Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-30@06:20:33 GMT

«تئاتر» با آداب و سنن ما عجین شده است

تاریخ انتشار: ۴ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۳۲۰۱۶۴

«تئاتر» با آداب و سنن ما عجین شده است

دکتر دلشادی با اشاره به بخش اجراپژوهی در جشنواره تیرنگ گفت: هدف ما ارائه سنن، آداب و آیین در قالب تئاتر بر بنیان کار پژوهشی است.

به گزارش خبرنگار شبستان، سینا دلشادی، رییس حوزه هنری مازندران امروز در نشست پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر بومی تیرنگ که در سالن امیرحسین فردی حوزه هنری برگزار شد، گفت: طبق سیاستگذاری‌های جشنواره و تجربیات کسب‌کرده در 14 دوره برگزاری دیدیم این جشنواره نیازمند بازخوانی ادوار گذشته را دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حال حاضر جشنواره تیرنگ یک جشنواره ملی است که پانزدهمین دوره خود را از هفتم شهریور آغاز می کند. از دوره یازدهم جشنواره تیرنگ وارد حوزه هنری مازندران شدم و در جریان کار قرار گرفتم. در جلسات متعدد این جشنواره آسیب شناسی شد.

 

دلشادی اظهار داشت: مشکل اصلی که در همه سال ها وجود داشت این بود که جشنواره تیرنگ محوریت و انسجام لازم را در معرفی موضوعات و هدف‌گذاری ها آنطور که باید و شاید نداشت. جشنواره گاهی به سمت جشنواره آرشیوی حرکت کرده بود و زمانی نیز در این جشنواره نمایش ها با موضوعات مختلف می آمدند و رقابت می کردند. بررسی ها ما را به این نتیجه رساند که جشنواره تیرنگ بومی است و باید به عنوان خود وفادار باشد.

 

وی تصریح کرد: وقتی به تاریخ تئاتر نگاه می کنیم می بینیم که از ابتدا با آداب و سنن ما عجین بوده است که بستری فراهم شود که تئاتری عرضه شود که از خاستگاه ذاتی و واقعی خود بلند شده باشد. بر این اساس، در نظر گرفتیم که تئاترهای این جشنواره باید با محوریت معرفی آداب، سنن و آیین ها باشد. تئاترها نباید تئاتری باشد که در جشنواره های دیگر شرکت کرده باشند و مسئله سوم این است که به اولویت های سازمانی و ستادی خود وفادار باشیم و گستره هم ملی باشد.

 

رییس حوزه هنری مازندران با اشاره به اینکه بخش جدید و بدیع اجراهای پژوهشی را در جشنواره تیرنگ لحاظ کردیم، بیان کرد: این جشنواره با این هدف گذاری اجرا می شود که اگر دست به معرفی سنت، آیین و آداب و رسوم می زنیم و یک خرده فرهنگ را از یک منطقه معرفی می کنیم بر اساس ذائقه شخصی نباشد بلکه بر بنیان کار پژوهشی شکل گرفته باشد.

 

دلشادی با بیان اینکه تیرنگ یکی از سه جشنواره طراز حوزه هنری است، عنوان کرد: امسال با ارزیابی های صورت گرفته سه جشنواره از بین تمام جشنواره های استانی طراز معرفی شدند. جشنواره تئاتر بومی تیرنگ، جشنواره دف نوای رحمت به میزبانی کردستان و جشنواره کاریکاتور خراسان شمالی. با لطف خدا، زحمات همکاران و حمایت مرکز هنرهای نمایشی و مرکز محافل تیرنگ امروز یکی از سه جشنواره طراز حوزه است.

 

گفتنی است، در پایان این نشست از پوستر پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر بومی تیرنگ که اثر ملیحه منصوری است با حضور کوروش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری رونمایی شد.

 

پایان پیام/31

منبع: شبستان

کلیدواژه: هفته دولت نماز جمعه بازی های آسیایی ۲۰۱۸ اردبیل غدیر پاراگلایدینگ نان کیفیت نان مسجد عید قربان جشنواره تیرنگ تئاتر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۲۰۱۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای آثار جشنواره تئاتر ایثار در شهر‌های استان گلستان

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، جمال اسدی مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان و رییس ستاد اجرایی استانی هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار، درباره میزبانی استان از جشنواره گفت: یکی از پایه‌های مهم در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، حوزه تئاتر ایثار است که هشتمین دوره جشنواره ملی تئاتر ایثار از تاریخ ۲۵ لغایت ۲۸ اردیبهشت در استان گلستان برگزار می‌شود. همه موضوعات طرح‌شده در نمایش‌های این جشنواره، در حوزه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و همچنین تکریم شهدا و خانواده‌های محترم شهدا و ایثارگران است.

وی یادآور شد: در هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار شاهد تلفیقی از حضور هنرمندان ایثارگر و غیرایثارگر هستیم. در این دوره از جشنواره ۸ گروه نمایش صحنه‌ای و ۱۰ گروه نمایش خیابانی از سراسر کشور در استان گلستان حضور دارند.

اسدی تاکید کرد: برای نخستین بار، این دوره جشنواره علاوه بر میزبانی شهر گرگان، به صورت غیرمتمرکز در دیگر شهرستان‌های استان گلستان نیز برگزار و نمایش‌ها در آن شهرستان‌ها از جمله گنبد، رامیان و بندر گز نیز اجرا می‌شوند. این امر موجب بهره‌مندی و اثرگذاری فرهنگی بیشتر در دیگر نقاط استان می‌شود. ضمنا تدابیری اندیشیده شده که گروه‌های نمایشی در مساجد نیز اجرا داشته باشند.

وی ادامه داد: در حوزه آموزش نیز در جدول اجرایی جشنواره کارگاه‌های آموزشی در سراسر استان برای علاقمندان برگزار خواهد شد.

مدیرکل بنیاد شهید استان گلستان درباره همراهی سایر نهاد‌های استان در برگزاری هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار، گفت: با عنایت و همراهی استاندار محترم استان جناب آقای دکتر زنگانه، تمامی دستگاه‌های اجرایی و نظامی استان در جهت برگزاری هرچه باشکوه‌تر و بالا‌بردن کیفیت اجرایی جشنواره همراهی و همکاری دارند.

هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار با دبیری محمد کرم‌الهی، از ۲۵ الی ۲۸ اردیبهشت امسال در استان گلستان برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • راهیابی تئاتر ۴۴۴ از مشهد به جشنواره تئاتر مساجد کشور
  • انتشار فراخوان بیست و نهمین جشنواره تئاتر استان تهران
  • فراخوان بیست و نهمین جشنواره تئاتر استان تهران منتشر شد
  • باغ هنر با ۲ رویداد «امید فردا» و «تصویر یک پایان» آغاز شد
  • دو انتصاب جدید در جشنواره اتقان
  • اثر نمایشی «۴۴۴» از مشهد به جشنواره تئاتر مساجد کشور راه یافت
  • تونس حوزه هنری را نماینده تئاتر ایران می‌داند/مفاهیم مشترک تئاتری
  • اجرای آثار جشنواره تئاتر ایثار در شهر‌های استان گلستان
  • پرهام خاکزاد با «بیرون پشت در» به تئاترشهر می‌آید
  • «بیرون پشت در» را در تئاتر شهر ببینید!