Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-03-29@09:35:12 GMT

9 گونه جانوری گچساران در معرض تهدید است

تاریخ انتشار: ۴ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۳۱۶۵۴۷

9 گونه جانوری گچساران در معرض تهدید است

گچساران- ایرنا - رئیس اداره حفاظت محیط زیست گچساران گفت: بر اثر خشکسالی و نبود غذا در دامنه کوه‌ها 9 گونه جانوری در مناطق حفاظت شده این شهرستان در معرض تهدید شکارچیان محلی است.

ولی رمضانی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این گونه‌های جانوری شامل پلنگ، خرس قهوه‌ای، سیاه گوش، کارکال، سمور، گرگ، کفتار و قوچ و میش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی بیان کرد: همچنین چهار گونه پرندگان مناطق حفاظت شده این شهرستان شامل کبک دری، بحری، لیل، شاه بو در معرض تهدید محلی است.
رمضانی با بیان این که خشکسالی منطقه حفاظت شده شهرستان را تهدید می‌کند، گفت: تداوم خشکسالی در گچساران نه تنها در تعداد جمعیت بلکه در رشد حیات وحش تأثیر منفی گذاشته و تداوم آن گونه‌های جانوری و پرندگان منطقه را تهدید می‌کند.
وی با بیان اینکه برخی از گونه‌های جانوری برای تهیه غذا به روستاهای دامنه کوه‌ها هجوم می‌برند گفت: روستاییان برای جلوگیری از خسارت احتمالی حیات وحش به مراتع و باغ‌ها نسبت به حصارکشی باغ‌ها و مراتع خود اقدام کنند.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست گچساران گفت: گونه جانوری قوچ و میش به دلیل شکار بی رویه و خشکسالی چند سال گذشته در منطقه آزاد شهرستان گچساران در معرض تهدید شکارچیان محلی است.
وی بیان کرد: این گونه جانوری بیشتر در منطقه آزاد این شهرستان از جمله ماهور بی بی حکیمه و دلوار کاظم، کوه هوش و ماهور بابا کلان است.
رمضانی افزود: به دلیل خشکسالی و خشک شدن نیمی از چشمه‌های مناطق آزاد این گونه جانوری برای تهیه آب به حاشیه روستاها هجوم می‌برند که در معرض دید شکارچیان قرار می‌گیرد.
وی گفت: تولید علوفه امسال به دلیل دلیل کمبود نزولات آسمانی در مناطق آزاد این شهرستان 80 درصد کاهش داشته است.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست گچساران افزود: کوه خامی با مساحت بیش از 25 هزار هکتار، کوه سرخ با 32 هزار هکتار و کوه دیل با 10 هزار هکتار مساحت از جمله مناطق حفاظت شده این شهرستان محسوب می‌شوند.
وی ابراز کرد: امسال پنج قبضه اسلحه شکاری از شکارچیان متخلف در این شهرستان کشف و ضبط شد.
رمضانی اظهار داشت: شکارچیان متخلف در زیستگاه حیات وحش گچساران در حال تیراندازی و شکار بودند که با اقدام سریع مأموران اداره حفاظت محیط زیست این شهرستان دستگیر شدند.
وی بیان کرد: این تعداد سلاح کشف شده از شکارچیان شهرستان گچساران شکاری بوده است.
رمضانی اظهار داشت: پنج متخلف زیست محیطی نیز در شهرستان گچساران دستگیر و 14 میلیون و 800 هزار ریال جریمه نقدی شدند.
بیش از 80 حلقه چشمه در مناطق حفاظت شده شهرستان وجود دارد که 50 درصد از آنها پی خشکسالی‌های چند سال اخیر به شدت کم آب یا خشک شده است.
برای آبرسانی به مناطق حفاظت شده این شهرستان یک دستگاه تراکتور سیار تأمین شده که روزانه یکهزارو 500 لیتر آب در آبشخورهای این مناطق توزیع می‌شود.
2082/6110

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي گونه هاي جانوري مناطق حفاظت شده گچساران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۱۶۵۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت سیلاب به جاده‌های عشایری گچساران

استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: جاده‌های عشایری شهرستان گچساران در بارش‌های سیل آسای اخیر دچار خسارت شدند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از دوگنبدان، سید علی احمدزاده در بازدید از راه‌های عشایری شهرستان گچساران، اظهار داشت: بارش‌های سیل‌آسا خسارت زیادی به بخش‌های مختلف در استان وارد کرد اما خوشبختانه تلفات جانی نداشتیم.

وی با بیان اینکه سیلاب به بخش کشاورزی استان و همچنین راه‌ها خسارت وارد کرد، عنوان کرد: در حال برآورد دقیق خسارت وارد شده به استان هستیم.

احمدزاده با بیان اینکه جاده‌های عشایری در سیلاب خسارت زیادی دیدند، افزود: بیشترین آسیب به مسیر تردد عشایر و پل‌ها در مناطق دریلا، باباکلان، آبگندی، چهار تنگ، هلیگان، کوه گود گل، خشاب، کمر زرد، تنگ دالین، گچ عوض، گچ ترابعلی و سدخاکی واقع شده بودند.

وی خاطرنشان کرد: یک هزار و 100 کیلومتر راه عشایری در شهرستان گچساران وجود دارد که 60 درصد آن در بارش سیل آسای گذشته دچار خسارات شده و عبور و مرور را برای کشاورزان با مشکل مواجه کرده است که نیاز به بازگشایی دارند.

احمدزاده بیان کرد: بیش از 5 هزار کیلومتر راه عشایری در استان وجود دارد که دولت تلاش می‌کند تا در همین دوره با اختصاص اعتبارات مناسب بخش زیادی از این راه بهسازی و ایمن سازی شود.

وی به سیاست‌های دولت سیزدهم در حمایت و رفع مشکلات جامعه عشایری اشاره و عنوان کرد: در اقدامی بی سابقه دو هزار و 500 میلیارد ریال از اعتبارات سفر دور دوم دولت به استان و یک هزار و 600 میلیارد ریال هم از اعتبارات متمرکز سازمان امور عشایر کشور برای ایجاد زیرساخت‌ها در حوزه‌های مخالف عشایر استان اختصاص یافت.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد افزود: از سهم آلایندگی نفت 80 میلیارد ریال برای ابنیه راه‌های عشایری در شهرستان گچساران اختصاص یافت.

احمدزاده با اشاره به اینکه عشایر مشکلاتی اعم از راه، عدم آنتن دهی تلفن همراه و تامین آب شرب در فصول کم بارش داشتند، گفت: تلاش می‌شود تا مشکلات مردم با همکاری دستگاه‌های مربوطه برطرف شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • وجود ۲۲ سایت زیستگاه گونه‌های مختلف جانوری و پرندگان در پشت سد‌ها و رودخانه‌ها
  • خسارت سیلاب به جاده‌های عشایری گچساران
  • مشاهده یک خرس قهوه‌ای در منطقه حفاظت شده «اشترانکوه»
  • (ویدئو) مشاهده یک خرس قهوه‌ای در منطقه حفاظت‌شده اشترانکوه
  • فصل بهار فصل رویش و زایش گونه‌های گیاهی و جانوری است
  • ثبت تصویر خرس قهوه‌ای در اشترانکوه لرستان + فیلم
  • ثبت تصویر خرس قهوه‌ای در اشترانکوه لرستان
  • نمایش تنوع اکوسیستمی لرستان در موزه تاریخ طبیعی + فیلم
  • ثبت تصویر خرس قهوه‌ای در اشترانکوه + فیلم
  • ثبت تصویر خرس قهوه‌ای در منطقه حفاظت شده اشترانکوه