Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، یک رسانه ترکیه‌ای در تحلیلی سیاست «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا در قبال ایران را «بازی با آتش» توصیف کرده و نوشته ادامه این سیاست ممکن است او را به سرنوشت «جیمی کارتر»، رئیس‌جمهور آمریکا در دهه ۱۹۸۰ دچار کند. 

وبگاه «سازمان رادیو و تلویزیون دولتی ترکیه» یا «تی‌آر‌تی» در عنوان این مطلب نوشته است: «ترامپ درباره ایران دارد با آتش بازی می‌کند و این ممکن است نتیجه معکوس بدهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

در ابتدای این تحلیل آمده است: «ترامپ با خروج از توافق هسته‌ای ایران بر سر این قمار کرده که ایران تلاطم چندانی در اوضاع ایجاد نخواهد کرد. این ممکن است [تحلیلی] ساده‌لوحانه باشد.»

«تی‌آرتی» سپس به سخنان «حسن روحانی»، رئیس‌جمهور ایران در تیرماه سال جاری اشاره کرده که گفته بود: « آقای ترامپ! ما مرد شرف و ضامن امنیت آبراه منطقه در طول تاریخ هستیم ؛ با دم شیر بازی نکنید، پشیمان کننده است.»

ترامپ، ۱۸ اردیبهشت‌ماه به طور یکجانبه با نقض تعهدات آمریکا ذیل توافق هسته‌ای برجام کشورش را از این توافق خارج کرد و مردادماه سال جاری فرمانی را برای بازگرداندن اولین بسته تحریم‌ها علیه ایران امضا کرد.

رسانه ترکیه‌ای در همین باره، با لحنی استعاره‌آمیز نوشته است: «ترامپ در واقع دو دستی دم شیر در آن ضرب‌المثل [حسن روحانی] را چسبیده و همتای ایرانی او، فضای مانور چندانی جز تضمین پشیمانی او در آینده ندارد.»

در ادامه این یادداشت، آمده است: «ترامپ به خوبی از این واقعیت آگاه است که انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا کمتر از سه ماه دیگر فرا می‌رسند: انتخاباتی سراسری که به احتمال زیاد نقش به سزایی در تعیین این خواهد داشت که آیا ترامپ می‌تواند نیمه دوم اولین دور ریاست‌جمهوری‌اش را به پایان برساند یا خیر.»

اشاره رسانه ترکیه‌ای به انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره آمریکا است که سرنوشت ۴۳۵ کرسی مجلس نمایندگان ایالات متحده  و ۳۴ کرسی از ۱۰۰ کرسی مجلس سنای این کشور را مشخص خواهد کرد. 

«تی‌آر‌تی»، رسوایی‌هایی بی‌سابقه در کاخ سفید ترامپ را عاملی دانسته که سرنوشت رئیس‌جمهور آمریکا را بیش از هر زمان دیگر به نتیجه این انتخابات گره زده است. در صورتی که نمایندگان حزب دموکرات بتوانند اکثریت کرسی‌ها را خودشان اختصاص دهند، احتمال استیضاح و برکناری ترامپ که اکنون زمزمه‌های آن مطرح شده قوت می‌گیرد.

با آنکه، از زمان ورود ترامپ به کاخ سفید، رسوایی‌های زیادی تاج و تخت او را به لرزده درآورده‌اند سه‌شنبه هفته گذشته از لحاظ افشاگری‌ها علیه او بی‌سابقه بود. 

در آن روز، در حالی که ترامپ در تلاش برای حفظ اکثریت جمهوری‌خواه کنگره آمریکا برای سخنرانی انتخاباتی در مسیر ویرجینیای غربی بود، هیأت منصفه‌ای در آمریکا «پال منافورت» رئیس سابق ستاد انتخاباتی او را در چندین فقره جرم گناهکار اعلام کرد.

این تنها خبر بد سه‌شنبه برای ترامپ نبود، چراکه تنها دقایقی بعد اعلام شد «مایکل کوهن» وکیل سابق ترامپ هم به ارتکاب چندین جرم اعتراف کرده و گفته این اقدامات را به دستور شخص ترامپ انجام داده است.

«تی‌آر‌تی» درباره این دردسرهای ترامپ می‌نویسد: «ترامپ نه تنها از لحاظ میزان مطلوبیت عملکرد [در نظرسنجی‌ها] در پایین‌ترین رده‌ها در دوران‌ مدرن قرار گرفته، بلکه شاهد بوده که تحقیقات دادگستری آمریکا درباره دخالت روسیه در انتخابات سال ۲۰۱۶، وکیل کهنه‌کارش، مایکل کوهن، رئیس سابق ستاد تبلیغاتی‌اش، پال منافورت، معاون سابق رئیس ستاد تبلیغاتش، "ریک گیتس"، مشاور امنتی ملی سابقش، "مایکل فلین" را به دام انداخته و انتظار می‌رود به زودی دامن پسرش، دونالد ترامپ جونیور را هم بگیرد.

وقتی ترامپ از داخل دفتر کارش در کاخ سفید بیرون را نگاه می‌کند مخاطراتی را می‌بیند که دست به دست هم داده‌اند و هر لحظه نزدیک‌تر می‌شوند. توطئه علیه ایالات متحده، مانع‌تراشی در اجرای عدالت، نقض قوانین فدرال انتخاباتی و حتی پولشویی اتهاماتی هستند که در نزدیکی او خانه کرده‌اند.»

«تی‌آر‌تی» نوشته در حال حاضر احتمالاً تنها چیزی که عملاً می‌تواند بین ترامپ و استیضاح فاصله بیندازد این است که حزب سیاسی او کنترل مجلس نمایندگان، مجلس سنا و دیوان عالی ایالات متحده را از دست ندهد.

رسانه ترکیه‌ای در ادامه نقش ایران در گرفتاری‌های ترامپ را به میان کشیده و نوشته در صورتی که روحانی بخواهد تهدیدهایش درباره استفاده از توانمندی‌های نظامی ایران برای بستن تنگه هرمز را به کار بگیرد، ایالات متحده با سومین شوک نفتی بزرگش در تاریخ رو به رو خواهد شد.

به نوشته تی‌آر‌تی، اولین شوک در سال ۱۹۷۳ رخ داد، زمانی که کشورهای عضو اوپک تصمیم گرفتند آمریکا را بابت حمایت از ارتش اسرائیل در جریان جنگ اسرائیل و اعراب تنبیه کنند و دومین مورد هنگامی ایجاد شد که پیروزی انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۹۷۹، باعث افت ناگهانی تولید نفت در دنیا شد.

تی‌آر‌تی نوشته شوک نفتی بعد از انقلاب ایران نه تنها باعث ایجاد رکود در آمریکا شد، بلکه به یکی از دلایل اصلی عدم موفقیت جیمی کارتر برای پیروزی در دور دوم انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در سال ۱۹۸۰ تبدیل شد. 

این رسانه نوشته است: «یک تحلیلگر مسائل نفت و گاز پیش‌بینی کرده قیمت نفت می‌تواند یک شبه از ۶۶ دلار در حال حاضر به بیش از ۲۵۰ دلار برسد. چهاربرابر شدن قیمت نفت، باعث چهاربرابر شدن بهایی خواهد شد که آمریکایی‌ها باید برای سوخت بپردازند و این بحران اقتصادی را برای خانوارهای آمریکایی رقم خواهد زد.

  رأی‌دهندگان آمریکایی، به احتمال قریب به یقین، با توجه به اینکه ترامپ با خروج از توافق چندجانبه‌ای که ایران به آن پایبند بوده عامل ایجاد این بحران بوده، او را مقصر خواهند دید.» 

تی‌آرتی نوشته چنین بحرانی باعث خواهد شد که دموکرات‌ها در انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره برای اولین بار پس از سال ۲۰۱۰ کنترل مجلسین آمریکا را به دست بگیرند و در چنین وضعیتی، اوضاع نابسامان اقتصادی و رسوایی‌هایی که گرداگرد ترامپ را احاطه کرده‌اند، استیضاح و برکناری او را رقم بزنند.

در حال تکمیل...

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۳۰۸۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخشان: سریلانکا می‌تواند شریک سیاسی خوبی برای ایران باشد

رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و سریلانکا گفت: سریلانکا به لحاظ اقتصادی بازار خیلی خوبی برای ما محسوب می‌شود و این کشور علاوه بر حوزه اقتصاد، در بسیاری از تفاهم‌نامه‌ها و نشست‌های سازمان ملل متحد می‌تواند متحد خوبی در حوزه سیاسی برای ایران باشد.

عبدالناصر درخشان در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به سفر رئیس جمهور به سریلانکا و افتتاح یک یک ابرپروژه چند منظوره برق آبی ساخت ایران در این کشور که توسط مهندسان ایرانی ساخته شده است، تاکید کرد: متاسفانه طی سال‌های قبل درگیر یکسری مسائل سیاسی با برخی کشورهای غربی بودیم اما از بسیاری از همسایگان و کشورهایی که مقداری آنطرف‌تر از همسایگان ما هستند غافل شدیم؛ اینکه رئیس جمهور رئیسی بعد از ۱۶ سال به سریلانکا سفر کرد را به فال نیک می‌گیرم.

وی با اشاره به سیاست دولت سیزدهم در حوزه سیاست خارجی و تاکید رئیس جمهور بر در  اولویت قرار داشتم ارتباط با کشورهای همسایه گفت: سیاست اعلامی از سوی رئیس جمهور مبنی بر اینکه با همسایگان‌مان خویشاوند هستیم سیاستی کلیدی و خوب است و سفرهای اخیر رئیس جمهور به دو کشور پاکستان و سریلانکا در این راستا تعریف می‌شود.

رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و سریلانکا اظهار کرد: جمهوری اسلامی در حال انجام کارهای بزرگی در حوزه‌های برق، نیروگاه و سد سازی در سریلانکا است و هم آنچه که هم مقامات سریلانکا و هم ما در ایران انتظار داریم این است دو کشور رابطه‌ای پایدار و مستحکم داشته باشد. سریلانکا به لحاظ اقتصادی بازار خیلی خوبی برای ما محسوب می‌شود و این کشور علاوه بر حوزه اقتصاد، در بسیاری از تفاهم‌نامه‌ها و نشست‌های سازمان ملل متحد می‌تواند متحد خوبی در حوزه سیاسی برای ایران باشد.

درخشان با بیان اینکه «امیدوارم سفر رئیس جمهور به سریلانکا فواید بسیاری برای دو کشور داشته باشد»، عنوان کرد: اشتراکات فرهنگی میان مردم دو کشور می‌تواند به عنوان یک عامل استحکام بخش به روابط دو کشور باشد؛ همچنین توانایی ما در حوزه‌های مختلف فنی، عمرانی و دانشگاهی عامل دیگری برای نزدیکی ملت‌ها است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • چرا کارتر با تشکیل کشور فلسطین مخالف بود؟!
  • جعل نام خلیج‌فارس کار انگلیسی‌هاست
  • جلب اعتماد نیروی کار منجر به رشد بهره‌وری می‌شود
  • پیشی گرفتن ترامپ از بایدن در نظرسنجی‌ها
  • کنایه بایدن به ترامپ: با یک بچه ۶ ساله رقابت می‌کنم
  • اعتراض یهودیان آمریکا علیه جنایات صهیونیست‌ها | ویدئو
  • ضرورت ساماندهی شرکت‌های تابعه و مولدسازی اموال صندوق بازنشستگی مس/دغدغه‌های‌ بازنشستگان عزیز باید رفع شود
  • درخشان: سریلانکا می‌تواند شریک سیاسی خوبی برای ایران باشد
  • دو تصادف منجر به فوت در دو نقطه از شهر تهران
  • بلومبرگ: تیم اقتصادی ترامپ به دنبال مقابله با کشورهایی است که دلارزدایی می‌کنند