Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-08@23:41:23 GMT

وقتی عامدانه آب به آسیاب اقصاد می‌ریزند

تاریخ انتشار: ۵ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۳۳۶۹۸۵

وقتی عامدانه آب به آسیاب اقصاد می‌ریزند

یک استاد اقتصاد دانشگاه شهید باهنر کرمان با بیان اینکه شرایط اقتصادی، تا حد زیادی متاثر از تئوری‌های اقتصادی است، تصریح کرد: ممکن است در کوتاه مدت، حرف زدن، انتظارات را شکل و تغییر بدهد، اما در بلند مدت قطعا این تعادل‌ها از مقادیر حقیقی و زیر ساختی اقتصاد، تبعیت می کند.

دکتر"حسین مهرابی" در گفت و گو با خبرنگار ایسنا درباره آینده اقتصاد کشور اظهار کرد: تعادل‌های بلندمدت اقتصادی، با حرف زدن، شعار، ارائه بسته و طرح‌های غیرکارشناسی، غیر واقع بینانه و بلند پروازانه، ایجاد  نمی‌شود، بلکه باید از طریق تغییر زیرساخت‌ها، و با توجه به آنها، تعادل برقرار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: ممکن است در کوتاه مدت، حرف زدن، انتظارات را شکل و تغییر بدهد، اما در بلند مدت قطعا این تعادل‌ها از مقادیر حقیقی و زیر ساختی اقتصاد، تبعیت می‌کند.

مهرابی با بیان این‌که شرایط اقتصادی، تا حد زیادی متاثر از تئوری‌های اقتصادی است، تصریح کرد: به عنوان مثال وقتی رشد نقدینگی خیلی بیش از رشد پایه پولی است، نشان‌دهنده، خلق پول نامتعارف است چون بخشی از آن توسط بانکداری الکترونیک، سپرده قانونی، گسترش پوشش آماری بانک مرکزی و... قابل توجیه است، اما نه همه آن.

سرپرست دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان و رییس دانشکده شهید چمران کرمان بیان کرد: دو برابر شدن حجم نقدینگی در یک دوره چهار ساله، بدون تغییر اساسی در تولید واقعی، اثرات تورمی خود را در یک دوره چهار تا هشت ساله بروز خواهد داد.

این استاد اقتصاد دانشگاه شهید باهنر کرمان گفت: انجماد سپرده‌ها، سرکوب‌های مالی و ارزی، جهش در واردات (با ارز سرکوب شده)، سیاست‌های انقباضی مالی و ... در کوتاه مدت ممکن است کارساز باشد، اما در بلند مدت، خیلی اثر بخش نیست. فشار هزینه‌ای، باعث افزایش تقاضای بنگاه‌ها برای دریافت وام شده و بانک‌ها از طریق افزایش بهره و تغییر شکل سپرده‌ها به بلند مدت، این وام‌دهی را تامین و اقدام به افزایش نقدینگی در جامعه می‌کنند ضمن آن‌که توجه به نسبت شبه پول یا سپرده‌های غیردیداری به حجم پول که به طور قابل توجهی افزایش یافته، موید این امر است.

مهرابی ادامه داد: این چرخه در بلند مدت، منجر به بروز آثار تورمی ناشی از خودش می‌شود و با حرف و شکل‌دهی انتظارات محقق نشونده، نمی‌توان اثرات آن را از اقتصاد حذف یا حتی کمرنگ کرد.

این استاد دانشگاه شهید باهنر کرمان بیان کرد: اقتصاد ایران به جای این‌که تابعی از حقایق اصلی (تولید واقعی، بهره‌وری، پتانسیل‌های موجود و ...) باشد، تابعی از اثرات روانی شده که برخی ناآگاهانه و شاید بعضی هم عامدانه، به این آسیاب آب ریخته و مسائل را به بحث‌های سیاسی و سیاست خارجی ربط می‌دهند. در حالی که از نظر من بخش کمی از آنها (در حد ۳۰ درصد) مربوط به تحریم و سیاست خارجی و مباحث سیاسی است.

وی درباره بسته ارزی جدید دولت گفت: باید دولت از طریق منابع ارزی خود، در کوتاه مدت به سیستم تزریق کند تا اثرات روانی از بین برود، و بعد پای خود را کم کم و هوشمندانه عقب بکشد.

مهرابی افزود: این انتظار نابجایی است که در کوتاه مدت بازار ارز (ثانویه) عمق پیدا کند. عمق بازار به این معنی است که مردم معاملات خود را به صورت عادی و در صرافی‌ها انجام دهند زیرا اعتمادسازی کار خیلی سختی برای متولیان امر شده است.

وی با بیان این‌که بنده با ارز دو و چند نرخی (آن هم با حاشیه بیش از ۱۰۰ درصد)، در بلندمدت، موافق نیستم، ابراز عقیده کرد: برای دریافت ارز دولتی، لابی‌های سیاسی و ... تشکیل می‌شود و در صورتی که سیاست خارجی، تحریم و ... قرار است در بلندمدت به همین شکل باشد، باید ارز دولتی را به کالاهای غیر اساسی تخصیص دهند تا به کالاهای اساسی، زیرا اگر به کالای اساسی، ارز یارانه‌ای دادیم یعنی در بلندمدت داریم مزیت تولید آن در داخل کشور (مثل ارتقا تکنولوژی و ...) را تضعیف می‌کنیم اما در کنار این مسئله، باید به قدرت خرید اقشار کم درآمد، امنیت غذایی، بهداشت و درمان و ... هم توجه کرد (اهداف مهم و عمدتا متناقض) که مسئله را برای سیاست‌گذار بسیار سخت خواهد کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام اقتصاد مقاومتی منطقه کرمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۳۶۹۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراف دیرهنگام یک نماینده مجلس: برخی نمایندگان نه یکی بلکه چندتا شاسی‌بلند گرفته‌اند

آفتاب‌‌نیوز :

بخش‌هایی از گفت و گوی علیرضا سلیمی را در ادامه می‌خوانید:

باید در مجلس دوازدهم نقاط قوت مجلس یازدهم را تقویت و نقاط ضعف آن را پوشش بدهیم. البته اینکه می‌گویم در مجلس یازدهم نظارت ضعیف بود به معنای آن نیست که نظارت تعطیل بود نظارت به اندازه کافی نبود.

اولاً تعدادی از نمایندگان جدید هستند و تعدادی از اعضای هیئت رئیسه قبلی هم رای نیاوردند. بخش زیادی از نمایندگان جدید الورود هستند و این‌ها باید تصمیم بگیرند.

سامانه شفافیت برای چیست؟ برای اینکه تعداد آرا را بررسی کنید. مثلاً این آقا اینقدر می‌توانسته رای بدهد الان اینقدر رای داده است. شما باید بررسی بکنید به مردم گزارش بدهید. وقتی کسی در صحن و کمیسیون‌ها حضور منظم ندارد این یک نوع فساد اداری است. فساد سیاسی هم هست. آیا این فساد منشاء فساد اقتصادی می‌شود یا نمی‌شود؟ چون اگر من درست ریل‌گذاری نکنم موجب فساد در بیرون می‌شود. منی که زمینه‌ساز فساد هستم می‌توانم روی پرچمم بنویسم مبارزه با فساد؟

من همین الان هم می‌گویم باید تکلیف شاسی بلند‌ها مشخص شود. باید اسامی کسانی که خودرو گرفتند مشخص شود؛ برخی نه یکی، بلکه چندتا شاسی بلند گرفته‌اند، اما می‌گویند ضد فساد هستیم؟ می‌گویند من عدالتخواه هستم و با فساد مبارزه می‌کنم! می‌گویند انقلابی هستیم کدام انقلابی؟ یکی از الزامات انقلابی‌گری اخلاق و ادب است.

انقلابی‌گری یعنی مردم داری. یعنی شفافیت. انقلابی‌گری یعنی ما عاقلانه و عالمانه در مجلس حضور پیدا کنیم. فردی که مطالعه نمی‌کند و در طرح‌ها و لوایح نظری ندارد چطور می‌تواند بگوید که انقلابی هستم؟ انقلابی‌گری یعنی طرف مطالعه بکند پژوهش بکند و تحقیق بکند و فعالانه در مجلس حضور داشته باشد. چرا نباید حضور فعال داشته باشد؟ انقلابی‌گری یک منش و سیره است نه یک اسم. یک شعار فقط نیست. یک سیره است و در چه کسانی بروز و ظهور کرده مهم است.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • فریاد صهیونیست‌های کودک کش از آدم کشی آمریکا بلند شد!
  • آقایی‌پور: ناخودآگاهانه بلند شدم و به سپاهان گل زدم!
  • «آشیل» به جشنواره فیلم سیدنی دعوت شد
  • «مهاجران» برنده اسکار انگلیس شد
  • اعتراف دیرهنگام یک نماینده مجلس: برخی نمایندگان نه یکی بلکه چندتا شاسی‌بلند گرفته‌اند
  • رونمایی از لوکس‌ترین خودرو شاسی‌بلند دنیا؛ رولز رویس کالینان (فیلم)
  • همایش ملی شاعر بلند آوازه‌ کُرد «میرزا احمد داواشی» برگزار می‌شود
  • وقتی از یک پل می توان پول هنگفت درآورد!
  • هفت خان مشکلات پیش روی اراضی هفت آسیاب سنندج
  • راهکار دولت برای پایان بلاتکلیفی ۳۲ ساله مالکان هفت‌آسیاب