Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-03@23:36:24 GMT

آیا ترامپ رفتنی است؟

تاریخ انتشار: ۴ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۳۱۴۱۷۰

آیا ترامپ رفتنی است؟


نظام سیاسی آمریکا از ماناترین نظام‌های سیاسی جهان معاصر است. علت آن هم وجود سیستم و نهادمندی است. همین خود مانع اتفاقاتی از قبیل: کودتا و انقلاب می‌شود که در کشور‌های فاقد سیستم به ویژه در شرق روی می‌دهد. از زمامداری جورج واشنگتن اولین رئیس جمهور آمریکا که ۲۲۱ سال پیش به قدرت رسید تا به امروز هیچ رئیس جمهوری در آمریکا از مقام خود عزل نشده است، اما در این دو قرن و اندی تلاش‌ها و اقداماتی برای عزل سه تن از ۴۵ رئیس جمهور آمریکا انجام شده که در دو مورد به شکست منجر شد و در سومی ناتمام ماند و به استعفا انجامید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

 

 

آندرو جانسون اولین رئیس جمهوری (۱۸۷۵ ـ. ۱۸۰۸) است که برای عزلش اقدام شد. وی یک دمکرات بود که با کنگره تحت کنترل جمهوری‌خواهان اختلاف پیدا کرد. کنگره او را به علت برکناری وزیر جنگ به دنبال جنگ داخلی به قانون‌شکنی متهم کرد. مجلس نمایندگان از او سلب اعتماد کرد؛ اما در مجلس سنا تنها با اختلاف یک رای توانست به کار خود ادامه دهد و عزل نشد.

ریچارد نیکسون ۳۷ امین رئیس جمهور از حزب جمهوری دومین نفری است که پرونده واترگیت تلاش‌ها برای عزلش را کلید زد؛ اما در نهایت در سال ۱۹۷۴ و سه سال قبل از پایان دور دوم ریاست جمهوری‌اش مجبور به استعفا شد. وی به دست داشتن در جاسوسی عناصر حزب جمهوری‌خواه از دفتر اصلی حزب دمکرات در واشنگتن متهم شد. واترگیت معروف‌ترین رسوایی سیاسی در تاریخ آمریکاست.

 

سومین رئیس جمهور آمریکا نیز که هدف عزل قرار گرفت، بیل کلینتون ازحزب دمکرات است که در پرونده رسوایی جنسی متهم به سوگند دروغ و قانون‌گریزی شد. مجلس نمایندگان در دسامبر ۱۹۹۸ حکم به عزلش داد، ولی در نهایت مجلس سنا او را در فوریه ۱۹۹۹ تبرئه کرد.

 

هر چند به طرق قانونی تا به حال هیچ رئیس جمهوری در آمریکا عزل نشده است، اما به شیوه غیر قانونی "ترور" ۴ رئیس جمهور (جاف اف کندی، آبراهام لینکلن، جیمز گارفیلد، ویلیام مک‌کینلی) حذف فیزیکی و از قدرت برکنار شده‌اند و تلاش‌ها برای ترور چند رئیس جمهوری دیگر از جمله فرانکلین روزولت نافرجام ماند.

 

اکنون دونالد ترامپ چهارمین رئیس جمهوری در تاریخ آمریکا است که خطر عزل او را تهدید می‌کند. خود او نیز این خطر را کاملا احساس می‌کند و امروز پنجشنبه در مصاحبه‌ای تلویزیونی گفته است: «به شما می‌گویم اگر عزل شوم، بازار‌ها فرو می‌پاشد و همه خیلی فقیر خواهند شد.»

 

دو روز سیاه و سخت در عمر بیش از ۵۲ سال ترامپ وجود دارد. روز نخست سه‌شنبه گذشته است که در حیات سیاسی ترامپ بسیار تعیین کننده است. وی در این روز دو ضربه سیاسی و قانونی دریافت کرد. اولین ضربه را مایکل کوهن وکیل سابق ترامپ وارد کرد؛ وقتی تن به معامله‌ای قضایی داد و در برابر قاضی فدرال دادگاه مانهاتن اتهامات وارده را پذیرفت. از جمله این اتهامات تاثیرگذاری بر انتخابات ریاست جمهوری آمریکا از طریق پرداخت حق السکوت به دو زنی است که با دونالد ترامپ ارتباط داشته‌اند. این دو زن در قبال دریافت مبالغی از ارائه هر گونه اطلاعاتی علیه ترامپ که می‌توانست در انتخابات ۲۰۱۶ آمریکا به زیان او تمام شود، خودداری کردند.

 

ترامپ ضربه دوم را پس از محکوم شدن پل مانافورت مدیر ستاد انتخاباتی‌اش به فرار مالیاتی و کلاهبرداری دریافت کرد. یقینا این دو ضربه بسیار به کار روبرت مولر بازرس ویژه تحقیقات درباره مداخله روسیه در انتخابات آمریکا و ارتباط تیم دونالد ترامپ با مسکو خواهد آمد؛ به ویژه که لانی دیفیس وکیل مدافع کوهن صریحا به این مساله اشاره کرده و گفته است که موکلش اطلاعاتی در اختیار دارد که برای مولر مفید است و می‌تواند به کشف دخالت روسیه در انتخابات آمریکا کمک کند.

دومین روز دشوار ترامپ و به عبارتی سخت‌ترین روز عمرش هنگامه عزل است؛ اگر اتفاق بیافتد. بعید است پرونده او قبل از انتخابات میان‌دوره‌ای نوامبر در کنگره مطرح شود. نتایج انتخابات کنگره حکم مرگ و زندگی را برای ترامپ دارد. اگر جمهوری‌خواهان از اکثریت بیافتند، احتمال طرح عزل ترامپ پس از اتمام کار مولر و رفتن پرونده به کنگره یا اگر خود کنگره راسا اقدام کند، قوت خواهد گرفت.

 

طبق قانون، عزل روسای جمهوری آمریکا دو فاز دارد. ابتدا مجلس نمایندگان رسیدگی می‌کند و اگر اکثریت رئیس جمهور را متهم کند، مجلس سنا کار محاکمه رئیس جمهور را آغاز می‌کند و محکومیت وی به رای موافق دو سوم سنا نیاز دارد که اگر رای دهند، وی خود به خود عزل خواهد شد و اگر اکثریت دو سوم حاصل نشود، وی تبرئه می‌گردد.

حال باید منتظر نتایج انتخابات "سرنوشت‌ساز" نوامبر ماند و دید بعد از آن چه خواهد شد. فعلا زود است که به ضرس قاطع از رفتن او سخن گفت. آینده سیاسی ترامپ به نتایج انتخابات کنگره گره خورده است. یقینا اگر عزل ترامپ کلید بخورد و به سرانجام برسد، بسیاری از معادلات و محاسبات منطقه‌ای و لو به صورت موقت دگرگون خواهد شد.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: کنگره ترامپ آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۱۴۱۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترامپ: دانشجویان را «شستشوی مغزی» دادند

رئیس‌جمهور سابق آمریکا تظاهرات گسترده روز‌های اخیر در دانشگاه‌های کشورش در حمایت از فلسطین را به «شستشوی مغزی» ربط داد.

به گزارش فارس به نقل از فاکس نیوز، دونالد ترامپ در این مصاحبه با خبرنگاران به شدت از این تظاهرات‌های ضداسرائیلی انتقاد کرد و آن را دستمایه‌ای برای حمله به برخی از سیاستمداران حزب دموکرات قرار داد.

رئیس‌جمهور سابق آمریکا در گفتگو با «شان هنیتی»، مجری محافظه‌کار فاکس‌نیوز گفت: «من دارم می‌بینم سیاستمداران یهودی پشت اسرائیل را خالی کرده‌اند. من این را می‌بینم، شما هم می‌بینید.»

ترامپ در ادامه به انتقاد از «چاک شومر»، رئیس اکثریت دموکرات در مجلس سنا و بلندپایه‌ترین مقام یهودی در آمریکا پرداخت که چندی پیش به انتقاد از سیاست‌های «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر اسرائیل در جنگ غزه پرداخته و خواستار استعفای او شده بود.

ترامپ گفت: «شومر کجاست؟ چرا حرف نمی‌زند؟ مگر همیشه خودش را جلو نمی‌انداخت؟ فکر کنم دنبال رأی است!.»

شومر روز گذشته (سه‌شنبه) علیه اعتراضات تظاهرات حامیان فلسطین در دانشگاه کلمبیا موضع گرفت. او گفت: «شکستن شیشه‌ها با چکش و اشغال کردن ساختمان دانشگاه‌ها آزادی بیان نیست. اسم این کار، قانون‌شکنی است و کسانی که مرتکب این اقدامات شدند بایستی با تبعات آن مواجه شوند.»

ترامپ در ادامه به حمایت از اقدامات اسرائیل در جنگ غزه پرداخت و از دولت «جو بایدن»، رئیس‌جمهور کنونی آمریکا نیز انتقاد کرد.

او گفت: «وقتی حمله‌ای غافلگیرانه‌ای مثل حمله ۷ اکتبر اتفاق می‌افتد که آنقدر خشونت‌بار و پر از تنفر است بایستی آن را پاکسازی کرد. باید آن سرطان را از بین برد و باید اجازه داد [اسرائیلی‌ها]کارشان را انجام دهند.»

علی‌رغم ادعا‌های ترامپ، دولت جو بایدن در بیش از ۲۰۰ روزی که از جنگ در غزه می‌گذرد با اقدامات مختلف اعم از ارسال تسلیحات و جلوگیری از برقراری آتش‌بس اصلی‌ترین حامی اسرائیل در جنگ بوده است.

ترامپ گفت: «ایالات متحده بایستی شجاعت به دست بیاورد و حرف بزند. الان هیچ‌کس نمی‌داند آمریکا کجا قرار دارد. فکر می‌کنم بایدن طرف اسرائیل نیست و دارد اشتباه بزرگی مرتکب می‌شود. لازم است آن تروریسمی که در روز ۷ اکتبر شاهد آن بودیم پاکسازی شود.»

ترامپ مدعی شد از اظهارات مطرح‌شده توسط برخی از معترضان مبنی بر اینکه حمله ۷ اکتبر هرگز رخ نداده متعجب شده است.

او گفت: «وقتی شما با آدم‌هایی در آنجا مواجه هستید که دارند اعتراض می‌کنند و همزمان انکار می‌کنند که ۷ اکتبر اتفاق افتاده باید گفت آن‌ها یا مغزشویی شده‌اند- من واقعا معتقدم که آن‌ها به شیوه معینی مغزشویی شده‌اند؛ چون شما بعضی‌ها را می‌بینید که می‌گویند چنین چیزی هرگز اتفاق نیفتاده است.»

ساعاتی قبل‌تر، شهردار نیویورک از بازداشت ۳۰۰ نفر در تظاهرات دانشگاه کلمبیا خبر داد، اما مدعی شده اکثر آن‌ها دانشجو نبوده‌اند.

او همچنین مدعی شده پلیس سازمان‌ها و افرادی را شناسایی کرده که به عنوان «آشوبگر‌های حرفه‌ای» در تجمعات حضور داشته‌اند.

اریک آدامز گفت: «وقتی که من متوجه حضور آشوبگر‌های بیرونی شدم که بخشی از این عملیات‌ها بودند -همان چیزی که دانشگاه کلمبیا هم در نامه‌اش و درخواستش از اداره پلیس نیویورک‌سیتی به آن اشاره کرده بود- مشخص بود که باید اقدامات مناسبی انجام دهیم و دایره اطلاعات ما کسانی را که حرفه‌ای و آموزش‌دیده بودند شناسایی کرد.»

گروه‌های تظاهرات‌کننده در دانشگاه کلمبیا پیش از این ادعا‌ها درباره اینکه گروه‌های بیرونی در حال هدایت یا اثرگذاری بر تظاهرات‌ها در حمایت از فلسطین هستند را رد کرده‌اند.

دیگر خبرها

  • رابرت کندی به بایدن: کنار بکش تا ترامپ را شکست بدهم
  • درخواست عجیب نامزد مستقل انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا از جو بایدن
  • اشتباه مهم من در دوره اول این بود: زیادی خوب بودم!- ترامپ 
  • ترامپ: دانشجویان را «شستشوی مغزی» دادند
  • ترامپ بار دیگر از جنایات اسرائیل در غزه حمایت کرد
  • نظرسنجی| پیشتازی اندک بایدن نسبت به ترامپ
  • ترامپ: من تجربه بدی با نتانیاهو دارم
  • ترامپ ۹ هزار دلار جریمه شد
  • ترامپ باز هم اعضای ناتو را تهدید کرد
  • شرط ترامپ برای کمک به اوکراین