Web Analytics Made Easy - Statcounter

نروژ، کشوری با اقتصادی باز است که تقریبا ۵۰ سال پیش با کشف نفت، سطح درآمد نفتی خود را تا حد قابل توجهی ارتقا داد و به میزان چشمگیری این غنیمت با ارزش را برای آیندگان خود نیز ذخیره کرده است.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، تا یکسال پس از کشف منابع نفتی، سطح درآمد نفتی نروژ در مقایسه با سایر کشورهای نفتی جهان نسبتاً پایین بود ولی پس از گذشت زمان، شرایط تغییر کرد و اکتشاف منابع طبیعی که برای برخی کشورهای جهان معضلی اساسی محسوب می‌شد، نروژ را به یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان تبدیل کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نروژ علی‌رغم قیمت‌ پایین نفت در سال‌های اخیر که سطح درآمد نسبی این کشور را تا حدی کاهش داده، با تبدیل منابع نفت و گاز خود به دارایی‌های واقعی و مالی، همچنین استفاده صحیح و معقولانه از این منابع و با توجه به سرانه تولید ناخالص داخلی، هم اکنون در میان غنی‌ترین کشورهای جهان جای دارد.

 در واقع استفاده از منابع طبیعی هم به صورت عمومی و هم به صورت خصوصی پیشرفت‌های چشمگیری برای این کشور به همراه داشته است. علاوه بر این نمی‌توان نقش قابل توجه دولت را در به کارگیری این موهبت ارزشمند در راستای پیشرفت کشور و مردمش نادیده گرفت.در سال ۱۹۷۲، دولت نروژ یک شرکت نفتی یکپارچه موسوم به "Statoil ASA" را تاسیس کرد و در همان سال، اداره نفت نروژ نیز تاسیس شد؛ یک اداره دولتی که هدف آن "ایجاد بهترین ارزش ممکن برای جامعه از فعالیت‌های نفت و گاز و با استفاده از مدیریت منابع محتاطانه" بود. در سال ۱۹۹۰، پیش درآمد صندوق بازنشستگی دولتی (GPFG)،صندوق دارایی مستقل برای درآمد مازاد نفتی، ایجاد شد که امروزه بیش از ۷۰۰ میلیارد دلار ارزش ذخیره دارد.

از طرفی نروژ در حال حاضر سود نفتی و درآمد مالیاتی خود را در بالاترین حد ممکن سرمایه‌گذاری می‌کند و قصد دارد که سود حاصل از استخراج هیدروکربن‌ها را به حداکثر برساند. به طور کلی بر خلاف بسیاری از کشورهای مبتنی بر منابع، نروژ به خوبی از نفت و گاز خود استفاده کرده و فعالیت‌های مرتبط با این دو منبع را بیش از صرف درآمد، در راستای منفعت نسل‌های آینده ذخیره می‌نماید؛  لازم به ذکر است که نروژی‌ها در کنار ثروت منابع شان هنوز به صنایع و شغل‌های سنتی خود (که مهم‌ترین آن‌ها ماهیگیری است) همچنان پایبند هستند و به این ترتیب از صنایع رقابت پذیر خود حمایت می‌کنند.

این کشور با تخصیص منابع نفتی به مردم نروژی، مشارکت مستقیم دولت در صنعت و نیز اختصاص مالیات ۷۸ درصدی به شرکت‌های نفتی، از انتقال بیشترین میزان ذخیره منابع طبیعی به خزانه دولت اطمینان حاصل می‌کند؛ البته میزان صرفه جویی در  این کشور نیز به اندازه‌ای بالا است که نسل‌های آینده از درآمد حاصل از منابع طبیعی قطعا بهره‌مند خواهند شد. در واقع تمامیدرآمد حاصل از منابع طبیعی به صندوق بازنشستگی دولتی واریز شده و سالانه بر اساس قوانین مالی از این صندوق به بودجه مالی کشور تزریق می‌شود.

تا به امروز مدیریت ثروت منابع طبیعی این کشور بسیار موفق بوده است و صندوق بین‌المللی پول از این روند نیز رضایت کامل دارد، اما بحث بر سر زیاد بودن هزینه‌های فعلی و کم توجهی به تعهدات آینده، به ویژه تعهدات بازنشستگی، هنوز هم وجود دارد، با این حال انتظار می‌رود که برآوردهای واقعی بازده از سرمایه صندوق بتواند این مشکلات را برطرف سازد. بعضی از نظریه پردازان نیز معتقدند که اینکشور هزینه‌های بسیار زیادی صرف منابع نفتی کرده و بیش از حد لازم به ذخیره منابع خود برای آیندگان می‌پردازد. صرفه جویی بیش از حد نروژ، در دوره‌هایی که میزان تقاضای کل و نرخ بهره بسیار پایین هستند، برای سایر کشورهای جهان می‌تواند هزینه‌ساز باشد.

جالب آنکه نروژ در شرایطی به این میزان از ذخیره دست یافته است که تاکنون بسیاری از کشورهای جهان منابع طبیعی خود را به هدر داده‌اند؛ تا جایی که صندوق بین المللی پول و بانک جهانی به طور مرتب به کشورهای در حال توسعه اخطار می‌دهد که درآمد منابعی چون نفت و طلا را بیشتر برای نسل‌های آینده ذخیره نموده و برای آیندگان سرمایه‌گذاری نمایند.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: گازطبیعی نروژ نفت اصفهان شهردار اصفهان ریاست جمهوری ورزشگاه نقش جهان فناوری های نوین مدیریت شهری اصفهان فردا زاینده رود کشاورزی حمل و نقل عمومي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۳۹۲۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فروش بیش از ۵۲۶ میلیارد و ۹۷۲ میلیون تومان فرآورده‌های نفتی

پیمان بهرامی مدیرشرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه کرمانشاه، گفت : فروش مرزی فرآورده‌های نفتی در سال گذشته در مرز‌های پرویزخان، خسروی، سومار و شیخ صله انجام شده که بیشترین فروش در مرز پرویزخان صورت گرفته است.

وی با بیان اینکه در نتیجه اقدامات مفید در این مرز‌ها ۴۲ میلیون و ۵۷۹ هزار لیتر معادل ۵۲۷ میلیارد تومان فروش مرزی فرآورده‌های نفتی تحقق یافته است، تصریح کرد: این میزان ضمن انتفاع مرزنشینان و رونق بازارچه‌های مرزی سهم بسزایی در کاهش قاچاق و عرضه خارج از شبکه و قوانین تعیینی داشته است.

مدیرشرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه کرمانشاه تصریح کرد: از رقم ذکرشده، حدود ۱۸ میلیون لیتر معادل ۲۲۳ میلیارد تومان مربوط به فروش از طریق کنترل باک وسائط نقلیه خروجی از کشور بوده است.

وی گفت: با راه‌اندازی سیستم دیپ دیجیتالی باک کامیون در مرز‌های استان، علاوه بر جلوگیری از قاچاق در مرز، کنترل باک کامیون‌ها تسهیل شده و در حداقل زمان ممکن، کار کامیون‌های صادراتی در زمینه کنترل و نظارت بر سوخت خروجی از طریق باک بررسی و براساس قیمت شناور مرزی، مابه‌التفاوت نرخ تعادلی مرزی اخذ و به حساب خزانه واریز می‌شود.

بهرامی اضافه کرد: روزانه حدود ۷ میلیون لیتر انواع فرآورده‌های نفتی در سطح استان توسط ۳۱۰ دستگاه نفتکش فعال انجام می‌شود .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • ذخیره‌ ۶ میلیون مترمکعب روان‌آب در سازه‌های آبخیز‌داری سمنان
  • خسارت بیش از ۲ میلیارد تومانی سیل به زیر ساخت‌های عشایری سربیشه
  • نروژ غرب را به استاندارد‌های دوگانه در مورد غزه متهم کرد
  • احداث استخر ذخیره آب کشاورزی شهرستان آوج
  • جدول کفش طلای 24-2023؛ همان همیشگی!
  • فروش بیش از ۵۲۶ میلیارد و ۹۷۲ میلیون تومان فرآورده‌های نفتی
  • وضعیت ایده آل ذخیره خون در چهارمحال و بختیاری
  • شنای مرگ در استخر‌های کشاورزی یزد
  • ذخیره ۲و نیم میلیون متر مکعب آب در پشت سد‌های خاکی زرند
  • استخر‌هایی که جان می‌گیرند