Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-29@19:03:16 GMT

چگونه خمیازه می کشیم؟

تاریخ انتشار: ۳ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۳۱۱۰۸۸

چگونه خمیازه می کشیم؟

 
برای خیلی از ما پیش آمده که در یک جلسه مهم خمیازه می کشیم و خمیازه پشت خمیازه به طوری که حتی نمی توانیم جلوی آن را بگیریم. فرد مقابل تصور می کند که حرف های آن حوصلتان را سر برده یا هیچ علاقه ای به حرف های آن ندارید در حالی که اینطور نیست. چرا خمیازه می کشیم و چگونه جلوی آن را بگیریم.



چگونه خمیازه می کشیم؟

از نظر فیزیولوژیکی فرایند خمیازه کشیدن بسیار ساده است: خمیازه یک تنفس بلند است که طی آن هوای زیادی وارد شکم می شود و به دنبال آن یک بازدم کوتاه که همراه با تحریک غدد اشکی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین دلیل بعضی از بازیگران برای اشک ریختن هنگام بازی حسابی خمیازه می کشند تا اشک از چشم ها بیاید.



وقتی خمیازه می کشیم دهان را تاجایی که می توانیم باز می کنیم و نفس را داخل می دهیم. بنابراین هوای زیادی وارد شش ها می شود، استخوان جناغ سینه باز می شود، عضلات شکمی منعطف می شوند و دیافراگم را پایین می آورد.




وقتی خمیازه می کشیم دهان را تاجایی که می توانیم باز می کنیم و نفس را داخل می دهیم


چرا خمیازه می کشیم؟

نظریه ای می گوید انسان خمیازه می کشد تا مغز را خنک نگه دارند. بر اساس این نظریه تحقیقات دانشمندان استرالیایی نشان داد افرادی که کمپرس سرد روی سرشان قرار دارد هنگام تماشای فیلمی که در آن افراد خمیازه می کشند نسبت به کسانی که کمپرس گرم روی سرشان بود کمتر خمیازه می کشیدند. به علاوه کسانی که از بینی نفس می کشیدند کمتر خمیازه می کشیدند زیرا تنفس با بینی خون سردتری را نسبت به تنفس با دهان فراهم می کند.



یکی دیگر از دلایل خمیازه نیاز به کشیدن و ریلکس شدن عضلات خسته و گرفته است. به همین دلیل خیلی ها هنگام خمیازه تمام بدن را می کشند این حرکت عضلات همراه با آرام شدن ذهن بدن را به آرامش می رساند.



زمانی که فرد قبل از یک اتفاق مهم عصبی می شود خمیازه می کشد. مثلا دانش آموز قبل از امتحان خمیازه می کشد.

زمانی که فرد خسته می شود و نیاز به استراحت و خواب دارد خمیازه می کشد.



خمیازه کشیدن هنگام سفر هوایی نیز کمک بزرگی است. خمیازه به رفع گرفتگی گوش که هنگام بلند شدن و نشستن هواپیما اتفاق می افتد کمک می کند. حنجره به حفره گوش میانی متصل است و خمیازه کشیدن به برابر شدن فشار در گوش ها کمک می کند.



از بینی نفس بکشید

زمانی انسان ابراز خستگی می کند که مغز بیش از حد گرم شده باشد و اگر با بینی نفس بکشیم مغز خنک می شود.


زمانی انسان ابراز خستگی می کند اگر با بینی نفس بکشیم مغز خنک می شود


ریلکس شوید و یک خوراکی سرد بخورید

دمای اتاق را بررسی کنید و یا یک خوراکی سرد مثل بستنی بخورید اما زیاده روی نکنید.



روش هایی برای جلوگیری از خمیازه کشیدن,علت خمیازه کشیدن پشت سرهم
یک خوراکی سرد مثل بستنی بخورید



نفس عمیق بکشید

ناگهانی و سریع تنفس را عمیق نکنید زیرا بدن تصور می کند دچار تنفس سریع در اثر استرس شده اید و مشکل بدتر می شود.


ناگهانی و سریع تنفس را عمیق نکنید


فضای آزاد

ساعت ها در یک مکان بودن مثل جلوی کامپیوتر برای ذهن خسته کننده است و همین باعث می شود احساس خستگی کنید و خمیازه بکشید. یک تغییر محیط کوتاه در این شرایط لازم است. چند دقیقه به فضای آزاد بروید و بدن را با هوای تازه رفرش کنید.

چند دقیقه به فضای آزاد بروید و بدن را با هوای تازه رفرش کنید



یک لیوان آب بخورید

وقتی آب بدن کم می شود احساس خستگی می کند. پس روزانه یک لیوان آب بخورید تا تعادل مایعات بدن را برگردانده و کمتر خمیازه بکشید.



ورزش کنید

وقتی دائم پشت سر هم خمیازه می کشید بدن نیاز به حرکت دارد. اگر در محیط کار هستید بلند شوید و برای خوردن یک لیوان آب راه بروید یا چند حرکت کششی انجام دهید.   منبع: بیتوته 

منبع: پارسینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۱۱۰۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضعف جریان حوزوی و علوم انسانی اسلامی در به تصویر کشیدن اندیشه خود

به گزارش خبرگزاری مهر، مسعود معینی پور در اولین جلسه از سلسله نشست‌های اکران، نقد و ایده پردازی تولید فیلم از دیدگاه اندیشه اسلامی که در سالن نمایش معاونت فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی برگزار شد تصریح کرد: ایده اصلی اندیشه سینما عمومی کردن اندیشه و تحلیل‌های اندیشه‌ای و دانایی است.

وی با بیان اینکه فیلم تولید روایت می‌کند، داستان می‌سازد و جهان خلق می‌کند و در افکار عمومی و جامعه تأثیرگذار است افزود: اساتیدی که در حوزه علوم انسانی اسلامی و اجتماعی فعالیت دارند، اگر نتوانند جهانی خلق کنند و فضای ذهنی و داشته‌های علمی خودشان را برای دیگران و جامعه بیان کنند زبان الکنی خواهند داشت و با دیگران نمی‌توانند گفتگو کنند.

عضو هیأت علمی دانشگاه باقرالعلوم (ع) اضافه کرد: کما اینکه اگر نتوانند چیزی که دیگران ساخته‌اند از یک جهان جدید را ببینند و تحلیل و بررسی و نقد انجام دهند، کر و کور خواهند بود.

وی بیان داشت: پس مجبوریم کسانی که در حوزه علوم انسانی اسلامی فعالیت دارند و تجربیاتی در تخصص خود کسب کرده‌اند را با عرصه فیلم و سینما آشنا کنیم و هم اینکه انگاره‌های اساتید درباره فیلم را ارائه بدهیم.

معینی پور اظهار داشت: اگر کسی بخواهد به صورت تخصصی به نقدها بپردازد، باید به نقدهایی که نوشته شده مراجعه کند اما ما در سینما اندیشه از منظر اندیشه‌ای در حوزه تخصصی خودمان و با یک رویکرد علمی – اندیشه‌ای به فیلم‌ها نگاه می‌کنیم.

وی با بیان اینکه فیلم جهان خلق شده کسی است که آن فیلم را ساخته و این جهان باید آسیب شناسی شود گفت: چارچوبی که بر اساس آن می‌بایست به این فیلم‌ها نگاه کرد رمزگانی دارد که شامل رمزگان فنی و سرگرمی و تکنیکی و تلفیقی از فرم و محتوا می‌شود.

معاون فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی عنوان داشت: اصحاب اندیشه و علم در حوزه فرهنگی باید به زبان عوام و تولید تصویر از اندیشه‌هایشان توجه کرده و ارائه آنها را یاد بگیرند که یکی از ضعف‌های جدی جریانات حوزوی و علوم انسانی اسلامی در ایران است که بلد نیستند اندیشه‌شان را به تصویر بکشند.

وی تصریح کرد: ما در انتقال اندیشه و مضامین دینی بلد نیستیم آنها را به تصویر بکشیم و از معضلات اصلی محسوب می‌شود و فرم‌های محدود – روش‌های گفتگوی محدود – تعامل با عرف بسیار محدود و هم اینکه بلد نیستیم با دیگران چگونه به تفاهم برسیم و خوب بشنویم.

معینی پور یکی از مزیت‌هایی که عالمان دینی در گذشته داشته‌اند را تعامل و ترابط با عموم مردم دانست و گفت: یکی از مظاهر مدرنیته و یکی از خواسته‌های مدرنیته که درباره ما اعمال شده این است که روز به روز از عرف جامعه و فضای عمومی جامعه فاصله گرفته‌ایم و تبدیل به یک طبقه شده‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: طبقه فکر و اندیشه و طبقه علم و این تعامل در سینما اندیشه شکل خواهد گرفت و اندیشه و تحلیل‌های اندیشه‌ای و دانایی در حوزه سینما عمومی خواهد شد.

در ابتدای این نشست نیز، حمید بایرامی دبیر علمی این نشست نیز با بیان اینکه سینما در دنیای امروز، به عنوان یک وسیله‌ی قدرتمند برای انتقال اندیشه‌ها، ارزش‌ها و دیدگاه‌ها به جوامع مختلف شناخته می‌شود گفت: از طرفی، فیلم‌های ساخته شده در جوامع غربی، با تمرکز بر موضوعات مختلف، تأثیرات عمیقی بر باور و ناخودآگاه جوانان و نسل‌های جدید گذاشته و می‌گذارد.

وی افزود: خلائی که در نظام جمهوری اسلامی ایران وجود دارد این است، با اینکه صاحبنظران و اندیشمندان اسلامی در برهه‌ای با استفاده از ابزارهایی که قابلیت انتقال اندیشه را داشته توانسته‌اند این امر را محقق کنند و پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی (ره) از جمله این انتقال اندیشه‌هاست اما با اینکه ابزارهای انتقال اندیشه به جامعه و مردم با گذشت زمان به لحاظ کمی و کیفی پیشرفت روزافزونی داشته ولی به نظر می‌رسد، اندیشه‌های ناب انقلاب و نظام جمهوری اسلامی به خوبی به جامعه و مردم منتقل نمی‌شود.

دبیر علمی سلسله نشست‌های سینما اندیشه گفت: ما در این برنامه‌ها در صدد هستیم با استفاده از توان علمی اساتیدی که در تخصص خودشان از جمله صاحبنظران و اندیشمندان محسوب می‌شوند، استفاده کنیم و تا حدودی به این خلاء و مساله موجود در کشور بپردازیم.

کد خبر 6089777 فاطمه علی آبادی

دیگر خبرها

  • علت تشنگی بعد از خواب چیست؟
  • خشم گیتی پسند از لغو جام باشگاه‌های آسیا؛ کنار می‌کشیم و وارد رشته‌های دیگر می‌شویم
  • بیرون کشیدن پسر بچه ۱۲ساله از میان آرواره های سگ بدون صاحب در کرج ! | تصاویر
  • زبانه کشیدن شعله‌های آتش حق طلبی از دانشگاه‌های کلمبیا و اوهایو
  • ضعف جریان حوزوی و علوم انسانی اسلامی در به تصویر کشیدن اندیشه خود
  • تصویری از در آغوش کشیدن کاظم صدیقی توسط آقای وزیـر
  • «آسمان غرب»؛ فیلمی که در به تصویرکشیدن شهید شیرودی موفق نبود
  • «آسمان غرب»؛ فیلمی که در به تصویرکشیدن شیرودی موفق نبود