Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست، آروند دشت آرای روز یکشنبه در نشست خبری اولین دوره تخصصی تهیه کنندگی در ایران که با حضور علیرضا مسگر خویی نماینده مدیر موسسه توسعه هنرهای معاصر و عماد حسینی نماینده خانه هنرمندان برگزار شد، اظهار داشت: با حمایت مرکز هنرهای نمایشی و همراهی دو موسسه توسعه هنرهای معاصر و خانه هنرمندان توانستیم طرح این پروژه را عملیاتی کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره اینکه نگاه به نقش تهیه کننده در گروه در ایران صحیح نیست، خاطر نشان کرد: تهیه کننده در کنار کارگردان می ایستد تا ذهنیت و ایده های او را اجرایی کند. تهیه کننده نقش کیسه پول را در گروه برعهده ندارد بلکه توانایی اجرا کردن طرح‌های کارگردان را داراست.
وی با بیان اینکه تئاتر ایران به سرعت در حال خصوصی شدن و به دست آوردن منابع مالی بدون حمایت دولتی است، اظهار داشت: جایگاه تهیه کننده و کارگران در تئاتر امروز ایران یکی شده و به جای کمک کردن به یکدیگر در پیشبرد اجرای یک نمایش، یک فعالیت مشابه را انجام می‌دهند.
وی با اشاره به اینکه نبود این جایگاه به تئاتر آسیب می زند، عنوان کرد: یک کارگردان نباید نیمی از تمرکز خود را بر رفتار سازمانی بگذارد بلکه باید تمام فکر و تلاش خود را بر کیفیت اجرا متمرکز کند که در عمل چنین نیست.
دشت آرای با اشاره به نبود آموزش تهیه کنندگی و مراجع ترجمه و چاپ شده در این زمینه، تاکید کرد: این امکان فراهم شده تا عده ای در ایران با هزینه‌ای کم ثبت نام کنند تا در آینده به صورت تخصصی وارد این حرفه شوند.
وی با اشاره به اینکه در مقطعی دوره‌هایی نه چندان تخصصی در تهران برگزار شد که امروز در روند کاری تئاتر تاثیر مثبت گذاشته است، گفت: طرح محوری این دوره تخصصی بر پایه ایجاد امکان آموزش عمقی با کمک استاد‌های ایرانی و بین المللی استوار است.
مدیر پروژه دوره تخصصی تهیه‌کنندگی در ایران معتقد است که در دوران فقرِ علمِ فرهنگی کار گروهی و رفتار سازمانی به نفع فعالیت‌های فرد محور کاهش می‌یابد. این در حالی است که در جهان، تهیه کنندگی با تبدیل به یک دانش از رفتار و رویکرد فردی خارج شده است.
وی افزود: این دوره تخصصی بر اساس دانش جهانی و نیاز علمی ایران طراحی شده و استادان بین المللی آموزش‌هایی که مناسب با جامعه تئاتر ایران است را به افراد حاضر منتقل می کنند.
این کارگردان تئاتر با بیان اینکه مدرک پایانی دوره تخصصی تهیه کنندگی در ایران مورد تایید مقامات آلمانی و ایرانی است، گفت: چنین دوره ای درکشورهای مختلف برگزار شده است و پنج مبحث معرفی و نقش تهیه کننده، سرمایه و مخاطب، مدیریت محل نمایش و اجرای تور، تولید و مدیریت فستیوال و مرور را شامل می شود.
وی با اشاره به اینکه با برگزاری این دوره تلاش می کنیم تا بازار آشفته تولید را با آموزش علمی جایگزین کنیم، خاطرنشان کرد: با انتقال آموزش های علمی می توانیم آرام آرام شیوه های برساخته را در تولید تئاتر از بین برده و شیوه‌های دقیق و تخصصی را ارائه کنیم.
دشت آرای با اشاره به تاثیر برگزاری این دوره بر بهبود کیفی تئاتر در کشور، تاکید کرد: هیچ ضمانتی نیست که تمامی افراد آموزش دیده بتوانند بر روند بهبود تئاتر تاثیر بگذارند اما اگر چند نفر بتوانند وارد علم تهیه کنندگی شوند نشان از موفقیت ما در این زمینه دارد.
وی با اشاره به اینکه مدرک پایان دوره به امضای مسئولان می رسد که از برگزاری این دوره تخصصی حمایت کرده اند، اظهار داشت: نمی توان از بیم تبدیل افراد آموزش دیده به مافیای تهیه کنندگی از این آموزش‌ها صرف نظر کرد اما می توانیم با اتخاذ تدابیری از جمله فراخوان سراسری و افزایش تعداد افراد آموزش دیده از تشکیل چنین گروه‌هایی جلوگیری کنیم.
وی با اشاره به اینکه تکثر از ایجاد یک جریان حاکم جلوگیری می کند، خاطرنشان کرد: امروزه تئاتر ایران در حال توسعه است و مانند گذشته یک گروه نمی تواند بر کل خانواده تئاتر تاثیرگذار باشد.
دشت آرای با بیان اینکه در حال حاضر تئاتر جولانگاه پول و سرمایه است و جای تفکر نیست، تصریح کرد: باید جایگاه فکر و اندیشه که پایه اصلی تئاتر است را به آن برگردانیم و اجازه ندهیم عده ای با دغدغه فروش بیشتر، آینده تئاتر را تغییر دهند و این کار تنها با آموزش ممکن می شود.
وی تنها انگیزه برگزاری دوره تخصصی تهیه کنندگی تئاتر در ایران را خدمت خواند و افزود: تلاش می کنیم تا اتفاق خوبی را برای تئاتر رقم بزنیم. اگر تهیه کننده تئاتر آموزش نبیند و تخصصی پیدا نکند دیگر جای زندگی برای تئاتری ها باقی نمی ماند.
همچنین حسینی معاون پژوهش خانه هنرمندان با بیان اینکه طرح جامع هنرمندان دو سال پیش برای توسعه خانه هنرمندان برنامه ریزی شد، اظهار داشت: در این طرح، ایده مدرسه عالی هنر برای پر شدن خلا نظام آموزشی خصوصی و دولتی در نظر گرفته شده بود و بر همین اساس طرح دوره تخصصی تهیه کنندگی تئاتر در ایران مورد حمایت قرار گرفت.
وی افزود: این طرح با همکاری بخش فرهنگی سفارت آلمان تحقق پیدا کرد و از آنجا که در هیچ دانشگاهی دوره تهیه کنندگی تخصصی وجود ندارد، اقدامی پیشرو در این زمینه محسوب می‌شود.
وی اظهار امیدواری کرد که در صورت مناسب بودن خروجی این دوره، زمینه ای برای برگزاری دوره های آینده فراهم شود.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: کارگردان تئاتر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۲۴۰۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری نوزدهمین دوره آزمون اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآنی

به گزارش خبرگزاری مهر، رباب ملایی، در خصوص زمان برگزاری آزمون مرحله کتبی نوزدهمین دوره ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن کریم گفت: ۱۷۷ نفر از استان زنجان، در رشته‌های حفظ ۱۰ و ۲۰ و ۳۰ جز قرآن کریم ثبت نام کرده اند که جمعه ۱۴ اردیبهشت ماه در مرحله اول، همزمان با سراسر کشور در این آزمون با هم به رقابت خواهند…

رباب ملایی، کارشناس امور قرآنی اداره کل تبلیغات اسلامی استان زنجان در خصوص زمان برگزاری آزمون مرحله کتبی نوزدهمین دوره ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن کریم گفت: ۱۷۷ نفر از استان زنجان، در رشته‌های حفظ ۱۰ و ۲۰ و ۳۰ جز قرآن کریم ثبت نام کرده اند که جمعه ۱۴ اردیبهشت ماه در مرحله اول، همزمان با سراسر کشور در این آزمون با هم به رقابت خواهند پرداخت.

وی افزود: از تعداد ۱۷۷ نفر، ۴۷ نفر در رشته ۱۰ جز، ۲۷ نفر رشته ۲۰ جز و ۱۰۳ نفر در رشته حفظ کل در این آزمون حضور خواهند یافت. کارشناس امور قرآنی اداره کل تبلیغات اسلامی استان زنجان افزود: نتایج این آزمون طبق جدول زمان بندی سازمان دارالقرآن الکریم ۲۱ خردادماه از طریق سایت تلاوت اعلام خواهد شد.

ملایی با تشریح طرح اعطای مدرک حفظ گفت: بر اساس مصوّبه جلسه ۵۷۳ شورای عالی انقلاب فرهنگی مورخ به منظور ساماندهی و تسهیل خدمت رسانی دستگاه‌های اجرایی کشور به حافظان کلام وحی، سازمان دارالقرآن الکریم با همکاری ادارات کل تبلیغات اسلامی سراسر کشور، آزمون‌های ارزیابی و اعطای مدرک تخصّصی به حافظان قرآن کریم را اجرا می‌کند.

کد خبر 6094878

دیگر خبرها

  • پایان دوره آموزشی نمایندگان منتخب مجلس دوازدهم پس از 21 نشست تخصصی
  • برگزاری نوزدهمین دوره آزمون اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآنی
  • نوزدهمین دوره آزمون اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن کریم در زنجان
  • عکاسی فیلم هیچ‌گاه نمی‌میرد/ سینما و تئاتر هنر فردی نیست
  • تربیت نیروهای متخصص برای کشور بزرگترین خدمت محسوب می‌شود
  • رونمایی از پوستر هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار
  • پرورش پلیس تخصصی برای بخش های گوناگون امنیت
  • آزمون ارزیابی اعطای مدرک تخصصی قرآن کریم در خراسان شمالی برگزار می‌شود
  • سومین جشنواره ملی تئاتر خیابانی رضوی به شناخت ابعاد شخصیت امام رضا (ع) نزدیکتر شد
  • پاسداشت سعید امیرسلیمانی به بهانه رونمایی از مستند «دیدار در سنگلج» + تیزر مستند