Web Analytics Made Easy - Statcounter

شبکه های اجتماعی اخیرا ویدیویی منتشر کردند که گفته می‌شود مربوط به لحظه اعدام اسراء ‌الغمغام اولین زندانی سیاسی زن در عربستان است.

سرویس جهان مشرق - اسراء الغمغام اولین زن فعال حقوقی عربستان سعودی است که توسط رژیم آل سعود در عربستان بازداشت شده است. او  متولد ژانویه سال ۱۹۹۰ و ساکن منطقه القطیف واقع در شرق عربستان بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی فعالیت‌های خود را همزمان با تحرکات مردمی صورت گرفته در منطقه الشرقیه  در سال ۲۰۱۱ آغاز کرده و تعدادی از تصاویر و ویدیوهایی را از طریق سایت‌های اجتماعی به اشتراک گذاشت.  

او همچنین در تعدادی از تظاهرات‌های اعتراض آمیز که سیاست‌های تبعیض نژادی رژیم آل سعود ضد اقلیت‌های شیعه موجود در داخل عربستان را محکوم می‌کرد، شرکت نمود.  

در روز ۶ دسامبر سال ۲۰۱۵  نیروهای نظامی آل سعود به آپارتمان اسراء الغمغام و موسی الهاشم همسر وی به صورت ناگهانی حمله کرده و این دو نفر را بازداشت و به مکان نامشخصی انتقال دادند.  

اسراء الغمغام

دو سال بعد از بازداشت بدون محاکمه این زن سعودی که خود بر خلاف منشورهای بین المللی  یک اقدام غیر قانونی به شمار می رود، دادستانی عربستان سعودی خواستار اعدام الغمغام به علت فعالیت‌های حقوقی‌اش شد. این حکم اولین حکم اعدام صادر شده ضد یک زن است،  این در حالی است که تعداد زیادی از زنان دیگر  در داخل عربستان بنا به اتهامات مشابه پشت میله های زندان قرار دارند.  

«اقدامات تروریستی»  که همواره از سوی رژیم آل سعود برای اتهام‌زنی به مخالفان دولت استفاده می‌شود، در دادگاه های سعودی‌ها معانی نظیر مشارکت در راهپیمایی‌های منطقه القطیف،  تلاش برای تاثیرگذاری بر افکار عمومی ضد حاکمیت آل سعود،  تحریک به برپایی تظاهرات،  تصویربرداری از تظاهرات و انتشار آن در شبکه‌های اجتماعی، سر دادن شعارهای د دولتی و ارائه حمایت‌های معنوی به شرکت کنندگان در تظاهرات است.  

گمانه زنی‌ها از اجرای حکم اعدام إسراء الغمغام

شبکه‌های اجتماعی اخیرا نواری ویدیویی منتشر کردند که گفته می‌شود مربوط به لحظه اعدام اسراء ‌الغمغام اولین زندانی سیاسی زن در عربستان است. در این فیلم نشان داده می‌شود که یک زن که سرش پوشیده شده است، توسط جلاد آل سعود اعدام می‌شود، اما رسانه‌های محلی اعلام کردند که این اعدام مربوط به زن دیگری است.  

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی‌کند.
فایل آن‌را از اینجا دانلود کنید: video/mp4

حاکمیت عربستان سعودی نیز اخبار منتشر شده در رابطه با احتمال اعدام الغمغام را رد یا تکذیب نکرده است.  شبکه خبری سی ان ان که این خبر را منتشر کرده، اعلام کرد که تلاش‌هایش برای روشن شدن واقعیت اعدام یا عدم اعدام این زن فعال حقوقی و ارتباط با مقامات آل سعود در این رابطه ناکام بوده است.

با این وجود انتشار این حکم واکنش‌های گسترده ای را از سوی محافل بین‌المللی به دنبال داشته است. سازمان عفو بین الملل رفتار عربستان سعودی در این پرونده را تلاشی برای ساکت کردن مخالفان در منطقه الشرقیه دانسته است.  

این سازمان با صدور بیانیه‌ای خواستار لغو حکم اعدام اسراء الغمغام زن فعال حقوقی در عربستان و چهار تن دیگر از سعودی‌ها شده که به اتهام مشارکت در تظاهرات ضد دولتی به اعدام محکوم شده‌اند.  

سماح حدید  مدیر برنامه خاورمیانه در سازمان عفو بین‌الملل اعلام کرد که اعدام اسراء الغمغام  که در سال ۲۰۱۵ در قطیف بازداشت شده در صورت اجرا می‌تواند تهدیدی برای فعالان دیگرباشد که در زمینه حقوق بشر و شرکت در تظاهرات مسالمت آمیز فعالیت می‌کنند.  

حدید هدف از اجرای حکم الغمغام را ساکت کردن مخالفان در منطقه الشرقیه دانست و تأکید کرد که عربستان بیشترین حکم اعدام را در دنیا اجرا می‌کند و دنیا نباید پرونده زشت این کشور در زمینه حقوق بشر را نادیده بگیرد. بلکه باید به این محاکمه‌های سیاسی و رفتارهای مغایر با  حقوق بین‌الملل پایان داده شود.  

علی الدبیسی رئیس سازمان اروپایی سعودی حقوق بشر اما در صفحه خود در سایت توئیتر می نویسد که در پرونده الغمغام هنوز حکم صادر نشده و اتفاقی که افتاده، این است که در  جلسه محاکمه انجام شده در تاریخ 6 آگوست 2018  دادستانی عربستان  خواستار صدور حکم اعدام این زن شده است.  

الدبیسی  در همین راستا خواستار برگزاری گسترده‌ترین تظاهرات مردمی در جهان در رابطه با الغمغام و حق وی در زندگی و آزادی شد.  

وی در این رابطه می‌افزاید: إسراء الغمغام در خانواده‌ای یتیم بزرگ شده و خواستار دریافت حقوق خود و حمایت از مظلومان شده است،  اما ناگهان خود را در زندان تاریک می‌بیند.  

سایت اینترنتی بازداشت شدگان آزادی بیان نیز اعلام کرده است که حاکمیت عربستان خود را برای صدور حکم قطعی اعدام طی چند روز آینده آماده می‌کند.  

با روی کار آمدن محمد بن سلمان در عربستان بازداشت‌های گسترده شخصیت‌های مختلف از شاهزادگان سعودی گرفته تا روحانیون وهابی و  فعالان حقوقی افزایش پیدا کرده است.  

سازمان دیده بان حقوق بشر پیش از این در گزارشی اعلام کرده بود که موج اعدام ها در  عربستان سعودی نیز از زمان ولیعهدی محمد بن سلمان در ژوئن  سال گذشته افزایش پیدا کرده است.

تحلیلگران مسایل داخلی عربستان اعتقاد دارند انتشار این فیلم توسط حاکمیت سعودی که به صورت غیر مستقیم انجام شده، برای تهدید و ارعاب هر چه بیشتر شیعیان ساکن منطقه الشرقیه و فشار بیشتر ضد خانواده و نزدیکان این فعال سیاسی دنبال شده است.  

در صورت درست بودن این فیلم باید گفت که در کشوری که انتشار تصاویر مربوط به راهپیمایی مسالمت آمیز مردم و انتقاد آن‌ها از دولت با حکم اعدام مواجه می‌شود،  و دقیق‌ترین و شدیدترین تدابیر امنیتی برای عدم انتشار فیلم‌های اعتراضات ضد دولتی در رسانه‌ها دنبال می‌شود،  معلوم نیست چطور فیلمی از جنایت شنیع دولت ضد یک زن به رسانه‌ها راه پیدا می‌کند و هیچ کسی در این ارتباط دستگیر نمی‌شود.

منبع: مشرق

کلیدواژه: فرزندت کجاست حمایت از کالای ایرانی برجام بازی های آسیایی اسراء الغمغام اعدام اعدام زن عربستانی الشرقیه حقوق بشر حکم اعدام زن عربستانی زنان در عربستان شیعیان عربستان عربستان سعودی محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۱۱۷۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعیین سرکنسول عربستان در مشهد و سفر مقام سعودی به تهران

سفیر عربستان در ایران با تاکید بر پیشرفت قابل توجه مناسبات تهران و ریاض از تعیین سرکنسول جدید عربستان در مشهد خبر داده و اعلام کرد که به زودی یک مقام ارشد سعودی به تهران سفر خواهد کرد و همچنین شرایط لازم برای عمره‌گزاران ایرانی فراهم است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، مناسبات ایران و عربستان سعودی طی ماه‌های گذشته شاهد گام‌های جدیدی در مسیر صلح و آشتی سازنده و تاریخی بوده و در همین راستا روز گذشته دوشنبه عمره‌گزاران ایرانی برای اولین بار بعد از سال 2016 وارد فرودگاه مدینه منوره شدند.

در این راستا «عبدالله العنزی» سفیر عربستان سعودی در تهران طی گفتگویی با روزنامه الشرق با تاکید بر گسترش روابط تهران و ریاض از تعیین سرکنسول جدید عربستان در مشهد و نیز سفر قریب الوقوع معاون «فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان به تهران خبر داد.

سفیر سعودی اعلام کرد که انتظار می‌رود طی چند روز آینده و قبل از آغاز حج تمتع، 6 هزار زائر ایرانی برای حج عمره عازم مکه شوند و بعد از پایان مناسک حج تمتع امسال در عمره بر روی زائران ایرانی باز خواهد شد. این امر بعد از رعایت همه شروط فنی عربستان توسط طرف ایرانی صورت می‌گیرد که سازمان هواپیمایی و آژانس‌های مربوطه عربستان آن را تایید کرده‌اند.

عبدالله العنزی تاکید کرد که برای حضور در مراسم بدرقه عمره گزاران ایرانی به فرودگاه بین المللی در تهران رفتم و در کنار مسئولان ایرانی و شخصیت‌های دینی از ساعت 2 بامداد تا زمان پرواز هواپیما در ساعت 6 صبح در این مراسم حضور داشتم.

وی در ادامه خبر داد که «محمد نوار العتیبی» دیپلمات سعودی به عنوان سرکنسول عربستان در مشهد انتخاب شده و بلافاصله بعد از انجام اقدامات لازم که احتمالا دو هفته طول خواهد کشید در یکی از هتل‌های مشهد به عنوان مقر موقت کنسولگری عربستان فعالیت‌های خود را آغاز می‌کند.

دیدار سفرای ایران و عربستاندیدار و گفت‌وگوی سفرای ایران و عربستان در لبنان/ تاکید بر لزوم جلوگیری از گسترش جنگ غزه

این دیپلمات سعودی درباره اقدامات انجام شده جهت سفر شهروندان عربستان به ایران نیز گفت که شهروندان سعودی قبل از سفر به ایران باید موافقت رسمی وزارت کشور را از طریق سامانه «ابشر» کسب کنند و موضوع ازسرگیری سفرها میان ایران و عربستان در دست بررسی قرار دارد.

وی تاکید کرد که مناسبات تهران و ریاض در همه سطوح و زمینه ها شاهد پیشرفت بوده و سفرهای متقابل هیئت‌های رسمی دو طرف ادامه دارد. همچنین «ولید الخریجی» معاون وزیر خارجه عربستان به زودی به تهران سفر خواهد کرد. هفته آینده نیز هیئتی از سازمان توسعه صادرات عربستان سعودی وارد ایران می‌شود و در اکسپو تهران حضور خواهد داشت. همچنین «مهدی صفری» معاون اقتصادی وزیر خارجه ایران نیز در اجلاس داووس مشارکت خواهد کرد.

پس از گذشت 9 سال وقفه، صبح دیروز، دوشنبه، نخستین گروه عمره‌گزاران ایرانی با استقبال سفیر جمهوری اسلامی ایران در عربستان، سرکنسول کشورمان و مسؤلان حج و عمره ایران و عربستان وارد مدینه منوره شدند.

علیرضا عنایتی سفیر کشورمان در ریاض طی اظهاراتی با ابراز خرسندی از ورود عمره‌گزاران ایرانی پس از یک توقف طولانی، تبادل سفرهای زیارتی را علاوه بر برکات معنوی و روحی، موجب نزدیکی بیشتر دو ملت و استحکام روابط دو کشور دانست.

سفیر کشورمان با اشاره به اشتیاق هموطنان ایرانی براى تشرف به زیارت خانه خدا، مسجد نبوی شریف و حرم مطهر رسول الله و ائمه بقیع علیهم السلام اضافه کرد: به‌لطف الهی و با تلاش‌های مستمر نهادهای ذی‌ربط این امر میسر گردید و به‌امید خداوند این مسیر بعد از حج تمتع با تلاش‌های سازمان‌های ذی‌ربط ادامه خواهد یافت.

عنایتی همچنین از مسئولان پادشاهی عربستان سعودی از جمله وزارت خارجه این کشور برای همکاری‌های مربوطه تشکر کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • توماج صالحی کیست؟ او اعدام می‌شود؟
  • ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال می شوند
  • ملک سلمان را به بیمارستان بردند
  • پادشاه سعودی به بیمارستان منتقل شد
  • ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال خواهند شد
  • سفیر ایران: امسال ۹۰ هزار ایرانی عازم حج خواهند شد
  • نئوم، بن‌سلمان را دست به دامن چینی‌ها کرد!
  • تعیین سرکنسول عربستان در مشهد و سفر مقام سعودی به تهران
  • سرکنسول عربستان سعودی در مشهد تعیین شد + جزئیات
  • گام‌های تهران و ریاض برای تقویت روابط