Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@23:38:01 GMT

عملیات اجرایی طرح آبخیزداری در خمین کلید خورد

تاریخ انتشار: ۴ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۳۲۵۷۵۰

عملیات اجرایی طرح آبخیزداری در خمین کلید خورد

خمین - ایرنا - عملیات اجرایی یک طرح آبخیزداری در خمین روز یکشنبه همزمان با سومین روز از هفته دولت کلید خورد.

به گزارش ایرنا،این طرح آبخیزداری شهری خمین در مساحت 9هزار و 700 هکتار با اعتبار چهار میلیارد و 900 میلیون ریال از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی اجرا می شود.
در این طرح عملیات گابیون بندی، سنگ، ملات و خشکه چین با هدف جلوگیری از فرسایش خاک، هدر رفت آب های سطحی و تغذیه سفره های زیر زمینی انجام می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مدت زمان اجرای این طرح آبخیزداری تا پایان آبان ماه است و 300 نفر در روستای قیاپا از مزایای این طرح بهره مند می شوند.
طرح های آبخیزداری در 125هزار و 315 هکتار از عرصه های طبیعی خمین اجرا و مطالعه شده است اجرای این طرح ها 146مورد عملیات مکانیکی و بند خاکی، آبگیری یک میلیون و873 هزار متر مکعبی را فراهم کرده است.
فرماندار خمین در این آیین گفت: اجرای طرح های آبخیزدار ی باعث کنترل سیلاب حاصل از بارندگی و تغذیه چاه های کشاورزی روستاها می شود.
«احمد طهرانی» افزود: تغذیه منابع آبی در هر روستایی باعث بهبود آبدهی می شود اما با توجه به اقلیم خشک منطقه لازم است صرفه جویی در مصرف آب ، استفاده از شیوه های آبیاری نوین سرلوحه کار کشاورزان قرار گیرد.
وی مشارکت مردم در حفظ، حراست، احیا و اصلاح عرصه های طبیعی را ضروری دانست.
فرماندار خمین اظهار داشت: مشارکت مردم ،فرهیختگان و سازمان های غیر دولتی در فرهنگ سازی و اجرای طرح های اصلاحی و احیایی و یا تجدید نظر در روش های بهره برداری از منابع طبیعی در کنار اقدامات دولتی تاثیر به سزایی در کاهش سرعت تخریب عرصه های طبیعی دارد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی گفت: برای اجرای طرح های آبخیزداری در این استان 150 میلیارد ریال اعتبار تخصیص یافت.
«عبدالحسین محمدی » در حاشیه آغاز عملیات اجرایی طرح آبخیزداری خمین در گفت و گو با ایرنا، افزود: 2 هزار میلیارد ریال از محل صندوق توسعه ملی برای اجرای طرح های آبخیزداری کشور تخصیص یافته است که هدف از آن جلوگیری از هدررفت آب، فرونشست آب به سفره های آب زیرزمینی و جلوگیری از سیل، گسترش پوشش گیاهی و تغذیه سفره های آب زیرزمینی است.
محمدی افزود: 22 طرح آبخیزداری در استان اجرا می شود که بیشتر این طرحها در هفته دولت کلید می خورند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی گفت: اجرای طرح های آبخیزداری در استان با عملیات مکانیکی گابیون بندی، سنگ، ملات و خشکه چین، 82 میلیون متر مکعب روان آب کنترل و سفره های زیر زمینی تغذیه می شوند.
محمدی افزود: این طرح ها تا قبل از فصل سرما تکمیل و در بهمن ماه بهره برداری عملی می شوند.
وی بیان کرد: در صورتی که این طرح ها امسال اجرایی نمی شدند سالانه 240 میلیون متر مکعب روان آب از سطح استان خارج می شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی گفت: سهم شهرستان خمین از خط اعتباری صندوق توسعه ملی 14 میلیارد و 300 میلیون ریال است که برای اجرای سه طرح آبخیزداری هزینه می شود.
محمدی، طرح های آبخیزداری اجرایی خمین را در حوزه آبخیز شهری، قیاپا و سیان بیان کرد.
استان مرکزی با 29 هزار و 530 کیلومتر مربع وسعت، حدود یک و 82 صدم درصد از مساحت کشور را به خود اختصاص داده که 70 درصد آن را عرصه های منابع طبیعی تشکیل می دهد.
شهرستان خمین واقع در جنوب استان مرکزی دارای 169هزار هکتار مرتع است.
7277/6013/

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد منابع طبيعي عمليات اجرايي طرح آبخيزداري

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۲۵۷۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرسایش ۵۰ تن خاک در هکتار به صورت نقطه‌ای در لرستان

ایسنا/لرستان مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان گفت:در برخی نقاط به صورت نقطه‌ای، ۵۰ تن در هکتار فرسایش خاک وجود دارد.

حسین میرزایی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: لرستان استانی است که عمده کاربری اراضی آن در چهارچوب جنگل و مرتع تعریف شده و ۷۵ درصد سطح آن را جنگل و مرتع تشکیل داده است.

وی اضافه کرد: متاسفانه نتوانسته‌ایم این منابع را در سطح استان و کشور مدیریت کنیم علیرغم اینکه تلاش‌های زیادی شده اما باید یک راهبرد منسجم و اجماع شده را اتخاذ کنیم.

میرزایی بیان کرد: لرستان استانی آبخیز بوده و برای مهار سیلاب نیاز است عملیات‌های آبخیزداری و آبخوانداری انجام شود.

مدیرکل منابع طبیعی لرستان عنوان کرد: لرستان دارای شیب بالایی است و میزان فرسایش در آن نسبت به میانگین کشوری زیاد است به گونه‌ای که در برخی نقاط به صورت نقطه‌ای، ۵۰ تن در هکتار فرسایش خاک وجود دارد.

وی افزود: فرسایش خاک در هر هکتار در کشور ۱۶ تن بوده اما در لرستان این رقم ۲۵ تن در هکتار گزارش شده است.

میرزایی بر ایجاد اقدامات آبخیزداری و آبخوانداری در استان نظیر لرستان تاکید داشت و گفت: مدیریت بحران اعتبارات استانی خوبی را به این مسئله اختصاص داده است اما باید اعتبارات ملی بیشتری برای انجام آن در نظر گرفته شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آغاز عملیات اجرایی طرح ملی فیبر نوری در شاهدیه
  • آغاز عملیات اجرایی طرح ملی فیبر نوری در شهر شاهدیه یزد
  • رزمایش حفاظتی اطفای حریق در شاهرود اجرا شد
  • آزادسازی ۱۵ هزارمترمربع اراضی جنگلی در توسکستان/ ۳ اعیانی غیرمجاز تخریب شد
  • آبگیری سازه‌های آبخیزداری خراسان جنوبی در پی بارندگی‌های بهاری
  • مبارزه با طرح آفت جوانه خوار درختان بلوط در شهرستان فلارد
  • سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی منجر به نابودی زمین می‌شود
  • کاشت نهال متناسب با آب و هوای شهرستان دهلران باشد
  • ۵۰ تن در هکتار فرسایش خاک به صورت نقطه‌ای در لرستان
  • فرسایش ۵۰ تن خاک در هکتار به صورت نقطه‌ای در لرستان