Web Analytics Made Easy - Statcounter

آزادی حمل سلاح تنها متغیر دخیل در خشونت‌ با اسلحه در آمریکا نیست و سبک زندگی و مسائل فرهنگی-اجتماعی هم در این پدیده نقش قابل توجهی دارند.

به گزارش گروه بین‌الملل قدس آنلاین، تیراندازی شهر «جکسون‌ویل» در ایالت «فلوریدا» در آمریکا که در جریان آن سه نفر، از جمله فرد ضارب کشته شدند، ۲۳۴‌ امین حادثه در سال جاری میلادی در آمریکا است که در آن فردی به سوی جمعیت تیراندازی می‌‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

این آمار را وب‌سایت «Gun Violence Archive»که خشونت‌های مسلحانه در آمریکا را رصد می‌کند بامداد دوشنبه، ساعاتی بعد از تیراندازی «جکسون‌ویل» گزارش داده است. 

تیراندازی‌های جمعی در سال ۲۰۱۸

 آمریکا از لحاظ آمارهای خشونت با اسلحه کشوری متمایز در دنیا محسوب می‌شود. این کشور با آنکه حدود ۵ درصد از کل جمعیت دنیا را تشکیل می‌دهد نزدیک به ۳۱ درصد از کسانی که مرتکب کشتارهای جمعی با سلاح می‌شوند را در خود جای داده است.

درباره دلایل این موضوع تا کنون تحلیل‌های مختلفی ارائه شده اما آزادی حمل سلاح توسط شهروندان اغلب مهم‌ترین و اصلی‌ترین عامل ایجادکننده این مشکل دانسته می‌شود.

داده‌هایی که قبلاً شبکه خبری «سی‌ان‌ان» بر اساس گزارش مرکز تحقیقات کنگره آمریکا ارائه کرده نشان می‌دهد آمریکایی‌ها صاحب حدود نیمی از (۴۸%) از کل ۶۵۰ میلیون قبضه سلاح غیرنظامی موجود در سراسر دنیا هستند. 

اما تحلیل‌های دقیق‌تر نشان می‌دهند که آزادی حمل سلاح تنها متغیر دخیل در خشونت‌ با اسلحه در آمریکا نیست و سبک زندگی و مسائل فرهنگی-اجتماعی هم در این پدیده نقش قابل توجهی دارند. 

محققان می‌گویند از جمله مهم‌ترین این عوامل، فشار مفرطی است که در جامعه آمریکا روی فرد برای موفقیت در زمینه‌های مختلف شغلی، تحصیلی، رقابت‌های ورزشی و غیره وارد می‌شود. 

به عبارت دیگر، در جهان‌بینی آمریکایی، مهم‌ترین معنا و هدف زندگی دست‌یابی به موفقیت‌های مادی است و انسان زمانی می‌تواند احساس ارزشمندی و خوشبختی کند که موفقیت یا دستاوردی در زمینه‌ای کسب کرده باشد.

طبیعی است که در چنین جامعه‌ای انسان با فشار اجتماعی دائمی برای اکتساب بیشترین دستاوردهای مادی رو به رو خواهد بود و فضای ذهنش را جمع و تفریق درباره میزان دستاوردها و ناکامی‌هایش و مقایسه آنها با اطرافیانش اشغال خواهد کرد.  

 «عامل فشار» دیگر در جامعه آمریکا تأکیدی است که روی «فرد» به عنوان تنها مقصر شکست یا قهرمان پیروزی می‌شود. تأکید بیش از حد بر این گزاره که جامعه و نهادهای آن تمامی امکانات و آزادی‌های لازم را برای رسیدن به قله‌های موفقیت در اختیار همه قرار داده باعث می‌شود در مواقعی که شکستی برای فردی حاصل می‌شود جامعه و اطرافیان انگشت اتهام در وهله اول سمت کسی غیر از خود فرد نشانه نمی‌گیرند.

از این دو گزاره می‌توان چنین نتیجه گرفت در جامعه آمریکا-احتمالاً همانند هر جامعه‌ای- کم نیستند افرادی که تصورشان این است که نتوانسته‌اند به موفقیتی که استحقاقش را داشته‌اند دست پیدا کنند؛ و از سوی دیگر می‌پندارند به همین دلیل مورد شماتت محیط اجتماعی و اطرافیانشان قرار دارند. (توجه به این نکته نیز ضروری است که هر دوی این پدیده‌ها-یعنی هم عدم موفقیت و هم شماتت به دلیل آن- بیشتر پدیده‌هایی ذهنی هستند تا عینی. ممکن است هر فردی با هر سطحی از موفقیت، خودش را ناکام ادراک کرده و تصور کند دیگران به او نگاه سرزنش‌آمیز دارند.)  

فردی که قربانی چنین وضعیتی است منبع نوعی خشم بالقوه است که هر زمان ممکن است سرباز کرده و او را به سمت انتقام از جامعه‌ای که احساس می‌کند به حاشیه‌اش رانده سوق دهد.   

تجزیه و تحلیل آمارهای تیراندازی در آمریکا نقش چنین موقعیت‌هایی را در شمار زیادی از این حوادث نشان می‌دهد. 

به عنوان مثال، یافته‌های تحقیقی که سرویس مخفی آمریکا در سال ۲۰۰۲ انجام داده نشان می‌دهد اکثر عاملان تیراندازی در مدارس آمریکا سابقه احساس ناامیدی شدید داشته‌اند و تقریباً تمامشان قبل از انجام تیراندازی یک رویداد منفی، مانند شکست در یک زمینه، به هم خوردن روابط عاشقانه و یا اتفاقاتی از این قبیل را تجربه کرده‌اند.

نکته جالب دیگر در این باره مکانی است که تیراندازی‌ها در آمریکا اتفاق می‌افتند به این صورت که در آمریکا بر خلاف کشورهای دیگر این حوادث بیشتر در نزدیکی‌های محل رقابت‌های ورزشی، مدرسه و اماکن کار اتفاق می‌افتند، یعنی اماکنی که با مفهوم موفقیت و شکست سر و کار دارند. 

«آدام لانکفورد»، استاد جرم‌شناسی دانشگاه «آلاباما» در پژوهش جامعی درباره خشونت با اسلحه که سال ۲۰۱۵ آن را ارائه کرده به نکات جالبی در این باره اشاره می‌کند. 

او می‌گوید در حالی که ۳۱ درصد کل عاملان حملات با اسلحه در آمریکا هستند (همان‌طور که در بالا گفته شد) اگر این آمار را به صورت جزئی‌تر برای عاملان تیراندازی در مدارس و محل‌های کار در بیاوریم متوجه می‌شویم که این رقم به دو برابر می‌رسد، یعنی ۶۲ درصد از کل کسانی که در مدارس و محل‌های کار تیراندازی می‌کنند، آمریکایی هستند.

به گفته این جرم‌شناس، در کشورهای دیگر تیراندازی‌های با تلفات انبوه عمدتاً در نزدیکی تأسیسات نظامی صورت می‌گیرند، اما در آمریکا این حوادث در مدارس، شرکت‌ها یا محل‌های کار بیشتر رخ می‌دهند.   

  اگر نگاهی به فهرستی از تیراندازی‌ها در محل‌های کار و مدارس بیندازیم می‌بینیم که در اکثر آنها فرد ضارب بعد از اخراج از همان محل یا مدرسه به همکاران یا هم‌مدرسه‌ای‌های سابق خودش حمله‌ور شده است. 

 نگاهی به آنچه در تیراندازی «جکسون‌ویل» نشان می‌دهد که دست‌کم در نگاه اولیه و مقدماتی، اِلِمان‌های این حادثه تطابق زیادی با الگوی تحلیل بالا دارد.

  این حادثه چنانکه می‌دانیم، در محل برگزاری مسابقات کامپیوتری یک بازی آنلاین فوتبال آمریکایی (Madden NFL) در شهر جکسون‌ویل اتفاق افتاد. روزنامه لس‌آنجلس‌تایمز گزارش داده «دیوید کاتز» ۲۴ ساله که سال ۲۰۱۷ قهرمان این مسابقات شده بود، بعد از شکست در مسابقه یکشنبه، شروع به تیراندازی به سمت رقیبانش کرد و بعد هم خودش را کشت. 

منبع: فارس

انتهای پیام/  

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: آمریکا تیر اندازی جکسون ویل قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۳۲۵۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عفاف و حجاب ریشه در فطرت زن دارد/ دلایل عقلی ضرورت حجاب را تائید می کند

به گزارش خبرنگار حوزه استان های خبرگزاری تقریب، نشست ماموستا ملااحمد مبارکشاهی؛ امام جمعه نودشه با دانش آموزان دبیرستان‌های نسیبه و حضرت خدیجه (س) نودشه به مناسبت هفته حجاب و عفاف برگزار شد.
 
در این نشست، ماموستا ملا احمد مبارکشاهی ضمن تبریک هفته معلم، به مقام شامخ معلمین ادای احترام نمود و اظهار داشت: تعلیم و تعلم باعث رستگاری انسان در هر دو دنیا می باشد.
 
امام جمعه شهر نودشه افزود: پیامبر (ص) با افتخار خود را معلم معرفی می نماید.
 
این عالم اهل سنت در ادامه ضمن تشکر از مدیران و دبیران مدارس نودشه بخاطر زحماتی که برای آموزش دانش آموزان متحمل می شوند درخواست کرد که در این شرایط حساس که کشور و جامعه از هر طرف مورد هجمه فرهنگی دشمنان قرار دارد، نسبت به تربیت اخلاقی دانش آموزان توجه بیشتر شود.
 
امام جمعه نودشه در ادامه به مسئله حجاب و عفاف اشاره کرد و مطالب مفصلی از تاریخ حجاب را از دیدگاه تاریخی و دینی مورد بررسی قرار داد و عنوان کرد: در تمامی جوانع بشری، از عهد باستان تا آغاز عصر مدرنیسم حتی در جوامع غیر دینی، زن همواره حجاب و پوشش داشته است، حیا و عفاف و حجاب ریشه در فطرت زن دارد، دلایل عقلی زیادی زیادی نیز ضرورت حجاب را تائید می کند.
 
ماموستا مبارکشاهی در ادامه سخنان خود به بین و تشریح برخی از دیدگاه ها درباره حجاب اشاره کرد و عنوان داشت: حجاب برای دیده شدن زن، انسان مرکب از روح و جسم است و حقیقت انسانی او روح است نه بدن، بدن مرکب انسان است، ما انسانها راه زیادی آمده ایم تا به عالم طبیعت رسیده ایم، خداوند متعال در آفرینش زن زیبایی و ظرافت بیشتری به خرج داده است، اگر این مرکب بی پرده در جامعه عرضه شود، توجه همگان به سمت بدن که مرکب زن است معطوف می شود و هیچ کس توجه نمی کند و اهمیت نمی دهد که روحی که بر این مرکب سوار است کیست؟!.
 
 وی تصریح کرد: زن یعنی اندیشه و کمالات انسانی، زن یعنی شخصیت انسانی او، زن یعنی تفکرات و دانش او و در یک جمله زن یعنی روح او، اما هنگانی که زن خود را آرایش کند و در جامعه در معرض قرار گیرد، همه توجه ها به او متمرکز می شود و کسی به دید انسان با اندیشه، دانش و روحیات و اخلاق انسانی نمی نگرد، کاری که امروز جوامع غربی زن را به آن منحرف کرده اند و متاسفانه جامعه ما هم گرفتار شده است.
 
امام جمعه شهر نودشه در بخشی دیگر از سخنان خود به دیگاه های مختلف نسبت به زن پرداخت وگفت: قرون وسطایی که زن را فقط خدمت گذار ویژه مردان می داند که باید ریشه این تفکر را فلسفه غربی و یونان دانست، که آن را نقد نمود و دیدگاه دوم دیدگاه فمینیستی است که زن را آزاد و بدون هیج قد و بندی می داند، دیدگاه سوم دیدگاه اسلام که برای زن احترام خاصی قائل است که ضمن رعایت حدودات شرعی می تواند در جامعه نقش خوب و موثری داشته باشد.
 
ماموستا مبارکشاهی با اشاره به آیات قرآنی، زن را شریک زندگی مرد دانسته که سعادت و خوشبختی خانواده را مدیون مهر و محبت زنان داست.
 
این عالم اهل سنت در پایان سخنان خود به مضرات عدم رعایت حجاب و مشکلات بعدی آن اشاره کرد.
 
گفتنی است که در این نشست دانش آموزان سوالات و شبهات خود را بیان کردند و ماموستا مبارکشاهی نیز پاسخ های لازم را ارائه کرد.
 
انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کشته شدن ۴ افسر آمریکایی بر اثر تیراندازی در کارولینای شمالی
  • اجتماع دانشگاهیان خاش در حمایت از دانشجویان و دانشگاهیان آمریکایی و اروپایی طرفدار غزه
  • موفقیت به لطف حجاب و ۳ فرزند
  • عفاف و حجاب ریشه در فطرت زن دارد/ دلایل عقلی ضرورت حجاب را تائید می کند
  • گلرو: طوفان‌الاقصی باعث بیداری دانشجویان آمریکایی شد
  • خیزش دانشگاه‌های آمریکا علیه محور شرارت آمریکایی-اسرائیلی
  • فرمولی برای اینکه در زندگی موفق باشیم
  • وزارت بهداشت و درمان در اصلاح فرهنگ فرزندآوری یاری‌رسان‌ باشد
  • برنامه بایدن برای مقابله با جنبش دانشجویی حامی فلسطین چیست؟
  • حمایت جامعه دانشگاهی گلستان از دانشجویان معترض آمریکایی + فیلم