Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، «مجید صابر» سفیر ایران در قزاقستان و رئیس سابق دبیرخانه دریای خزر وزارت امور خارجه عصر امروز (یکشنبه) در نشست «واکاوی کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر» طی اظهاراتی گفت: موضوع خزر واقعا موضوع پیچیده ای است. همه در این خصوص اظهارنظر می کنند بعنوان مثال متخصصان حقوق داخلی برخی موضوعات حقوق بین‌الملل را با حقوق داخلی تطبیق می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: کنوانسیون محصول نظر ۵ کشور بود. این کنوانسیون سالها بحث شد. سه چهار موضوع سخت بود که حل نمیشد که مهمترین موضوع تحدید حدود است.
سفیر ایران در قزاقستان بیان کرد: خزر فقط تحدید حدود نیست، محیط زیست مسایل امنیتی و نظامی دارد و همه موکول شده بود به بحث تحدید حدود. از سه سال پیش مذاکره کنندگان به نتیجه رسیدند که این مباحث را برای بعد مذاکره کنند.
صابر ادامه داد: در کنوانسیون دستاوردهای مثبتی که سالها روی آنها مذاکره شد را تثبیت کردیم. این کنوانسیون با یکسری داشته‌ها و یکسری نداشته‌ها امضا شد. در خصوص سطح آب، فقط باریکه ۱۵ مایلی بعنوان دریای سرزمینی خواهد بود و بقیه می‌شود پهنه مشترک.
وی تصریح کرد: بستر و زیربستر دریا حاکمیتی تعیین نخواهد شد. در معاهدات ۱۹۲۱ و ۱۹۴۰ هیچ صحبتی از درصد نشده نه ۷۰ نه ۵۰ و نه ۳۰ و واژه مشاع هم بکار نرفته است. دوستان از دو سه بند این معاهدات تفسیر می‌کنند و می‌گویند ۵۰ درصد برای ایران است.
سفیر ایران در قزاقستان ادامه داد: از بحث بالسویه که در خصوص کشتیرانی آمده دوستان می‌گویند ۵۰ درصد از آن ماست. علمای حقوق بین‌الملل معتقدند تسری کشتیرانی به موضوعات دیگر درست نیست.
این دیپلمات کشورمان اضافه کرد: از این بند نمی‌شود استنباط کرد که سهم‌ها بالسویه است.
صابر خاطرنشان کرد: ما قائل به ۵۰ درصد در خزر نیستیم. من تمام اسناد مربوط به خزر را خواندم اما در هیچ سندی چه قبل از انقلاب و چه بعد از انقلاب استناد نشده که ۵۰ درصد از آن ایران است.
رئیس سابق دبیرخانه خزر گفت: این کنوانسیون که به امضا رسیده منافع ایران را تامین می‌کند و خزر را دریاچه می‌خواند.
به گزارش فارس، صابر ادامه داد: در همه دنیا خط مبدا یک اقدام یکجانبه است ولی در کنوانسیون ما خط مبدا را اقدامی پنج جانبه در نظر گرفتیم. در خزر شکل ساحل ما مناسب نیست و جزیره نداریم و شکل ویژه سواحل را ماده‌ای گذاشتیم که این موضوع در آن لحاظ شود.

انتهای پیام/

 

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۲۶۵۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«حماس» باید در تشکیل کشور فلسطین مشارکت داشته باشد

وزیر امور خارجه مصر امروز در نشست امنیتی ریاض، درباره آخرین تحولات جنگ غزه و موضوعات مرتبط به آن اظهارنظر کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از الجزیره، «سامح شکری» وزیر خارجه مصر امروز در نشست امنیتی ریاض، تاکید کرد: ما تمایل داریم که کشور مستقل فلسطین را تشکیل دهیم و به خشونت و درگیری‌های ۷۰ ساله پایان دهیم.

وی افزود: جامعه بین‌الملل مخالف راه حل نظامی در رفح است، چرا که منجر به وقوع فاجعه‌ای انسانی خواهد شد.

سامح شکری تاکید کرد: هم اکنون طرحی برای آتش‌بس در غزه روی میز است و دو طرف باید آن را مورد بحث و بررسی قرار داده و منتظر تصمیم نهایی هستیم.

وی افزود: ما باید شروطی را تعیین کنیم که منجر به مشارکت حماس در تشکیل کشور فلسطین شود. مادامی که اشغالگری وجود داشته باشد، مقاومت نیز طبق قوانین بین‌الملل قابل توجیه است.

دیگر خبرها

  • «حماس» باید در تشکیل کشور فلسطین مشارکت داشته باشد
  • اختصاصی: بردیا مصدوم شد، نظر صابر تغییر کرد!
  • مشارکت چین و امارات برای راه اندازی خط کشتیرانی خاور دور - دریای سرخ
  • نشست تخصصی نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش در دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا
  • درخواست پارلمان عربی برای تحقیقات در مورد کشف گور‌های جمعی در غزه
  • گران شدن ورزش به معنای تحمیل هزینه های بیشتر درمانی در آینده است
  • بدهی خارجی ایران کمتر از ۲۶ کشور خاورمیانه و آسیای مرکزی شد
  • برگزاری دوره‌های حقوقی و قضایی برای اعضای شورا‌ها در گلستان
  • کاهش ۵۰ درصدی سود کانال سوئز در پی تحولات دریای سرخ
  • حقوقی‌ها از بازار سرمایه دست کشیدند/ بورس سرخ‌پوش شد!