Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک منبع سیاسی عراق فاش کرد، موضوع تشکیل بزرگترین فراکسیون پارلمانی قطعی شده و شامل ائتلاف "سائرون"، "الحکمه" "الوطنیه" و "النصر" خواهد بود که به زودی اعلام می‌شود.

به گزارش ایسنا، این منبع سیاسی عراق به سایت شبکه سومریه نیوز گفت: روند تشکیل فراکسیون بزرگتر (اکثریت) پارلمانی از طریق این چهار ائتلاف قطعی شده و تعدادی دیگر از نمایندگان با هماهنگی گسترده‌ با دو حزب کردها و محور ملی (سنی‌ها) به این فراکسیون‌ پیوسته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این منبع خاطرنشان کرد، این فراکسیون پارلمانی به زودی اعلام خواهد شد و این رویکرد وجود دارد که با الفتح برای تشکیل ائتلافی گسترده‌تر وارد مذاکرات جدی شود.

وی افزود: اکثریت بزرگتر با الفتح به رهبری هادی العامری ما را به فراکسیون بزرگتر نزدیک می‌کند و ظرف ساعات آتی نشست‌ها برگزار شده و توافقاتی در این خصوص حاصل خواهد شد.

این منبع سیاسی عراق گفت: شانس حیدر العبادی نخست وزیر عراق و رهبر ائتلاف النصر برای تصدی دوره دوم نخست وزیری بیشتر است و هیچ اعتراضی در این زمینه وجود ندارد.

وی تصریح کرد: این ائتلاف به دور از چشم رسانه‌ها و با هماهنگی‌های گسترده‌تر حرکت می‌کند و امور به آخر رسیده و می‌توانیم فراکسیون بزرگتر را اعلام کنیم.

این مقام عراقی در عین حال افزود: رویکردی به خصوص از سوی العبادی وجود دارد که خواهان گشودن راه ارتباطی با الفتح و تشکیل فراکسیون بزرگی است که بتواند به مقابله با چالش‌های آینده برود.

پیشتر علی السنید، عضو ائتلاف النصر روز یکشنبه گفته بود، نشستی با سائرون و اعضای الفتح برای بررسی تشکیل فراکسیون بزرگتر پارلمانی برگزار می‌شود و برخی اعضای الفتح برای پیوستن به هسته فراکسیون بزرگتر ابراز تمایل کرده‌اند.

به رغم اینکه گفته شده محور سنی درباره پیوستن به فراکسیون اکثریت پارلمانی تمایلاتی دارد این ائتلاف که شامل اکثر گروه‌های سنی در عراق است روز یکشنبه گفت، هیچ تصمیمی یا وعده‌ای در زمینه پیوستن به هیچ ائتلافی برای تشکیل فراکسیون بزرگتر نداده است.

عبدالملک الحسینی،‌ سخنگوی محور سنی در واکنش به اظهارات دو ائتلاف النصر و دولة قانون که با هم برای تشکیل فراکسیون بزرگتر رقابت می‌کنند مبنی بر اینکه با گروه‌های سنی به منظور پیوستن به این فراکسیون به توافقاتی رسیده‌اند، گفت: ما با تمام گروه‌ها ارتباط داریم و درصددیم نتیجه ارتباطات و دیدارها را در نشستی با حضور رهبران محور ملی اعلام کنیم.

وی افزود: نشانه‌های نزدیک شدن دیدگاه‌ها به یکدیگر طبق برنامه دولتی مشخص خواهد شد که محور ملی را عاملی برای تضمین بیشتر خواهد یافت به خصوص در مناطق آزاد شده از دست داعش.

محور ملی شامل رهبران برجسته سنی نظیر اسامه النجیقی، جمال الکربولی، خمیس الخنجر با ۵۳ کرسی در پارلمان جدید از مجموعه ۳۲۹ کرسی است.

انتخابات عراق در ماه مه برگزار شد و در آن فراکسیون سائرون به رهبری مقتدی صدر رهبر برجسته شیعه در عراق با ۵۴ کرسی پیروز انتخابات شد. بعد از آن ائتلاف الفتح شامل گروه‌های حشد شعبی به رهبری العامری با ۴۷ کرسی در رده دوم و ائتلاف النصر با ۴۲ کرسی در رده سوم و ائتلاف دولة قانون به رهبری نوری مالکی با ۲۵ کرسی و حزب دموکرات کردستان عراق به رهبری بارزانی نیز ۲۵ کرسی هر دو در رده چهارم قرار گرفتند.

قرار است رئیس‌جمهوری عراق از پارلمان جدید بخواهد طی ۱۵ روز از تاریخ تایید نتایج انتخابات از سوی دادگاه عالی فدرال تشکیل جلسه دهد تا نمایندگان جدید با رای اکثریت قاطع رئیس‌ پارلمان و دو معاون او را در جلسه اول انتخاب کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام عراق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۳۱۸۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

5 محور مهم سفر بارزانی به تهران چیست؟ | درخواست ویژه اربیل از تهران

همشهری آنلاین – گروه سیاسی: بارزانی در حالی روز یکشنبه در راس یک هیأت‌ عالی‌رتبه به تهران سفر کرد که مناسبات دوطرف طی سال‌های اخیر با فراز و فرودهای قابل‌توجهی مواجه بوده‌است. اکنون اما، کارشناسان معتقدند رایزنی‌های بارزانی با مقام‌های ارشد ایرانی، نشان‌دهنده اراده دوطرف به‌منظور تقویت روابط دوجانبه است و می‌تواند چشم‌انداز نوینی برای گسترش همکاری‌های فی‌مابین ترسیم کند.

اهمیت این سفر زمانی دوچندان می‌شود که روابط تهران و اربیل به‌دنبال حوادث یک سال اخیر، با تنش‌های سیاسی – امنیتی محسوسی مواجه بوده‌است. در چنین شرایطی ناظران تحولات منطقه معتقدند این سفر اهداف چندگانه‌ای را دنبال می‌کند که در ادامه به بررسی بخشی از آنها می‌پردازیم.

۱

اجرای کامل توافق امنیتی ایران و عراق

نخستین سفر بارزانی به تهران پس از تنش‌های اخیر میان دوطرف در شرایطی است اجرای توافق‌ امنیتی ایران و عراق درباره اخراج گروهک‌های تروریستی و تجزیه‌طلب از اقلیم کردستان عراق، یکی از مهم‌ترین پرونده‌های روی‌میز رایزنی‌های دوطرف در تهران به‌شمار می‌رود. این در شرایطی است که با وجود انجام اقدام‌هایی ازسوی طرف عراقی به‌منظور اجرای این توافق، ایران همچنان انتقادهایی را درباره عدم اجرای کامل این توافق‌نامه مطرح می‌کند؛ انتقادهایی که متوجه مقام‌های اقلیم کردستان این کشور و عدم توجه کافی به تحقق کامل مفاد قرارداد است.

۲

مبارزه موثر با تحرکات تروریستی گروهک‌ها

مقابله موثر اقلیم کردستان عراق با فعالیت‌های تروریستی گروهک‌های تجزیه‌طلب یکی از مهم‌ترین مطالبات ایران از طرف مقابل است و به‌نظر می‌رسد از اصلی‌ترین محورهای رایزنی بارزانی در تهران نیز باشد. تهران بارها دراین باره به مقام‌های اقلیم کردستان عراق هشدار داده و در مواردی نیز اقدام‌های نظامی مستقیمی را نیز دراین حوزه انجام داده‌است. این درحالی است که بررسی‌ها نشان می‌دهد با وجود اقدام‌هایی که مسئولان اقلیم برای مقابله با تحرکات ضدامنیتی گروهک‌های تروریستی انجام داده‌اند، این اقدام‌ها تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله دارد.

۳

مقابله با تحرکات ضدایرانی صهیونیست‌ها

میزبانی و همکاری مقام‌های اقلیم کردستان عراق با سرویس‌های امنیتی ضدایرانی، از جمله موساد، یکی از موضوع‌هایی به‌شمار می‌رود که همواره زمینه‌ساز بروز تنش‌هایی میان دوطرف شده‌است. درچنین شرایطی هم بود که ایران در مواردی با توجه به کم‌توجهی اربیل به هشدارهای تهران، راسا اقدام به هدف قرار دادن پایگاه‌های موساد در اقلیم کردستان کرده‌است. در چنین شرایطی به‌نظر می‌رسد این موضوع از اصلی‌ترین محورهای رایزنی‌های بارزانی در تهران باشد.

۴

توسعه همکاری‌های اقتصادی - تجاری

تهران و اربیل طی سال‌های اخیر همواره از اراده لازم به‌منظور توسعه همکاری‌های اقتصادی برخوردار بوده‌اند؛ رویکردی که طی ماه‌های اخیر و به‌دنبال بروز تنش‌هایی در روابط دوطرف، با مشکلاتی مواجه شده‌است. درچنین شرایطی به‌نظر می‌رسد هموارسازی بیش‌از پیش همکاری‌های اقتصادی – تجاری ایران و منطقه اقلیم کردستان عراق، از مهم‌ترین محورهای رایزنی بارزانی در تهران خواهد بود. براساس برخی آمارهای موجود، حجم مبادلات تجاری ایران و اقلیم کردستان پیش از بروز تنش‌های سال‌گذشته، به حدود ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار نیز رسید و امید می‌رود سفر رئیس اقلیم به تهران، بستر مناسبی به‌منظور توسعه بیشتر این مبادلات فراهم کند.

۵

کمک ایران به حل بحران سیاسی اقلیم

اقلیم کردستان عراق طی روزهای اخیر با بحران‌های سیاسی، به‌ویژه در زمینه برگزاری انتخابات مواجه بوده‌است. درچنین شرایطی برخی کارشناسان معتقدند این موضوع در جریان سفر رئیس اقلیم کردستان به تهران، ازسوی بارزانی پیگیری خواهد شد. برخی براین اعتقادند با توجه به روابط موجود میان ایران و اتحادیه میهنی کردستان، به‌عنوان یکی از دو جریان اصلی این منطقه، جمهوری‌اسلامی می‌تواند راهگشای بحران سیاسی کنونی در اقلیم کردستان باشد.

کد خبر 849490 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها ایران و اسرائیل دفاع - سپاه پاسداران خبر ویژه عراق - اقلیم کردستان ایران و عراق حمله ایران به اسرائیل

دیگر خبرها

  • 5 محور مهم سفر بارزانی به تهران چیست؟ | درخواست ویژه اربیل از تهران
  • مرور یک تجاوز شیمیایی
  • ممنوعیت استفاده از کلمه «اسرائیل» در رسانه‌های عراقی
  • استفاده از واژه «اسرائیل» در رسانه‌های عراقی ممنوع شد
  • انیمیشن‌هایی متفاوت برای بزرگتر‌ها؛ انیمیشن‌هایی مفرح برای بچه‌ها
  • تشکیل کمیته‌های مشترک ایران و عراق برای مقابله با اخبار دروغ و جعلی
  • تقدیر از مقاومت عراق، موضع کلمبیا و خیزش دانشجویان آمریکایی/ تاکید بر شکست قطعی هرگونه تجاوز احتمالی اشغالگران به رفح
  • برگزاری ششمین اجلاسیه هم اندیشی روحانیون کلان شهرهای کشور در قم
  • جام ملت‌های زیر ۲۳ سال آسیا/عراق با بازیکن مس رفسنجان به المپیک رسید
  • صعود عراق به المپیک برای نویدکیا گران‌ تمام شد