

۶۵۰ میلیون تومان

رانا پلاس سقف‌شیشه‌ای ارتقایافته مدل ۱۴۰۳،

۶۹۰ میلیون تومان
۶۹۰ میلیون تومان

تارا دنده‌ای V۱ مدل ۱۴۰۲،

۸۱۰ میلیون تومان

۸۱۵ میلیون تومان

تارا اتوماتیک V۲ مدل ۱۴۰۳،

۹۷۰ میلیون تومان

۹۷۵ میلیون تومان

تارا اتوماتیک V۴ مدل ۱۴۰۳

یک میلیارد و ۱۸۵ میلیون تومان

یک میلیارد و ۱۹۰ میلیون تومان

پژو ۲۰۶ تیپ ۳ پانوراما مدل ۱۴۰۲،

۶۵۸ میلیون تومان

۶۶۰ میلیون تومان


قیمت محصولات سایپا یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ هاچ‌بک جدید سایپا گران شد

اطلس G جدید‌ترین سواری سایپا در بازار آزاد است که امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت به‌طور متوسط ۵۸۵ میلیون تومان به‌فروش می‌رسد.

قیمت اطلس G در بازار آزاد نسبت به خریدوفروش‌های هفته قبل پنج میلیون ارتقا پیدا کرده و مدلی مثل پراید ۱۵۱ که ۳۴۲ میلیون تومان قیمت خورده، افزایش قیمت چهار میلیونی را تجربه می‌کند.

ساینا S دنده‌ای، کوئیک GX و کوئیک SR دنده‌ای نیز هر کدام با افزایش قیمت دو میلیونی درقیاس با هفته قبل راهی بازار شده‌اند. قیمت روز محصولات سایپا در بازار آزاد را می‌توانید در جدول زیر مشاهده کنید.

قیمت روز خودرو‌های سایپا

مدل ۱۳ اردیبهشت ۱۶ اردیبهشت
پراید ۱۵۱ تیپ DA مدل ۱۴۰۳،
۳۳۸ میلیون تومان

۳۴۲ میلیون تومان

ساینا S دنده‌ای مدل ۱۴۰۳،
۴۳۸ میلیون تومان

۴۴۰ میلیون تومان

کوئیک GX مدل ۱۴۰۳،

۴۴۸ میلیون تومان
۴۵۰ میلیون تومان

کوئیک SR دنده‌ای مدل ۱۴۰۳،

۴۴۸ میلیون تومان

۴۵۰ میلیون تومان

اطلس مدل ۱۴۰۳،

۵۸۰ میلیون تومان

۵۸۵ میلیون تومان

چانگان CS۳۵ پلاس تیپ ۲
یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان

یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان

چانگان CS۳۵ پلاس تیپ ۳
یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان

یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان

شاهین دنده‌ای مدل ۱۴۰۳،

۷۶۵ میلیون تومان

۷۶۵ میلیون تومان

شاهین اتوماتیک مدل ۱۴۰۳،

۸۶۰ میلیون تومان

۸۶۰ میلیون تومان

دیگر خبرها

  • قیمت خودرو امروز ۱۷ اردیبهشت + جدول
  • نیسان سانی وارداتی جهان نوین آریا + مشخصات، عکس و قیمت Nissan Sunny
  • مشخصات یک خودروی جدید ایرانی منتشر شد
  • قیمت خودرو امروز 16 اردیبهشت 1403
  • قیمت جدید انواع باتری خودرو +جدول
  • مشخصات ال۹۰ ایرانی اعلام شد + عکس
  • ال۹۰ ایرانی چه مشخصات و ویژگی هایی دارد؟ + تصویر
  • مشخصات ال۹۰ ایرانی منتشر شد+ عکس
  • ال۹۰ هم بومی‌سازی شد!/ عکس
  • خودروی جدید نیسان؛ کوچک، مانورپذیر و ساکت!