Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛همدان دیار کهن پارس با دارا بودن وسیع‌ترین تپه باستانی؛ هر ایرانی را در وهله نخست به یاد بوعلی سینا و غار علیصدر می‌اندازد، شهری که از مهم‌ترین زیارتگاه‌های یهودیان جهان است، کما اینکه یادگار این قوم برای قدیمی‌ترین شهر ایران، از لحاظ امنیتی، کوچه‌های باریک و پرپیچ و خم‌تر از سایر کوچه‌ها را رقم زده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید:شهر‌های تاریخی و باستانی که بیش از یکبار از ویرانی نجات یافته اند+ تصاویر 

همدان که پس از رویداد بین المللی تبریز ۲۰۱۸ این روز‌ها بر خط خبر‌های گردشگری ایران قرار گرفته است، به لطف برگزیده شدن در اجلاس مجمع گفتگوی کشور‌های آسیایی (acd) - پایتخت گردشگری آسیا در سال ۲۰۱۸ شده است، برگزیده شدنی که پشتوانه آن ده‌ها و صد‌ها داشته تاریخی و فرهنگی را یدک می‌کشد که یک مورد آن بقایای ابنیهٔ کاسی، مادی و هخامنشی است.

همدانیا میلیچ (گنجشک) تو هوا می‌پره، می‌گیرن موکونن ترشی

از هر چه بگذریم از غذا نمی‌توان گذشت، آن هم در گردشگری، همدانی‌ها نیز خوش خوراک هستند، به‌خصوص در مزه ترشی و مربا‌های خاص، به‌طوریکه ۱۰۰ ترشی آن‌ها زبان زد خاص و عام است و حتی مَثل معروفی نیز دارند و می‌گویند: «همدانیا میلیچ (گنجشک) تو هوا می‌پره، می‌گیرن موکونن ترشی.»

خوردن غذای هر دیار لطفی است که هر ایرانی نمی‌تواند به راحتی از کنار آن عبور کند، حال در شهر «هِمِدان» به گویش محلی، نباید ۵ غذا را از دست داد: آبگوشت بزباش، آبگوشت کلم قمری، آش کاچی، سرداشی، آبگوشت یخنی، بماند اینکه همدان به آش هم معروف است و نباید بدون خوردن «آش برنج» قدیمی‌ترین شهر ایران - را ترک کرد.

حال وقتی ترشی‌های همدان را می‌چشید نمی‌توانید شیرینی‌های دیار کهن سرزمین پارس را نادیده بگیرید، شیرینی‌های کماج، شیرمال، حلوازرده، انگشت‌پیچ، آب‌نبات قیچی، حلوا لوزی، چای بغدادی، نان چای و از مشهورترین شیرینی‌هایی که نام آن را با طعم شیرین چشیدید: «راحت الحلقوم».

همچنین شناخته شده‌ترین صنایع دستی چهاردهمین شهر پرجمعیت ایران که سه گویش، حصاری، جولانی و ورمزیاری آن نیز معروف است، سفالین لالجین است که توانسته است جزو محبوب‌ترین هنر‌های همدان شود.

همدانی که عنوان پایتخت گردشگری ۲۰۱۸ قاره آسیا را برای خود ثبت کرده است، شهرت دیگری را نیز در کارنامه خود یدک می‌کشد و آن عنوان «شهر دباغخانه‌ها» است، زیرا شهر همدان از شهر‌های مهم تولید و صادرکننده چرم در ایران است کما اینکه شهرت یک قرن گذشته «شهر دباغخانه‌ها» امروزه آنچنان رونقی نداشته باشد.

حال شهری که قدیمی‌ترین دیار سرزمین پارس است، از خود خاطرات فرهنگی ویژه‌ای نیز به یادگار گذاشته است، کما اینکه شاید این خاطرات بوی تند و تلخی را بر مشام هر ذهنی جلوه کند و آن هم زد و خورد‌های خونینی بود که امروزه به مثل دعوای حیدری و نعمتی معروف است، دعوا‌هایی با قدمت ۴۰۰ سال که در مراسم عزاداری بر سر تقدم ورود یا خروج از مسجد و درگذرگاه‌ها بین دسته‌های حیدری و نعمتی رخ می‌داد.

همدان با ۱۸۰۰ اثر فرهنگی و تاریخی که متعلق به تمام دوره‌های مختلف تاریخی است، از دیدگاه محمد ناصر نیکبخت  آقای استاندار این دیار قدیمی، دارای مفاخر و بزرگان و اندیشمندان بسیار زیادی است و تاکنون ۵۰ جلد از ۱۴۰ دانش نامه مربوط به مفاخر همدان تهیه شده است که فقط یکی از نوابغ آن، بوعلی سینا است، کما اینکه از دیار همدان می‌توان به نام‌های مشهوری، چون مصطفی رحماندوست .

شاعر، نویسنده و مترجم کتاب‌های کودکان و نوجوانان، ویگن - خواننده موسیقی پاپ، شهید محمد مفتح  روحانی و سیاست‌مدار، ابوالحسن بنی‌صدر - نخستین رئیس‌جمهور جمهوری اسلامی ایران و شیرین عبادی - نخستین و تنها ایرانی برندهٔ جایزه صلح نوبل نیز اشاره کرد.

حال قدیمی‌ترین شهر ایران که روزگاری پایتخت هخامنشیان، اشکانیان، ساسانیان، آل بویه و سلجوقیان بوده و به شهر دباغخانه و قالیچه ارزان نیز مشهور است، با کوله‌باری از تاریخ و تمدن، پایتخت گردشگری قاره کهن شده است، شهری که مشهور است مردمان آن «میلیچ تو هوا می‌پره، می‌گیرن موکونن ترشی».

منبع:تسنیم

انتهای پیام/

قدیمی‌ترین شهر ایران «پایتخت» گردشگری قاره کهن شد

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مناطق گردشگری خواندنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۳۵۰۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رقابت شهرهای استان کرمان برای عنوان پایتخت کتاب ایران

به گزارش خبرنگار مهر، محسن روحی، صبح یکشنبه در گفتگو با خبرنگاران با بیان اینکه طرح انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران با هدف توسعه عدالت فرهنگی و ترویج کتابخوانی در سطح کشور برگزار می‌شود گفت: طرح انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران از برنامه‌های ترویجی معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با موضوع فرهنگ کتاب و کتابخوانی است که با هدف توسعه عدالت فرهنگی و ترویج کتابخوانی در سطح کشور برگزار می‌شود.

وی افزود: برنامه‌های هر شهر که در زمینه ترویج کتابخوانی با همکاری دستگاه‌ها و نهادهای دولتی و غیردولتی تدوین و با امضای شهردار، فرماندار و رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ارائه شود، قابلیت شرکت در طرح پایتخت کتاب ایران را دارد.

روحی، اهداف این برنامه را کمک برای دستیابی به توسعه پایدار و عدالت فرهنگی، تقویت و انسجام‌بخشی به توسعه فعالیت‌های اجتماعی محور فرهنگی در شهرها با محوریت کتاب و کتابخوانی، کشف، جذب، ساماندهی و بهره‌گیری از امکانات و ظرفیت‌های مادی و معنوی برای ترویج کتابخوانی، تقویت برنامه‌ریزی و نگاه به آینده و حمایت از فعالیت‌های داوطلبانه مشارکتی و جهادی در حوزه ترویج کتابخوانی عنوان کرد.

وی افزود: تناسب فعالیت‌ها با آئین‌های بومی و ارزش‌های دینی و ملی، طراحی برنامه‌ها به طور ویژه برای پایتخت کتاب ایران، تأثیر پایدار در ارتقای سطح فرهنگ کتابخوانی، مشارکت مردمی و پشتیبانی شرکت‌های تجاری و دستگاه‌های اجرایی، نوآوری در محتوا و شیوه اجرا و استفاده از فضای مجازی از ویژگی‌های کلی برنامه‌های ارسالی شهرها به دبیرخانه این جشنواره است.

روحی، با تأکید بر استفاده از ظرفیت فضای مجازی برای اجرای برنامه‌های کتابخوانی و شبکه‌سازی گفت: مشارکت مردمی و استفاده از ظرفیت سرمایه‌های اجتماعی، فرهنگی، هنری و فکری موضوعی است که در انتخاب پایتخت کتاب ایران از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

کد خبر 6097248

دیگر خبرها

  • قحطی گل در دیار کویر
  • کشف اثر تاریخی، پیاده راه سازی در بافت مرکزی همدان را متوقف کرد
  • یک کشف دیواره تاریخی در همدان حین عملیات پیاده‌راهسازی
  • شادی مردم دیار هگمتانه از بارش باران بهاری
  • دیار مادستان دوباره بارانی می شود
  • ثبت ملی روستای «نوسنگی» در درفک رودبار
  • رقابت شهرهای استان کرمان برای عنوان پایتخت کتاب ایران
  • ایجاد اشتغال پایدار از مسیر اتصال دانشگاه و صنعت می‌گذرد
  • بازیگر پایتخت در سن ۷۱ سالگی |‌ عکس
  • لوکیشن سریال خانه سبز پس از ۳۰ سال (فیلم)