Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدال نقره دهمین المپیاد دانشجویی دانشجویان علوم پزشکی کشور گفت: قوانین ما در حوزه سلامت از کیفیت و کمیت خوبی برخوردار است، اما مجریان تا زمانی که خود را ملزم به‌اجرای قانون نکنند، مشکلات کشور باقی می‌مانند. به گزارش دانشگاه خبرگزاری دانشجو، المپیاد دانشجویی علوم پزشکی هرساله در کشور با حضور تعداد زیادی از دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور در ۶ حیطه استدلال بالینی، آموزش پزشکی، فلسفه پزشکی، کارآفرینی، مدیریت نظام سلامت و تفکر علمی در علوم پایه برگزار می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی با هدف ایجاد انگیزه، کسب توانمندی‌های مدیریتی در دانشجویان رشته‌های مختلف ارائه‌دهنده خدمات سلامت، تقویت مهارت‌های استدلال و حل مساله در آنان و ترویج فرهنگ کارگروهی در یک محیط شاد و هیجان‌انگیز رقابتی در ایران طراحی شد.

مدیریت نظام سلامت یکی از حیطه‌های این المپیاد بوده که به‌عنوان مهارت‌ها و وظایف اصلی ارائه‌دهندگان خدمات سلامت معرفی شده و آماده ساختن دانشجویان به‌عنوان مدیران اجرایی توانمند با قابلیت برای کار در نظام پویای سلامت ضروری است و نیاز به‌آموزش دانشجویان رشته‌های مختلف علوم پزشکی در این خصوص وجود دارد.

علیرضا پیوندی دانشجوی سال ۵ رشته پزشکی و معاون علمی بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد است که موفق به‌ کسب مدال نقره دهمین المپیاد دانشجویی دانشجویان علوم پزشکی کشور در حیطه مدیریت نظام سلامت شد که در اینخصوص با او به‌گفتگو نشستیم.

دانشجو: کسب رتبه برتر در المپیاد دانشجویی علوم پزشکی چه‌امتیازاتی دارد؟
امتیازات المپیاد دانشجویی علوم پزشکی، بسته به‌رتبه هر نفر تفاوت دارد که عضویت در بنیاد ملی نخبگان و استعداد‌های درخشان، گرنت‌های پژوهشی و امکان تحصیل همزمان در رشته‌های دیگر از امتیازات مدال آورندگان این المپیاد می‌تواند باشد، اما متاسفانه اطلاع‌رسانی‌های دبیرخانه المپیاد در این زمینه کاملا شفاف و دقیق نبوده است.

دانشجو: در صحبت‌های خود به‌عدم اطلاع‌رسانی دقیق و شفاف دبیرخانه المپیاد اشاره کردید، چرا این اطلاع‌رسانی‌ها انجام نشده است؟
در روند برگزاری آزمون ایراداتی وجود داشت که نسبت به‌آن نقد دارم، اما باید امتیازات هر رده برگزیدگان المپیاد که رسما از طریق سایت اعلام می‌شود، به‌طور شفاف و دقیق که کاملا قابل استناد باشد، مشخص شود.

دانشجو: سطح رقابت این دوره از المپیاد دانشجویی علوم پزشکی و نحوه برگزاری و کیفیت علمی آن چگونه بود؟
سطح المپیاد در حیطه‌های مختلف آن متفاوت است، اما حیطه مدیریت باوجود کم و کاستی‌های قابل توجه آن سطح نسبتا خوبی دارد، در این دوره، راهنمایی کافی و شفاف درباره رویکرد المپیاد و نوع طرح سوال‌ها وجود نداشت و بسیاری از منابعی که در کسب رتبه برتر کمک می‌کرد، جزو منابع اعلام شده نبود.   همچنین برخی اشتباهات علمی، املایی، نگارشی و گنگ بودن صورت برخی سؤال‌ها خارج از انتظار بود، علاوه بر این برخی سوالات هم سطح بسیار ساده‌ای داشتند که اصلا امکان رقابت را ایجاد نمی‌کرد و در حد المپیاد نبود، با این وجود سؤالات تحلیلی و تشریحی جالبی نیز طراحی شده بود که افراد مطلع از نظام سلامت کشور و دارای قدرت تحلیل بهتر می‌توانستند به‌آن‌ها پاسخ دهند.

دانشجو: برای کسب رتبه برتر در این المپیاد چه‌میزان آمادگی داشتید و چه‌مقدار تلاش کردید؟
برای موفقیت در المپیاد از اواسط سال ۹۶ به‌ تدریج در این زمینه مطالعه داشتم و تلاش زیادی کردم تا به‌آمادگی لازم دست یافتم.

دانشجو: درباره نقش دانشگاه علوم پزشکی مشهد در موفقیت خود توضیح دهید؟ آیا از سوی دانشگاه با محدودیت‌های مواجه شدید؟
با وجود اینکه دانشگاه علوم پزشکی مشهد مسؤولیت قطب ۹ آمایشی که شهر‌های غیر مشهد را شامل می‌شود، برعهده دارد، اما برنامه خاصی در این زمینه نداشت و نمی‌توان گفت، محدودیت خاصی وجود داشته، اما هیچ برنامه‌ای برای المپیاد به‌جز پیگیری‌های دانشجویی و تامین حداقل‌ها از سوی دانشگاه وجود ندارد.

یکی از اساتید اقتصاد سلامت دانشگاه، دکتر مقری که شخص بسیار دلسوز و پرکار هستند، باوجود همه کوتاهی‌های دانشگاه، در کسب چهار مدال دانشجویان دانشکده پزشکی مشهد در حیطه مدیریت نقش اساسی داشتند، اما دانشگاه آنچنان که حق ایشان بوده، از او تقدیر نکرده است.

دانشجو: درباره مشکلات دانشجویان پزشکی در دانشکده پزشکی مشهد بگویید؟
دانشجویان پزشکی دانشکده در مقاطع مختلف علوم پایه، تخصص و فوق تخصص تحصیل می‌کنند که فقدان آموزش مبتنی بر نیاز جامعه یکی از مشکلات دانشجویان رشته پزشکی است، به‌این معنی که سیستم و جامعه از پزشک عمومی خواسته‌ای دارد که دانشجویان برای آن تربیت نمی‌شوند و بیشتر با بیمارانی سرو کار داریم که قرار نیست با آن‌ها زیاد مواجه شویم، همچنین نیاز مردم به‌پیشگیری و آموزش که بسیار اساسی است، در دوران تحصیل ما تقریبا به‌هیچ‌وجه مورد توجه قرار نمی‌گیرد.

توجه به‌آموزش مهارت‌های عملی موردنیاز پزشک بسیار ضعیف است، درحالی که پزشک باید از همه کادر درمان در این بخش مسلط‌تر باشد، آنچه ما بدان نیاز داریم، روش فکر کردن در مواجهه با بیماران است که از آن به "استدلال بالینی" یاد می‌شود و هنوز بخش عمده‌ای از آموزش و ارزیابی این نیاز را برآورده نمی‌کند.

به‌کارگرفتن دانشجویان به‌خصوص اینترن‌ها (کارورزان) به‌امور شبه اجرایی به‌نحوی که تا حد زیادی از کمیت و کیفیت آموزش آن‌ها کاسته می‌شود و همچنین پرداخت حدود ۶۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان برای اینترن یا زیر ۲ میلیون تومان برای دانشجویان تخصصی در مقایسه با اساتید، با وجود اینکه بار بسیاری از بیماران بر دوش دستیاران قرار دارد، غیرمنصفانه و ناعادلانه بوده و این بخشی از مشکلات دانشجویان پزشکی است، شاید تحول آموزش پزشکی و ارتقای کیفیت آن به‌نحوی که پاسخگوی نیاز جامعه باشد، اساسی‌ترین مسئله امروز ماست.

دانشجو: با توجه به اینکه شما از فعالان بسیج دانشجویی هستید و در کنار فعالیت‌های دانشجویی به‌تحصیل هم می‌پردازید، آیا این فعالیت‌ها مانع کسب موفقیت‌های علمی شما نشد؟ پیشنهاد شما برای سایر دانشجویان چیست؟
بدون برنامه‌ریزی دقیق، نمی‌توان هم درس خواند و هم در حوزه‌های دیگر فعال بود، در عین حال این فعالیت‌ها بهانه‌ای برای فهم ضرورت برنامه‌ریزی و مدیریت زمان بوده و قطعا فعالیت‌های مختلف دانشجویی برای حیات دانشگاه ضروری است، اما یقینا اصل بر پیشرفت علمی باید باشد.   بنده هم سعی کردم، تعادلی منطقی بین اصل درس و سایر فعالیت‌های علمی، قرآنی و هم چنین کار‌های باارزشی مانند اردو‌های جهادی برقرار کنم و نکته مهم این است که فعالیت‌های دانشجویی مبتنی بر فهم اولویت‌های دانشگاه و تاکید بر آن‌ها باشد، فعالیت‌هایی که به‌نیاز‌های مردم و مسائل اجتماعی توجه اساسی داشته و از کار‌های صرفا تبلیغاتی پرهیز کنند.

دانشجو: به‌عنوان فردی که در المپیاد مدیریت نظام سلامت حائز رتبه برتر شده‌اید، چه انتقادی به‌مدیریت نظام سلامت کشور دارید؟ و بهترین راه حلی که می‌توان برای رفع این نقص در پیش گرفت، چیست؟
در مطالعاتی که داشتم متوجه شدم، قوانین ما در حوزه سلامت از کیفیت و کمیت خوبی برخوردار است، اما مجریان تا زمانی که خود را ملزم به‌اجرای قانون نکنند و این قوانین ضمانت اجرایی قوی نداشته باشند، مشکلات کشور باقی می‌مانند.

ضروری است در صورت هرگونه تخلف یا عدم اجرای قانون از سوی دولت، نقش نظارتی مجلس به‌شکلی قوی وارد عمل شود، در غیر این صورت قانون در هر دولت دوباره عوض می‌شود و هرکس کار خود را می‌کند، اسناد بالادستی و قوانین توسعه باید ضمانت اجرایی پیدا کنند.

دانشجو: برنامه شما برای آینده چیست؟
اولویت، همان رشته پزشکی، سلامت جامعه و پیشرفت در ابعاد مختلف آن است و در حال حاضر در مقطع زمانی مهمی قرار دارم که برای تعیین دقیق‌تر گرایش عملکردی خود در آینده نیاز به‌مشورت و بررسی بیشتر دارم، بررسی برای یافتن سوال‌هایی از این جمله که صرفا کار بالینی کنم یا در حوزه‌های مدیریتی و پژوهشی وارد شوم، اما ایمان دارم که خداوند دل‌ها را به‌جهت درست هدایت می‌کند. منبع: خبرگزاری فارس

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: علوم پزشکی مشهد خراسان رضوی المپیاد علمی جامعه پزشکی بسیج علمی نظام سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۱۸۸۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دکتر طهرانچی: اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی، اقتصاد تلاش و تدبیر است

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه دیدارهای سال جدید با معاونت‌ها و مراکز سازمان مرکزی، صبح امروز با حضور در معاونت علوم پزشکی، با معاون، مدیران و کارکنان این حوزه دیدار و گفت‌وگو کرد.

 

وی در این نشست با قدردانی از زحمات و خدمات دکتر نفر در معاونت علوم پزشکی گفت: دانشگاه آزاد اسلامی تنها مؤسسه غیردولتی کشور است که در آموزش پزشکی فعالیت دارد و ان‌شاءالله در سال جاری شاهد یک جهش در این حوزه باشیم. افزایش دوبرابری تخت‌های بیمارستانی در تهران، یکی از بخش‌های جدی برنامه پنج ساله این معاونت است که نشان از اهمیت حوزه بهداشت و درمان در دانشگاه آزاد اسلامی دارد.

 

دکتر طهرانچی با اشاره به قرار گرفتن رشته روانشناسی بالینی و دامپزشکی ذیل معاونت علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی اظهار داشت: حوزه سلامت دانشگاه آزاد اسلامی یک مدیریت جامع دارد و می‌تواند کارهایی انجام دهد که نظام گسسته قادر به آن نیست. ویژگی دانشگاه آزاد اسلامی این است که از هر دو وزارت علوم و بهداشت، رشته و دانشجو دارد. این موضوع باعث شده از حوزه علوم پزشکی برای دیگر حوزه‌ها الگو بگیریم. به عنوان نمونه؛ امروز مفهوم عرصه و پایه در حوزه مدارس سما دانشگاه آزاد اسلامی شکل گرفته و این مدارس عرصه تعلیم و تربیت هستند. بدین ترتیب معاونت علوم تربیتی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی به صورت همزمان امور مربوط به حوزه آموزش و پرورش و وزارت علوم را پیگیری می‌کند.

 

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: این اتفاق باید با شتاب بیشتری در حوزه روانشناسی بالینی، دامپزشکی و مهندسی پزشکی رخ دهد و اساتید این رشته‌ها به دو گروه عرصه و پایه تقسیم شوند. در مرحله بعدی نیز با تقویت رشته زیست‌شناسی باید بخشی از این رشته که مربوط به حوزه علوم پزشکی است، در این قالب قرار گیرد. نگاه ما در دانشگاه آزاد اسلامی این است که برای رشته‌های تحصیلی پیشران‌های موضوعی داشته باشیم.

 

وی با اشاره به ویژگی‌های رشته روانشناسی گفت: بخشی از اعضای هیأت علمی روانشناسی مأمور به حوزه علوم پزشکی هستند. بخشی از روانشناسی که مربوط به حوزه دانش آموزان و مدارس می‌شود نیز ذیل دانشکده‌های تعلیم و تربیت اسلامی و بخش دیگر نیز ذیل معاونت علوم انسانی و هنر قرار دارد اما نباید خط و مرزی بین آنها باشد.

 

وی افزود: امسال باید تحرکات جدی در حوزه علوم پزشکی داشته باشیم چرا که هزینه‌های این حوزه افزایش یافته و برای جبران آن، باید تدبیر کرد. به همین دلیل، موضوع «عرصه و پایه» یک برنامه جدی در دانشگاه آزاد اسلامی است. این دانشگاه به عنوان تنها دانشگاهی که جامع رفتار می‌کند، می‌تواند برای کشور فرصتی به وجود آورد که بتوانیم از این الگو در جاهای دیگر استفاده کنیم.

 

دکتر طهرانچی خاطرنشان کرد: تجربه دانشگاه آزاد اسلامی نشان داد که دانشگاه‌های علوم پزشکی می‌توانند از وزارت علوم رشته بگیرند تا ضعف‌های جدی نظام آموزشی در تربیت نیروی انسانی رفع شود. واقعیت این است که سبد حوزه علوم پزشکی باید اقتصادی شود چرا که برخی رشته‌های این حوزه بسیار پرهزینه است و می‌توان از طریق رشته‌های دیگر، درآمدزایی کرد.

 

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اینکه آنچه مسائل اقتصادی را حل می‌کند، برنامه داشتن و حرکت رو به جلوست، گفت: یکی از موضوعات مهم در دانشگاه آزاد اسلامی، توجه به حوزه معیشتی است. معیشت کارکنان تصویری از ارزش‌آفرینی آنان است و به همین دلیل هرچه ارزش‌آفرینی بیشتر باشد، پاسخ آن نیز در معیشت دیده می‌شود. به عنوان مثال؛ باغ کشاورزی که قنات خود را لایروبی نکند، بعد از چند سال خشک خواهد شد. باید به ارزش‌آفرینی سیستم ازجمله برخورد با دانشجو، کیفیت امور، بیمارستان‌ها و... توجه داشت. اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی یک اقتصاد دولتی و یارانه‌ای نیست؛ بلکه اقتصاد تلاش و تدبیر است.

 

وی ادامه داد: همه اجزای سیستم باید ارزش‌آفرینی کنند. در این صورت، می‌توان بازخورد آن را در بهبود معیشت دید. ارتقای معیشت در دانشگاه «به فرموده» نیست بلکه بازتاب عمل فردی مجموعه مدیران و کارکنان است. به عنوان نمونه؛ اجرای طرح پویش اشتغال بعد از چهار سال تصویر جدیدی از دانشگاه آزاد اسلامی را در جامعه شکل داده و جوانان فضای این دانشگاه را فضای اشتغال، نوآوری، کارآفرینی و... می‌دانند. در ایجاد فضای جدید تلاش‌های شبانه روزی و زحمات زیادی کشیده شده و این اقدام باعث شد هرساله بر تعداد دانشجویان ورودی دانشگاه آزاد اسلامی افزوده شود.

 

دکتر طهرانچی خاطرنشان کرد: در دهه گذشته، 5 سالی را تجربه کردیم که سالانه 150 هزار دانشجو کاهش می‌یافت اما در 5 سال بعدی که در آن قرار داریم، به همان اندازه به جمعیت دانشجویی اضافه می‌شود. این امر نتیجه همت مجموعه کارکنان و مدیران دانشگاه آزاد اسلامی است. تغییر سخت است اما باید محکم پای آن بایستیم. این تغییر رویه‌ها باعث افزایش اعتماد مردم به دانشگاه آزاد اسلامی شده است. افزایش اعتماد نیز منجر به رونق دانشگاه و رونق دانشگاه نیز منجر به بهبود و ارتقای معیشت می‌شود. بنابراین موضوع معیشت، کنش خودمان است.

 

لازم به ذکر است در ابتدای این نشست، دکتر محسن نفر معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی گزارشی از وضعیت این حوزه ارائه کرد و گفت: برنامه جدی معاونت علوم پزشکی دانشگاه، ارتقای کیفیت آموزش و خدمات‌رسانی بهداشتی و سلامتی است.

 

همچنین دکتر فرهاد ادهمی مدیرکل توسعه آموزش و امور دانشجویان، خانم دکتر وحدت مدیر خدمات سلامت و بیمارستان‌ها، خانم دکتر شریعتمدار رئیس اداره تجهیزات پزشکی، دکتر مرجانی مشاور حوزه دامپزشکی و خانم دکتر‌هاشمی مشاور حوزه روانشناسی معاونت علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی به ارائه گزارش‌هایی درخصوص فعالیت‌ها و اقدامات حوزه‌های متبوع خود پرداختند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خیّران سلامت یک میلیارد ریال به حوزه سلامت شهرستان کاشمر کمک کردند
  • امسال و سال آینده رزن ورودی بهورز خوبی خواهد داشت
  • آزمون غربالگری درون دانشگاهی المپیاد علمی دانشجویی وزارت بهداشت در دانشگاه آزاد برگزار شد
  • نقش تاثیرگذار ماماها در جوانی جمعیت و فرزندآوری
  • سرکوب دانشجویان ضد صهیونیستی برگ دیگری از دموکراسی دروغین آمریکا را رقم زد
  • رقابت داوطلبان شانزدهمین دوره المپیاد علوم پزشکی در دانشگاه آزاد یزد
  • طهرانچی: اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی، اقتصاد تلاش و تدبیر است
  • دکتر طهرانچی: اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی، اقتصاد تلاش و تدبیر است
  • مرکز رشد فناوری‌های بالینی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افتتاح شد
  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران