Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@15:24:16 GMT

قصه هایی که در قفسه ها زندانی شدند

تاریخ انتشار: ۵ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۳۳۷۳۶۷

قصه هایی که در قفسه ها زندانی شدند

اردبیل- ایرنا- هنوز هم خواب شیرینی که در کودکی با قصه مادر بزرگ ها به سراغمان می آمد و کتاب قصه ای که برای نخستین بار بدست گرفته و کلمات آن را با هجی تلفظ کردیم، شیرین ترین خاطره زندگی مان محسوب می شود.

قصه، کتاب داستان و رمان تا نوجوانی و حتی جوانی جزو جدایی ناپذیر از زندگی ما بود، الفبای زندگی را با روایت های شفاهی مادربزرگان، پدربزرگان و کتاب های داستانی آموختیم و شخصیت امروزی ما شکل گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


نسل گذشته تا مدت ها دست کم با کتاب های قصه الفتی جدایی ناپذیر داشت و انس با کتاب و مطالعه با همین روایت های افسانه ای پایه ریزی شده و دوام می یافت، چیزی که احساس می شود که نسل جدید از آن فاصله گرفته و همین امر عاملی در فاصله بین آنها با کتاب می باشد.
زندگی ماشینی و آرزوی دست نیافتنی خانواده ها برای دستیابی سریع فرزندانشان به مدارج علمی موجب شده که کودکان امروزی بدون پیمودن پله های ابتدایی مطالعه که با قصه آغاز می شود به اجبار به سمت انواع کتب علمی و کمک آموزشی با محتوای سخت و پیچیده سوق داده شوند.
این آرزوی دست نیافتنی خانواده ها برای پیشرفت سریع فرزندان موجب شده که کودکان در مسیری سخت و پرپیچ و خم گرفتار شده و در جاده ای بی انتها و بی مقصد گام بردارند.
کارشناسان هشدار می دهند که فرهنگی که بر خانواده ها حاکم شده کودکان را در مسیری اشتباه و بی نتیجه قرار داده که جز شکست و پریشانی ارمغانی برای آنها نخواهد داشت.
آنها تاکید می کنند که حرکت در مسیر علم و دانش می بایست گام به گام صورت گرفته و کودکان به ترتیب و متناسب با توانایی های ذهنی خود به سمت مطالعه راهنمایی شوند، هر سنی شرایط خاص و کتاب های مخصوص خود را می طلبد و قصه و داستان مهمترین و خمیر مایه شکل گیری آموخته های ذهنی و شخصیتی آنها می باشد.
این کارشناسان می گویند: کودکان امروزی با مطالعه غریبه شده و کتب ویژه آنها در بیشتر کتابخانه ها مشتری کمتری دارد ضمن اینکه بازار کتاب های کودکان و نوجوانان نیز رونق گذشته خود را ندارد.
مدیر کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان اردبیل به ایرنا گفت: در حال حاضر بیشتر والدین کودکان خود را از دوران ابتدایی به سمت مطالعه کتاب های درسی و علمی غیر متناسب سوق می دهند که در 90 درصد مواقع بیهوده است.
هاجر جمادیه افزود: کودکان باید متناسب با سن و سال خود مطالعه کنند تا علاقه و استعداد آنان شناسایی شود.
وی بیان کرد: فلسفه وجودی کانون مطالعه کودکان خصوصا مطالعه داستان و قصه است که از این طریق راه درست و نادرست به کودکان آموزش داده می شود.
جمادیه افزود: کودکان اگر در سنین پایین از طریق قصه نیکی ها و بدی ها را آموزش ببینند تا پایان عمر در وجوشان حک می شود.
وی گفت: ممانعت والدین از مطالعه کتاب های قصه و داستان و ورود زودهنگام کودکان به عرصه مطالعه کتاب های درسی و علمی باعث دلسردی آنان می شود.
جمادیه ادامه داد: در برخی از مدارس استان کتابخانه ها فاقد کتاب شده و حتی در برخی کتابخانه های کتاب هایی بسیاری قدیمی و تاریخ گذشته وجود دارد که هیچ یک از دانش آموزان رغبتی به خواندن آن ندارند.
وی با اشاره به وجود کتاب های مختلف داستان و رمان در کانون پرورش فکری کودکان از بروز رسانی مداوم این کتاب ها برای استفاده کودکان خبر داد.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان اردبیل نیز با اینکه معتقد است که میزان مطالعه در بین کودکان بیشتر از بزرگسالان است اما بر مدیریت مطالعه در بین آنها و جلوگیری از دلسرد شدنشان تاکید دارد.
ربابه عزیزخانی بیان کرد: فضای کتابخانه های عمومی معمولا مملو از کودکان و نوجوانان است اما بسیاری از آنها برای مطالعه کتب درسی در قرائت خانه ها حضور می یابند.
وی مدارس را مهمترین مکان برای انس کودکان با کتاب ذکر کرده و بیان کرد: در حال حاضر کتابخانه های مدارس در استان اردبیل از کمبود کتاب های جدید رنج می برد و دانش آموزان علاقه مند نمی توانند وارد عرصه مطالعه شوند.
وی گفت: تجهیز و بروز رسانی کتابخانه های مدارس و حضور کتابدار در این کتابخانه ها می تواند در گرایش بیشتر دانش آموزان از دوران ابتدایی به کتابخوانی موثر باشد.
در این حال رئیس اداره فرهنگی و هنری اداره کل آموزش و پرورش استان اردبیل گفت: تعداد کل دانش اموزان استان 203 هزار و 955 نفر می باشد که به ازای هر یک از دانش اموزان پنج جلد کتاب در کتابخانه های مدارس موجود است.
پرویز اصغری با اشاره به وجود 547 آموزشگاه دوره اول متوسطه در استان از وجود 371 کتابخانه در این آموزشگاه ها خبر داد.
وی افزود: همچنین 414 آموزشگاه دوره دوم متوسطه در استان وجود دارد که در 330 مورد از این آموزشگاه ها کتابخانه وجود دارد.
وی بیان کرد: یک میلیون و 65 هزار و 281 جلد کتاب در این کتابخانه ها وجود دارد که دانش آموزان این مقاطع از آن استفاده می کنند.
به هر حال چنین احساس می شود که کودکان و دانش آموزان در حال فاصله گیری از کتاب و مطالعه آزاد می باشند و ضروری است که متولیان فرهنگی علت های این آسیب را ریشه یابی کرده و برای رفع آن برنامه ریزی کنند.
3006/6016

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي قصه قفسه زنداني

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۳۷۳۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۱۵۳ درصدی امانت کتاب در آذربایجان شرقی

به گزارش خبرنگار مهر، اسد بابایی عصر شنبه در جریان بازدید اعضای هیأت رئیسه شورای هماهنگی روابط عمومی‌های آذربایجان شرقی از کتابخانه مرکزی تبریز افزود: طی سال گذشته تعداد اعضای کتابخانه های عمومی استان از ۷۷ هزار نفر به ۱۶۱ هزار نفر رسیده که این افزایش در طول سال‌های اخیر بی نظیر بوده است.

وی تعداد کتبی که سال گذشته از کتابخانه های عمومی استان به امانت برده شده است را ۷۰۰ هزار جلد عنوان کرد و اظهار داشت: این تعداد امسال با رشدی بالغ از ۱۵۳ درصد به رکورد یک میلیون و ۷۰۰ هزار جلد رسیده است.

وی از اجرای طرح کودک کتابخوان در استان خبر داد و گفت: بر اساس این طرح که با همکاری مراکز بهداشت استان در حال اجرا است، کودکان ۶ ساله در موعد تزریق واکسن شأن با یک کارت دعوت خاص به عضویت در کتابخانه های عمومی استان ترغیب می‌شوند.

بابایی ادامه داد: با اجرای این طرح سال گذشته ۱۲ هزار نفر کودک ۷ ساله عضو کتابخانه های استان شدند.

مدیر کل کتابخانه های عمومی آذربایجان شرقی در ادامه از اجرای طرح خانواده‌های کتابخوان در آذربایجان شرقی خبر داد و گفت: با اجرای این طرح به دنبال شناسایی و معرفی خانواده‌هایی به جامعه هستیم که همه اعضایشان عضو فعال کتابخانه های استان هستند و کتاب به امانت می‌برند و بر این اساس آن خانواده‌هایی که بیشترین تعداد کتاب را به امانت برده باشند مورد تجلیل قرار می‌گیرند.

وی ادامه داد: طرح جدیدی هم مدنظر داریم که در صورت مشارکت ادارات عملیاتی خواهیم کرد و آن هم راه اندازی باکس‌های ویژه امانت کتاب در برخی ادارات است که هدف از آن به اشتراک قرار دادن کتاب‌های کارمندان برای مطالعه سایر همکاران است.

بابایی ابراز امیدواری کرد: با همکاری شورای هماهنگی روابط عمومی‌های آذربایجان شرقی این طرح به صورت پایلوت در تعدادی از ادارات عملیاتی شود تا در آینده نزدیک در تمام دستگاه‌های دولتی مورد استفاده قرار گیرد.

وی همچنین از آمادگی این اداره کل برای حمایت از برنامه‌های شورای هماهنگی روابط عمومی‌های استان خبر داد.

این گزارش می‌افزاید، در ادامه این نشست محمد عزیزی راد دبیر شورای هماهنگی روابط عمومی‌های آذربایجان شرقی ضمن تقدیر از اقدامات ارزشمند مدیر کل کتابخانه های عمومی استان ابراز امیدواری کرد با تداوم چنین اقداماتی شاهد افزایش فرهنگی مطالعه بین اقشار مختلف مردم شویم.

همچنین در ادامه هر یک از اعضای به بیان دیدگاه‌های خود پیرامون زمینه‌های همکاری بیشتر بین دستگاه‌های اجرایی و اداره کل کتابخانه های عمومی استان اشاره کردند که راه اندازی کتابخانه تخصصی ارتباطات همزمان با ۲۷ اردیبهشت روز ارتباطات و روابط عمومی از جمله آن بود.

کد خبر 6090268

دیگر خبرها

  • دبیرکل کتابخانه‌ها:عدد دقیقی از سرانه مطالعه در کشور نداریم!
  • طلسم‌های مرگباری که در کتاب‌های قدیمی جاساز شده‌اند
  • اختتامیه دومین جشنواره ملی «دوست من کتاب» در همدان
  • این کتاب‌ها می‌توانند شما را بکشند!
  • بهشتی از ۱۶۱ هزار یار مهربان/ اینجا ملک رفاقت و اعتماد است
  • برگزاری آیین نقد کتاب لبخند آفتابی
  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود
  • همه ادارات شهرستان دشتی باید کتابخانه داشته باشند
  • رشد ۱۵۳ درصدی امانت کتاب در آذربایجان شرقی
  • اجرای طرح «هر کلاس یک قفسه کتاب» در خوزستان