Web Analytics Made Easy - Statcounter

فاطمه حسینی‌فر، مدیر اتاق قصه، خانه بازی و ریاضی بیرجند در گفت‌وگو با ایکنا از خراسان‌جنوبی اظهار کرد: همه انسان‌ها اطلاعات محیط را با حواس پنج گانه دریافت می‌کنند و در این میان به خصوص نقش حس بینایی بسیار پر رنگ بوده تا جایی که به حس برتر معروف است.
وی افزود: در گذشته که رسانه‌های تصویری به قوت امروز نبود کودکان پای قصه پدر بزرگ‌ها و مادر بزرگ‌ها می‌نشستند اما با گسترش رسانه‌های تصویری توجه همه افراد خانواده به خصوص کودکان به این برنامه‌ها جلب شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


کارشناس ارشد روان شناسی تربیتی بیان کرد: تصاویر رنگارنگ و جذاب تلویزیون، کودکان و حتی بزرگسالان را مجذوب خود کرد تا آن‌ها دست از کوچه و خیابان بشویند و به صفحه کوچک تلویزیون چشم بدوزند.
حسینی فر ادامه داد: برنامه کودک در دنیای تصویر و رسانه چنان جایگاه قدرتمندی پیدا کرد که بخش عمده‌ای از سرگرمی بزرگسالان را نیز تشکیل داد.
وی با بیان اینکه تصاویر جذاب، موسیقی‌های جالب و محتوای مفرح و هیجان انگیز دلایل عمده جلب توجه کودکان به رسانه‌های تصویری است، تصریح کرد: برنامه‌های کودک را می‌توان به سه دسته کارتون‌ها و انیمیشن‌ها، نمایش‌های عروسکی و برنامه‌های اجرایی تقسیم کرد.

انیمیشن‌ها و تاثیر آن بر دنیای کودکان
مدیر اتاق قصه، خانه بازی و ریاضی بیرجند ادامه داد: البته امروز در تلویزیون داخلی برنامه‌های مجری محور در ساختار مجری یا مجری و عروسک پر رنگ تر شده، هر چند در کنار آن سی دی‌های کارتون خارجی نیز در خانواده‌ها بسیار مورد استقبال قرار گرفته است.
حسینی فر با بیان اینکه البته بین برنامه‌های کودک حال و گذشته نیز تفاوت چشمگیری وجود دارد، افزود: برنامه‌های کودک قدیم بیشتر روی روابط اجتماعی و مهارت‌های ارتباطی تاکید داشتند.
وی اظهار کرد: امروز برنامه‌هایی با رویکرد قهرمان محور همراه با تخیل خیلی زیاد و هیجان بالا با ریتم تند داستانی جذابیت زیادی برای کودکان دارند چرا که کودکان تفکر رئال ندارند و خیال پردازی بالایی دارند و با این داستان‌ها ارتباط قوی تری برقرار می‌کنند.
مدیر اتاق قصه، خانه بازی و ریاضی بیرجند ادامه داد: از طرفی همزاد پنداری با قهرمان‌هایی هیجان انگیز به خصوص برای کودکان پسر بسیار شیرین است و همه این عوامل سبب می‌شود که کارتون‌های خارجی امروز برای کودکان امروز جاذبه بیشتری داشته باشد و این مساله قدری نگران کننده است.
حسینی فر تصریح کرد: کارتون‌ها و برنامه‌های مناسب می‌توانند تاثیر بسیار خوبی بر مهارت‌های ارتباطی کودکان داشته باشند اما با وجود این مزایا نباید از پیامدهای منفی برنامه‌های نامطلوب غافل ماند.
وی ادامه داد: نفوذ فرهنگ بیگانه در برنامه‌های خارجی، چاقی مفرط در اثر بی تحرکی، پرخاشگری، ترس و شب اداری با تماشای انیمیشن‌های خشن از معایب برنامه های نامطلوب هستند.
کارشناس ارشد روان شناسی تربیتی بیان کرد: خلاقیت کودکان با شنیدن قصه‌ها تقویت می‌شود چرا که تصاویر مربوط به قصه را در ذهن خود خلق می‌کنند اما تماشای برنامه‌های کودک تصویر آماده را در ذهن کودکان ایجاد می‌کند لذا تماشای بیش از حد این برنامه‌ها مانع رشد خلاقیت کودکان می‌شود.

ضرورت تولید انیمیشن‌های متناسب با فرهنگ ایرانی - اسلامی
حسینی فر ادامه داد: برای باز داشتن کودکان از تماشای کارتون‌ها و برنامه‌های نامطلوب باید به دنبال راهکارهای کاربردی باشیم چرا که نه تنها کارتون‌ها و انیمیشن‌های نامطلوب بلکه هیچ چیزی را که برای کودکان جذاب باشد نمی‌توان و نباید به زور از کودکان بگیریم که در این صورت کودکان برای داشتن آن حریص تر می‌شوند.
وی با اشاره به اینکه اگر تمایل داریم کودکان کارتون‌های نامطلوب را تماشا نکنند باید حتما جایگزین آن را برای کودکان تهیه کنیم، افزود: ساختن انیمیشن‌های داخلی متناسب با فرهنگی بومی که تصاویر، رنگ‌ها و موسیقی‌های جالب داشته باشد از جمله راهکارهای تربیت کودکان متناسب با فرهنگی ایرانی- اسلامی است.
مدیر اتاق قصه، خانه بازی و ریاضی بیرجند بیان کرد: این انیمیشن‌های داخلی باید با خیال پردازی کودکان همخوان بوده و طبق نیاز کودک امروز قهرمان محور باشد تا بتوان گام موثری در راستاتی تربیت درست کودک برداشت.
حسینی فر یادآور شد: داستان‌های کهن از جمله شاهنامه پتانسیل خوبی برای ساخت این برنامه‌ها دارد که باید به شیوه‌ای جذاب و مورد پسند کودکان ارائه شود.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا خراسان جنوبی اجتماعی تربیت کودک قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۱۴۶۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امام جمعه خرم آباد : مانتوی بدون دکمه و پیراهن‌ کوتاه در بازار دیده می‌شود 

به گزارش صدای ایران از ایسنا،سید احمدرضا شاهرخی در خطبه‌های نماز جمعه امروز خرم‌آباد گفت: مشاهده می‌کنیم بخش‌هایی از زنان و دختران در کشور‌های غربی از انحطاط و نابودی پایه‌های خانواده خسته شده و به حجاب و عفاف روی آورده‌اند و در چنین وضعیتی باید هوشیار بود که دستگاه‌های متولی فرهنگی باید هوشیارانه تصمیم بگیرند و اقدام کنند و از هر گونه اقدامی که ابتذال فرهنگی را به همراه دارد، جلوگیری نمایند.

نماینده ولی فقیه در لرستان تصریح کرد: در آن طرف مرز‌ها بوی خوش حجاب و عفاف را می‌بینیم که از درون کشور ما صادر شده است، در اجرای اصل ۱۲۳ قانون اساسی قانون ساماندهی مُد و لباس به تصویب رسیده که در راستای تقویت فرهنگ ایرانی و اسلامی و پرهیز از الگو‌های بیگانه، وظایفی بر عهده کمیته‌ها قرار داده شده است.

حجت‌الاسلام شاهرخی بیان کرد: این قانون بر برخی از وزارتخانه مانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، صنعت، معدن و تجارت، آموزش و پرورش، علوم، صدا و سیما وظایفی را تعریف کرده و نمایندگانی از صنوفی که لباس تولید می‌کنند در این کمیته هستند ولی بازهم امروز لباس‌های غیر مرتبط با فرهنگ ایرانی و اسلامی در بازار مشاهده می‌کنیم.

وی یادآورشد: مانتو‌های بدون دکمه و پیراهن‌های کوتاه در بازار دیده می‌شود به طوری که پیدا کردن لباس‌هایی که با فرهنگ ما مرتبط باشد، سخت است و لازم است تدابیری اتخاذ شود که از توزیع لباس‌های غیرمرتبط با فرهنگ ایرانی اسلامی جلوگیری شود.

وی با بیان اینکه آینده امیدبخش است، گفت: امروز می‌بینیم که پرچم نظام جمهوری اسلامی ایران و تصویر رهبر معظم انقلاب اسلامی را بر دیوار کنگره آمریکا نصب کردند، فراز و نشیب دیده می‌شود ولی آینده در کشور ما روشن است.

امام جمعه خرم‌آباد گفت: در این استان کارگاه‌های متوسط و کوچک وجود دارد که محصولات صنعتی، دامی و باغی دارند و تولید و اشتغال در این مکان‌ها زنده و پویا است، برخی صنایع تعطیل شده داریم که دنبال می‌شود ولی کارگاه‌هایی وجود دارند که تولید دارو و محصولات شوینده دارند و محصولات متنوع دیگری را تولید می‌کنندبنابراین به آینده امید داریم.

حجت‌الاسلام شاهرخی با اشاره به اجرای طرح «سودای بندگی» افزود: در طول سال‌ها مسئولان آموزش و پرورش در نماز جمعه شرکت کردند و دانش‌آموزان را با آداب حضور در این نماز سیاسی، عبادی و فرهنگی آشنا کردند.

وی با اشاره به دور دوم انتخابات در خرم‌آباد و چگنی گفت: اردیبهشت این انتخابات برگزار خواهد شد که اهمیت مشارکت به قوت خود باقیست و شرکت در انتخابات یک حق و تکلیف است، لذا مسئولان برگزار کننده انتخابات هم دقت لازم را در برگزاری انتخابات که یک انتخابات سالم برگزار شود، داشته باشند.


دیگر خبرها

  • حجاج ایرانی باید پرچمدار فرهنگ ایران اسلامی باشند
  • امام جمعه خرم آباد : مانتوی بدون دکمه و پیراهن‌ کوتاه در بازار دیده می‌شود 
  • انتقاد از فروش لباس‌های غیرمأنوس با فرهنگ ایرانی در بازار
  • مفاهیم جان‌بخش اسلامی از مرزها بیرون رفته است
  • شورای اسلامی و شهرداری شیراز به فرهنگ و ورزش توجه ویژه‌ای دارند
  • ایمانی پور به ارمنستان سفر کرد
  • میدان‌داری شرکت‌های ایرانی در میدان‌های نفت و گاز غرب کارون
  • ۱۰ انیمیشن کوتاه ایرانی در جشنواره روسی
  • ۱۰ انیمشن کوتاه ایرانی در جشنواره روسی
  • ضرورت تدوین کلان روندها برای طراحی آینده متناسب با زیست بوم ایران