Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بسیج نیوز»
2024-05-01@09:51:22 GMT

سه بار گفت «الحمدلله» و شهید شد

تاریخ انتشار: ۵ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۳۳۳۲۰۱

سه بار گفت «الحمدلله» و شهید شد

به گزارش خبرگزاری بسیج، عملیات غرورآفرین فتح‌الفتوح آزادسازی جاده سردشت- پیرانشهر در سال ۱۳۶۱ طولانی‌ترین عملیات تاریخ دفاع مقدس بود که قریب به سه ماه به طول انجامید و طرح عملیات را شهید محمود کاوه به عنوان فرمانده عملیات تیپ ویژه شهدا طرح ریزی و اجرا کرد. طی این عملیات 120 کیلومتر جاده سردشت به پیرانشهر و جنگل آلواتان از لوث وجود ضد انقلاب پاکسازی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این عملیات سخت و نفس‌گیر، دو فرمانده دلاور این تیپ یعنی شهیدان ناصر کاظمی و محمدعلی گنجی‌زاده به شهادت رسیدند.

درآستانه ششم شهریور که مصادف با سالگرد شهادت ناصر کاظمی که مهتاب تابان شب‌های کردستان برای ملت مظلوم آن نواحی بود، خاطراتی ناب و ناگفته از این رادمرد تقدیم نگاهتان می‌شود.

تکبیر و قامت بستن برای آزادی کردستان
آبان سال ۱۳۶۰ بود.گردان شماره یک اعزامی از خراسان را برای اجرای عملیات در بانه و سردشت آماده می‌کردیم. مسئولیت گردان به عهده خودم بود. این گردان، تحت مدیریت ستاد ناحیه کردستان و فرماندهی مستقیم شهید ناصرکاظمی و نظارت سردار جواد استکی و یکی از برادران ارتش به نام سرگرد دستمزد و مسئول آموزش ستاد کردستان برادر مختاری آموزش قرار داشت.

یک روز شهید کاظمی گفت: از نیروهای گردانت بگو. مقاومت سرما را دارند؟
گفتم‌: تعدادی ازجنوب خراسان، ازطبس و بیرجند و قاین هستند که آنجا گرمسیر است.ولی بقیه از بجنورد و قوچان و شیروان و فریمان و مشهد هستند که فرق می‌کند. اما قول می‌دهم تا روز عملیات آنها را آماده کنیم. با ورزش و غذای بهتر و مرکبات و آبلیمو و ویتامین ۳!
گفت: خیلی خوب است.
گفتم: بچه‌ها خیلی ازنظر روحیه خوبند و به شما علاقه خاصی پیدا کرده‌اند و آماده جان‌فشانی و ایثارند. شما می‌توانید رویشان حساب کنید.
گفت: یک جلسه توجیهی تشکیل بده تا بیام برایشان صحبت کنم.
جلسه را منعقد نمودیم. یک گردان از ما و یک گروهان هم از ارتش در یکی از سوله‌های لشکر ۲۸ کردستان حاضر شدیم.
عصر بود.ایام محرم و صفر جلسات با قرآن و مداحی برادر قلیلی از فریمان شروع می‌شد تا اینکه شهید ناصر کاظمی آمد. گفت: نمازم را بخوانم بعد راحت صحبت کنم.
تمام نگاه‌ها به او بود. بیش از 300 نفر به آن جوانمرد و رادمرد رعنا می‌نگریستند و بعضی‌ها که آوازه او را شنیده بودند لحظه‌شماری می‌کردند که ببینندش.
حمزه کردستان به جلو رفت.بعد از اذان و اقامه، چهار مرتبه بلند گفت: الله و الله و الله و الله، و بعد گفت اکبر.
خداوند سبحان را گواه می‌گیرم از اول عمرم تا آن زمان و از آن زمان تاکنون چنین تکبیره‌الاحرامی را ندیده و نشنیده‌ام. من با نگاهم از چند متر فاصله و حسرت به او اقتدا کردم. و همه نیروها محو این نماز شدند. به گوش دل شنیدم و به دلم برات شد که این تکبیر و قامت آزادی کردستان است و ارتعاش آن را ملائکه‌الله به تمام کردستان رساندند.
* راوی خاطره: محمدرضا رحمانی

روایتی از شهادت سردار ناصر کاظمی
مقارن با شروع عملیات آزادسازی جاده سردشت، بنده بی‌سیم‌چی برادر علاماتی بودم که به نقطه درگیری که در محل انبارخوشه‌های گندم بود رسیدیم. علاماتی گفت: به نیروها بگو بنشینند تا من به محل درگیری بروم، و رفت و با شهید ولی‌نژاد برگشت و به من گفت: شما و گروهان‌های دو و سه در اختیار آقای ولی‌نژاد هستید و من با گروهان یک به محل درگیری می‌روم.

شهید ولی‌نژاد گفت: من به طرف جاده آسفالت و پل رودخانه که سمت جنگل هست می‌روم شما هم سریع به همانجا حرکت کنید. ما هم با دو گروهان به سمت جاده آسفالت راه افتاده و بعد از پل به شهید ولی‌نژاد ملحق شدیم. او نیروها را از چپ و راست آرایش داد و مدام تاکید می‌کرد تروریست‌ها همین نزدیکی هستند خیلی مواظب باشید! طولی نکشید که درگیری شروع شد و بعد از ساعتی شهید ولی‌نژاد گفت:با کاوه یا قمی تماس بگیر و بگو دمکرات‌ها خیلی زیاد هستند چکار کنیم؟

موفق به تماس نشدم، تا اینکه از پشت بی‌سیم صدا آمد که گفت: چکار دارید؟ پرسیدم شما؟ گفت: ناصرم! گفتم با برادر قمی یا کاوه کار ضروری دارم، اگر هستند جواب بدهند. نهایتا با هم بگو مگویی کردیم. مجددا من صدا می‌زدم: کاوه کاوه، قمی قمی! بعد از چند دقیقه شهید ناصر گفت:بابا به بزرگ‌ترت بگو من ناصر کاظمی هستم. من هم شهید ناصر کاظمی را نمی‌شناختم! به شهید ولی‌نژاد گفتم و او گفت موقعیت رو به ایشان گزارش بده، و شهید ناصر گفت: موقعیت رو بیشتر توضیح بده، گفتم جاده آسفالت بعد از پل به سمت جنگل. شهید کاظمی هم گفت تا ۱۵ دقیقه دیگر دو فروند هلیکوپتر می‌آیند، سعی کنید با آنها هماهنگ باشید. وقتی نیروها شنیدند، الله اکبر گفتند. خیلی سریع هلی‌کوپترها رسیدند و پیام دادند: علی علی عقاب و من هم آدرس داده و آنها طی سه مرحله به سمت دمکرات‌ها تیراندازی کردند. گفتند به دلیل نزدیک بودن شما به دمکرات‌ها نمی‌توان راکت یا مسلسل شلیک کرد چون احتمالا به شماها آسیب می‌رسد.

شهید ولی نژاد گفت به کاظمی جریان رو بگو. شهید ناصر کاظمی بعد از شنیدن خبر گفت: خودم میام پیش شما، عقب‌نشینی نکنید. اما ولی‌نژاد گفت: بگو برادر ناصر نیا ما به سمت پل عقب‌نشینی می‌کنیم، که برادر ناصر می‌گفت حق ندارید عقب‌نشینی کنید خودم میام پیش شما! تا این رو به شهید ولی‌نژاد گفتم، ایشان گفت:بیسیم چی فرار کن و خودت رو به نیروها برسان. رسیدم به نیروها که اول پل داخل جوی آبی کنار چنارها سنگر گرفته بودند. شهید ولی‌نژاد هم آمد و گفت دمکرات‌ها دارند می‌رسند، امان شان ندهید.

من و شهید کاظمی کنار جاده آسفالت بودیم که دمکرات‌ها رسیدند و درگیری شروع شد. چون دمکرات‌ها بالای ارتفاع و ما پایین بودیم قادر به تیراندازی نبودند و نهایتا اقدام به پرتاب نارنجک کردند و ما هم آسیب پذیر بودیم، که شهید ولی‌نژاد گفت: به برادر ناصر اعلام وضعیت کن و بگو ما باید مجددا به طرف پل از سمت شما عقب‌نشینی کنیم، اما شهید ناصر با صدای بلند و عصبانی می‌گفت: من دارم میام نزدیک شما هستم، حق ندارید عقب‌نشینی کنید. اما شرایط بسیار سخت شد که ولی‌نژاد گفت فرار کن و از سمت کف رودخانه خودت را برسان به نیروها.

وقتی به نیروها رسیدیم، خبر مجروح شدن برادر ناصر را شنیدیم که شهید ولی‌نژاد گفت: خودت را برسان به جیپ برادر ناصر و آمبولانس را خبر کن و همانجا بمان، تا من از پیشروی دمکرات‌ها جلوگیری کرده و راه را برای آمبولانس باز کنم. وقتی رسیدم، رفتم کنار برادر ناصر، او پشت فرمان بود. تکیه به خودرو زدم و با بیسیم درخواست آمبولانس کردم، و گفتم مجروح، برادر ناصر کاظمی ست. در حین مکالمه چشمم به کف خودرو افتاد که دیدم خون دارد به چرم پوتین می‌رسد. دستم را گذاشتم روی زخم که از ناحیه سر سمت چپ بود. درگیری هم همچنان پر شدت ادامه داشت.

منتظر رسیدن آمبولانس بودم که دیدم شهید ناصر دارد تو چشمان من نگاه می‌کند. احساس کردم قصد دارد حرفی بزند، به همین خاطر دقت کردم چه می‌خواهد بگوید. دیدم با چشم و پلک به سمت دستم که روی زخمش گذاشته بودم ‌اشاره می‌کند. گفتم دارم از خونریزی جلوگیری می‌کنم، ناراحت نباشید الان آمبولانس میرسد.

بعد هم شروع به شهادتین کرد و گفت:خدایا راضیم به امرت الحمدلله و سه مرتبه این جمله را بیان کرد. چشمانش را که به سمت آسمان بود آرام آرام بست. رنگ صورتش کاملا سفید شده بود. همزمان شهید ولی نژاد با آمبولانس رسیدند و شهید ناصر را بردند داخل و آمبولانس حرکت کرد و هوا کاملا تاریک شده بود و در تیررس کامل ضد انقلاب قرار داشت.

شهید ولی نژاد دستانش را برد به سمت آسمان و دعا می‌کرد که آمبولانس را نزنند. درست در زمانی که آمبولانس از جاده شنی به سمت آسفالت و پیرانشهر راه افتاد چند گلوله آرپی جی به سمتش شلیک شد و چون هوا تاریک بود کاملا مشخص بود. ولی نژاد که صحنه رو می‌دید دستانش رو بالای سرش برده بود و دعا می‌کرد نزنندش. بعد هم محکم زد روی سرش و چشمانش رو بست و من دیدم گلوله آرپی جی به آمبولانس نخورد، و گفتم نخورد نخورد شهید ولی‌نژاد بلند شد و گفت الحمدلله.
آن شب خیلی سخت گذشت. شهید ولی نژاد می‌گفت: برادر کاظمی شهید شد، و من گفتم مگر خبر دادند؟ گفت:نه ولی آنچه که من دیدم، شهید می‌شود.
*راوی خاطره: علی شیر کرمی

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۳۳۲۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنایت‌ به وقت الشفا و ناصر؛ افزایش کشف گورهای دسته‌جمعی در غزه

وبگاه شبکه خبری الجزیره در مطلبی آورده است: بیش از 300 جسد در محوطه دو بیمارستان بزرگ غزه پس از ماه‌ها محاصره توسط رژیم صهیونیستی کشف شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، وبگاه شبکه خبری الجزیره نوشته است که کشف یک گور دسته جمعی در داخل مجتمع پزشکی ناصر در خان یونس در جنوب نوار غزه با غم و اندوه و وحشت فلسطینی‌ها و محکومیت سازمان ملل مواجه شده و این نهاد خواستار تحقیقات شفاف و معتبر درباره این جنایت جدید شده است.

بیش از ۳۰۰ جسد تا کنون پس از عقب‌نشینی ارتش رژیم صهیونیستی از بیمارستان در ۷ آوریل کشف شده است. شورای حقوق بشر سازمان ملل روز سه‌شنبه گفت اجساد بیشتری در بیمارستان الشفاء شهر غزه، بزرگترین مرکز بهداشتی غزه پیدا شده است. پس از پایان محاصره دو هفته‌ای بیمارستان شفا، این نهاد وضعیت ساختمان را به عنوان یک پوسته خالی توصیف کرد.

گورهای دسته جمعی در دو مرکز پزشکی بزرگ غزه از جمله گورهای متعددی هستند که از زمان آغاز جنگ رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه کشف شده‌اند. جنگی که از ۷ اکتبر منجر به کشته شدن بیش از ۳۴۰۰۰ فلسطینی شده است.

چه چیزی تا کنون پیدا شده است؟

گروه دفاع مدنی غزه گفته که تا کنون بیش از ۳۰۰ جسد در گور دسته جمعی مجتمع پزشکی ناصر پیدا شده است. به گفته هانی محمود، خبرنگار الجزیره، زنان، کودکان، بیماران و کادر پزشکی از قبر دسته‌جمعی بیرون آورده شده‌اند.

وی افزود که کادر پزشکی و افرادی که قبل از خروج ارتش اسرائیل موفق به ترک بیمارستان شده بودند، صحنه‌هایی از «وحشت، کشتار دسته‌جمعی و دستگیری‌ها را توصیف کردند که گویی کل بیمارستان از محل شفا به قبرستانی عظیم تبدیل شده بود.»

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، گروه دفاع مدنی روز دوشنبه اعلام کرد که بسیاری از اجساد را از گورهای موقت در داخل مجتمع ناصر کشف کرده است، زیرا محاصره ساختمان توسط رژیم اسرائیل از دسترسی به گورستان‌ها جلوگیری کرده بود.

راوینا شمدسانی، سخنگوی دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد، گفت که برخی از اجساد پیدا شده در بیمارستان خان یونس «در حالی که دستانشان بسته و لباسی بر تن نداشتند» بیرون آورده شده‌اند.

گور دسته‌جمعی چیست؟

بر اساس گزارش الجزیره، هیچ تعریف بین‌المللی از گور دسته جمعی وجود ندارد. با این حال، کارشناسان پزشکی قانونی پدیده گور دسته‌جمعی را به عنوان «محل دفن بقایای افراد متعدد، اغلب کنار همدیگر» تعریف می‌کنند.

در گزارش سازمان ملل که در اکتبر ۲۰۲۰ منتشر شد، نوشته شده که گورهای دسته جمعی لزوماً محل دفن یا آرامگاه نهایی نیستند، بلکه «محل جنایات یا مرگ دسته جمعی هستند».

در این گزارش همچنین آمده است: «آنچه گورهای دسته جمعی را از سایر مکان‌های دفن دسته‌جمعی متمایز می‌کند، نقض حقوق شخصی و آئین‌ها وداع نهایی، سرکوب یا حتی از بین بردن هویت فردی، فرهنگی یا مذهبی در مرگ است.

واکنش فلسطینی‌ها و رژیم صهیونیستی چه بوده است؟

دفتر رسانه‌ای دولت غزه، رژیم صهیونیستی را مسئول این گورهای دسته‌جمعی دانست و کشف آنها و وضعیت کلی مجتمع پزشکی ناصر را «جنایت شنیع» خواند.

در این بیانیه آمده است: «دوبار حمله به آن و تخریب برخی از بخش‌هایش، نشان‌دهنده گستردگی وحشیگری این [موجود] اشغالگر و بی‌اخلاقی ارتش آن است که تمام جنبه‌های زندگی و ابزار بقا در نوار غزه را نابود می‌کند. ما از دادستان دیوان کیفری بین‌المللی می‌خواهیم که این کشتار ارتش اشغالگر در مجتمع ناصر و همچنین مجتمع الشفاء را با تمام جزئیات آن، چه علیه مقر این دو مجتمع و چه علیه شهروندان، آوارگان و تیم‌های پزشکی و رسانه‌ای داخل آن بررسی کند.»

ارتش رژیم صهیونیستی روز سه شنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که ادعای دفن اجساد فلسطینی‌ها «بی‌اساس و شواهد» است. در ادامه حتی افزوده است که در جریان عملیات خود در منطقه بیمارستان ناصر، اجساد دفن شده توسط فلسطینی‌ها را برای یافتن گروگان‌ها و مفقودان «آزمایش» کرده‌اند.

ارتش رژیم اشغالگر همچنین ادعا کرده است: «این معاینه‌ها با دقت و منحصراً در مکان‌هایی انجام شد که اطلاعات حاکی از حضور احتمالی گروگان‌ها بود و اجساد معاینه شده که متعلق به اسرای اسرائیلی نبودند، به محل خود بازگردانده شدند».

واکنش‌های بین‌المللی به این واقعه چه بوده است؟

سازمان ملل خواستار «تحقیق روشن، شفاف و معتبر» درباره گورهای دسته جمعی کشف شده در این دو بیمارستان شد. سخنگوی دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد خواستار تحقیقات مستقل و شفاف در مورد مرگ‌ها و اجساد یافت شده شد و گفت: «با توجه به جو حاکم بر معافیت از مجازات [برای اسرائیل]، این امر باید شامل بازرسان بین‌المللی نیز شود».

سخنگوی سازمان ملل گفته است بازرسان معتبر باید به این مکان‌ها دسترسی داشته باشند. اتحادیه اروپا روز چهارشنبه از درخواست سازمان ملل برای انجام تحقیقات مستقل حمایت کرد.

پیتر استانو، سخنگوی اتحادیه اروپا گفت: «این چیزی است که ما را وادار می‌کند تا خواهان تحقیقات مستقل درباره همه سو ظن‌ها و همه شرایط باشیم، زیرا در واقع این تصور را ایجاد می‌کند که ممکن است نقض حقوق بشر بین‌المللی صورت گرفته باشد. به همین دلیل است که انجام تحقیقات مستقل و اطمینان از مسئولیت‌پذیری مهم است.»

در واشنگتن، ودانت پاتل، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، کشف گورهای دسته جمعی را «بسیار نگران کننده» توصیف کرد و افزود که مقامات آمریکایی از رژیم اسرائیل درخواست اطلاعات کردند.

وزارت امور خارجه عربستان سعودی در بیانیه‌ای جنایات جنگی شنیع مستمر و کنترل نشده توسط نیروهای اشغالگر رژیم صهیونیستی را محکوم کرد که آخرین آن گورهای دسته جمعی کشف شده در مجتمع پزشکی ناصر در شهر خان یونس است.

چه تبعات قانونی وجود دارد؟

به گفته ولکر ترک، مسئول حقوق بشر سازمان ملل متحد، «بیمارستان‌ها بر اساس قوانین بین‌المللی بشردوستانه از حمایت بسیار ویژه برخوردار هستند. واضح بگویم، کشتن عمدی غیرنظامیان، بازداشت‌شدگان و سایر افرادی که در حال جنگ هستند [معلول یا مجروح] جنایت جنگی است.»

جنگ رژیم صهیونیستی در غزه مورد انتقاد شدید نهادهای بین‌المللی و گروه‌های حقوق بشری قرار گرفته است. یک بازپرس سازمان ملل ماه گذشته در گزارشی گفت که دلایل منطقی وجود دارد که بپذیریم رژیم صهیونیستی در جنگ خود علیه غزه نسل‌کشی کرده است.

در ژانویه، دیوان بین‌المللی دادگستری به رژیم اسرائیل دستور داد از هرگونه اقدامی که ممکن است تحت کنوانسیون نسل‌کشی قرار گیرد خودداری کند و مطمئن شود که سربازانش هیچ گونه اقدام نسل‌کشی علیه فلسطینیان در غزه انجام نخواهند داد. رژیم صهیونیستی ادعای نسل کشی را بی اساس توصیف کرده است.

کد خبر 747906

دیگر خبرها

  • ملاقات مدیرعامل باشگاه استقلال و شهردار منطقه ۵ تهران
  • داستان شگفت‌انگیز یک معلم در«مدیر مدرسه شریعت»/ از مبارزه با بهائیت تا تربیت چوپانی که مدیر مدرسه شد
  • شهید مطهری الگوی تعلیم و تربیت است
  • شهید مطهری الگویی تعلیم و تربیت است
  • جنایت‌ به وقت الشفا و ناصر؛ افزایش کشف گورهای دسته‌جمعی در غزه
  • پخش فیلم «رابطه» با بازی خسرو شکیبایی
  • تشکر خانواده شهید الداغی از وحید شمسایی
  • ببینید | استوری مشکوک یکتا ناصر و منوچهر هادی؛ ماجرای چیست؟
  • مادرم با هدیه وحید شمسایی روحیه گرفت
  • گرامیداشت یاد شهید ناصر پیروی در رشت