Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد جهانگیری، معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی در گفت‌وگو با ایکنا، با اشاره به جایگاه اخلاق نظام پزشکی در حرفه پزشکی و خدمت به بیماران اظهار کرد: موضوع اخلاق پزشکی و اخلاق حرفه‌ای جایگاه والایی دارد و نمی‌توان آن را فقط به عنوان درس آموزشی نگاه کرد. اینکه ما بخواهیم صرفا با دو واحد و بر اساس یکسری مباحث سطحی به آن نگاه کنیم در حق آن اجحاف کرده‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  وی افزود: رکن رکین هر جامعه‌ای رعایت اصول اخلاقی و مبانی تعالی است ما همه تحصیل می‌کنیم که به تعالی برسیم و قرار نیست به مباحث فعلی و مادیات نگاه کنیم، بر همین اساس جامعه پزشکی نیز برای رسیدن به تعالی ملزم به رعایت این رکن جامعه هستند.
جهانگیری عنوان کرد: اساتید ما باید در کنار آموزش علم پزشکی، مباحث اخلاقی را هم بیان کنند و این موضوع از زمره درس‌هایی است که باید دانشجو بداند و یاد بگیرد چگونه حقوق و کرامت انسانی بیمار را رعایت کند.
وی یادآور شد: به خاطر برخی از مسائل ممکن است مباحث اخلاقی در میان جامعه پزشکی کم رنگ‌تر شده باشد، این مسأله متأثر از کل اجتماع ما است؛ پزشکان هم جدای از این جامعه نیستند جوانی که امروز کنکور پزشکی می‌دهد و در دانشگاه علوم پزشکی قبول می‌شود از این جامعه آمده و قرار است پزشک شود.
جهانگیری تأکید کرد: به هر روی در جامعه پزشکی ما مکلف هستیم در بازآموزی‌ها و در رفتار‌ها و حوزه انتظامی کد‌های اخلاقی را داشته باشیم، نظام پزشکی در سال گذشته راهنمای کد‌های بالینی را در شورای عالی نظام پزشکی دوباره مورد بازآفرینی قرار داده و آن را به صورت آزمایشی در اختیار نظام‌پزشکی استان‌ها داد امیدواریم این کد‌ها امسال نهایی شده این امسال نهایی شده و اجرا شوند.
وی افزود: ما در روش‌ها و مجوز‌های طبابت نیز به این نکته تأکید می‌کنیم، اخلاق پزشکی یکی از نکات اصلی کشور ما است و باید به آن بیشتر بپردازیم، رسانه‌ها مردم و خود جامعه پزشکی باید به گسترش آن کمک کنند.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا محمد جهانگیری اخلاق پزشکی کدهای اخلاقی نظام پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۱۵۰۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هر کدملی یک مراقب سلامت دارد/پوشش ۵۵ میلیون نفری پزشک خانواده

طرح پزشک خانواده با پوشش جمعیتی ۵۵ میلیون نفر در کشور یکی از دستاوردهای بزرگ نظام سلامت و گام اساسی برای دسترسی به تامین عدالت بهداشتی و سلامتی جامعه در دولت سیزدهم است.

پزشک خانواده عنوان طرحی است که یک خانواده به طور مستقیم تحت پوشش تیم پزشکی قرار می‌گیرد؛ یعنی این گروه پزشکی علاوه بر اقدامات درمانی مربوط به یک خانواده، اقدامات مربوط به بهداشت جسمی، جنسی و روانی افراد را نیز تحت نظر قرار داده و مشاوره‌هایی در این خصوص به افراد می‌دهند.

پزشکان خانواده با صلاح دید خود می‌توانند افراد را به پزشکان متخصص ارجاع دهند تا در صورتی که نیاز به معاینات بیشتر دارند توسط آنها انجام شود.

این طرح با محوریت نظام ارجاع بیماران، پس از سال‌ها انتظار و طی شدن دوره طولانی اجرای آزمایشی در استان‌های فارس و مازندران، از دی سال گذشته به صورت آزمایشی اجرا و از اردیبهشت امسال به‌طور گسترده در سایر شهرها عملیاتی شد.در این طرح، مردم برای دریافت خدمات سلامت از یک مسیر تعریف شده و تحت نظر یک تیم مشخص اقدام می‌کنند و از حمایت‌های دولتی برخوردار می‌شوند.

تمام خانواده‌هایی که تحت طرح پزشک خانواده قرار می‌گیرند، ارجاع آنها به متخصصان بالینی هدفمندتر می‌شود؛ به گونه‌ای که ارجاع‌های بیهوده به پزشکان کاسته می‌شود که خود کاهش مراجعات حضوری در کلینیک‌ها را به دنبال دارد.

مزیت این طرح آن است که هزینه‌های تشخیصی و میزان بستری‌ها به طور چشمگیری کاهش یافته و دریافت پول توسط پزشکان هم هدفمندتر می‌شود؛ از سوی دیگر بعضی از بیمه‌ها هزینه‌های زیادی از مردم بابت ارائه خدمات درمانی به آنها می‌گرفتند که اجرای این طرح باعث شد این هزینه‌های اضافی نیز کاهش یابد یا حذف شود.

پوشش ۵۵ میلیون نفری پزشک خانواده

حسین فرشیدی افزود: مراقبان سلامت در اجرای برنامه کشوری پزشکی خانواده از نقش مهمی برخورد هستند. سوابق درخشان نظام شبکه در سلامت جامعه به ویژه در مناطق روستایی موید جایگاه تاثیرگذار مراقبان و بهورزان در اجرای برنامه های حوزه سلامت است.

وی با اشاره به شیوه نامه جدید برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع اظهارداشت: پایگاه پزشکی خانواده تجمیعی متشکل از ۴ تا ۶ مراقب سلامت و ۲ تا ۳ پزشک برای پوشش ۶ تا ۹ هزار نفر جمعیت، پایگاه پزشکی خانواده منفرد متشکل از دو مراقب سلامت و یک پزشک برای پوشش ۳ هزار نفر جمعیت و پایگاه سلامت متشکل از ۴ تا ۶ مراقب سلامت در مناطقی که موفق به جذب پزشک نشده‌اند برای پوشش ۶ تا ۹ هزار نفر جمعیت، است.

فرشیدی تصریح کرد: سال گذشته ۲۷ میلیون ایرانی در قالب برنامه پزشکی خانواده تحت پوشش مراقب سلامت قرار گرفتند و امسال پیش بینی می شود این رقم به ۵۵ میلیون نفر افزایش یابد.

به گفته معاون وزیر بهداشت، برنامه پزشکی خانواده تعهد دولت است و از دستاوردهای بزرگ نظام سلامت بوده که با ارائه بسته‌های خدمتی به ویژه با نیازهای مادران باعث ارتقا سلامت و کاهش مرگ و میر مادران و نوزادان در کشور شده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • مزیت اصلاح‌طلبان رو به اضمحلال؛ بالشتک ضربه‌گیر بین جامعه و حکومت از میان رفته
  • آزمون میان دوره پیش کارورزی ۱۷ خرداد ماه برگزار می شود
  • تاثیر اساتید در جامعه باید مثبت و مشهود باشد
  • آزمون میان دوره پیش کارورزی پزشکی ۱۷ خردادماه برگزار می‌شود
  • معلم، عنصری تاثیرگذار در تربیت دینی و اخلاقی دانش آموزان است
  • زیرآب زنی با نهی از منکر فرق دارد ‍!
  • هر کدملی یک مراقب سلامت دارد/پوشش ۵۵ میلیون نفری پزشک خانواده
  • یک مراقب سلامت برای هر کد ملی
  • نظام درمانی را به کجا می‌برند؟
  • رئیس کل سازمان نظام پزشکی عنوان کرد؛ اهمیت جایگاه مامایی در خروج از سیاه چاله جمعیتی