Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-29@12:52:34 GMT

باورهای غلط؛ بلایی ویرانگر برای سنت‌های ساده

تاریخ انتشار: ۵ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۳۳۱۵۵۲

باورهای غلط؛ بلایی ویرانگر برای سنت‌های ساده

به گزارش ایکنا از کردستان، این روزها همه زندگی مردم حتی نفس کشیدنشان به مدد رسانه‌های جمعی رنگ و بوی تجمل گرفته است تا برسد به مراسم عروسی و ازدواج.
متاسفانه موضوع تجملات به‌ویژه در امر ازدواج جوانان امروز بسیار پررنگ شده و از همان گام‌های نخست آشنایی و برای خواستگاری، داماد هر چه دسته گلش بزرگتر و جعبه شیرینی‌اش سنگین‌تر باشد، بیشتر مورد لطف و عنایت عروس و خانواده‌اش قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هنوز مراسم خواستگاری به اتمام نرسید، عروس عکسی از گل و شیرینی مراسم را گرفته و در صفحه اینستاگرام خود به اشتراک می‌گذارد و درباره آن ساعت‌ها با دوستان مجازی بحث می‌کند و در برخی موارد از این پست‌ها در صفحات پربازدید اینستاگرام رونمایی می‌شود و چشم و هم چشمی و انتظارات افراد را افزایش می‌دهد.
این چنین است که از ابتدای کار، امر ازدواج با تجمل آغاز می‌شود و بعد کار به مهریه‌های عجیب و غریب، جهیزیه‌های آنچنانی و مراسم عروسی پرهزینه و مسکن‌های آنچنانی می رسد و کار آنقدر بالا می‌گیرد که چیزی جز زیربار قرض رفتن خانواده‌ها باقی نمی‌ماند، از ین رو اکثر جوانان امروزی از امر ازدواج فراری هستند.

در هفته‌ گذشت دو حادثه مرگبار در حین تهیه کلیپ‌های مراسم جشن ازدواج اتفاق افتاد. در مازندران خودروی ماشین داماد حین فیلمبرداری به دره سقوط کرد و داماد جان باخت و حال عروس هم وخیم گزارش شده است. در اتفاق دیگر در آذربایجان شرقی، گروه فیلمبرداری در قایقی مشغول تهیه کلیپی از عروس و داماد بودند که موجی می ‌آید و قایق گروه فیلمبردار را واژگون می کند و متاسفانه دو نفر از این افراد جان می بازند.
دکتر همایون قسمتی، یکی از روانشناسان استان کردستان در گفت‌وگو با ایکنا از کردستان، اظهار کرد: در چند سال اخیر سلطه صنعت مد و تشریفات، الگو برداری‌های، تجمل‌گرایی و هزینه‌های کمرشکن در امر ازدواج خواسته و ناخواسته راه دشوار و پیچیده‌ای برای ازدواج ساده در پیش پای جوانان قرار داده و میل به ازدواج و شروع زندگی مشترک را در آنان کاهش داده است.

آیا مد وتشریفات ملاکی برای ماندگاری زندگی است؟

وی افزود: حال این سوال پیش می‌آید که چرا بعضی عروس و دامادها به سادگی زیر بار چنین فشارهای مالی می‌روند؟ و پول و سرمایه خود یا والدین‌شان را دور می‌ریزند و تنها برای یک شب فقط 15 میلیون تومان اجاره باغ می‌دهند و میزهای شام با منوی 250 هزار تومانی سفارش می‌دهند که در نهایت راهی سطل‌های زباله می‌شود؟! آیا پیروی از مد و تشریفات (انتخاب آخرین مدل ماشین‌های لوکس، آرایشگاه با هزینه‌های چند میلیونی، سفارش لباس عروس از کشورهای خارجی و پذیرایی در سفارتخانه‌ها و باغ‌های آنچنانی با مخارج میلیاردی) می‌تواند ملاکی برای بهبود یک زندگی و ماندگاری یک پیوند باشد؟!
قسمتی بیان کرد: برخی کارشناسان علوم رفتاری انتخاب چنین الگوهایی از ازدواج‌های سخت و ناسالم و چشم و هم چشمی طبقه نوکیسه را زاییده عوامل محیطی و توقعات عجیب و غریب بعضی جوانان می‌دانند و بر این باورند که چنین الگوبرداری‌هایی بدون شک بی‌ارتباط با فرهنگ و آموزش و اخلاق نیست.


باورهای غلط؛ بلایی ویرانگر برای سنت‌های ساده

وی عنوان کرد: باورهاي غلط مدرن كپي گرقته از غرب آفت و بلايي ويرانگر براي سنت‌های ساده و بي‌آلايش ايراني شده است كه حتي اخلاق را از هم پاشيده و به هر قيمتي كه باشد جوانان و بدتر از آن خانواده‌ها به آن تن مي‌دهند
این روانشناس افزود: اسراف، ناسپاسي، لاابالي‌گري اقتصادي در هزينه‌ها به شدت اختلافات طبقاتي را بوجود آورده است، عدم حساسيت دستگاه‌هاي فرهنگي و حتي متاسفانه همراهي غير مسئولانه تلویزيون، به توسعه و تثبيت اين باورهاي غلط منجر شده است، حتي در سريال‌هاي داخلي، بله اثرات سوء ماهواره و شبكه‌هاي فارسي زبان پررنگ بوده اما انتظار از رسانه ملي ترميم و باسازي است نه انتشار و همراهي،با توجيه توسعه و ترقي.


آداب و رسوم غلط موجبی فرار جوانان از ازدواج شده است

وی ادامه داد: کارت عروسی، عکس و فیلم، ماشین عروس، آرایشگاه، سفره عقد، تالار مجلل، شام و میوه عروسی را می‌توان هفت خوان مراسم عروسی نامید که در حالت خوش‌بینانه چیزی حدود50 میلیون تومان برای داماد خرج بر می‌دارد. آداب و رسومی که به غلط در حال ترویج شدن در امر ازدواج است و همین رسوم موجب فراری جوانان از سنت پیامبر اسلام(صلی الله علیه و آله) یعنی تشکیل خانواده می‌شود.
دکتر قسمتی افزود: در صورتی که زوج‌هایی هستند که با قناعت و سادگی و بر پایه موازین اسلامی، تعیین مهریه و مراسم‌های معقول بدون تجمل و با یک سفر زیارتی یا سیاحتی ساده زندگی خود را شروع می‌کنند و بدون اینکه استرس پرداخت وام‌های آنچنانی را داشته باشند به زندگی خود رنگ و بوی عشق و صفا و صمیمت می‌بخشند.

سایه شوم تجمل‌گرایی و رفاه‌طلبی را از ازدواج جوانان برداشت و جرأت نه گفتن به برخی رسومات غلط که به واسطه گسترش شبکه‌های مجازی در حال ترویج در جامعه ایرانی - اسلامی است را به فرزندان آموزش داده تا تحت تأثیر عده‌ایی قلیل قرار نگرفته و در دام تجمل گرفتار نشوند.
تجمل‌گرایی و سخت کردن ازدواج باعث گمراهی و مردد کردن جوانان برای ازدواج شده و تنها راه مقابله با این معضل، ترویج ازدواج آسان از طریق متولیان فرهنگی، مسئولان و آحاد جامعه است تا سن ازدواج کاهش یافته و جامعه را از آسیب‌هایی که بر اثر تأخیر در ازدواج ایجاد می‌شود، نجات داد.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا کردستان اجتماعی ازدواج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۳۱۵۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره‌مندی بیش از ۳۶۰ هزار نفر از خدمات مشاوره بهزیستی مازندران

ایسنا/مازندران مدیرکل بهزیستی مازندران گفت: سال گذشته بیش از ۳۶۰ هزار نفر از خدمات روانشناختی و مشاوره بهزیستی استان بهره‌مند شدند.

نقش روانشناسان در تمامی مراحل زندگی انسان‌ها کاملا مشهود است. بحران‌ها و حوادث سبب افزایش اختلالات روانی مختلفی مانند افسردگی، خشونت، اختلالات اضطرابی، اختلالات وسواسی و غیره در جامعه می‌شود که روانشناسان با ارائه مشاوره تخصصی در جهت حفظ و ارتقاء سلامت روانی جامعه گام‌های اساسی و ارزشمند برمی‌دارند.

به گزارش ایسنا، دکتر فریبا بریمانی امروز در جمع خبرنگاران ضمن تبریک فرا رسیدن روز «روانشناس و مشاوره» با بیان اینکه روانشناسان در ایجاد یک جامعه سالم از نظر جسمانی و روانی نقش بسزایی دارند، گفت: روانشناسان به افراد جامعه کمک می کنند تا بتوانند احساسات و رفتارهای خود را بهتر درک کرده و آنها را مدیریت کنند تا زندگی با کیفیت‌تری داشته باشند.

مدیرکل بهزیستی مازندران یکی از اهداف سازمان بهزیستی کشور را برنامه‌ریزی و تلاش در جهت ارتقاء سلامت روان آحاد جامعه دانست و عنوان کرد: در حال حاضر ۲۱۲ مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی در سراسر استان در راستای ارائه مشاوره تخصصی در زمینه‌های فردی و خانوادگی، ازدواج، پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، تحصیلی، ارتقاء توانمندی‌های معنوی، اخلاقی و فکری و غیره به شهروندان فعالیت دارند.

بریمانی به ارائه خدمات مشاوره حضوری اشاره و عنوان کرد: ۱۶۶ هزار و ۳۰۱ نفر در سال گذشته با مراجعه به مراکز مشاوره و خدمات روانشناختی از متخصصین امر خدمات دریافت کردند.

مدیرکل بهزیستی استان با بیان اینکه خدمات روانشناختی و ارتقای سلامت روان به صورت تلفنی نیز صورت می‌گیرد، افزود: طی یک سال اخیر  ۱۹۴هزار و ۵۶۸ نفر طی تماس با خط ۱۴۸۰ «صدای مشاور»، جهت برطرف کردن مشکلات روانشناختی در زمینه‌های فردی و خانودگی، کودک و نوجوان، تحصیلی، شغلی، مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره طلاق، توانایی تصمیم گیری صحیح و مناسب و همچنین تقویت مهارت‌های زندگی و مهارت‌های بین فردی مشاوره تلفنی دریافت و از مزایای این خط بهره‌مند شدند.

این مسئول از ارائه آموزش به بیش از هشت هزار و ۳۰۰ نفر از جوانان در آستانه ازدواج در سال گذشته خبر داد و اظهار کرد: بی‌شک، یکی از راهکارهای موثر پیشگیری از جدایی و طلاق زوجین، آموزش پیش از ازدواج است که به ارتقای توانمندی فردی در انتخاب همسر مناسب و تشکیل خانواده موفق کمک می‌کند که این افراد جهت تقویت و ثبات خانواده در کارگاه‌ها و جلسات آموزشی پیش از ازدواج شرکت کردند.

وی اعلام کرد: سال گذشته، ۱۴ هزار و۹۹ زوج مازندرانی جهت افزایش استحکام روابط زوجین در کلاس‌های آموزشی و مشاوره حین ازدواج شرکت کرده‌اند.

مدیرکل بهزیستی مازندران ارتقای سلامت و توانمندسازی روانشناختی زوجین، افزایش رضایتمندی زندگی زناشویی و تحکیم بنیان خانواده را از جمله اهداف برنامه‌های پیشگیرانه و ارتقایی سازمان بهزیستی در حوزه خانواده برشمرد و گفت: در این راستا در سالی که گذشت ۱۵هزار و ۴۱۱ نفر از آموزش زندگی خانواده و ۴۴ هزار و ۹۹ نفر از آموزش‌های مهارت‌های زندگی بهره‌مند شدند.

وی انتخاب همسر و ازدواج را هم از بعد اجتماعی و هم از بعد فردی برای افراد جامعه، مرحله مهم و حساسی دانست و ادامه داد: ۹۶۸۰ نفر در سال گذشته از مراکز مشاوره سراسر استان جهت ازدواج و انتخاب همسر خدمات مشاوره‌ای دریافت کرده‌اند. چرا که انتخاب درست و مناسب هم فرد را به آرامش می‌رساند و هم جامعه را از بحران مسائل اجتماعی آسیب‌زا مانند طلاق و پیامدهای آن حفظ می‌کند.

مدیرکل بهزیستی مازندران به مشاوره طلاق در مراکز بهزیستی نیز اشاره کرد و افزود: در سال گذشته تعداد، ۴۶  هزار و ۳۶۱زوج در مراکز مشاوره، خدمات مشاوره‌ای دریافت کردند و از این تعداد پرونده بیش از ۲۳ درصد منجر به سازش شده است که عمده‌ترین دلایل طلاق عدم مسئولیت پذیری، بی توجهی، کمبود مهارت‌های زندگی، اعتیاد، خیانت و سؤظن، خشونت و دخالت اطرافیان بوده است.‌

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۸۸ درصد متقاضیان در قم تسهیلات ازدواج دریافت کردند
  • عکسی از مادر سیدحسن خمینی در مراسم تشییع پیکر عروس ارشد امام /دختر امام هم آمد
  • اتفاقی که باعث شد مورایس مسلمان شود
  • چهره‌هایی که در مراسم تشییع عروس امام خمینی(ره) در قم حضور داشتند | عکس
  • جشن عروسی دختر ناصرالدین‌شاه؛ ۱۳۰ سال قبل + عکس
  • تصاویری از نوه و نتیجه امام خمینی در مراسم عزاداری فوت عروس ارشد امام (ره)
  • بهره‌مندی ۳۶۰ هزار نفر از خدمات روانشناختی در مازندران ‌
  • عروسی‌هایی بدون تالار و تشریفات
  • بهره‌مندی بیش از ۳۶۰ هزار نفر از خدمات مشاوره بهزیستی مازندران
  • (تصاویر) تصاویری دیده‌نشده از مراسم حج ۷۰ سال پیش