Web Analytics Made Easy - Statcounter

 علیرضا کافی در سرمقاله امروز (دوشنبه – 4 شهریورماه ۱۳۹۷ ) روزنامه دنیای خودرو، به موضوع « خرید سهام خودروسازان توسط قطعه‌سازان » پرداخت.

عضو شورای سردبیری روزنامه دنیای خودرو در این باره نوشت:

آیا خرید سهام خودروسازان بزرگ کشور توسط قطعه‌سازان صاحب‌نام،‌ به زیان صنعت خودرو تمام می‌شود؟ سوالی که شاید ذهن بسیاری را به خود درگیر کرده و حالا به علامت سوال بزرگی برای فعالان صنعت خودرو تبدیل‌شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیش از پاسخ به این سوال بهتر است گزینه‌های احتمالی پیش روی دومین صنعت بزرگ کشور را بررسی و ترسیم کرد. با اینکه سال‌هاست خودروسازی دولتی در ایران نتوانسته نمره قبولی بگیرد و بزرگ‌ترین صنعت کشور پس از صنعت نفت را به مرحله مطلوبی از سوددهی برساند، بی‌هیچ تردید می‌توان گفت که خودروسازی دولتی در ایران این صنعت را به رشد و تعالی نخواهد رساند. واقعیتی که برای رهایی از آن باید بیش‌ازپیش به فکر خصوصی‌سازی بود. اما بهترین خریدار برای خودروسازان دولتی کیست؟

گزینه اول بخش خصوصی است که بارها از تصمیمات غیرکارشناسی در بخش صنعت نقره‌داغ شده،‌ و به عنوان گزینه دوم می‌توان از سرمایه‌گذاران غیرمرتبط با این صنعت مانند بانک‌ها نام برد که البته در طول سال‌های گذشته در مواردی امتحان خود را به خوبی پس نداده‌اند.

گزینه سوم اما قطعه سازانی هستند که انتقادات بسیاری به حضورشان در بدنه سهام‌داری خودروسازان داخلی شده است. حال سوال اینجاست که حضور شرکت‌های وابسته به این قطعه‌سازان در بدنه سهامداری خودروسازان به نفع این صنعت خواهد بود یا با ایجاد انحصار مشکلی به مشکلات موجود اضافه خواهد کرد؟ در پاسخ به این سوال باید گفت اگرچه ایجاد انحصار در بخش‌های مختلف به‌ویژه صنعت خودرو باعث بروز فساد خواهد شد، اما به‌راستی کدام بخش برای خصوصی‌سازی صنعت خودرو هم صلاحیت تخصصی دارد و هم می‌تواند به‌عنوان سرمایه‌گذار در این بخش فعالیت کند؟

بی‌شک انحصار قطعه‌سازان باوجود تمامی بدی‌ها و کاستی‌هایی که با خود به همراه خواهد داشت، بر اداره دولتی صنعت خودرو کشور ارجحیت دارد و می‌تواند با مدیریت صحیح از سوی سیاست‌گذاران کلان، صنعت خودرو کشور را به‌سوی تعالی سوق دهد. نمونه بارز این اتفاق را شاید بتوان در کشور همسایه یعنی ترکیه مشاهده کرد؛ کشوری که به‌جای تاکید بر تولید خودرو به تقویت قطعه‌سازان خود با محوریت تولید قطعات موردنیاز خودروسازان بزرگ دنیا پرداخت. تا جایی‌که قطعه‌سازی ترکیه با رشد چشمگیری که داشت به‌ناچار شرکت‌های بزرگ خودروسازی دنیا را مجبور کرد تا به‌جای خرید و انتقال قطعات به کشور خود، دست به ایجاد کارخانه‌های تولید خودرو در این کشور بزنند. 

حمایت دولت ترکیه از قطعه‌سازان این کشور حالا کار را به‌جایی رسانده که بزرگ‌ترین خودروسازان دنیا با اتکا به قطعات تولیدشده در این کشور، اقدام به ایجاد خط‌تولید کرده و محصولات خود را به دیگر نقاط دنیا صادر می‌کنند. 

شاید نسخه پیاده شده در ترکیه بتواند راهکاری برای برون‌رفت صنعت خودرو ایران از شرایط فعلی باشد. البته به این شرط که چنین رویکردی به ایجاد انحصار برای دو مجموعه بزرگ قطعه‌سازی محدود نشود و دیگر اعضای این صنعت نیز امکان حضور در شرکت‌های بزرگ خودروسازی را داشته باشند.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۲۳۳۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بغل نویسی بر روی شیشه و بدنه خودرو ممنوع است

رییس پلیس راهور فراجا گفت: هر گونه بغل نویسی بر روی شیشه و بدنه خودرو ممنوع است.

به گزارش ایران جیب، جلسه ارتباط مستقیم رئیس پلیس راهور فراجا با مردم امروز در مرکز نظارت همگانی فراجا ۱۹۷ برگزار شد.

سردار سید تیمور حسینی رئیس پلیس راهور فراجا در این دیدار مردمی به مسائل و مشکلات مردم پرداخت.

رئیس پلیس راهور فراجا در خصوص بیشترین مطالبات مردم در این جلسه مردمی اظهار داشت: بیشترین مشکلات بیان شده از سمت مردم شماره گذاری خودروها و تخلفات آموزشگاه‌های رانندگی بوده است.

سردارحسینی تصریح کرد: روال همیشگی و مرسوم این هست که مسوولان فراجا در ۱۹۷ به مشکلات طرح شده مردم رسیدگی کرده و یکی از کارهای خوب است.

وی گفت: امروز بیش از ۱۳۰ نفر به دلایل مختلف به ۱۹۷ مراجعه کردند که مهمترین مطالبات و در خواست مردم، آموزشگاه‌های رانندگی، اعتراض به فرآیند پیگیری تصادفات و جریمه رانندگی بود؛ نکته مهم این بود که در جرایم رانندگی هیچکدام جریمه اشتباهی نبود؛ بلکه درخواست بخشش بوده است.

رئیس پلیس راهور فراجا در خصوص نور چراغ ها گفت: نور چراغ ها باید تلفیقی از زرد و سفید باشد و چراغ فابریک خودروها از شرایط استاندارد برخوردار است.

وی در خصوص بعل نویسی بر روی شیشه و بدنه خودرو گفت: نصب هر گونه نوشتار یا برچسب بر روی شیشه ها و بدنه خودرو ممنوعیت دارد و تنها استثنا برای خودروهایی که مربوط به بخش های تجاری و اقتصادی که با گرفتن مجوز با ابعاد مشخص نسبت به درج نوشته اقدام داشته باشند موردی ندارد و در غیر این صورت هر گونه تصویر و نوشته ممنوعیت دارد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تولید اکسل خودرو در شرکت دانش بنیان چهارمحال و بختیاری
  • بغل نویسی بر روی شیشه و بدنه خودرو ممنوع است
  • در نمایشگاه امسال خودروی پکن خبری از خودروهای بنزینی نیست
  • تکرار تجربیات موفق تأمین مالی بانک صادرات ایران برای صنعت خودرو
  • تکرار تجربیات موفق تأمین مالی بانک صادرات ایران برای خودرو
  • سود مشارکت خودروسازان و دانش‌بنیان‌ها در تولید قطعات خودرویی
  • رونمایی از اولین موتور احتراقی غیرآلاینده جهان در ژاپن
  • محصولات خودروسازان شهر بم زیر آب رفت!
  • در مذمت و ستایش ارز دریافتی خودروسازان اخیراً گمرک
  • پتانسیل بازار آفریقا برای خودروهای اقتصادی سایپا