Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیرکل حزب موتلفه اسلامی با اشاره به تشدید رکود، تورم و گرانی ها در جامعه گفت: رئیس جمهور به مطالبه مردم مبنی بر تغییر آرایش تیم اقتصادی پاسخ دهد.

به گزارش گروه سیاسی قدس آنلاین، محمدنبی حبیبی دبیرکل حزب موتلفه اسلامی در پایان نشست دبیران این حزب اظهار داشت: در آستانه هفته دولت آقای روحانی با بازخوانی رهنمودهای امام و رهبری در مورد دولت تراز اسلامی و با ارزیابی عملکرد دولت در مورد چگونگی اقدامات و سیاست ها و مدیریت های ناکارآمد دولت تجدید نظر کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به نابسامانی در قیمت ها در بازار و محیط های اقتصادی و اینکه مردم گرانی و تورم را در خریدهای خود احساس می کنند، گفت: اینکه مرکز آمار تورم را همچنان زیر۱۰درصد گزارش دهد با واقعیت کف بازار و جیب مردم نمی سازد.

وی گفت: براساس آخرین گزارش بانک مرکزی از متوسط قیمت خرده فروشی برخی مواد خوراکی در تهران قیمت ۱۱ گروه کالاهای اساسی ۲۸ درصد افزایش یافته است، بنابراین چطور مرکز آمار تورم را ۳/۹ درصد گزارش می‌کند.

دبیرکل حزب موتلفه اسلامی التهاب در بازار ارز و طلا و مسکن را جدی دانست و گفت: بسته ارزی دولت و بانک مرکزی هنوز آرامش را به بازار برنگردانده است، تصمیمات در این حوزه ضربه جدی به ارزش پول ملی زده است و دولت باید در این باره پاسخگو باشد.

حبیبی تصریح کرد: قانون پولی و بانکی و تغییر برابری ریال به طلا به پیشنهاد بانک مرکزی و موافقت وزیر دارایی و تائید هیات وزیران و تصویب مجلس است؛ آیا تصمیمات در این مورد چنین مراحلی را طی کرده است؟ ده‌ها کارشناس زبده در بانک مرکزی و وزرای اقتصادی و دولت و مجلس باید در این مورد اظهار نظر کنند؛ آیا کرده اند؟

وی جایگاه کارشناسی شورای پول و اعتبار در بانک مرکزی را مهم دانست و گفت: سوال این است چرا اعضای این شورا در برابر تلاطم قیمت طلا ساکت هستند و حرفی نمی زنند.

دبیرکل حزب موتلفه اسلامی همچنین تعیین نرخ خرید و فروش ارز را قانونا بر عهده بانک مرکزی دانست و گفت: بانک مرکزی اگر استقلال خود را حفظ و به وظیفه قانونی خود درست عمل می کرد کار به اینجا نمی کشید که قیمت دلار ثبات بازار را بهم بزند.

حبیبی با اشاره به جنگ اقتصادی آمریکا علیه دولت و ملت ایران گفت: اتاق جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران هر روز یک ترفند علیه ثبات اقتصادی کشور رو می کند.

وی افزود: رصد این توطئه‌ها و کشف نفوذی‌های آنها در تصمیم سازی و تصمیم گیری‌های داخلی فوق‌العاده مهم است. رئیس‌جمهور باید با تغییر و تحول در سیاست‌ها و مدیریت دولت در این باره به جنگ این توطئه‌ها برود.

دبیرکل حزب موتلفه اسلامی تاکید کرد: مردم انتظار دارند دولت با اقدامات انقلابی و با تکیه به مدیران جهادی از این مرحله به سلامت عبور کند.

وی امر نظارت و کنترل بر قیمت کالاها را مهم دانست و اظهار کرد: بازرسی دولت در این باره باید نظارت‌محور باشد نه شکایت محور؛ مردم واقعا از گرانی‌های افسار گسیخته گلایه دارند و منتظر اقدامات انقلابی دولت هستند.

حبیبی طرح سوال مجلس از رئیس جمهور را یک فرصت برای روشنگری دانست و گفت: ۵ سوال مطرح در مجلس از رئیس‌جمهور فرصتی است که آقای روحانی می‌تواند برای روشنگری وضعیت اقتصادی جامعه و توطئه های آمریکا در جنگ اقتصادی علیه ملت پرده برداری کند. مردم انتظار دارند دولت برای حمایت از تولید ملی به طور جدی جلوی قاچاق کالا را بگیرد و جلوی بیکاری فرایندی در جامعه را هم سد کند.

وی با تاکید بر شعار سال۹۷ مبنی بر حمایت از تولید ملی و کالاهای ایرانی اظهار کرد: تمام توطئه‌هایی که در حوزه اقتصاد صورت می گیرد نشان می داد که دولت باید سرعت خود را در اجرای اصول متقن اقتصاد مقاومتی، اجرای سیاست‌های اصل۴۴ قانون حمایت از تولید ملی بالا سپرده و در پی پدیداری یک عزم ملی برای اجرای این سیاست‌ها باشد. پشتوانه پول ملی باید تولید ملی باشد تا دولت بتواند از این بحران ها و توطئه ها به سلامت عبور کند.

دبیرکل حزب موتلفه اسلامی درباره آینده برجام باتوجه به تداوم بدعهدی و نقص برجام تصریح کرد: دولت بویژه رئیس دولت باید در مورد ماندن یا نماندن برجام تصمیم بگیرد و ابتکار عمل در این باره را از دست ندهد. آمریکا و اروپا مدتهاست از برجام خارج شده و یک جنگ کثیف اقتصادی را به ایران تحمیل کرده اند.

حبیبی گفت: نباید به آنها اجازه داد در تداوم و افزایش تحریم‌ها گستاخ‌تر عمل کنند. اجرای تعهدات یکسویه برجام از سوی ایران از حکمت سیاسی بدور است و دشمن را در رسیدن به اهداف شوم خود جری‌تر می‌کند.

وی در پایان با گرامیداشت یاد شهدای شهریورماه سال۶۰ به ویژه شهیدان رجایی و باهنر گفت: شهیدان رجایی و باهنر ۲ نماد بزرگ از دولتمردان جمهوری اسلامی هستند.

دبیرل حزب موتلفه اسلامی اظهار کرد: مردم با مقایسه عملکرد آنها با دیگر مسئولان کارآمدی هر دولتی را محک می زنند.

وی با اشاره به جنایات منافقین گفت: منافقین بیش از ۱۷ هزار نفر از مردم این کشور را به شهادت رساندند. روز شهادت شهیدان رجایی و باهنر روز مبارزه با تروریسم نامگذاری شده است. متاسفانه آمریکا و اروپا بویژه فرانسه هنوز از جنایات منافقین حمایت می کنند.

منبع: خبرگزاری مهر

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: تغییر تیم اقتصادی دولت تورم قدس آنلاین محمدنبی حبیبی ناکارآمد دولت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۲۳۸۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسئله مردم نرخ رشد نقدینگی نیست، مردم تورم را می‌بینند

در سال ۱۴۰۲ به‌رغم کاهش رشد نقدینگی، رشد پایه پولی همچنان فزاینده بوده و به‌نوعی دولت در بازار پول به‌عنوان رقیب بخش خصوصی فعال بوده است.

به گزارش هم‌میهن، به این مفهوم که دولت همچنان کسری بودجه خود را داشته و این کسری را از منابعی که در بازار وجود داشته از محل فروش اوراق و... تامین کرده و آن نقدینگی که بخش خصوصی و تولید باید استفاده می‌کرد را خود دولت جذب کرده است.

در ادامه گفتگو با داود سوری استاد سابق دانشگاه شریف را می‌خوانید: 

در دو سال‌ونیم گذشته تلاش‌های دولت جهت کنترل تورم نتیجه نداده و تورم از کنترل رشد نقدینگی تاثیر نپذیرفته؛ به نظر شما علت چیست؟

خیلی سخت است که بتوان قضاوت کرد. رابطه رشد نقدینگی و تورم رابطه کوتاه‌مدتی نیست که به محض کاهش رشد نقدینگی در تورم کاهش اتفاق بیفتد. انتظار می‌رود اگر کنترل نقدینگی تداوم پیدا کند در آینده نرخ تورم هم کنترل شود. نکته‌ای که باید توجه کرد این است که کیفیت کاهش نقدینگی به چه صورت بوده است.

آنچه مشخص است اینکه در سال ۱۴۰۲ به‌رغم کاهش رشد نقدینگی، رشد پایه پولی همچنان فزاینده بوده و به نوعی دولت در بازار پول به عنوان رقیب بخش خصوصی فعال بوده است. به این مفهوم که دولت همچنان کسری بودجه خود را داشته و این کسری را از منابعی که در بازار وجود داشته از محل فروش اوراق و... تامین کرده و آن نقدینگی که بخش خصوصی و تولید باید استفاده می‌کرد را خود دولت جذب کرده است. به هر حال باید منتظر ماند و دید نتیجه کاهش روند رشد نقدینگی در سال آتی چگونه خواهد شد.

یعنی سال ۱۴۰۴ باید منتظر تاثیر بر نرخ تورم باشیم؟

نمی‌توانیم یک رابطه یک به یک بین تورم و نقدینگی داشته باشیم. نرخ تورم می‌تواند از جای دیگر هم افزایش پیدا کند. با این وجود به نظر می‌رسد سال بعد باید اثرات کاهش نقدینگی را دید. البته نرخ اعلامی بانک مرکزی به‌طور متوسط در یک سال ۵۲ درصد اعلام شده در حالی‌که این نرخ تورم در فروردین ۸۰ درصد بوده و تا اسفند به ۳۸ درصد رسیده است. از این رو یک روند کاهش وجود داشته و اگر مشکلی پیش نیاید سال بعد می‌تواند بر نرخ تورم مؤثر باشد.

شاید اشاره ابراهیم رئیسی که اخیراً گفته اقتصاددان‌ها متوجه کاری که دولت برای کنترل نقدینگی کرده می‌شوند همین موضوع است.

چیزی که مهم است اینکه نتیجه سیاست‌ها را باید در عمل ببینیم. واقعیت این است که بسیاری از آمار‌ها منتشر نمی‌شود و آمار‌های منتشر شده نیز از دقت کافی برخوردار نیستند؛ لذا نمی‌توان قضاوت درستی داشت. ولی می‌دانیم که تورم وجود دارد. قیمت‌ها را می‌بینیم که مدام در حال افزایش است.

بحث درآمد‌ها و رشد اقتصادی را می‌بینیم. اگر سیاست‌ها در این شاخص‌ها نمود پیدا نکند نمی‌شود درباره مؤثر بودن سیاست‌ها صحبت کرد. مسئله مردم که نرخ رشد نقدینگی نیست. نرخ رشد نقدینگی را ما به دهان مردم انداختیم. مردم تورم را می‌بینند. حالا از هر جا که می‌خواهد ظاهر شود. برای مردم چه اهمیتی دارد نرخ رشد نقدینگی چقدر است. آن‌ها تورم را نگاه می‌کنند.

در نرخ تورم چه سهمی می‌توانیم برای تورم انتظاری قائل شویم؟ مسئولان در گفته‌هایشان بر غیررسمی بودن قیمت‌ها و تورم‌های غیرواقعی و انتظاری بار‌ها تاکید می‌کنند.

انتظارات قاعدتاً تاثیرات کوتاه‌مدت دارد. ممکن است اتفاقی بیفتد و شوکی وارد شود و برای مردم انتظاراتی شکل بگیرد، اما مدتی که گذشت اثر آن اتفاق از بین می‌رود. ولی وقتی یک پدیده‌ای ادامه‌دار است نمی‌توان به انتظار تفسیر کرد. آنچه ما الان آموخته‌ایم و آن را انتظار می‌نامیم این است که فرآیند سیاست‌گذاری و کیفیت سیاست‌گذاری به‌گونه‌ای بوده که هر سال منتظر بدتر شدن شرایط هستیم.

این را آموخته‌ایم که اگر امروز کالایی را خریداری کنیم صرفه بیشتری دارد تا اینکه سال بعد آن را بخریم. همه می‌دانیم که اگر ریال نگه داریم سال بعد زیان دیده‌ایم. این یک یادگیری است که طی سالیان متمادی شکل گرفته و همچنان این فرآیند در حال تداوم است.

هیچ علامتی نیز داده نمی‌شود که این مسیر ممکن است تغییر کند. نه کیفیت سیاست‌گذاری را رو به بهبود می‌بینیم و نه رفتار‌هایی که در جامعه صورت می‌پذیرد متفاوت می‌شود؛ بنابراین دلیلی ندارد که افراد آموخته‌های خود را تغییر دهند.

دیگر خبرها

  • مانور عجیب روی کاهش نقدینگی
  • درگیری شدید دولت و مجلس بر سر گزارش‌های مرکز پژوهش‌ها
  • بازگشت واحدهای تعطیل‌شده به چرخه تولید، ادعاست یا واقعیت؟ / باوجود دستور رئیسی، مسئولان از اعلام آمار، فراری هستند
  • اقدام بانک ملی ایران در واگذاری پتروشیمی شازند بسیار ارزشمند است
  • مسئله مردم نرخ رشد نقدینگی نیست، مردم تورم را می‌بینند
  • پاسخ خبرگزاری مجلس به گزارش‌ها درباره مرکز پژوهش‌ها
  • دعوای مجلس و دولت بالا گرفت؛ ماجرا چیست؟
  • نسبت به حق‌آبه مردم کهگیلویه و بویراحمد بی‌مهری شد
  • سفر از سبد خانوارهای ایرانی حذف شده است؟ | توضیح مرکز پژوهش‌ها درباره یک ادعا
  • مرکز خدمات سرمایه‌گذاری استان با حضور رئیس جمهور افتتاح خواهد شد