Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست؛ رضا اردکانیان روز دوشنبه در مراسم افتتاح نیروگاه 61 مگاواتی سیاهپوش در منطقه طارم سفلی قزوین افزود: امروز نیروگاه های تجدیدپذیر و به ویژه بادی در کشور به خوبی جایگاه خود را شناخته و به توسعه مطلوبی نیز دست یافته اند.
وزیر نیرو ادامه داد: 640 مگاوات ظرفیت نیروگاه های تجدید پذیر کشور است که 45 درصد آنها را نیروگاه بادی تشکیل می دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه امسال نیز احداث 450 مگاوات نیروگاه تجدید پذیر در دستور کار قرار دارد افزود: بر اساس وعده های داده شده تا پایان امسال این میزان تولید به یک هزار مگاوات و در سال آینده نیز تا دو برابر افزایش می یابد و تا پایان برنامه پنجم به پنج هزار مگاوات می رسد.
اردکانیان خاطر نشان ساخت: هزینه تولید هرکیلووات ساعت برق در نیروگاه های تجدید پذیر چهار سنت یورو است و حدود 10 میلیون دلار صرفه جویی سالانه در مصرف سوخت به همراه دارد.
وی گفت: امروز ما راه صحیحی را در حوزه تولید انرژی در پیش گرفته ایم و نیروگاه های خورشیدی را در مناطق کم آب و بادی را در مناطق اقلیمی خاص مورد شناسایی و اجرا قرار می دهیم.
اردکانیان یادآور شد: با اتکا به ظرفیت های قانونی مجلس شورای اسلامی از هر کیلو وات برق عرضه شده به مردم در سال گذشته 50 ریال و امسال 60 ریال دریافت و از همین محل آورده مردم برق نیروگاه ها خریداری شد.
وی اضافه کرد: امسال 10 هزار میلیارد ریال از محل فروش برق جمع آوری شده است و امیدواریم سازمان برنامه و بودجه نیز به وظیفه خود که همان تامین منابع مالی وزارت نیرو است به نحو مطلوب انجام وظیفه کند.
وزیر نیرو در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به طرح های قابل افتتاح در هفته دولت افزود: در چهارمین روز از هفته دولت 11 پروژه وزارت نیرو مورد بهره برداری قرار می گیرد که بزرگترین آن نیروگاه سیاه پوش است.
وی ادامه داد: پنج نیروگاه خورشیدی در فارس، 2 نیروگاه خورشیدی در تهران و تعدادی دیگر نیز در استان های قم و یزد به بهره برداری می رسند که در کل 155 مگاوات به مجموعه ظرفیت نیروگاه های تجدید پذیر کشور اضافه می شود.
به گفته اردکانیان این تعداد پروژه ها با چهار هزار و 550 میلیارد ریال به علاوه 18 میلیون یورو به مرحله بهره برداری رسیده اند.
اردکانیان یادآور شد: وزارت نیرو از محدود دستگاه هایی اجرایی است که به عنوان یک دستگاه دولتی خود مولد بخش های خصوصی در زمینه تولید و تامین برق است.
وزیر نیرو در پایان با اشاره به ویژگی های نیروگاه سیاهپوش افزود: یکی از ویژگی های این نیروگاه تولید80 درصد برق خود در ماه های خرداد، تیر ، مرداد و شهریور یعنی زمان اوج مصرف پیک است که از نظر مدیریت انرژی در زمان های مورد نیاز ارزش بسیار زیادی دارد.
نیروگاه بادی منطقه سیاهپوش بخش طارم سفلی به ظرفیت 61.4 مگاوات و 86 میلیون یورو سرمایه گذاری بخش خصوصی در 120 کیلومتری شهر قزوین قرار دارد.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: برق نیروگاه های بادی وزیر نیرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۳۶۷۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت تبادل برق با کشور‌های همجوار به ۵ هزار مگاوات افزایش می‌یابد

مصطفی رجبی مشهدی گفت: ما مرز مشترکی با اروپا نداریم، اما از طریق یک پست پیشرفته (بک تو بک) از طریق ترکیه تا ۶۰۰ مگاوات امکان تبادل انرژی با اروپا وجود دارد.

به گفته وی، در این خصوص پروتکل و توافقنامه‌ای بین شرکت مدیریت شبکه برق ایران و طرف ترکیه‌ای امضا شده که بر اساس آن پروتکل‌های فنی تنظیم شده تا طرح شکل اجرایی به خود گرفته و  به نحو مطلوبی انجام شود. درمجموع برنامه این است که ابتدا برق به ترکیه و بعد از طریق این کشور به کشور‌های اروپایی  صادر و به همین طریق از اروپا به ترکیه و سپس به ایران وارد شود.

رجبی مشهدی اضافه کرد: آن چه به لحاظ مطالعاتی بررسی شده این است که ظرفیت تبادل برق با کشور‌های همجوار تا ٣ هزار مگاوات وجود دارد، اما از طریق خطوط جدید که در برنامه‌های آینده مدنظر داریم، امکان تبادل برق با این کشور‌ها تا ۵ هزار مگاوات قابل افزایش است. تبادل برق با کشور‌های همجوار حتی می‌تواند به رفع ناترازی برق در فصل گرم سال از طریق واردات نیز کمک کند.

سخنگوی صنعت برق در همین زمینه خاطرنشان کرد: در چهار ماه گرم سال ما مشکل ناترازی برق داریم، اما در ٨ ماه باقیمانده امکان صادرات فراهم است، قطعا این تبادل برق کمک می‌کند که ناترازی را هم در تابستان برطرف کنیم یعنی در تابستان برق وارد کنیم و در دوره‌هایی که کمبود نداریم برق را صادر کنیم، پس اتفاقا تبادل و صادرات برق می‌تواند کمک کند که ناترازی را به حداقل برسانیم.

مدیرعامل شرکت توانیر در پایان از فراهم بودن امکان صادرات برق سرمایه گذاران بخش خصوصی از مسیر‌های انتقال برق موجود تا سقف ٣٠٠ مگاوات (۵٠ مگاوات به افغانستان، ٥٠ مگاوات به پاکستان، ١٠٠ مگاوات به عراق و ١٠٠ مگاوات به ترکیه) خبر داد و تصریح کرد: سرمایه گذاران می‌توانند ٨ ماه برقشان را به این کشور‌ها صادر و در ٤ ماه گرم سال نیز به داخل عرضه کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

دیگر خبرها

  • مدارس، صاحب نیروگاه های خورشیدی می شوند
  • جای توربین‌های بادی دیگر در خیابان‌ها است
  • فاز اول نیروگاه بادی درح به زودی به بهره‌برداری می‌رسد
  • طرح توسعه نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی برق
  • ظرفیت تبادل برق با کشور‌های همجوار به ۵ هزار مگاوات افزایش می‌یابد
  • اجرای طرح توسعه نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی برق در مازندران
  • توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر برای کاهش مصرف سوخت
  • تصفیه خانه فاضلاب شهر خوی، نیازمند نیروگاه انرژی های تجدید پذیر
  • فراهم شدن مقدمات احداث چهارمین هنرستان انرژی اتمی کشور در هرمزگان
  • چگونه کشور‌های جهان از خورشید طلا و از باد پول می‌سازند؟