Web Analytics Made Easy - Statcounter

به‌منظور آشنایی با توانمندی‌ها و نیازسنجی‌های تحقیقاتی در حوزه‌های کشاورزی شهرستان کلات، رئیس و معاونین دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد از این شهرستان بازدید کردند.

به گزارش دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی دانشگاه فردوسی مشهد، به‌منظور آشنایی با توانمندی‌ها و نیازسنجی‌های تحقیقاتی و مشاوره‌های علمی در حوزه‌های کشاورزی، دامپروری و آبزی‌پروری شهرستان کلات، هیئتی مرکب از رئیس، معاون آموزشی و فرهنگی دانشکده کشاورزی همچنین رئیس پژوهشکده علوم گیاهی دانشگاه فردوسی مشهد از این شهرستان بازدید کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این هیئت سپس در جلسه‌ای که در محل مدیریت جهاد کشاورزی و با حضور مدیریت و کارشناسان کشاورزی منطقه برگزار شد، به بررسی وضعیت کشاورزی منطقه، پتانسیل‌ها و توانمندی‌ها، مشکلات و چالش‌های موجود و پیش روی منطقه به‌ویژه در شرایط خشک‌سالی پرداختند.

احمد نظامی، رئیس دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد در این جلسه، ضمن اعلام آمادگی دانشکده کشاورزی جهت بررسی علمی و بهبود وضعیت کشاورزی منطقه کلات در حوزه‌های مختلف، به بیان دیدگاه‌های تخصصی و راهکار‌های برون‌رفت از شرایط اقلیمی پیش‌آمده پرداخت. حفاظت از ذخایر ژنتیکی ارزشمند و منحصربه‌فرد منطقه، کشت‌های جایگزین، توجه به آبزی و دام‌پروری علمی و حفاظت و افزایش بهره‌وری از منابع آبی و بالفعل شهرستان از مهم‌ترین پیشنهاد‌های وی بود.

از دیگر برنامه‌های این هیئت بازدید میدانی از طرح‌های در دست اجرای مدیریت جهاد کشاورزی، اراضی کشاورزی دیم، مزارع برنج، باغات، منابع آبی و استخر‌های پرورش ماهی بود که بازدیدکنندگان از نزدیک در جریان توانمندی‌ها و چالش‌های موجود قرار گرفتند.

شایان‌ذکر است، کلات نادری به‌عنوان یکی از مهم‌ترین کانون‌های مهم تولید محصولات ارگانیک در کشور است و حدود ۳۸۰۰۰ هکتار سطح زیر کشت محصولات زراعی و باغی آن است و بیش از ۸۰ درصد کشاورزی در این شهرستان متکی به دیم‌کاری است. عمده محصولات دیم آن شامل گندم (۱۷۰۰۰ هکتار)، جو (۱۵۰۰ هکتار)، کنجد (۶۰۰۰ هکتار) و نخود دیم (۷۰۰ هکتار) هست که در کنار محصولات آبی ازجمله گندم (۱۴۰۰ هکتار) جو (۱۴۰۰ هکتار) پنبه (۱۸۰ هکتار) باغات گردو (۸۰۰ هکتار) و سیب (۸۰۰ هکتار) نقش مهمی را در اقتصاد و معیشت منطقه بر عهده دارد.

در سال‌های اخیر کشت گیاهان دارویی دیم بخصوص بالنگو در سطحی حدود ۲۰۰۰ هکتار در این شهرستان رواج یافته است و این شهرستان را به‌عنوان قطب تولید این گیاه دارویی ارزشمند در کشور مطرح کرده است. وجود ۵ رودخانه دائمی و مرزی و درمجموع با دبی بیش از ۲۰۰۰ لیتر در ثانیه در این شهرستان از دیگر پتانسیل‌ها و مزیت‌های منحصربه‌فرد منطقه در سطح استان است که باهمت و پیگیری مسئولین اجرایی برای جلوگیری از هدر رفت آب‌های مرزی و تأمین بخشی از آب شرب منطقه و در آینده کلان‌شهر مشهد بر روی سه رودخانه منطقه سه سد بزرگ احداث‌شده است.   وجود منابع آبی مذکور امکان کشت محصولات آبی ازجمله جالیز، باغات میوه و به‌ویژه برنج را در آن فراهم کرده است. کشت برنج با سطح زیر کشت ۱۴۰۰ هکتار در کلات نادری سابقه‌ای ۳۰۰ ساله دارد و به لحاظ مرغوبیت به‌عنوان یکی از باکیفیت‌ترین برنج‌های دنیا طبقه‌بندی می‌شود.   وجود استخر‌های پرورش ماهی سردابی با متوسط تولید ۶۷۰ تن در سال و کلنی‌های زنبورعسل با بیش از ۲۰۰۰ کلنی از فعالیت‌های عمده در حوزه آبزی‌پروری و تولید عسل ارگانیک به شمار می‌روند. شایان‌ذکر است که این شهرستان در آبزی‌پروری رتبه دوم را در تولید ماهی‌های سردابی و رتبه اول را در تولید نوزاد ماهی در استان‌های خراسان بزرگ را به خود اختصاص داده است.   در این سفر یک‌روزه از استخر پرورش آقای ایراندوست که یکی از کارآفرینان موفق شهرستان در این خصوص است دیدن شد و هیئت از نزدیک در جریان پتانسیل‌ها و چالش‌های این صنعت در منطقه قرار گرفت. این شهرستان درزمینهٔ دامپروری نیز یکی از قطب‌های مهم استان خراسان بزرگ به شمار می‌رود و در حال حاضر به‌رغم ریزش آمار مربوط به دام به دلیل خشک‌سالی‌های پی‌درپی ۵۳۰۰ دام سنگین و ۴۰۰۰۰۰ دام سبک در منطقه وجود دارد.

جنگل‌های طبیعی پسته به وسعت ۱۰۰۰۰ هکتار، زرشک وحشی ۵۰۰۰ هکتار، زالزالک و انجیر وحشی با سطحی حدود ۲۰۰۰ هکتار و منطقه حفاظت‌شده جنگل‌های ارس هزار مسجد به وسعت بیش از ۳۰۰۰۰ هکتار از جاذبه‌های منحصربه‌فرد منطقه در سطح دنیا می‌باشند که هیئت اعزامی دانشگاه فردوسی مشهد ضمن کسب اطلاعات لازم در جریان کم و کیف آن‌ها قرار گرفت.

نظامی و هیئت همراه در پایان این سفر از مناطقی با پتانسیل ویژه اگروتوریسم و اکو توریسم منطقه بازدید و ضمن آشنایی با آن‌ها بر توانمندی‌های موجود در دانشکده کشاورزی و پژوهشکده علوم گیاهی دانشگاه فردوسی مشهد در جهت مشارکت در حل چالش‌های پیش روی منطقه تأکید و اعلام آمادگی کردند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: مشهد خراسان رضوی دانشگاه فردوسی دانشکده کشاورزی جهاد کشاورزی معاون آموزشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۱۶۸۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی زیرکشت دارد/وجود ۳۶۰ گونه گیاه دارویی

محمد مهدی برومندی در همایش بزرگداشت هفته گردشگری میمند با بیان اینکه مشکلات منطقه میمند در دست بررسی قرار خواهد گرفت، گفت: طی جلسات آتی مشکلات این منطقه بررسی می‌شود.

او افزود: بخش کشاورزی امروز در نوک جنگ اقتصادی قرار دارد و اهداف دشمن سفر‌ها های مردم است همچنین کشاورزان سخت کوش ما غذای سالانه کشور را تامین می‌کنند همچنین بیش از ۶ میلیارد دلار درآمد حاصل از صادرات است.

برومندی با بیان اینکه استان فارس از لحاظ کشاورزی جایگاه ویژه‌ای در کشور دارد و در این بخش بهای سنگینی را داده است، ادامه داد: ۱۲ درصد غذای کشور توسط استان فارس تامین می‌شود و ۳۶۰ هزار هکتار باغ و ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تن محصول باغبانی، فارس را در رتبه اول باغبانی ایران قرار داده است که فرصت‌های بسیاری را به همراه دارد.

معاون امور باغی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکخ همه باید با تعامل در حل مشکلات سهیم باشند، خاطرنشان کرد: در حوزه باغبانی ۲۶ میلیون تن محصول تولید می‌شود و سهم گیاهان دارویی نیز قابل توجه است. 

بنابه گفته این مقام مسئول، ۵۰۰ هزار تن گیاهان دارویی سالیانه از مزارع کشورمان برداشت می‌شود و ۳۰ هزار هکتار زیر کشت گل محمدی بوده که ۸ هزار و ۵۰۰ هکتار آن در فارس است و در میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی داریم که محصول بسیار ارزشمندی است.

او تاکید کرد: امروز گردش مالی دنیا ۱۵۰ میلیارد دلار در زمینه گیاهان دارویی است که سهم کشور ما در این گردش مالی کمتر از ۱ میلیارد دلار است که نشان می‌دهد باید به یک کشاورزی مدرن برسیم.

برومندی با بیان اینکه گیاهان دارویی پایه مواد غذایی، دارویی و بهداشتی قرار می‌گیرد، گفت: ۲ هزار و ۳۰۰ گونه گیاه دارویی در ایران وجود دارد که فرصتی بسیار مغتنم است و ۳۶۰ گونه گیاه دارویی منطقه میمند دارد که می‌تواند هر کدام پایه دارو باشد.

معاون امور باغی وزارت جهاد کشاورزی برنامه‌های این وزارت خانه را مورد توجه قرار داد و بیان کرد: در وزارت خانه جهاد کشاورزی به سمتی می‌رویم که از مدرن‌ترین روش‌ها در اسانس گیری استفاده کنیم و ابر پروژه‌ای تعریف کردیم که عصاره بل کیفیت لازم را برای عطر تولید کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • ایجاد دانشکده‌ ویژه مادران در واحدهای دانشگاه‌ آزاد
  • ایجاد دانشکده‌های ویژه مادران در همه واحدهای دانشگاه‌ آزاد
  • برگزاری اولین دوره مسابقات کشوری علمی پژوهشی مفتاح کاپ در دانشگاه فردوسی مشهد
  • احداث ۱۳ مجتمع دامپروری در چهارمحال و بختیاری
  • ۳۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان کاشمر سند دار شد 
  • آمادگی دانشگاه فردوسی برای پذیرش دانشجویان آمریکایی + عکس
  • خیّران سلامت یک میلیارد ریال به حوزه سلامت شهرستان کاشمر کمک کردند
  • بازدید معاون اجرایی رئیس‌جمهور از طرح آبرسانی به شهرستان بهمئی
  • احداث استخر ذخیره آب کشاورزی شهرستان آوج
  • میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی زیرکشت دارد/وجود ۳۶۰ گونه گیاه دارویی