Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه واردات خوراک دام در مقایسه با سال گذشته ۲۰ درصد افزایش یافته است، گفت: با توجه به اختصاص ارز دولتی برای واردات کنجاله سویا، حداکثر قیمت مجاز عرضه این محصول در بازار ۲۳۰۰ باید باشد. ۰۵ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۳:۵۱ اقتصادی صنعت و تجارت کشاورزی نظرات

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، مرتضی رضایی معاونت امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی امروز در نشست خبری به مناسبت هفته دولت اظهار کرد: ورود نژادهای گاو دو منظوره را در دستور کار داریم اما این به معنی خروج یکباره گاوهای شیری هولشتاین از چرخه تولید نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حال حاضر 200 هزار راس گاو دو منظوره در کشور وجود دارد که قبلا کمتر از یک درصد بود.

معاونت امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: این گاوها علاوه بر دو منظوره بودن و تولید گوشت و شیر مناسب مقاومت بیشتری در مقابل بیماری‌ها دارند و پیش‌بینی شده که در سال 1404، 20 درصد از جمعیت گاوی کشور را داشته باشد.

تولید  2 میلیون و 300 هزار تن گوشت مرغ در سال جاری

رضایی اظهار کرد: در بخش طیور نیز برای سالجاری پیش‌بینی شده است که 2 میلیون و 300 هزار تن گوشت مرغ تولید شود و مشکلی بابت تامین نیاز مصرف کنندگان نهایی یعنی مردم وجود نداشته باشد.

وی تاکید کرد: نهاده‌های مورد نیاز این بخش نیز که عمدتا وارداتی هستند ثبت سفارش شده‌اند و قرار است به کشور وارد شود و بخش زیادی از آن نیز تا به امروز وارد شده است.

معاونت امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه با وجود تامین به اندازه نهاده‌های مورد نیاز تولید اما این محصولات با قیمت بالاتری به دست مصرف‌کننده نهایی یعنی تولیدکننده (مرغدار، دامدار) گفت: این نهاده‌ها تولید تا به دست مصرف کننده یعنی مرغدار برسد 3 تا 4 واسطه را می‌بیند که این امر باعث می‌شود که در هر واسطه حدود 5 درصد بر قیمت محصول افزوده شود.

رضایی گفت: سیاست‌گذاری شده است که برای کاهش این واسطه‌ها در بخش تولید زنجیره‌های تولید ایجاد شود تا واسطه‌گری در این بخش به حداقل برسد؛ در حال حاضر حدود 16 درصد از طیور کشور در بخش زنجیره‌های تولید انجام می‌شود که پیش‌بینی می‌شود این رقم طی سالهای آینده تا 40 درصد افزایش یابد.

معاونت امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه رسانه‌ها برای فرهنگسازی مصرف مرغ سایز باید در کشور اقدامات موثرتری داشته باشند، گفت: در حال حاضر ضریب تبدیل دان به گوشت مرغ در کشورمان 2 است در حالی که این رقم در کشورهای توسعه یافته 1.6 است.

مرغ سایز بخریم

وی افزود: در صورتی که این فرهنگسازی برای مردم انجام شود که مرغ سایز با وزن 1.200 گرم تا  یک و نیم کیلوگرم را مصرف کننده علاوه بر بهبود ضریب تبدیل باعث می‌شود که محصول با کیفیت‌تری مصرف کنند.

رضایی گفت: در صورت تولید مرغ با وزن سایز به ازای هر کیلوگرم تولید گوشت مرغ 400 گرم در جان صرفه‌جویی صورت می‌گیرد که این امر به نفع منافع ملی کشور است و مرغی با چربی و ضایعات کمتر تولید می‌شود و به دست مصرف کننده می‌رسد که در نهایت به نفع اقتصاد خانوار نیز است.

معاونت وزیر جهاد کشاروزی در امور تولیدات دامی اظهار کرد: برای عرضه مستقیم محصولات پروتئینی با سازمان میادین میوه و تره‌بار شهرداری تهران توافق شده است که 20 درصد غرفه‌ها در اختیار تولیدکنندگان قرار گیرد تا محصولات خود را بدون واسطه در بازار توزیع کنند.

وی همچنین در ارتباط با بروز آنفولانزای فوق حاد پرندگان در جامعه مرغ تخمگذار کشور گفت: با وجود اینکه شیوع بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان منجر به تلفات 25 میلیون قطعه مرغ تخمگذار در کشور شد اما براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده با افزایش جوجه‌ریزی از بحران عبور کردیم و اکنون می‌توانیم با 900 هزار تن تولید این محصول در کشور نیاز خود را به طور کامل در داخل تامین کنیم.

رضایی افزود: میزان تولید تخم مرغ در سال گذشته 980 هزار تن بود که در سالجاری به دلیل بروز آنفولانزای فوق حاد پرندگان تنها 80 هزار تن از تولید این محصول کاسته شد هاست که با جلوگیری از صادرات این محصول توانسته‌ایم نیاز بازار را ازمنابع داخلی تامین کنیم و تنها در سال گذشته 10 هزار تن تخم مرغ وارد شد.

وی با تاکید بر اینکه هیچگونه کمبودی برای تامین مواد پروتئینی مورد نیاز مردم ازجمله مرغ، تخم مرغ و گوشت قرمز نداریم گفت: با توجه به آنکه میزان جوجه‌ریزی مرغ گوشتی در کنار مرغ تخمگذار نیز افزایش یافته است کمبودی در بازار مصرف مشاهده نمی‌شود همچنین در سال جاری نیز براساس تصمیم ستاد ملی مبارزه با آنفولانزای فوق حاد پرندگان دیگر اجازه فعالیت به هیچ واحد بدون مجوز طیور داده نمی‌شود.

معاونت امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی افزود: واحدهای غیرمجاز با توجه به اینکه ضوابط بهداشتی را رعایت نمی‌کنند امکان بروز بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان در آنها بیشتر از سایر مرغداریها است که این امر منجر به انتقال بیماری به واحدهای دارای مجوز نیز می‌شود.

رضایی با اشاره به اینکه ارزش تولیدات دام و طیور کشور حدود 96 هزار میلیارد تومان است، گفت: این صنعت بعد از صنعت نفت بزرگترین صنعت کشور به حساب می‌آید؛ در حال حاضر نیز در تولید تخم‌مرغ،مرغ و عسل خودکفا هستیم و در وضعیت صادرات قرار داریم همچنین برای خودکفایی در تولید گوشت قرمز نیز برنامه‌ریزی شده است. 

رصد آنلاین تولیدات بخش طیور کشور در سامانه سماصط

وی با بیان اینکه اطلاعات تولید در سامانه سماصط ثبت می‌شود گفت: از طریق ثبت اطلاعات در این سامانه وضعیت عرضه و تقاضا در کشور به صورت برخط رصد می‌شود تا مشکلی برای تامین نیاز مردم در این بخش وجود نداشته باشد.

معاونت امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: برای تامین نیاز مصرف کنندگان 150 هزار تن گوشت قرمز به کشور وارد می‌شود که این اتفاق در سالهای گذشته نیز صورت پذیرفته تا بازار به تعادل برسد.

قیمت واقعی هر کیلوگرم گوشت گوسفندی حداکثر 44 هزار تومان است

رضایی درباره دلایل افزایش قیمت گوشت قرمز گفت: در حال حاضر قیمت دام زنده گوسفندی 22 هزار تومان است که این محصول تا به دست مصرف کنندگان برسد حداکثر باید 44 هزار تومان باشد اما مشاهده می‌شود که بازار از این قیمت تبعیت نمی‌کند.

وی افزود: دستگاه‌های نظارتی باید با این گرانفروشی و تخلف برخورد کنند تا محصولات تولید دامداران و حتی مرغداران با قیمت مناسبی به دست مصرف کننده برسد.

واسطه های چند لایه در بخش دام و طیور قیمتها را بالا می‌برند

معاونت امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: در مراحل قبل و بعد از تولید در هر کدام چند واسطه حضور دارند که آنها باعث می‌شوند که قیمت محصولات که به دست مصرف کنندگان می‌رسد افزایش یابد.

وی همچنین به تولیدکنندگان بخش دام و طیور اطمینان داد که تمام نهاده‌ها و مکمل‌های مورد نیاز آنها تامین شده است گفت: هیچگونه کمبودی در این خصوص نداریم و تولیدکنندگان می‌توانند با خیال راحت به ادامه تولید خود بپردازند.

وزارت صمت و تعزیرات قیمت ها را کنترل کنند

رضایی در واکنش به سوال تسنیم درباره مسئولیت رسیدگی به قیمت‌ها در بازار مصرف گفت: وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت تولید و تنظیم بازار در سطح کلان را دارد و وزارت صمت و تعزیران حکومتی به کنترل قیمت‌ها در سطح خرده‌فروشی بپردازند.

وی افزود: این امر به آن معنی نیست که وزارت جهاد کشاورزی نسبت به قیمت‌ها در سطح خرده‌فروشی بی‌تفاوت است به همین منظور شرکت پشتیبانی امور دام اقدام به توزیع مرغ و گوشت منجمد و گرم در بازرا می‌کند.

واردات خوراک دام و طیور  20 درصد افزایش یافت

رضایی اضافه کرد: میزان واردات نهاده‌های تولید شامل ذرت، کنجاله سویا و جو در مقایسه با سال قبل حدود 20 درصد افزایش یافته است که این امر می‌تواند خیال تولیدکنندگان را بابت تامین این محصولات در بازار راحت کند.

وی تاکید کرد:‌تولیدکنندگان در صورتی که همین امروز هر چند تن ذرت و سویا بخواهند با قیمت‌های کارشناسی دولتی می‌توانند آنها را از بازار تهیه کنند اما باید توجه داشت که قیمت پایه این محصولات با توجه به تغییر نرخ ارز مرجع تغییر کرده است.

وی افزود: در سال گذشته قیمت پایه نرخ ارز واردات نهاده‌های تولید بخش دام و طیور 3200 بود که این رقم در سالجاری به 4200 تومان افزایش یافته است که این امر باعث شده که به همین میزان نرخ نهاده‌های دام و طیور و قیمت تمام شده مرغ افزایش یابد.

وی تاکید کرد: قیمت هر کیلوگرم کنجاله سویا با توجه به کیفیت محصول و مبدا واردات در بازار مصرف 2200 تا 2250 تومان است.

معاونت امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی در پایان صحبت‌های خود گفت: برای تنظیم بازار داخلی صادرات دام زنده ممنوع شده است و اگر خروجی نیز صورت می‌گیرد غیرقانونی است؛ البته این بدان معنا نیست که تمام دامهای ایران در حال خروج غیرقانونی از مرزها است زیرا حجم خروج دام به صورت قاچاق محدود است.

انتهای پیام/

 

R1342/P1012122/S7,78,83/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۳۹۹۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خوراکی‌هایی که افسردگی شدید می‌آورند

به گزارش «تابناک» به نقل از نمناک، در جهانی زندگی می کنیم که بیشتر مواد به روش شیمیایی پرورش داده می شوند به همین خاطر برای کاهش نگرانی و اضطراب باید بیشتر به تغذیه توجه کنیم زیرا تغذیه نقش بسزایی در حالات روحی افراد دارد به شما خواهیم گفت چه غذاهایی باعث اضطراب و افسردگی خواهد شد.

مصرف این غذاها باعث تاثیر منفی بر وضعیت روحی شما می شود

مطالعات نشان می دهند مصرف مواد غذایی فاقد ارزش تغذیه ای، مصرف زیاد گوشت قرمز شیرینی و شکلات و عدم مصرف فیبر و انواع میوه و سبزیجات تازه می تواند بشدت باعث افزایش ریسک ابتلاء به افسردگی حاد شود؛ علاوه بر این موارد یک سری مواد خوراکی اثرات منفی روی سلامت روان و افزایش خطر ابتلا به افسردگی در فرد می شوند.

چه غذایی باعث تشدید افسردگی می شود؟

غذاهایی که باعث تشدید افسردگی میشوند:

۱. شکر

محققان دریافتند هنگامی که سطح گلوکز خون افزایش یابد، سطوح پروتیینی بالا می‌رود که رشد نورون‌ها و سیناپس‌ها را مورد تشویق قرار می‌دهد. بار‌ها در بخش سلامت نمناک عنوان شده است که خوردن شکر باعث می‌شود که مغز شما در یک سطح بهینه کار کند و هرچه بیشتر این کار را انجام دهید، ریسک افسردگی و خطر ابتلا به دیابت و جنون نیز بیشتر می‌شود.

۲. شیرین کننده‌های مصنوعی

فکر نکنید که تنها به این خاطر که شیرین کننده مصنوعی است خطری شما را تهدید نمی‌کند اسپارتام جز تشکیل دهنده (و خطرناک) که در محصولاتی مثل نوشابه یافت می‌شود، تولید انتقال دهنده عصبی سروتونین را مسدود می‌سازد.

این می‌تواند باعث انواع بیماری‌های عصبی از جمله سردرد، بی خوابی، تغییرات در حالت روحی و افسردگی شود. اما ممکن است برای سلامت ذهنی نیز بد باشد.

۳. الکل

سیستم عصبی مرکزی مهم است. مسئول گرفتن اطلاعات از طریق پنج حس، تفکر، درک، استدلال، و کنترل عملکرد حرکت است. اما با مصرف الکل این موارد کاهش پیدا می‌کنند و باعث تشدید علایم افسردگی می‌شود.

۴. روغن هیدروژنه

مرغ سرخ شده، پنیر سرخ شده، سیب زمینی سرخ کرده، به دلایل مختلفی برای بدن مشکل ایجاد می‌کنند و می‌توانند باعث افزایش وزن شوند. اما چیز‌های بیشتری وجود دارد:آن‌ها هم به افسردگی مرتبط هستند.

هر چیزی که با روغن‌های هیدروژنه درست شده و حاوی چربی‌های ترانس است می‌تواند به طور بالقوه به افسردگی کمک کند. چربی‌های اشباع شده، مثل آن‌هایی که در گوشت گوساله، لبنیات بالا، و کره پیدا شده اند می‌توانند شریان‌ها را مسدود کنند و از جریان خون به مغز جلوگیری کنند.

غذا‌های مضر برای افسردگی

غذا‌هایی که برای افسردگی مضر هستند:

۵. فست فود

افرادی که فست فود می‌خورند، ۵۱ درصد بیشتر دچار افسردگی می‌شوند؛ بنابراین از خوردن آن‌ها بپرهیزید.

۶. چربی ترانس

چربی ترانس به چربی‌های اشباع نشده گفته می‌شود که معمولا در کل غذا‌ها دیده نمی‌شوند. تنها در دهه ۱۹۵۰ چربی‌های ترانس به طور معمول در چیز‌هایی مثل مارگارین، اسنک، محصولات پخته شده بسته بندی و روغن‌های مورد استفاده برای سرخ کردن مواد غذایی، مورد استفاده قرار گرفتند. مصرف چربی‌های ترانس کنترل نشده می‌تواند ریسک افسردگی را تا ۴۸ درصد افزایش دهد.

۷. غذا‌های با سدیم بالا

دهه هاست، غذا‌های بدون چربی به عنوان یک راه حل کاهش وزن اعلام می‌شوند -، اما بسیاری از این محصولات حاوی کمی سدیم هستند. متخصصان می‌گویند که همه این نمک اضافی می‌تواند کاملا با احساسات شما ناسازگاری داشته باشد، زیرا سدیم اضافی در این محصولات می‌تواند جنبه‌های سیستم عصبی را مختل کند.

نه تنها این می‌تواند باعث افسردگی شود، بلکه می‌تواند به واکنش سیستم ایمنی نیز کمک و باعث خستگی شود؛ و البته نمک هم چنین منجر به نگهداری مایع و باد کردگی می‌شود.

۸. کافئین

متخصصان بسیاری وجود دارند که می‌گویند حتی مقدار کمی کافئین نیز می‌تواند منجر به افسردگی شود. دلیل بیشتر کارشناسان، اثر مخرب کافئین روی خواب است. خواب آشفته می‌تواند به طور جدی به وضعیت ذهنی آسیب برساند.

۹. سبوس گندم

این نام را همیشه در میان خوردنی‌های مفید مشاهده می‌کردید، اما اینجا باید بگوییم که در مورد افسردگی این مسئله کمی متفاوت است چراکه سبوس گندم به دلیل وجود فیتیک اسید و فیبر جذب روی را محدود می‌سازد و همین کاهش روی اثر سو در افرادی که در معرض استرس و افسردگی هستند می‌گذارد.

مقدارکافی روی به خصوص برای افراد مضطرب اهمیت ویژه‌ای دارد، زیرا نشان داده اند کمبود آن رفتار عصبی و افسردگی را موجب می‌شود.

۱۰. پنیر سویا

با این که سویا مملو از پروتیین کم چرب است، همچنین با آنزیم‌های گوارشی و پروتئاز می‌تواند بسته بندی شود که هضم پروتئین را به طور باور نکردنی دشوار می‌کند. سویا مس، بالایی دارد یک ماده معدنی مرتبط با رفتار مضطرب، و نفخ شکم است.

۱۱. قهوه

قهوه مانند سوخت جت برای یک مغز نگران است؛ و یکی از بالاترین منابع حاوی کافئین است. کافئین نیز می‌تواند جذب مواد مغذی کلیدی را مانند ویتامین د و ویتامین‌های ب کند کند. تحقیقات نشان می‌دهند که استفاده از مواد گیاهی، به طور طبیعی، به خصوص بابونه، می‌تواند جایگزین خوبی برای قهوه باشد.

غذایی که افسردگی را تحریک می‌کند

غذا‌هایی که افسردگی را تحریک میکند:

۱۲. نان سبوس دار

گلوتن برای بسیاری از افراد مضطرب، به خصوص بیمارانی با بیماری سلیاک - که در میان آن‌ها اضطراب رایج است خوب نیست و زمانی که گلوتن حذف می‌شود، این رفتار هم ناپدید می‌شوند. اما حتی افراد با آلرژی‌های خفیف نیز به آن حساسیت دارند.

۱۳. سوپ و غذا‌های کنسرو شده

غذا‌های فرآوری شده حاوی بیسفنول است که در اکثر غذا‌های کنسروی و پلاستیکی وجود دارد می‌تواند باعث کاهش قابل توجهی ژن‌ها در بخش استرس مداری مغز می‌شود.

۱۴. آب میوه

آب میوه‌ها فیبرندارند و حاوی فروکتوز هستند در نتیجه قند خون و هورمون استرس آدرنالین را بالا می‌برند. به عنوان یک قاعده کلی از نوشیدنی‌های شیرین اجتناب کنید.

دیگر خبرها

  • افزایش ۱۷ درصدی درآمدگمرکات مازندران از تجارت خارجی
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • افزایش ۱۷ درصدی درآمد گمرکات مازندران از تجارت خارجی
  • رشد ۱۰۴ درصدی تولیدات پتروشیمی شیراز
  • خوراکی‌هایی که افسردگی شدید می‌آورند
  • خوردنی هایی که افسردگی می‌آورند
  • افزایش ۱۰۴ درصدی تولید پتروشیمی شیراز در ۱۴۰۲
  • افزایش ۶ درصدی تولید برق در فروردین ۱۴۰۳
  • تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • ۲۵ درصد زعفران تولیدی در داخل مصرف می‌شود